Domo & company! Meni ovo miriši na nekakvu provokaciju.Koce koji ne može odgovorit,pa nekakav Kapelo koji je napisao jedan post i odmah čuje sva slova.Ne znam što sa ovim želite postići.Što se tiće Koce provjerit ću da li je sam to stavio ili se netko samo koristi njegovim imenom.Stvarno me interesira njegov komentar.A Kapelo i slični mislim da bi bio red da se prvo predstave kako bi znali tko stoji iza komentara.Lako je skrivati se iza nekakvih nadimaka i govoriti svašta bez posljedica. I zato za sada samo kratak komentar tića.POZITIVNA OCJENA.
Marine nije nikakva provokacija to je koce stavija,a u ostalom zašto je bitno tko je to stavija tica piva i triba je pošteno ocijenit,Marine ništa nije osobno samo me iznenadia tvoj komentar
DOMO je napisao/la:Marine nije nikakva provokacija to je koce stavija,a u ostalom zašto je bitno tko je to stavija tica piva i triba je pošteno ocijenit,Marine ništa nije osobno samo me iznenadia tvoj komentar
Bitno je ko je stavija jer ako nije onaj za koga se predstavlja onda ga treba banirat a video možemo i dalje komentirati ali bez lažnih predstavljanja.
Provjerio sam.Stvarno se radi o Koci i o njegovom tiću. Što je važnije dogovorili smo i slušanje uživo. Uglavnom smo se složili i oko vrijednosti onoga na snimci.Ali ako neće on o tome javno neću ni ja. Međutim još uvijek me strašno zanima ko je taj Kapelo.Jer uvijek mi je drago upoznati nekog ko se razumije.
MARIN je napisao/la:Provjerio sam.Stvarno se radi o Koci i o njegovom tiću. Što je važnije dogovorili smo i slušanje uživo. Uglavnom smo se složili i oko vrijednosti onoga na snimci.Ali ako neće on o tome javno neću ni ja. Međutim još uvijek me strašno zanima ko je taj Kapelo.Jer uvijek mi je drago upoznati nekog ko se razumije.
mene samo zanima zašto sa istog ip-a pišu koce i početnik,nekog brišem a sad dogovorite se koga.
baltic je napisao/la:Mozda covjek ima sina ? U svakom slucaju radi se ocigledno o pravom mestru kakvog trebamo na forum a ne neko koga bi trebalo brisati sa foruma.
Baltic, covik triba da se normalno predstavi, a anonimnost moze zadrzati ako to bas zeli.
Da li je "mestar" ne mozemo govoriti, ali ptic ima narancasto/crveni prsten (ne znam da li je to pravi prsten) te se moze spekulirati da je ptic uzgojen od vlasnika (ili vrlo mlad ukraden iz prirode). Ja bih volio znati da li je ptic iz osobnog uzgoja?
Ode se neki ponašaju ko dica i šta se tiče tica nemate veze-varate jedni druge pišete u tuđa imena-a iz toga se samo može zaključit kolko su ljudi pokvarena rasa...
Podrzavan marina,ovi tič je moga pivat i bolje.al ako se vama svida,ok,meni nije
A to da je ovo bolje od salame nebi se složija ja s tin a i ostatak koji nešto znaju o pjevu grdelina i koji su se naslušali ljudi i ljudi......
[Dragi prijatelji Evo čitam,pa se javljam.Ovo sam snimao na balkonu ,onako ,igrao se.Nemojte mi zamjeriti što se nisam javljao,pratio sam vaše komentare i pomalo sam razočaran jer se nitko nije dotaknuo najvažnije stavke u pjevu mog grdelina,a to je "boja"zijade.Jedan od mladih nadobudnih "tičara" ,mog grdelina je ocijenio čistom nulom(zijadu),a grdelina na "anketa-S.T.P.-vaše mišljenje,stranica br 7.,ocjenjuje vrlo dobrim,nakon čega ga "Jere"(doista neprimjereno i nedolično),ali s pravom stavio ondje gdje mu je mjesto,i bude izbačen 30 dana.Po meni je neprimjerenije to što mladi "tičar"daje sebi za pravo da ocjenjuje tiča ocjenom vrlo dobar,a čije pijevanje i pogotovo zijada, trebalo biti primjer kako grdelin ne bi smio izvoditi zijadu.Rođen sam u Splitu(Veli varoš),i kako moj prijatelj "fetivi" Marin lijepo kaže i moji su Koceići nekih 500 godina u Splitu.Ja sam kao i Marin,a i ostali naši splitski tičari odgojen na istim temeljima starog splitskog tičarstava,samo što su se svi razvijali u ponešto različitim smjerovima (ovisno o sluhu i okolini). Svatko drugačije "čuje" ,ne želimo svi isto i nemamo svi iste ciljeve u pjevu grdelina ,pa ni u s.t.p.