+62
cukliju
Border
alija-zenica
aurora2000
echeberija
topaz
krepat ma ne molat
Dobric
angelo
Miljenko
ticar
gramofon
skopski maestro
Merlo
toni mostar
klapa-sinj
vrca
Orhan
branimirf
veso09
Starac_Mostarac
xyz
zvrcko sen
zijada
brabus
NAVI
pippa
crv
lord189
DAMIAN
komiza
DjordjeVet
saso78
kreso
euzebio
vrabac
PESTI
Siskin
Dule
krstokljun
koce
MARIN
ssarava1
vlado
toni ilići
cana
baltic
toni69
dzemal_sa
zoranV
jope
riberi
prco999
bocka
refa95
vansal
Carduel
Dean
krnjolac
Dax BG
plafonko
Said_the_great
66 posters
Mostarski pjev - Živaticki
komiza- Broj postova : 955
Registration date : 20.06.2009
- Post n°176
Re: Mostarski pjev - Živaticki
Ni meni !
komiza- Broj postova : 955
Registration date : 20.06.2009
- Post n°177
Ja taj rapidshare nikako ne kužin,nikad ga nisam uspio skinit.
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°178
meni je uredno skinija
toni ilići- Broj postova : 122
Registration date : 13.08.2010
- Post n°179
moze li mi itko pomoci kako da stavim mp3 ili wma pjesmu na net da se moze slusati a ne mora se skidati.
Said_the_great- Broj postova : 97
Registration date : 17.01.2009
- Post n°180
toni ilići je napisao/la:moze li mi itko pomoci kako da stavim mp3 ili wma pjesmu na net da se moze slusati a ne mora se skidati.
okaci na YouTube i postavi ovdje link.
pozzz
Said_the_great- Broj postova : 97
Registration date : 17.01.2009
- Post n°181
ja sam skinuo al ne mogu da preslusam ni preko itunes_a, vjerovatno laptop ne podrzava taj format.
Moze li neko da objasni sta je "blicjer", koji je to tacno segment pjesme, koji je ujedno i najcjenjeniji u Mostaru i okolini, jos kad bi izrezao samo taj dio i okacio ovdje to bi bilo "par excellence"
Moze li neko da objasni sta je "blicjer", koji je to tacno segment pjesme, koji je ujedno i najcjenjeniji u Mostaru i okolini, jos kad bi izrezao samo taj dio i okacio ovdje to bi bilo "par excellence"
koce- Broj postova : 360
Registration date : 16.04.2010
- Post n°182
Said_the_great je napisao/la:ja sam skinuo al ne mogu da preslusam ni preko itunes_a, vjerovatno laptop ne podrzava taj format.
Blicijer ili ti po naški zijada.
- Post n°183
dugi blicjer sa cvr ,đav ,đav je šlag na torti.postaviću uskoro kompletan cd,a za saida ću posebno postaviti dugi blicjer,jer se kod nas štiglić sa kratkim pušta u prirodu.samo je sve manje ovih sa dugim blicjerom.
- Post n°184
marko xp,ja sam amater tičar,i rijetko kupujem,a i rijetko prodajem tiće.u mostaru i dan danas možeš prodat dobru baštardu za 200 eura,a da ne govorim za dobra grdelina .80-tih godina prošlog stoljeća cijena pjevača je bila od 2ooo-5000 njemačkih maraka.šteta je da cana ne piše malo više o tim zlatnim vremenima ,jer je on sa nekolicinom mostarskih štiglićara postavio standard žvatićkog pjeva.
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°185
toni ilići je napisao/la:marko xp,ja sam amater tičar,i rijetko kupujem,a i rijetko prodajem tiće.u mostaru i dan danas možeš prodat dobru baštardu za 200 eura,a da ne govorim za dobra grdelina .80-tih godina prošlog stoljeća cijena pjevača je bila od 2ooo-5000 njemačkih maraka.šteta je da cana ne piše malo više o tim zlatnim vremenima ,jer je on sa nekolicinom mostarskih štiglićara postavio standard žvatićkog pjeva.
Lijepo bi bilo kad bi gosp. Kajan mogao na forum pa da i on iznese svoje viđenje žvatićkog pjeva. Mislim da bi mogao štošta za reći.
Pozzz
- Post n°186
toni ilići je napisao/la:dugi blicjer sa cvr ,đav ,đav je šlag na torti.postaviću uskoro kompletan cd,a za saida ću posebno postaviti dugi blicjer,jer se kod nas štiglić sa kratkim pušta u prirodu.samo je sve manje ovih sa dugim blicjerom.
