Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+106
Splićanin
Tomislav
stiglic77
Nenad
Jack Sparrow
PetarMakce
Ši-Pemma
mali mate
Vele
ToniST
IvoR
gramofon
toni mostar
DAMIAN
aquila
kostaskopje
Mica Vasic
emirgrdelin
zelandur
Goran Cvetanoski-Coko
Ticar5
Ive Labin
skopski maestro
zmajcom
neznalica
valter
Mozaik
Darko
zako
damir64
dva grdelina
bizar
jigor
angelo
Vrbanja
zijada
toni ilići
euzebio
vrabac
klapa-sinj
riberi
Starac_Mostarac
echeberija
refa95
pavao
BOSKO
Senior
grdelin-omiš
batke
baltic
mirzet
vlado
zoranV
crv
Renato.M
toni69
ERVINO
komiza
pippo
koce
trava
kekic123
evmolp
zoran ptice pjevice
Alen
tefik1
Carduel
zlaja11
MARIN
kreso
ivanu
plafonko
malinois
windbag
krepat ma ne molat
Miljenko
antonio
dragec
Dule
krele
ssarava1
krnjolac
zvrcko sen
PESTI
franeperuzovic
japirko1
sestoperac
bocka
kemo89
Zvrcko
Sina BL
lord189
ikayke
Fago
žalacST
saso78
Merlo
seadriver
steva318
DjordjeVet
Dean
vansal
Lazar
Branimir
xyz
ticar
110 posters

parenje i uzgoj grdelina

lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Empty Re: parenje i uzgoj grdelina

Postaj by lord189 pon 13 lip - 22:15

u lorda 10 uzgojenih slike možda dođu al tek kad se napuni "ćibunić" lol!
    pavao
    pavao

Broj postova : 100
    Registration date : 25.04.2010

Postaj by pavao pon 13 lip - 22:15

krepat ma ne molat je napisao/la:U slučaju kad se jaja gardelina stave pod kanarinku te ih ista odhrani dali treba davati kakve dodatne ''preparate'' ILI VRSTU HRANE da mladi ostanu živi.Prošle sam godine imao slučaj da su mi 5 kom koje mi je odhranila kanarinka u 2-3 dana krepali a bili su potpuno zdravi cca oko 40. dana života.
    kanarinka im nemoze dati imunitet a grdelinusa daje i tu ti je zajeb
    krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac uto 14 lip - 9:27

i ja bi volio ako bi mi grdelinka zalegla,ali...evo jutros i četvrto jaje u gnijezdu,a ona ni da pomisli zaleći.možda čeka da snese zadnje pa možda onda zalegne,a onda ću joj vratit jaja.za sada su sigurna pod kanarinkom.neznam samo na koliko najviše jaja može ležat kanarinka odjednom?trenutno je na svoja tri i 4 grdelinova koja su puno manja od njenih.jedno sam joj već izvadio jučer,ali proizvodnja ne staje....?
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Postaj by lord189 uto 14 lip - 11:06

krnjolac je napisao/la:i ja bi volio ako bi mi grdelinka zalegla,ali...evo jutros i četvrto jaje u gnijezdu,a ona ni da pomisli zaleći.možda čeka da snese zadnje pa možda onda zalegne,a onda ću joj vratit jaja.za sada su sigurna pod kanarinkom.neznam samo na koliko najviše jaja može ležat kanarinka odjednom?trenutno je na svoja tri i 4 grdelinova koja su puno manja od njenih.jedno sam joj već izvadio jučer,ali proizvodnja ne staje....?

nevidin uopće potribu da vadiš jaja iz gnjizda to je neko pravilo kod kanarina ako oćeš da ti se izlegu svi u isti dan ja too nikad nisan radija i uvik sve uredno ,to si zajeba grdelin je divlja tica ne još toliko domestificirana ka kanarin(koji je već više od 400 g u ćibama čini mi se) tako da je još uvik teško radit sa gardelinima nego sa kanarinima...to ti je greška sine ..u jednoga čovika gardelinuša izčlegla jaja i zalegla i odjedanput se digla niko ne zna šta je kad ono on maka kišobran iz tičarnice a ona se opet vratila na jaja eto ti dokaza Smile
    echeberija
    echeberija

