Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+17
carduelismo
vinkuranac
kreso
bocka
Miljenko
Dean
zvrcko sen
many
franeperuzovic
PESTI
krnjolac
Lazar
lord189
xyz
nb.geronimo1
ticar
DjordjeVet
21 posters

zelendur...

ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

zelendur... - Page 3 Empty Re: zelendur...

Postaj by ticar sri 11 stu - 4:50

zvrcko sen je napisao/la:
    many je napisao/la:grde su i divlje,vidiš sve crno manje više divlje jelda,crni pas,golub,vuk,sve divlje i neprilagodljivo!

da si upozna :

bilog, vremenka, marina vidija bi da ti teorija što bilije to pitomije ne drži vodu geek scratch study afro afro afro afro

jedan čak ima i sive boje,to je biče pola pola.
    many
    many

Broj postova : 762
    Registration date : 13.10.2009

Postaj by many sri 11 stu - 14:32

Ma znaš i u životu ti je tako,papa je u bijelom,pozitivci u bijelom,sve nekako bijelo je nježno recimo grlice,golubice,gdje ste vidjeli bijelu zmiju crna mamba kužite a otrovna,bjela mamba to nema znaš o karadžorđu,crni đorđe,gavran je crn pa vidiš povezuje se sa koje čime ali to je neutemeljeno,ono što je utemeljeno iz iskustva je to da je moja zimovka dobijala u repu bijelo perje a nije imala,zaključujem po boji da je povezano sa domestificiranjem,odgovorite mi onda kako je pura postala bijela ili miš,ako domestificiranje ne igra ulogu!
    krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac sri 11 stu - 15:42

prehrana,nedostatak nekih vitalnih hranjivih tvari,ili višak istih....
    many
    many

Postaj by many sri 11 stu - 16:08

dobro zvuči ali previše je bijelih preslika divljih životinja,mislim da je u pitanju nešto drugo geni mutacija!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 11 stu - 16:27

Kako ti many onda mene objasnija,ja što "domestificiraniji" - to sve više crnji!!!
    many
    many

Postaj by many sri 11 stu - 16:41

ma sve je ok ali ovo bi ljepše izgledalo da si postao tamo gdje sam to napisao,usred smo polemike o bijelim životinjama i uzroku toga,ali evo ti ovaj primjer ako imaš fakultet književnosti recimo reči češ da si učen i višega ranga jeli tako,a ima recimo i netko tko radi u pekari i majstor je za pletenice i peciva,ti ne možeš raditi njegov posao a on tvoj ali oboje ne vrijedite zato manje nego ste specijalisti u svom poslu samo niste u istom rangu,tako i ptica ja sam rekao iz vica zbog pretežnog tonaliteta.A nekako mi češljugar varira u pjesmi a zelendur mi je stabilniji poput kanarinca,u raznovrsnosti češljugar pobjeđuje,ali sjeti se usporedbe nema neke druge stvari što zelendur ima!
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac sri 11 stu - 17:47

to je kao da se svađate jel lipše slušat violinu ili klavir...sve ima svoje draži....
    many
    many

Postaj by many čet 12 stu - 12:02

a tko crni sve više?!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 12 stu - 16:55

many je napisao/la:a tko crni sve više?!

Pa reka sam ti - ja.Pa i ja (mi) smo po Darwinu evolucijski došli do ovog šta smo sad.
    A ja sve crnji i crnji,iliti po tvom sve divljiji i divljiji.Kako to objašnjavaš
    many
    many

Postaj by many čet 12 stu - 17:02

e moj prijatelju sad si pogriješio a ovo što ču ti reči ti je moj šah mat,kolijevka čovječanstva je vele u africi i tamo smo na početku bili crni zar ne ali čim smo postajali civiliziraniji i odbacivali nepotrebne dlake (Ne baš svi odreda)postajali smo sve bjeliji što je značilo da nismo više crni sa bojom smo i divljinu odbacival pa nismo više bili tako divlji,dan danas u africi su neprekidno nekiratovi a u civiliziranom svijetu se daju riješiti znači bijelo pitomije crno divljije,eto!Ima iznimaka i kod bijele boje ljudi i životinja,znaju biti divlje ali iznimka potvrđuje pravilo!
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac čet 12 stu - 17:05

many je rasist! afro
    many
    many

Postaj by many čet 12 stu - 17:25

apsolutno cijepljen protiv toga gledam sa naučne strane,pitam se da li crnci vole ostale rase svi govore o tome kao čim veliš crnac da si rasist a što smo mi krivi što su oni crni meni ne smetaju a eto velim mišljenje,wesli snipes i eddie murfy mi je ok,a ti si crn pa te smeta ili.......
    xyz

Broj postova : 2232

Postaj by xyz čet 12 stu - 18:31

Ma tako su tićare optuživali da su rasisti jer niger zovu NIGER, a kako bi drugačije, pa su prominili ime u Americi u Nyger. Moš mislit, rasisti.. Shocked

A ljudi su migracijama iz Afrike na sjever izgubili melanin, jer im nije toliko potreban, radi manje sunca.

