Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+64
bivanzg
karlo
grdelin-omiš
ERVINO
čajka
pippo
malinois
zadranin
crv
vlado
Siskin
koce
komiza
brabus
zoranV
krstokljun
korkut
Ad3l
franc92
zlaja11
DAMIAN
DOMO
Dule
Dax BG
refa95
tefik1
kekic123
MilanNish
baltic
dr.nenad86
Carduel
topaz
PESTI
Belobradi
Miljenko
MARIN
krnjolac
krele
Petar
plafonko
Branimir
franeperuzovic
sgrguro3
sestoperac
riberi
vansal
japirko1
kreso
Merlo
zvrcko sen
Fago
lord189
bocka
Zvrcko
Sina BL
seadriver
ikayke
Dean
Lazar
DjordjeVet
steva318
ticar
saso78
xyz
68 posters

Video Klipovi

zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Video Klipovi - Page 36 Empty Re: Video Klipovi

Postaj by zoranV ned 27 lip - 17:15

Marine,bitno je da svi mi uživamo u pticama,a nema ga tko ganja pjev ,a da je zadovoljan sa svojim grdelinima.
    Koliko mi se čini,da je to velika pokora,svaku godinu se nešto desi nepredviđeno.Ja sam vjerovao da ću ovu godinu nešto čuti dobro kod sebe,kad tamo- prvo dupli mitar,pa sad megabakterija ,a šta je sledeće ,ne znam,ali uvije poslije kiše dođe sunce. cheers Nadam se da će se i nama razvedriti.

P.S. ti moraš malo spustiti kriterije,plašiš ljude Very Happy Very Happy .
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN ned 27 lip - 17:59

zoranV je napisao/la:Marine,bitno je da svi mi uživamo u pticama,a nema ga tko ganja pjev ,a da je zadovoljan sa svojim grdelinima.
    Koliko mi se čini,da je to velika pokora,svaku godinu se nešto desi nepredviđeno.Ja sam vjerovao da ću ovu godinu nešto čuti dobro kod sebe,kad tamo- prvo dupli mitar,pa sad megabakterija ,a šta je sledeće ,ne znam,ali uvije poslije kiše dođe sunce. cheers Nadam se da će se i nama razvedriti.

P.S. ti moraš malo spustiti kriterije,plašiš ljude Very Happy Very Happy .

Već sam spustio kriterije.
    I to poprilično.
    Eno onaj zvrčkov,sa nešto boljom dzijom,da je makat -2 bio bi taj minimum minimuma za pozitivnu ocjenu.Kud ćeš niže kriterije.
    Ali osnovno je da tić piva.Čitaj tuče batude.Inače nije za ocjenu.NE PROLAZI.
    A sad ću gledat utakmicu do kraja.Nastavit ćemo poslije.
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV ned 27 lip - 18:08

Ovaj komentar ti je na mjestu.

P.S. Zvrcko,ovo su samo diskusije,nemoj se ti sad naljutiti Very Happy Very Happy ,pa da pustiš pticu.Grdelin batuda,pletiva su nešto kao sinjska,samo da je zijada malo duža ,ponekad nastavi ,ali sve u svemu -neka ga Very Happy .
    Idem gledati utakmicu i navijati cheers
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado ned 27 lip - 19:12

zoranV je napisao/la:Vlado ,legendo Very Happy Very Happy Very Happy ,ti si se opasno uputio u pjevačke vode cheers

Na koji pjev misliš ,na Štiglić iz Tihaljine ili Štiglić iz Tihaljine 2,meni se čini da se radi o istoj ptici,samo što je sad u formi Very Happy Very Happy Very Happy .

P.S. Strašan si cheers cheers ,samo da znaš da sam ti već odabrao bastardu,koja ide za Tihaljinu,nisam zaboravio obećanje Very Happy Very Happy ,neka sad pjeva i uči cheers

Ma riječ je o zadnjem videu ali nemoj da te buni jer ima 6 mužjaka ali su mi četiri u istom tipu kaveza, a i odrna od loze je rađena na isti kalup a kuća mi je duga 35 metara tako da ih stavljam di stignem ali kad oću snimat onda ih stavljam na istu poziciju jer mi je tu naj zgodnije da ga snimim a da ga ne ometam jer su mi dobro plašljivi.
    Ako nevjeruješ snimit ću ti iz bliza pa ćeš vidit kaosa kad u kavezu kad mu približim aparat.

Za bastardu ti puno hvala,to ću držat kao posebnog ljubimca.

