kupila bih kanarinca od uzgajivaca u splitu...zanima me dal mi netko ima koga za preporuciti i na sto bih trebala obratiti pozornost...
+2
ikayke
xyz
6 posters
kupujem kanarinca - split
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
- Post n°2
Re: kupujem kanarinca - split
Ako ne nađeš ni jednog od uzgajivača, vidija sam nedavno nešto neloših dole u Butiga o Beštij kraj Splitovog igrališta..
šta ćeš gledat?
Dođi najbolje po danu ili rano popodne. Gledaj da na nogici ima prsten od 2009., boja je ljubičasta. Stoj sa strane i isključi sve prodavačice, i najmanje 10 minuta gledaj u tiće..
kad čuješ nekoga da pjeva, zapamti ga dobro, jer kad ga bude ona hvatala rukom, pomješat će se s drugim tićima.
Moraš gledat stav tića, da je uspravan, pomalo prijeteći, i da mu dobro vibrira perje na vratu, ispod kljuna dok pjeva.
Neke napuhane i pospane, to nemoj niti gledat, to ne valja ništa.
Sritno.
šta ćeš gledat?
Dođi najbolje po danu ili rano popodne. Gledaj da na nogici ima prsten od 2009., boja je ljubičasta. Stoj sa strane i isključi sve prodavačice, i najmanje 10 minuta gledaj u tiće..
kad čuješ nekoga da pjeva, zapamti ga dobro, jer kad ga bude ona hvatala rukom, pomješat će se s drugim tićima.
Moraš gledat stav tića, da je uspravan, pomalo prijeteći, i da mu dobro vibrira perje na vratu, ispod kljuna dok pjeva.
Sritno.
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°3
1 i osnovno... kojeg kanarinca...lipokrom ili melanin....
za pjesmu ili za uzgoj
A za naci u ST uzgajivaca nece biti tesko ima ih i na forumu dosta...
I da... najprije okrenuti sve uzgajivace... pa tek onda dolazi mogucnost kupovine u butigi
za pjesmu ili za uzgoj
A za naci u ST uzgajivaca nece biti tesko ima ih i na forumu dosta...
I da... najprije okrenuti sve uzgajivace... pa tek onda dolazi mogucnost kupovine u butigi
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°4
drazenxp je napisao/la:Ako ne nađeš ni jednog od uzgajivača, vidija sam nedavno nešto neloših dole u Butiga o Beštij kraj Splitovog igrališta..
šta ćeš gledat?
Sritno.
Zanimljiv nacin za odabrat ticu
Slozio bih se sa Ikom ,pticu je bolje kupit kod uzgaivaca nego u butigi.Nemam nista protiv specijaliziranih zoo marketa ALI.....
Gost- Gost
- Post n°5
hvala vam na odgovorima, drazenxp bas sam jucer bila u butigi o b. i buljila u kanarine, jedan se izdvojio i onako, malo pjevusio iako je vec bila vecer...a da budem iskrena uopce nisam isla zatim dal nosi prsten
dobro kazes, otic cu jos koji put i gledat.
inace, meni ne treba kanarin za uzgoj nego samo za moj osobni gust...vec imam jednog al taj je pjevac jedino kad ja pjevam il upalim radio ili kad cuje grdelina kojeg drzim na teraci...imala sam jednom pjevaca, pravog, cuo ga je cijeli kvart al se jedan dan samo skljokao...e pa sad bi jos jednog takvog...
al u pravu ste, pogledat cu najprije kod uzgajivaca...
dobro kazes, otic cu jos koji put i gledat.
inace, meni ne treba kanarin za uzgoj nego samo za moj osobni gust...vec imam jednog al taj je pjevac jedino kad ja pjevam il upalim radio ili kad cuje grdelina kojeg drzim na teraci...imala sam jednom pjevaca, pravog, cuo ga je cijeli kvart al se jedan dan samo skljokao...e pa sad bi jos jednog takvog...
al u pravu ste, pogledat cu najprije kod uzgajivaca...
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
- Post n°6
Nisam spominjao lipokrom, melanin, ni kanarince pjesme.. vidi se odmah po stilu upita da se traži kućni ljubimac..
dragec- Broj postova : 110
Registration date : 10.04.2009
- Post n°7
Ako želiš da se čuje van kvarta dok pjeva, nazovi gosp. Reljića, on uzgaja timbrado kanarince koji su veoma temperamentni i glasni.
Gost- Gost
- Post n°8
hm, hm...reljic,jel?
da, nisam profi a jos i zensko valjda me zato lako zeznut...
stvarno bih htjela pjevaca...nebitno vrsta, boja...
- Post n°9
Samo ga nazovi, ne možeš pogriješiti.
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°10
nanac je napisao/la:hm, hm...reljic,jel?
Malo u nezgodno vrijeme trazis kanarinca. Vrijeme za nabavu je pocetak 10 mjeseca, naime tad i pocinju ornitoloske izlozbe, pravo mjesto za odabir onakvog kanarinca kakvog ti zelis. Sad su neki uzgajivaci vec krenuli sa parenjem a ostalima su poslozeni u parove, tako da je izbor dosta suzen. Kao i kod ostalih zivotinja moras znati kad i kako nabaviti pticu. Istina radi se samo o jednoj ptici ali kupovinom odmah mozda vrlo lako nabavis skart. Kupovinu u zoo shopovima ti ne bi preporucio. Jos nesto, samo da si bila tu prije 2 do 3 mjeseca siguran sam da bi ti mnogi uzgajivaci sa foruma vrlo rado i poklonili kanarinca. Medjutim kao sta vidis nitko se ne nudi, ne zbog toga sta to ne bi htjeli nego jednostavno trazis u krivo vrijeme. Pozdrav!