(čak su tu največe razlike). Spomenuo sam boju zijade kao najvažniju a to je: Da bi za mene i moje prijatelje istomišljenike zijada bila ispravna (automatski i ukupan grdelin) mora biti liša,fina,meka, nigdje ne smije zapinjati,ne smije imati nikakve prizvuke , a pogotovo slova R,Č,Ž,Đ ne smiju se ni osijetiti . Ne smije imati zadebljan kraj (pogotovo "grez" ) ne smije biti tremola ,ne smije riziti , mora prolaziti kroz "ušicu igle". Volimo reči da mora biti kao "mliko". Kad to imamo tada pričamo o ispravnoj zijadi i ispravnom grdelinu. Sad naravno ,da je bolje što je zijada duža ,pletiva bolja,više batudi,ne nastavljanje...itd. Međutim ,odmah se ograđujem jer je to moje mišljenje i grupe mojih prijatelja koji volimo takve zijade i nikome ne namečemo svoje mišljenje. Ne volim natjecanja jer grdelini nisu pit bulovi da se bore u ringu ,več da se u njima uživa. Rado ču razgovarati sa istomišljenicima ,primiti i dati savjet,pogotovo sa onima koji od grdelina traže isto što i ja. Inače odgojen sam na želandi ali sam se na nagovor splitskog velikana akademika-arhitekta i mog velikog prijatelja gosp. Dinka Kovačića educirao.Zadnjih godina sam ornitološki suradnik pri zavodu za ornitologiju HAZU ,tako da svoj zov prirode zadovoljavam prtenovanjem ptica i sl. Ako sam koga uvrijedio nehotice ,unaprijed se ispričavam , a ako me "tičar" izbaci ..,svaki dan sam na kavi u cafe kalahari spreman na razgovor. U prilogu videa kojeg sam stavio ,pjeva mladi grdelin ,prva godina . Imam ih četiri , skoro su indentični samo što je ovaj prvi došao na batudu , a ostali su u "špiritu". Učitelj je u drugoj god. a kad se smire biti če ih lijepo čuti ,kako se dodaju batudama a svi su isto pivanje. p.s. Prijatelju Marine ajmo nešto novo izbaciti , forumaši če više cijeniti tvoja izlaganja ako im nešto svoje staviš na video ,na staroj slavi se ne živi makar to bio "salam". Da ne mislite da neznam o čemu govorim ,poznam cijeli životni put "salama" kao i vrijednost njegova pivanja od prvog do zadnjeg vlasnika ,ali što razbijati glavu o prošlim vremenima. Puno pozdrava vaš: Koce. youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-kMFt4kKIcE[/youtube]
pozdrav Koce,kao prvo svaka ti čast na ovom tekstu i mislim da si pojasnija nekima o čemu se radi i šta tvoj tič piva.A tiča neču puno falit ja sam i na prvoj snimci čuja šta taj tič piva i koliko vridi (ne mislim novčano).Samo sve pohvale od mene
koce je napisao/la:[Dragi prijatelji Evo čitam,pa se javljam.Ovo sam snimao na balkonu ,onako ,igrao se.Nemojte mi zamjeriti što se nisam javljao,pratio sam vaše komentare i pomalo sam razočaran jer se nitko nije dotaknuo najvažnije stavke u pjevu mog grdelina,a to je "boja"zijade.Jedan od mladih nadobudnih "tičara" ,mog grdelina je ocijenio čistom nulom(zijadu),a grdelina na "anketa-S.T.P.-vaše mišljenje,stranica br 7.,ocjenjuje vrlo dobrim,nakon čega ga "Jere"(doista neprimjereno i nedolično),ali s pravom stavio ondje gdje mu je mjesto,i bude izbačen 30 dana.Po meni je neprimjerenije to što mladi "tičar"daje sebi za pravo da ocjenjuje tiča ocjenom vrlo dobar,a čije pijevanje i pogotovo zijada, trebalo biti primjer kako grdelin ne bi smio izvoditi zijadu.Rođen sam u Splitu(Veli varoš),i kako moj prijatelj "fetivi" Marin lijepo kaže i moji su Koceići nekih 500 godina u Splitu.Ja sam kao i Marin,a i ostali naši splitski tičari odgojen na istim temeljima starog splitskog tičarstava,samo što su se svi razvijali u ponešto različitim smjerovima (ovisno o sluhu i okolini). Svatko drugačije "čuje" ,ne želimo svi isto i nemamo svi iste ciljeve u pjevu grdelina ,pa ni u s.t.p.