lord189 je napisao/la:dakle ptica je izašla iz forme i ušla u modu sad se stavila na ponovo slušanje cd-a
Ne nije to ,skroz krivo si zaključio.Počekajmo Baltica.
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
lord189 je napisao/la:dakle ptica je izašla iz forme i ušla u modu sad se stavila na ponovo slušanje cd-a
baltic je napisao/la:
mislim da je nadostiklana pletiva i zija je izduzena mislim da je zija uzeta od lava:)renato je napisao/la:Kad svi nešto stavljaju avo da i ja stavim nešto
http://rapidshare.com/files/273822453/bogata_batuda.wav.html
Marine ti ovo nemoj komentirat
renato je napisao/la:Kad svi nešto stavljaju avo da i ja stavim nešto
PESTI sad i ti cjepidlačiš,za pletiva garantiram 100%, dobro za zijadu priznajem,možda malo,ali i ova zna ponekad utećPESTI je napisao/la:renato je napisao/la:Kad svi nešto stavljaju avo da i ja stavim nešto
HA ha ovaj plete čisto i glasno .Nego samo je jedna batuda ali izgleda da je žestok.
Baltiče natjerao si me da se potrudim,i ipak sam nešto pronašao.Kao što sam rekao imam jako veliku kolekcije pjesama grdelina(naime to mi je hobi),ako nemam ništa živoga dobroga,nek se barem raznorazni CD-ovi nađu.Jedan dio ću stavit pa neka forumaši procjene ima li tu kakve sličnostibaltic je napisao/la:To neces naci u svojoj zbirci.Sluso bi takvo nesto kod dome samo sto je na kraju kolombar al stas kad te je domo skartiro.pa slusaj te magarce po livadama
Haj da cujemo makar na cd-u nesto i od tebe al da ne budu domace zivotinje.Sina BL je napisao/la:baltic je napisao/la:
Ovo je odlicno! Svaka cast, samo tako nastavi dalje
baltic je napisao/la:Sta ima ljudi ? Ma nisu to neke tamne krpe da im je mrak jednostavno iza paravana imaju mir i lakse se izmitare jos je naj bolja bjela al ja nisam imo.Puno ne letaju samo copkaju perje miruju dok slusaju starog kad pjeva isood glasa.Naravno i cd
renato je napisao/la:Ne znam kako sam propustio stavit link u zadnjem postu,evo ovo sam uspio pronaći nekako mi se čini slično onom .Evo pa prosudite:
http://rapidshare.com/files/273908248/grdelin55.wav.html
PESTI je napisao/la:
Veoma mali broj ptičara ima vrlo čiste grdeline gdje je bilo potrebno dugi niz godina da se verša očisti od večeg djela grešaka a batudu netreba ni spominjati--ona mora biti čista.
Takve ptice imaju u pravilu nešto lošije dzije jer je selekcija tako odredila, bolje mi je ostavit ovog što je čist a ima slabiju dziju nego onog dzijaša a zna šporkivati.
MARIN je napisao/la:Da ne bi neko pomislio da sam neki starac ,nisam.51 mi je godina i još se uvijek rekreativno bavim košarkom.Odatle i onaj avatar kojeg mi je postavio Zvrčko.Inače Zvrčko koji je mlađi 8 godina od mene ne može pretrčati ni 10 koraka.Ali može zato pojest 5 bržoli i nakon toga 20 palačinki.Vidit ćemo ko će duže trajat.
Samo naprid Marine, ti barem mozes dotrcati do busketa. A za Zvrcka ce pri pasti mrak nek ce doc do busketa. Trebat ce mu lampadina za trazit tica u travi!
Ali vratimo se na ozbiljnije teme.Gdje sam pogriješio?
1.nisam ostavio dovoljan broj mladih .Čekao sam zadnji čas (druga polovina 9.og)učinila su gruba vremena i jednostavno nisam uspio ulovit dovoljan broj.
2.htio sam napravit probu i ostavit sa novog područja mlace,da vidim kako otamo uče.Nisu se pokazali premda je uzorak od 4 tića nedostatan.
Da li je problem "ucenje" (bubati na pamet) , ili opcenito sposobnost da cuju i reproduciraju (shvati i obogati)?
Inače večina područja koja su meni bila najznačajnija sada se nalaze sa druge strane granice.U BiH.Ne želim riskirati sa tićima preko granice,pa sam i tu prilično hendikepiran.Odem jedino u vrime očaka na slušanje ne bi li čuo nešto po svom guštu.A mogu Vam sa sigurnošću reći da to ide samo na gore.Gdje su nekada pjevali vrhunski očaci sad je tragedija na sceni.Ali ipak genetika mora radit i da me nije strah preko grane ostavio bi nešto od tamo.
3.možda su i moji kriteriji prestrogi.Mislim da ipak nisu ,jer sam ih i ja donekle korigirao.Tiće kakve sada imam prije 15.ak godina nebi držao ni slučajno.To Vam je tako kad se kroz čitav život naučite na visok kvalitet teško je sad kao kvalitet prihvatit neku drugu ili treću ligu.Postavio sam neke minimume kvalitete ispod kojih se stvarno ne može ići.A to je da ptica u prvom redu mora biti apsolutno čista.Ako ima išta šporkog mene ne zanima.Poneko šporkavanje koje nije vezano uz batudu oprostio bi radi vrhunske dzije.Ali ako je u batudi ili nakon batude nikako.Radi te čistoće toleriram i lošije dzije,pa ako jednog dana uleti ona prava ,dobrodošla.Znači između apsolutno čistog sa lošijom dzijom i šporkoga sa boljom uvijek biram onog prvog.I jedni i drugi su polovni ,ali za mene čisti uvijek ima prednost.Meni su tići odmor za dušu ,što bi ja pljeskao novinama ili rukama,nervirao se kad mi zapiva nešto loše.
Ja sam od tvoje. Ako ce on pjevat onako muski, ne treba njemu ni CD, ni novine, ni takta, ni bilo cega...Nasi dobri stari kantaduri nisu znali ni notu napisat!
Tako sam neko vrijeme ozbiljno razmišljao da se ostavim svega ovoga,bitno sam smanjio broj i pokušavao naći gušt i u ovakvim polovnim.A onda se pojavio i ovaj forum gdje sam primjetio mnogo mladih koji o ovome dosta toga i neznaju pa sam im poželio pomoć.Tako se i meni nekako povratila želja da se opet malo ozbiljnije ovoga uhvatim.