Broj postova : 209
    Registration date : 07.06.2009

Postaj by echeberija uto 14 lip - 14:10

Ta jaja su sad vec pocela inkubaciju pod kanarinku, a najgore je sto ce se izleci svaki dan po jedno. Takodje mislim da je velika greska.
    Kod mene je danas 4 jaja i zenka vise ne izlazi napolje, tj pocela je sa lezanjem. Bice jos jedno sigurno jer je i dalje intenzivno na sipinoj kosti kada je napolje. Mladunci imaju 23 dana i vec sami jedu jajcanu, iako cijucu za hranjenjem danas nisam video da ih zenka hrani. A verovatno i nije jer porcija klijavog semena za 2 sata stoji jos od jutros.
    Pozdrav
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar uto 14 lip - 14:43

koji vrag diraš,zaleći će ona kad se raskoca.
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac uto 14 lip - 15:05

vadim ih zbog lanjskog iskustva kad ih je porazbijala i nije nikako zalegla,ali...opet kažem,ako zalegne na umjetna-vraćam joj ih nazad odma.sa druge strane kanarinka mi je fenomenalna,tako da vjerujem da bi othranila i 15 mladih ako treba bez po muke.(ipak je to fredijeva kanarinka) Very Happy
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN uto 14 lip - 15:12

krnjolac je napisao/la:vadim ih zbog lanjskog iskustva kad ih je porazbijala i nije nikako zalegla,ali...opet kažem,ako zalegne na umjetna-vraćam joj ih nazad odma.sa druge strane kanarinka mi je fenomenalna,tako da vjerujem da bi othranila i 15 mladih ako treba bez po muke.(ipak je to fredijeva kanarinka) Very Happy
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac sri 15 lip - 9:10

evo izgleda stala proizvodnja na 4 jaja,sad ćemo vidjeti hoće li zaleći ili ostaju pod kanarinkom..kolika je šansa da grdelinka počme hraniti mlade ukoliko se oni izvale pod kanarinkom i zatim stave u njeno gnijezdo?jel ko to probao?
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Postaj by ticar sri 15 lip - 13:21

krnjolac je napisao/la:evo izgleda stala proizvodnja na 4 jaja,sad ćemo vidjeti hoće li zaleći ili ostaju pod kanarinkom..kolika je šansa da grdelinka počme hraniti mlade ukoliko se oni izvale pod kanarinkom i zatim stave u njeno gnijezdo?jel ko to probao?

nemoj ni probati s grdelinkom
    bizar

Broj postova : 389
    Registration date : 21.09.2010

Postaj by bizar sri 15 lip - 14:38

krnjolac je napisao/la:evo izgleda stala proizvodnja na 4 jaja,sad ćemo vidjeti hoće li zaleći ili ostaju pod kanarinkom..kolika je šansa da grdelinka počme hraniti mlade ukoliko se oni izvale pod kanarinkom i zatim stave u njeno gnijezdo?jel ko to probao?

Hahahaaaaa, dođi prijatelju (već sam te nekoliko puta zvao kod mene) izvini ali sam se morao nasmijati.
    Znači dođi na TTTS, pa ćeš vidit kanarinku (španjolska minijaturna od Lorda- koja je kupljena i Sizgorea, kako othranjuje mlade grdeline od NeneMarasovića iz Žrnovnice, a susjedna voljera grdelinušu mladu neiskusnu kako othranjuje kanarince od španjolke....)Ovo smo napravili jer su grdelini od "race", a kanarinci su manje važni.
    Ja trenutačno na šprici imam 6.grdelina (jedno gnijezdo-kovada) od Ž.Čudine.
    Sve je snimljeno, izleženi 6.komada kućni uzgoj na lođi u Čudine , grdelinuša othranila do 6.dana a onda ja nasupam s špricom. Snimku je Čudina davao Koci da stavi na forum-video.......
    Sve navedeno, je sada i tu prisutno(15.o6.2011.g) i transparentno-vidljivo i snimljeno...pozvan si.
    ps
    Ja sam uvijek govorio da nema konja koji se ne može jahat, niti jahača koji se ne može zbacit iz sedla.
    Htio sam reć, ako znaš-imaš iskustva sve možeš, ako ne znaš ništa ne možeš.
    ps (još jednom)
    Više je g.Čudina izlegao (mladih grdelina) na svom balkonu u zadnjih 15.dana (petnaest dana) nego GRUPA(s onog drugog foruma) od svog rođenja-tičarskog postojanja, i to sve možeš vidit, kod mene je sve na šprici.Pozzzzzz

crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv sri 15 lip - 21:33

bizar je napisao/la:

Hahahaaaaa, dođi prijatelju (već sam te nekoliko puta zvao kod mene) izvini ali sam se morao nasmijati.
    Znači dođi na TTTS, pa ćeš vidit kanarinku (španjolska minijaturna od Lorda- koja je kupljena i Sizgorea, kako othranjuje mlade grdeline od NeneMarasovića iz Žrnovnice, a susjedna voljera grdelinušu mladu neiskusnu kako othranjuje kanarince od španjolke....)Ovo smo napravili jer su grdelini od "race", a kanarinci su manje važni.
    Sve je snimljeno, izleženi 6.komada kućni uzgoj na lođi u Čudine , grdelinuša othranila do 6.dana a onda ja nasupam s špricom. Snimku je Čudina davao Koci da stavi na forum-video.......
    Sve navedeno, je sada i tu prisutno(15.o6.2011.g) i transparentno-vidljivo i snimljeno...pozvan si.
    ps
    Ja sam uvijek govorio da nema konja koji se ne može jahat, niti jahača koji se ne može zbacit iz sedla.
    ps (još jednom)
    Više je g.Čudina izlegao (mladih grdelina) na svom balkonu u zadnjih 15.dana (petnaest dana) nego GRUPA(s onog drugog foruma) od svog rođenja-tičarskog postojanja, i to sve možeš vidit, kod mene je sve na šprici.Pozzzzzz

Bizar , evo nakon prošlogodišnjeg drvlja i kamenja Embarassed , nakon šta san ( na sve muke ) naučio ,,ubrat '' tvoje tekstove , ubra san i ono šta si ti nazva ,,šiber sistemom'' .
    Upario sam zelendure . Boškov normal /nosioc X normal ženka (moja treća generacija ) .Rezultat je 38 jaja , od toga 36 oplođeno.
    Predzadnju kovadu upravo othranjuju sami , i mužjak i ženka , a u gnijezdu je zadnjih šest jaja.(Ovih dana idu u Bašku Vodu ).
    Bio sam priznajem skeptičan , ali dovoljno bi bilo vidit u kojoj kondiciji su obe ptice .Djeluju sasvim svježe. Ipak se ptice ponajviše iscrpe samim podizanjem mladih .
    E , kako hvale Marinove kanarinke , ja ću pripomenit da su kod mene ,,dadiljale '' Ervinove i Deanove ptice ,Ervinove ahat - opalke i Deanova satine žuta. sunny
    bizar

Postaj by bizar čet 16 lip - 9:39

crv je napisao/la:
    Bizar , evo nakon prošlogodišnjeg drvlja i kamenja Embarassed , nakon šta san ( na sve muke ) naučio ,,ubrat '' tvoje tekstove , ubra san i ono šta si ti nazva ,,šiber sistemom'' .
    Upario sam zelendure . Boškov normal /nosioc X normal ženka (moja treća generacija ) .Rezultat je 38 jaja , od toga 36 oplođeno.
    Predzadnju kovadu upravo othranjuju sami , i mužjak i ženka , a u gnijezdu je zadnjih šest jaja.(Ovih dana idu u Bašku Vodu ).
    Bio sam priznajem skeptičan , ali dovoljno bi bilo vidit u kojoj kondiciji su obe ptice .Djeluju sasvim svježe. Ipak se ptice ponajviše iscrpe samim podizanjem mladih .
    E , kako hvale Marinove kanarinke , ja ću pripomenit da su kod mene ,,dadiljale '' Ervinove i Deanove ptice ,Ervinove ahat - opalke i Deanova satine žuta. sunny

Prijatelju poštovani,
    veoma je jednostavno.
    Na početku svog Bavljenja baštardiranjem Ž.Čudina ide "učiti školu" od najboljeg, a to je u Hr i Yu bio( nitko ga još nije prešao) pokojni Uroš Pavić.
    Slijedom navedenog i ja sam se družio 1.godinu dana s i.Lolićem iz Žrnovnice, a od 10.mj. 2006.intenzivno s ž.Čudinom. I to je to, treba (ako se može) učiti od najboljih. Rezultati moraju doći.
    Inače , taj naziv "šiber hebač" je od Ž.Č., a mi ga koristimo. Pozzzzzzz
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac pet 17 lip - 15:08

za par dana ću bit u priličnoj gabuli,pa ću unaprijed postaviti pitanje za znalce da mi pomognu prebrodit sljedeće dane bez gubitaka.dakle,kanarinka mi trenutno leži na sedam jaja,tri su njena baštardića(frzelin) i legli su se od 07.06-10.06,a četiri su od grdelinke koja neće da leži.a legla su se od 10.06-14.06.napominjem da nisam vadio i čuvao jaja,nego su sva odma išla pod kanarinku.vjerovatno me čekaju problemi različite starosti mladih od par dana.šta da očekujem,šta da radim...?
    bizar

Postaj by bizar pet 17 lip - 17:04

krnjolac je napisao/la:za par dana ću bit u priličnoj gabuli,pa ću unaprijed postaviti pitanje za znalce da mi pomognu prebrodit sljedeće dane bez gubitaka.dakle,kanarinka mi trenutno leži na sedam jaja,tri su njena baštardića(frzelin) i legli su se od 07.06-10.06,a četiri su od grdelinke koja neće da leži.a legla su se od 10.06-14.06.napominjem da nisam vadio i čuvao jaja,nego su sva odma išla pod kanarinku.vjerovatno me čekaju problemi različite starosti mladih od par dana.šta da očekujem,šta da radim...?