Samo rijetke ptice imaju kvalitetan blicjer cvrrr đav đav tako da nebi netko pomislio kako svaka ptica koja verša da ima ovako nešto. Isto kao što je teško imati dobra pletadura sa kvalitetnom dzijom tako je teško imati i žvatićkog "tića". Godinama se radi na školovanju mladih da se vrati ovaj pjev u mladi naraštaj štiglića i za sada poznajem samo jedan zapažen uspjeh kojeg je Pakleni napravio prije 2 godine. Taj tić je extreman što se tiče naučenog.
Sve čestitke. Pozzz
- Post n°187
ima naučeni kod žaje,nisam ga slušao,ali uskoro idem u mostar,pa ću pitati žaju da ga snimim,ako mi dopusti.naj bolje bi bilo da ga cana presluša uživo,pa da nam da komentar liči li na njegove pjevače.imam starca iz graba to je tvoj zemljak carduel .ima blicjer ali bez nastavka,kažu da je to pod splitski.
- Post n°188
toni ilići je napisao/la: ima naučeni kod žaje,nisam ga slušao,ali uskoro idem u mostar,pa ću pitati žaju da ga snimim,ako mi dopusti.naj bolje bi bilo da ga cana presluša uživo,pa da nam da komentar liči li na njegove pjevače.imam starca iz graba to je tvoj zemljak carduel .ima blicjer ali bez nastavka,kažu da je to pod splitski.
To je taj tić, kojeg je Pakleni poklonio Žaji jer su veliki prijatelji. Tić je poseban, puno šire slogove ima u odnosu na dosadašnje pjevače od kojih je učio. Uglavnom nešto van serijsko. Pakleni ima svoje metode učenja, koje su se pokazale jako uspješnim. Od opreme koristi samo muzičku liniju (bitna je marka procesora zaduženog za zvuk) i CD.
A za starca ne znam šta bi ti rekao! Volim kad ptica nastavlja iza blicjera, pogotovo sa cvrrr ali nije to podneblje od toga. Te ptice kad su u nagonu samo pjevaju pletiva i blicjere a meni je to previše monotono ali pošto nema boljih mora se čovjek zadovoljiti s tim šta ima. Postavljao sam na forum jedan takav snimak ali nije dobro ocijenjen po STP-u kao batuda jer ima strilu u sebi a za blicjer visoka ocjena bješe.
Ma bitno je da volimo ptice i da se družimo!
- Post n°189
ovaj iz graba mi je najdraži jer je to poklon od paklenog i veke.imam još jednog iz ilića ,a najveće nade su mi u crnom tiću sa žvatića.imam i mješanca tića kojeg sam dobio ove jeseni od legende zorana vukadina.
- Post n°190
toni ilići je napisao/la:ovaj iz graba mi je najdraži jer je to poklon od paklenog i veke.imam još jednog iz ilića ,a najveće nade su mi u crnom tiću sa žvatića.imam i mješanca tića kojeg sam dobio ove jeseni od legende zorana vukadina.
Taj je sigurno dobar ako je od njih poklon. Oni se ne žele kompromitirati s poklonima, ili da valja ili nikako. Moram nazvat Paklenog jedan dan, nismo se čuli ima bar mjesec dana. Školuje i ove godine pa da ga priupitam za rezultate. Mustra je to od čovika, zna svoj posao.
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°191
lord189 je napisao/la:u želandi svakoi je tić ovakav a kakve su to posebne metode učenja onda ja iman kralja tičije tog živitičkog pivanja
Lorde , Lorde
Ne valja tako. Po pseudonimu bi bar triba bit ,,džentlmen''...Kaže se : VOLI SVOJE , POŠTUJ TUĐE.
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°192
lord189 je napisao/la:u želandi svakoi je tić ovakav a kakve su to posebne metode učenja onda ja iman kralja tičije tog živitičkog pivanja
Nisi lorde dobro pročitao što ljudi cjene i traže iza pletiva ide ,,dugi blicjer sa cvr ,đav ,đav ,,.
Kakav cvr ,i kakav đav đav , .....kakvu dzijadu oni cjene ,jedino poznato je da treba biti duga ,a ima li kolombara ili ga nema ,boja ,.....(na mliko sigurno nije )...
To znaju najbolje ljudi koji drže takve grdeline i nevjerujem da ih ,,štancaju,,.
Tradicija takvog pjeva se sigurno zna ako se u medjuvremenu nije dogodila koja mutacija ili novo pravilo za koje stariji nisu čuli.
