vrabac je napisao/la: gledo sam stiglica nekoliko puta. cim ga je ufatio zvao me da vidim.. sta ja znam stiglic je bas krupan ima veliku glavu kapastno crnilo.al opet nista se nezna dok se nepropjeva .a da se nadovezem na jos nesto odkad je toma ufatio onog stiglica .kako su govorili krupan krupan.odjednom se sad u svakog nadje krupan stiglic fin na oci hehe. bas sam ja danas iz goranaca donio bas dvaa ogrmona stiglicc nemaju bjelila jedan lici na onog tominog po crvenilu .al je malo sitni..pa sam ih ubacio u volijeru.pa cu vidit stace bit..a minkina je stiglica gledo i glisa govori ko nije nakog vidio zadnji 10 godina..e sad koce mu znat :d dogovorio sam se sa minkom sad koji dan da ga iznesemo gore u sovice da vidimo oceli se javit istaa
Gledao sam i ja tog štiglića u Minke. Strašno lijepa ptica na oči, baš moćan. Doduše, a to sam rekao i Minki, Tomin je štiglić još ljepši za vidjet. Ja sam ih vidio oba i oba su lijepa, ali Tomin je jedinstven. Normalno, govorim samo o izgledu, a ne i o pjesmi. Doznajem da je Tomin štiglić prije par dana otišao na odredište. Za koji ćemo dan vjerovatno znati o kakvom se materijalu radi...