Zato su Norvežani plavi i plavih očiju.

Tako i životinjama u kavezu ne trebaju tamne boje, prvenstveno jer im ne treba zaštita protiv prirodnih neprijatelja.

Evolucija ide i dalje Wink

Renato ako ideš sve crniji, manje hodat po poljima za tićima, haha lol!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 12 stu - 19:45

many je napisao/la:apsolutno cijepljen protiv toga gledam sa naučne strane,pitam se da li crnci vole ostale rase svi govore o tome kao čim veliš crnac da si rasist a što smo mi krivi što su oni crni meni ne smetaju a eto velim mišljenje,wesli snipes i eddie murfy mi je ok,a ti si crn pa te smeta ili.......

Je many,priznajen poraz,bacija si se u nauku,vidin da si jak,a ja tanak - kapitulacija.

Draženu:

ja san ti tičar starog kova po svemu,šta podrazumijeva i ponit štakod žešćeg za u ranu zoru sa sobom,a poslin se samo poslin gradela prišaltaš. More bit da i od toga crnja boja.Šta kaže many na tu teoriju?
    many
    many

Postaj by many čet 12 stu - 21:13

moje mišljenje da izbjegneš pljuge ako pljugaš,a i ja sam malo meksički preplanuo vidi avatar,ovo ti je sa nigerom majka jesi me nasmijao svaka čast,ma hajde pa nečemo sad poražavati jedni druge ja samomalo duskutiram,ali evo i krnjolac je crnac izgleda,oprosti nemam ništa protiv tamnoputih pa i meni govore da sam tamnoputaj a se doživljavam bijel ali da ti pravokažem gledaj španjolce tamnoputi a temperament ono,uf
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 12 stu - 22:04

many je napisao/la:moje mišljenje da izbjegneš pljuge ako pljugaš,a i ja sam malo meksički preplanuo vidi avatar,ovo ti je sa nigerom majka jesi me nasmijao svaka čast,ma hajde pa nečemo sad poražavati jedni druge ja samomalo duskutiram,ali evo i krnjolac je crnac izgleda,oprosti nemam ništa protiv tamnoputih pa i meni govore da sam tamnoputaj a se doživljavam bijel ali da ti pravokažem gledaj španjolce tamnoputi a temperament ono,uf

Di ću to izbjeć,moj many, ono kad ujutro u svanuće dođeš u zoru,oni prvi cigaret ne more platit niko na svitu,pa i drugi i treći,onda mala stanka pa pijuckaš pa opet,ma ko to more platit,a tići padaju.Ma jesi li ti kakvi inšpektur?
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko čet 12 stu - 22:47

angel je napisao/la:
    many je napisao/la:moje mišljenje da izbjegneš pljuge ako pljugaš,a i ja sam malo meksički preplanuo vidi avatar,ovo ti je sa nigerom majka jesi me nasmijao svaka čast,ma hajde pa nečemo sad poražavati jedni druge ja samomalo duskutiram,ali evo i krnjolac je crnac izgleda,oprosti nemam ništa protiv tamnoputih pa i meni govore da sam tamnoputaj a se doživljavam bijel ali da ti pravokažem gledaj španjolce tamnoputi a temperament ono,uf

Di ću to izbjeć,moj many, ono kad ujutro u svanuće dođeš u zoru,oni prvi cigaret ne more platit niko na svitu,pa i drugi i treći,onda mala stanka pa pijuckaš pa opet,ma ko to more platit,a tići padaju.Ma jesi li ti kakvi inšpektur?

Angel, ostavi se spanjuleti, ako ikako mozes! Evo do neki dan ja sam skidao tri skatule, pa mi doslo do grla. Pa kad sam promislio da cu u Komizi sa stakama trcat pul mrizica...e reka sam bogami neces. Bacija sam sve u p.m.
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac čet 12 stu - 22:56

Ha,ha,many,nije loše bit crnac,ali ispod pojasa!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 12 stu - 23:53

Miljenko je napisao/la:
    angel je napisao/la:

Angel, ostavi se spanjuleti, ako ikako mozes! Evo do neki dan ja sam skidao tri skatule, pa mi doslo do grla. Pa kad sam promislio da cu u Komizi sa stakama trcat pul mrizica...e reka sam bogami neces. Bacija sam sve u p.m.

Pripa si se,a?
    Miljenko
    Miljenko

Postaj by Miljenko pet 13 stu - 0:35

angel je napisao/la:
    Miljenko je napisao/la:
    angel je napisao/la:

Pripa si se,a?