- Post n°193
PESTI je napisao/la:lord189 je napisao/la:u želandi svakoi je tić ovakav a kakve su to posebne metode učenja onda ja iman kralja tičije tog živitičkog pivanja
Nisi lorde dobro pročitao što ljudi cjene i traže iza pletiva ide ,,dugi blicjer sa cvr ,đav ,đav ,,.
Kakav cvr ,i kakav đav đav , .....kakvu dzijadu oni cjene ,jedino poznato je da treba biti duga ,a ima li kolombara ili ga nema ,boja ,.....(na mliko sigurno nije )...
To znaju najbolje ljudi koji drže takve grdeline i nevjerujem da ih ,,štancaju,,.
Tradicija takvog pjeva se sigurno zna ako se u medjuvremenu nije dogodila koja mutacija ili novo pravilo za koje stariji nisu čuli.
Pesti lijepo je pročitati kako postupaš kao mentor mlađima. Evo nakon dosta godina izletio jedan van serijski. Ima tu još ljudi koji postižu zapažene rezultate ali ovaj je nešto poseban. Lijepo bi bilo kad bi se moglo imati toliko "tica" kao što je mladi kolega naveo ali nažalost nije to tako.
Pozzz
- Post n°194
bravo gospodine pesti,a tko misli da je lako naučit ili ulovit tića kakvog traže mostarci grdno se vara.ja osobno poštujem stp,a tražim da se poštuje i naš žvatićki pjev.poštuj tuđe ,drži se svoga,i ne možeš pogriješiti.
- Post n°195
dobar ti ovaj tić.šta pije neretvu ili radobolju.
vrabac- Broj postova : 166
Registration date : 25.11.2010
- Post n°196
dasta nego dobar jos da je nas domaci sa radobolje hehe.ove godine mogu ti rec bilo drama tica :Dpo cimu i ilica:D vjerojatno se nalegli uz radobolju:D uglavnom niko nije mogo vjerovat:D hehe
vrabac- Broj postova : 166
Registration date : 25.11.2010
- Post n°197
ma vrijeme bi bilo da mi znas i ime.. neg nemogu slat privatne poruke matej se zovem
koce- Broj postova : 360
Registration date : 16.04.2010
- Post n°198
toni ilići je napisao/la:bravo gospodine pesti,a tko misli da je lako naučit ili ulovit tića kakvog traže mostarci grdno se vara.ja osobno poštujem stp,a tražim da se poštuje i naš žvatićki pjev.poštuj tuđe ,drži se svoga,i ne možeš pogriješiti.
Svaka cast
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°199
Pozdravljam sve ljubitelje Mostarskog pjeva-Živatički.
toni ilići je napisao/la:
bravo gospodine pesti,a tko misli da je lako naučit ili ulovit tića kakvog traže mostarci grdno se vara.ja osobno poštujem stp,a tražim da se poštuje i naš žvatićki pjev.poštuj tuđe ,drži se svoga,i ne možeš pogriješiti.
U potpunosti se slažem sa napisanim.
Kod vas su jasna pravila što se traži u grdelina i to je to.Takve ptice treba stvarati,uzgajati i takmičiti se .
Predložio bih da netko složi na programu jedan umjetni pjev ,nekakvu idealnu pticu (na starim kazetama su šumovi i loše snimke)i postavi na ovoj temi.
Kod nas u dalmaciji mobiteli su ionako krcati savršenim batudama ,ne vidim ništa loše da i vi imate nešto na forumu.
toni ilići je napisao/la:
U potpunosti se slažem sa napisanim.
Kod vas su jasna pravila što se traži u grdelina i to je to.Takve ptice treba stvarati,uzgajati i takmičiti se .
Predložio bih da netko složi na programu jedan umjetni pjev ,nekakvu idealnu pticu (na starim kazetama su šumovi i loše snimke)i postavi na ovoj temi.
Kod nas u dalmaciji mobiteli su ionako krcati savršenim batudama ,ne vidim ništa loše da i vi imate nešto na forumu.
vlado- Broj postova : 856
Registration date : 22.01.2010
- Post n°200
lord189 je napisao/la:a slušaj svak će svoje više uzdizat al nevalja pismu gardelina širit u više grana i kategorija valja držat i radit ono šta je prava muka a ne vake tiće kakvih ima di oš
Lorde 10 X ovakvih "DI OŠ" = 5 000 eura pa ti malo razmisli šta si to napisa i ako je tako moga bi uz malo dobra ljepila postat dosta bogat čovik.