by MARIN uto 19 svi - 14:51
Što se ankete tiče ja sam glasovao odličan.Takvu ticu danas imat predstavljalo bi pravo bogatstvo.Prvenstveno mislim na ogromno zadovoljstvo i ponos u posjedovanju takve ptice ,uživanje u njezinu pjevu kao i u ogromnim mogućnostima rada s njome.Ali opet da malo pojasnim ,onim malo manje iskusnim tičarima.Ova ptica ne pjeva samo ovo kako je navedeno ,već ima i nekakvu veršu ,javljanje,katkada počme sa visli pa stane,pa sljedeći put sastavi cilu batudu,pa to isto otpiva jačim glasom,promijeni intonaciju kad proleti grdelin tako da je ta pisma sve samo ne jednolična.Ipak najveća joj je vrijednost u mogućnostima koje nam otvara u radu s njome.Zamislite nju sa 10 mladih grdelina ,odvojenih ,kako ništa drugo ne bi čuli.Sve što čuju je odlično i ako to usvoje napravili smo veliki posao.Genetski ti mladi obavezno donose i nešto svoje u pismi.To može biti i nešto što ne valja ,ali isto tako i nešto lipo.Ako donesu neko lipo pletivo ili zov i to sve skupa lipo sastave u jednu pismu dobili smo pravog pravcatog.Mogućnostima raznih kombinacija pivanja nema kraja i u tome je najveća draž.Zato i je najveći gušt u iščekivanju mladih,dogodine što će nam ispivati.
Glasovao sam odličan ,jer da bi bio pravi pravcati morao bi ovo visli ponavljati makar 6 ili7 puta ,ili povezati sa makar još jednim pletivom od najmanje 3 udara.