Mene brine što niko ne komentira pjev prije autentičnosti videa a bilo bi mi drago da se radi tim redoslijedom.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN ned 27 lip - 19:13

zoranV je napisao/la:

Snimljeno 22.05 2010god.
    Svi se slažemo da je ovaj tić daleko od pozitivne ocjene.Tu nema spora.
    A ako ocjenjujemo samo dziju,i to onu bolju nije baš tako.
    Dzija bi se trebala sastojati od tri dijela i sadržavati određena slova.Rijetke su one idealne, što znači da večini nešto fali.To ne znači odmah da ne valja ništa.Zato i imamo različite ocjene.
    Ovoj dziji fali početak.To je ono viii.Ali ima druge dvije trećine dzzziiiijuu.Nije baš ni toliko kratka i zvoni.I zato zaslužuje debelu pozitivnu ocjenu.2 ,a možda čak i +2.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN ned 27 lip - 20:46

Neću ulazit u to tko ovo pjeva.Jer očito ne pjeva ni jedan od ovih ispod loze.Pjev dolazi iz neke prostorije(odzvanja).Dzija jest nategnuta,ali sve skupa više nego dobro.
    Vlado ,ako imaš ovako nešto za prodat ja se javljam.Ne zanima me uopće koliko košta.
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic ned 27 lip - 21:04

https://www.youtube.com/watch?v=HPtDO96eJ0Y

U minuti 3-4 puta stavi ziju ,i skoro svaki put zapocne isto da bi ponekad zastao a tu gdje je zastao idu ta ista 3 pletiva i zija. Tic stavlja ziju iz mnogo pozicija.
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN ned 27 lip - 21:07

baltic je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=HPtDO96eJ0Y

U minuti 3-4 puta stavi ziju ,i skoro svaki put zapocne isto da bi ponekad zastao a tu gdje je zastao idu ta ista 3 pletiva i zija. Tic stavlja ziju iz mnogo pozicija.
    Dobro Balta,ako ti tako kažeš.Ako si ti zadovoljan i ja sam.Nemoj se ljutit.
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado ned 27 lip - 22:37

MARIN je napisao/la:

Neću ulazit u to tko ovo pjeva.Jer očito ne pjeva ni jedan od ovih ispod loze.Pjev dolazi iz neke prostorije(odzvanja).Dzija jest nategnuta,ali sve skupa više nego dobro.
    Vlado ,ako imaš ovako nešto za prodat ja se javljam.Ne zanima me uopće koliko košta.

Prijatelju svaka ti čast i ja ti skidam kapu a tko nije može mi se odmah pridružit.
    Ne piva ni jedan od tića to je prva istina, druga je istina da je zvuk pušten u prostoriji odakle sam snima a treća istina je da su to dijelovi pijeva grdelina od snimke SPLIT PRVAK.

Ono što je mene zanimalo je to kakvu bi ocjenu ko dao ovom pijevu a prije sam se raspita o kvaliteti ovog snimka i sazna sam da bi to trebalo bit to što se traži po STP.
    Koliko ja vidim dosta forumaša se izvlači na autentičnost videa i neće da komentiraju a u stvari razlozi bi mogli bit drugačije prirode (bar ja tako mislim) i zato mi je jako drago što si mi ovo komentira.
    Još jedna velika istina je da ja o pjevu po STP znam minimalno i toga se ne stidim a isto toliko znam i o drugim tradicijama, i što je najbitnije ja se to ne stidim priznat.
    Svrha foruma bi bila da naučimo šta vrijedi a šta ne i čemu bi trebali težiti i ovim putem zahvaljivam svima koji su stavljali svoje snimke radi edukacije nas koji neke stvari ne poznajemo i trudili se da nam ukažu na ljepotu ovog hobija.

Marine ja sam često u Splitu i ako mi pošalješ svoj broj na PM čim budem u prilici volio bi te posjetit i upoznat.
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel pon 28 lip - 0:24

MARIN je napisao/la:Carduelov tić
    Ako je "ovo"što je postavio Carduel stvarno njegov mladi učen sa cd onda mu svaka čast.Čestitam!
    Da nije one nesretne strile u batudi ja boljeg nikad nebi poželio.Držao bi ga da živim 100 godina.
    Ipak radi strile ne može dobiti pozitivnu ocjenu.
    Dzija debela četvorka.Ima mana ,nije savršena.

Marine, iskreno nisam se nadao ovako visokoj ocjeni za dziju, čak sam prije napisao da mi se način izvođenja dzije ne sviđa jer se na kraju pojavljuje "režanje" i nije mu lijep fade out. Mislim da znam i sam šta je lijepo ali teško je to imati. Što se tiče "nesritne" strile meni osobno ne smeta jer ptice mi ne pjevaju ni po jednoj tradiciji. Svjestan sam da po STP-u ovaj tić ne bi dobio pozitivnu ocjenu i to je ok. Pravila su pravila, ali isto tako lijep je osjećaj ovako visoka ocjena. cheers

Otkada se pojavio termin na forumu "zijometar" palo mi je na pamet da pokrenem i mali biznis a to je da izrađujem zijometre po narudžbi. Pozivam sve zainteresirane da se pribilježe na vrijeme jer uskoro će mitar pa da bar imaju uspomenu na svoje pjevače. Very Happy

Na zamolbu gosp. ZoranaV u ovom postu postavio sam sliku zijometra njegovog tića što ga je Marin ocijenio. Pošto je to prva narudžba izrada zijometra je besplatna.