Prijatelju, imaš veliki problem(očekuj sranje). Bilo bi puno bolje da je obrnuto.
    Jer, mlade baštarde kad se izlegu puno bolje napreduju(dobijaju na masi i veličini) i zgaze mlade grdeline tek izležene.
    Po mom skromnom iskustvu, bilo bi idealno da su se izlegli mladi grdelini, pa onda neka se za koji dan izlegu baštarde(sa 5-6 dana se izjednače po veličini).... to igra, to stoji.
    Savjet, probaj nać nekog tko ima kompatibilnu kanarinu, pa podmjesti???Prijatelju zbog toga mi sve radimo u grupi. Pozzz
    ps
    ***NAJVAŽNIJE*** je zapisati datum kad je ženka zalegla( od tog se dana broji), a kad su se jaja izlegla to je nebitno, jer iste možeš koji dan držati sa strane, može ženka napraviti preskok .....
    Taj datum zapiši, pa se onda javi.
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Postaj by zvrcko sen pet 17 lip - 17:26

bizar je napisao/la:

ps
    ps (još jednom)

je. Istina boli bogme će se naljutit neki......

Čudina i svojevremeno Lolić su svjetlosnu godinu ispred 95% uzgajivača -ptičara Hrvatske...to je kao amater profesionalac....
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac pon 20 lip - 15:21

grdelinka mi snila jučer peto jaje devet dana nakon četvrtoga,a jutros ništa??koje su to sad nebuloze?? scratch
    dva grdelina
    dva grdelina

Broj postova : 118
    Registration date : 23.01.2009

Postaj by dva grdelina pon 20 lip - 15:35

nije to peto krnjolac moj....nego prvo od nove ture.....ona ako joj uzmeš jaja kreće odma u novu kovadu...pozdrav
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac pon 20 lip - 16:29

je dule moj,i meni je to palo napamet,ali tri umjetna jaja su joj stalno bila u gnizdu,i zašto onda nije jutros snila drugo??
    zijada
    zijada

Broj postova : 354
    Registration date : 07.08.2010

Postaj by zijada pon 20 lip - 21:51

Pošto sam pročitao šta kolega BIZAR piše, odlučio sam pokazati kako je to vrlo jednostavno napraviti, izleći grdeline BEZ UPOTREBE SREDSTAVA ZA PENJANJE.

Pozdrav mom prijatelju Bizaru, i nemoj se ljutit na ovo šta sam napisao.

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0031.th

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0034.th

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0043.th

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0061.th

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0063m.th

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0064l.th

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0066.th

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0073.th

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0076.th

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0083.th

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0085y.th

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0086b.th

parenje i uzgoj grdelina - Page 34 Fotografija0087.th
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Postaj by ticar uto 21 lip - 4:59

ove dvi prve slike su najbitnije,svaka čast
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac uto 21 lip - 12:11

jutros ipak i drugo jaje...
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 23 lip - 1:09

grdelini su izlegli iz gnezda a zenka pocela je da ide u drugi deo voliere kao da hoce da radi tamo gnezdo,neznam sta da uradim dali da i postavim gnezdo ili da sacekam jos koji dan dok ne projedu mlade ,strah me da nece otac da ih rani,posto nisam ga vidio da ih rani do sad,a i neznam dali i treba ih raniti dok ih zenka rani?
    echeberija
    echeberija

Broj postova : 209
    Registration date : 07.06.2009

Postaj by echeberija čet 23 lip - 1:18

Ne brini ti vec postavi gnezdo da ona sama ne mota gnezdo po nekom glupom mestu. Moja je pocela sa drugim gnezdom jos dok su prvi mladi bili u gnezdu i hranila ih je do 3. jajeta posle su sami jeli jajcanu i evo su svi zivi i zdravi. Izvadio sam ih 24 dana, mogao sam i 2 dana ranije, do 30 sam ih hranio jajcanom i cim sam video prvu izljuskanu semenku jajcana je izbacena.
    Dule
    Dule

Broj postova : 340
    Registration date : 24.03.2009

Postaj by Dule čet 23 lip - 13:12

Danas nakon trinaest dana ležanja na podu boksa našao sam par ljuski od jaja,mužjak se raspjevao pored gnijezda,a ženka u gnijezdu non stop cipka,traži od mužjaka da je hrani.Sačekat ću do popodne,pa ću pogledati koliko i čega ima od mutacija.Inače ženka je ahatne mutacije a mužjak(perlato)bi trebao biti nosioc lutina kao i njegov otac.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 4:25.