Gost- Gost
- Post n°11
seadriver, svaka informacija, pa i ona koja ne godi mom uhu, mi je korisna...
zato sam se i obratila ovdje jer znam da cu dobiti pravi odgovor bas od osoba koje su profici...znam da mi u zoo hobiju mogu podvalit...
pa i nije mi nuzno da sad trcim ga kupiti, mogu pricekati jesen a do tad slusati ovog svog zucu koji vise razgovara samnom nego sto pjeva eto, bar mi grdelin pjeva kao navijen
jos jednom hvala svima!
zato sam se i obratila ovdje jer znam da cu dobiti pravi odgovor bas od osoba koje su profici...znam da mi u zoo hobiju mogu podvalit...
pa i nije mi nuzno da sad trcim ga kupiti, mogu pricekati jesen a do tad slusati ovog svog zucu koji vise razgovara samnom nego sto pjeva eto, bar mi grdelin pjeva kao navijen
jos jednom hvala svima!
- Post n°12
Mislim da još uvijek ima onih koji imaju višak. Da si bliže ja bi ti poklonio timbrado kanarinca ili ako imaš nekog u Zagrebu da ide u Split neka navrati i nosi.
mutacija- Broj postova : 151
Registration date : 05.01.2010
- Post n°13
Svi uzgajivaci imaju averziju od pet shopova.Ja takav stav donekle razumim jer u pet shopu se može svega vidit,ali nevolim generalizirat da su u svim ducanima skartovi koje se zeli "uvalit".Inace ja radim u jednom u kojem kanarince nabavljamo kod jednog vrhunskog uzgajivaca sa rezultatima koji cjeli svoj godišnji višak proda nama.Ja sam jedne god.prijatelju izabrao mužjaka čiji je mladi na prvenstvu Dalmacije bio prvi.Ako ce mo kod uvaljivanja škarta, ima nekih "ticara"koji jedva cekaju da im naleti netko ko se baš i ne razumije pa da mu proda nekog "didu"za mladog mužjaka ili "babu" za "didu".
P.S.Nanac vidim da stvarno voliš ptice.Ja se rastopim kad se neka žena toliko trudi da nabavi pticu.Imam za tebe jednog crvenog mozaik izabela nosioca satinea,tebi to sigurno ništa ne znaci.Ptica je sad vec prošlogodišnja 09 .Mužjak je trebao bi ti pjevati.Laicki boje ti je nesto bijela kava s crvenom maskom,ramenima,trticom i prsima.Ako ti odgovara rado cu ti ga poklonit.
P.S.Nanac vidim da stvarno voliš ptice.Ja se rastopim kad se neka žena toliko trudi da nabavi pticu.Imam za tebe jednog crvenog mozaik izabela nosioca satinea,tebi to sigurno ništa ne znaci.Ptica je sad vec prošlogodišnja 09 .Mužjak je trebao bi ti pjevati.Laicki boje ti je nesto bijela kava s crvenom maskom,ramenima,trticom i prsima.Ako ti odgovara rado cu ti ga poklonit.
Gost- Gost
- Post n°14
hvala jos jednom svima...stvarno svaki savjet volim poslusati.
evo upravo sam dobila, kako mutacija kaze, "crvenog mozaik izabela nosioca satinea"...prekrasan je, lagano tek cvrkuce ali tek cemo se upoznati
evo ste me cak i zainteresirali da malo cituckam o vrstama kanarinaca...
pozz
evo upravo sam dobila, kako mutacija kaze, "crvenog mozaik izabela nosioca satinea"...prekrasan je, lagano tek cvrkuce ali tek cemo se upoznati
evo ste me cak i zainteresirali da malo cituckam o vrstama kanarinaca...
pozz
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°15
Svaka cast mutacija, za tebe ne mogu reci nista lose kad je u pitanju prodaja ptica i da moram kupiti kanarinca u zoo shopu izabrao bi taj ( necemo reklamirati).
U svakom slucaju lijepa gesta prema nekome ko trazi jednog kanarinca kao kucnog ljubimca. Siguran sam da ce ubrzo poceti pjevati i da ce imati svu potrebnu skrb.
U svakom slucaju lijepa gesta prema nekome ko trazi jednog kanarinca kao kucnog ljubimca. Siguran sam da ce ubrzo poceti pjevati i da ce imati svu potrebnu skrb.
Gost- Gost
- Post n°16
hajjj
mutacija je napisao/la:Svi uzgajivaci imaju averziju od pet shopova.Ja takav stav donekle razumim jer u pet shopu se može svega vidit,ali nevolim generalizirat da su u svim ducanima skartovi koje se zeli "uvalit".Inace ja radim u jednom u kojem kanarince nabavljamo kod jednog vrhunskog uzgajivaca sa rezultatima koji cjeli svoj godišnji višak proda nama.Ja sam jedne god.prijatelju izabrao mužjaka čiji je mladi na prvenstvu Dalmacije bio prvi.Ako ce mo kod uvaljivanja škarta, ima nekih "ticara"koji jedva cekaju da im naleti netko ko se baš i ne razumije pa da mu proda nekog "didu"za mladog mužjaka ili "babu" za "didu".
stvarno ljepa gesta od vas gosp.mutacija ako vam bude nekad trebala ptica za pjev eto i ja ću vama poklonit jednu.....
poz...