MARIN je napisao/la:Zoranov tić

Zorane evo i ti si došao na red.
    Ptica je udarila nekoliko različitih batuda(dzija).
    Na samom početku skroz mala dzija sa nastavkom.Slijedi nekoliko batuda ,sa nešto boljom ,ali nategnutom i nezavršenom i opet sa nastavkom.Ono što je na kraju to je i najbolje.Rijetki su tičari koji ovo nebi držali.
    Pitanje je samo u tome koliko će ptica ubuduće pjevati jedno ,a koliko drugo.Uz pravilan rad mislim da bi moglo prevladati ovo drugo.U svakom slučaju pozitivna ocjena.

Video Klipovi - Page 36 Dzija-zoranV
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV pon 28 lip - 0:32

Cardeul,ajde nam sad ovo prevedi , Very Happy Very Happy Very Happy ,ova riba mi je ljepša od Baltine Very Happy cheers
    krstokljun
    krstokljun

Broj postova : 1676
    Registration date : 01.11.2009

Postaj by krstokljun pon 28 lip - 0:40

zoranV je napisao/la:Cardeul,ajde nam sad ovo prevedi , Very Happy Very Happy Very Happy ,ova riba mi je ljepša od Baltine Very Happy cheers

Very Happy Very Happy Very Happy cheers cheers cheers
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV pon 28 lip - 1:03

Pokušao sam prebaciti zijometre od Cardeula i Balte ,ispod mog ,ali ne ide
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV pon 28 lip - 1:11

krstokljun
    krstokljun

Broj postova : 1676
    Registration date : 01.11.2009

Postaj by krstokljun pon 28 lip - 1:29

MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN pon 28 lip - 1:30

zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV pon 28 lip - 1:36

Ako je okreneš za 90 stupnjeva u pravcu kazaljke na satu ,izgleda kao dama iz Pariza Very Happy Very Happy cheers
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel pon 28 lip - 1:40

zoranV je napisao/la:Cardeul,ajde nam sad ovo prevedi , Very Happy Very Happy Very Happy ,ova riba mi je ljepša od Baltine Very Happy cheers

To je prava riba, šteta što ih je malo u jatu! Very Happy

A sada evo i kratkog objašnjenja kompletnog zijometra Zoranove dzije "vdzzii".

Slika 1. Na slici je slovo V ako mi možete vjerovati. Very Happy

Video Klipovi - Page 36 ZoranV-zijometar-1

Slika 2. Na slici bi trebalo biti slovo I ali ga nažalost nema. Ovdje mnogi padaju u izvedbi dzije. Kako je lijepo ako ovdje ima nekoliko slova iii. Very Happy

Video Klipovi - Page 36 ZoranV-zijometar-2

Slika 3. Na slici je slovo D ako mi možete opet vjerovati. Very Happy

Video Klipovi - Page 36 ZoranV-zijometar-3

Slika 4. Na slici je praznina a to nije dobro, znači opet fali slova.

Video Klipovi - Page 36 ZoranV-zijometar-4

Slika 5. Na slici su slova Z i to vjerovali ili ne 10 komada. Very Happy Vidljivo je kako se nepravilno ovaj dio zvučnog vala uzdiže (kolombaru moj).

Video Klipovi - Page 36 ZoranV-zijometar-5

Slika 6. Na slici su slova I i to ima ih i previše. Very Happy

Video Klipovi - Page 36 ZoranV-zijometar-6

Slika 7. Nisam mogao nigdje pronaći slova juuuuuuuuuu pa zato nema ni slike.

Kad bolje razmislim ovo je jako nezahvalno ali moj prijatelj Zoran će me razumjeti da sve ovo radim u dobroj namjeri za forum a ne da bi nekoga povrijedio.

Puno pozdrava svima!
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV pon 28 lip - 1:42

Prika,nema se tko šta ljutiti,tko stavi snimak,mora biti svjestan da snosi posljedice Very Happy Very Happy Very Happy
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel pon 28 lip - 1:45

zoranV je napisao/la:Prika,nema se tko šta ljutiti,tko stavi snimak,mora biti svjestan da snosi posljedice Very Happy Very Happy Very Happy

Zahvaljujem na razumijevanju! Very Happy

Nadam se da sam bar malo uspio dokučiti ovaj svijet "ribljih kostiju" Very Happy kolegama s foruma da se lakše snađu u svemu ovome.

Pozzzz
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV pon 28 lip - 1:47

Sad će snimak od 5 minuta,od ovog grdelina,pa ćemo poslušati
    zoranV
    zoranV