Off Topic!
    (pa neka moderatori sicu, ili neka je opomena mladjima)

Jesam, i to bogami posteno!
    Sto posteno, na slabo sam pomislio da ti istinu kazem. Ufatila me mala gripa, i usri noci uvatija teski kasalj. Nisam mogao disat. Nikako. Bez arije, i bez arije. I tocka! Za umrit!
    Prokleo sam i spanjulete, i Kolumba, i Ameriku, i sve zivo. Rekao sam necu vise. E, sad ne znam da li cu imati stomak za izdrzat do kraja?
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 13 stu - 0:45

Miljenko je napisao/la:
    angel je napisao/la:
    Miljenko je napisao/la:
    angel je napisao/la:

Pripa si se,a?

Off Topic!
    (pa neka moderatori sicu, ili neka je opomena mladjima)

Jesam, i to bogami posteno!
    Sto posteno, na slabo sam pomislio da ti istinu kazem. Ufatila me mala gripa, i usri noci uvatija teski kasalj. Nisam mogao disat. Nikako. Bez arije, i bez arije. I tocka! Za umrit!
    Prokleo sam i spanjulete, i Kolumba, i Ameriku, i sve zivo. Rekao sam necu vise. E, sad ne znam da li cu imati stomak za izdrzat do kraja?

Je, u pravu si.Ja bi se spasija da mi je bacit,nikad nisan niti pokuša,slabić sam
    xyz

Broj postova : 2232

Postaj by xyz pet 13 stu - 1:04

E, tribat će prisić ovaj post pa ga pribacit u Brbljaonicu Wink

Miljenko da nisi to kašlja zbog one svinjske kuge, pardon, gripe, evo je i u Split došla, 2-3 ljudi umrlo..

Angel ne virujen da je Many inšpektur, on mi pari dobar čovik i tićar Cool

A ako se crni ten od rakijice, ni dobro.. triba malo stat na balun i sa duvanom i sa pićem, to su sve vražji gušti, drži se lipo tića i pisme Wink

Da se taknem verduna, vidija san ti ih u selu, u 2. misec, drop su jeli isprid jedne kuće..
    Miljenko
    Miljenko

Postaj by Miljenko pet 13 stu - 4:11

Drazene, slobodno rezi i prebacuj, ili sve u smece.

Nije bila svinjska gripa. kao pusac s prolicno dugim stazom zaradio sam (posteno) kronicni bronhitis, tako da sa svakom jacom prehladom (za mene je to mala gripa) dodju komplikacije.

Verduni i drop, zrnje od grozdja mala natopljeno alkoholom. Di ces bolje.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 13 stu - 9:44

drazenxp je napisao/la:E, tribat će prisić ovaj post pa ga pribacit u Brbljaonicu Wink

Miljenko da nisi to kašlja zbog one svinjske kuge, pardon, gripe, evo je i u Split došla, 2-3 ljudi umrlo..

Angel ne virujen da je Many inšpektur, on mi pari dobar čovik i tićar Cool

A ako se crni ten od rakijice, ni dobro.. triba malo stat na balun i sa duvanom i sa pićem, to su sve vražji gušti, drži se lipo tića i pisme Wink

Da se taknem verduna, vidija san ti ih u selu, u 2. misec, drop su jeli isprid jedne kuće..

Ma za vi manya se zajabajen.I meni se čini ok čovik,a uz to čini mi se da nema višeg fanatika ode na forumu.Pa koliko san vidija čovik je toliki zaljubljenik ,da drži sve moguće vrste.I mekokljunce,i sve to križa;svaka mu čast
    Di ću se ja sa njin mirit,ja se od grdelina i poneke baštarde nisan maka,a niti mislin.A i tu me više puta privari mladac,muško-žensko.
    A najbolji tić mi uvik bude oni šta mislin da je kuja,a bude muški.Zato ti kažen di ću ja sa njim ,vode mu ja ne mogu donit.

Na balun se ne smi stajat,okruga je ,moga bi past.

Tribaš doć u 5. misec čut te iste vrdune šta su se najili dropa,pa ćeš čut šta je vrdun.
    many
    many

Postaj by many pet 13 stu - 11:24

Ljudi ne mojte se šaliti sa pljugama opasno je to nije vrijedno života,znam da ti izgleda da ti paše ali te i ubija,vidim da pitate tko sam pa ću vam dati link koji će vam pokazati tko sam i kako sam loše prošao baš od tih za koje mislite da sam,a da sam inspektor onda bi bar imali jednog ok a ne dođe mehaničar nosi knjigu i veli ja sam inspektor.Znate li a vjerujem da znate da svaki kraj ima svoje mikropodvrste zelendura tj svojstvenu tom kraju vrstu zelendura koja pjeva na taj način i ima tu boju i samo tako i na tom mjestu izgleda,rekao bih kao uobičajeno lokalno autohtona vrsta!

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 23:43.