(čak su tu največe razlike). Spomenuo sam boju zijade kao najvažniju a to je: Da bi za mene i moje prijatelje istomišljenike zijada bila ispravna (automatski i ukupan grdelin) mora biti liša,fina,meka, nigdje ne smije zapinjati,ne smije imati nikakve prizvuke , a pogotovo slova R,Č,Ž,Đ ne smiju se ni osijetiti . Ne smije imati zadebljan kraj (pogotovo "grez" ) ne smije biti tremola ,ne smije riziti , mora prolaziti kroz "ušicu igle". Volimo reči da mora biti kao "mliko". Kad to imamo tada pričamo o ispravnoj zijadi i ispravnom grdelinu. Sad naravno ,da je bolje što je zijada duža ,pletiva bolja,više batudi,ne nastavljanje...itd. Međutim ,odmah se ograđujem jer je to moje mišljenje i grupe mojih prijatelja koji volimo takve zijade i nikome ne namečemo svoje mišljenje. Ne volim natjecanja jer grdelini nisu pit bulovi da se bore u ringu ,več da se u njima uživa. Rado ču razgovarati sa istomišljenicima ,primiti i dati savjet,pogotovo sa onima koji od grdelina traže isto što i ja. Inače odgojen sam na želandi ali sam se na nagovor splitskog velikana akademika-arhitekta i mog velikog prijatelja gosp. Dinka Kovačića educirao.Zadnjih godina sam ornitološki suradnik pri zavodu za ornitologiju HAZU ,tako da svoj zov prirode zadovoljavam prtenovanjem ptica i sl. Ako sam koga uvrijedio nehotice ,unaprijed se ispričavam , a ako me "tičar" izbaci ..,svaki dan sam na kavi u cafe kalahari spreman na razgovor. U prilogu videa kojeg sam stavio ,pjeva mladi grdelin ,prva godina . Imam ih četiri , skoro su indentični samo što je ovaj prvi došao na batudu , a ostali su u "špiritu". Učitelj je u drugoj god. a kad se smire biti če ih lijepo čuti ,kako se dodaju batudama a svi su isto pivanje. p.s. Prijatelju Marine ajmo nešto novo izbaciti , forumaši če više cijeniti tvoja izlaganja ako im nešto svoje staviš na video ,na staroj slavi se ne živi makar to bio "salam". Da ne mislite da neznam o čemu govorim ,poznam cijeli životni put "salama" kao i vrijednost njegova pivanja od prvog do zadnjeg vlasnika ,ali što razbijati glavu o prošlim vremenima. Puno pozdrava vaš: Koce. youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-kMFt4kKIcE[/youtube]
E ovakav tekst zaslužuje i malo opširniji odgovor.Očito te zasmetalo što sam tvom tiću dao "samo" prolaznu ocjenu. Od ovih mlađih ,očito tvojih sljedbenika očekivao sam poneku izjavu ili objašnjenje ali ništa.Znači ti govoriš i u njihovo ime.Neda mi se sada opširno odgovarati. Ostavit ćemo to za sutra. Sad bi te samo zapitao kako bi ti ocjenio ovog tića.Jedino što si objasnio je da je to boja dzije koju tražiš.I kakva bi bila ocjena za nju?
koce je napisao/la:[Dragi prijatelji Evo čitam,pa se javljam.Ovo sam snimao na balkonu ,onako ,igrao se.Nemojte mi zamjeriti što se nisam javljao,pratio sam vaše komentare i pomalo sam razočaran jer se nitko nije dotaknuo najvažnije stavke u pjevu mog grdelina,a to je "boja"zijade.Jedan od mladih nadobudnih "tičara" ,mog grdelina je ocijenio čistom nulom(zijadu),a grdelina na "anketa-S.T.P.-vaše mišljenje,stranica br 7.,ocjenjuje vrlo dobrim,nakon čega ga "Jere"(doista neprimjereno i nedolično),ali s pravom stavio ondje gdje mu je mjesto,i bude izbačen 30 dana.Po meni je neprimjerenije to što mladi "tičar"daje sebi za pravo da ocjenjuje tiča ocjenom vrlo dobar,a čije pijevanje i pogotovo zijada, trebalo biti primjer kako grdelin ne bi smio izvoditi zijadu.Rođen sam u Splitu(Veli varoš),i kako moj prijatelj "fetivi" Marin lijepo kaže i moji su Koceići nekih 500 godina u Splitu.Ja sam kao i Marin,a i ostali naši splitski tičari odgojen na istim temeljima starog splitskog tičarstava,samo što su se svi razvijali u ponešto različitim smjerovima (ovisno o sluhu i okolini). Svatko drugačije "čuje" ,ne želimo svi isto i nemamo svi iste ciljeve u pjevu grdelina ,pa ni u s.t.p.(čak su tu največe razlike). Spomenuo sam boju zijade kao najvažniju a to je: Da bi za mene i moje prijatelje istomišljenike zijada bila ispravna (automatski i ukupan grdelin) mora biti liša,fina,meka, nigdje ne smije zapinjati,ne smije imati nikakve prizvuke , a pogotovo slova R,Č,Ž,Đ ne smiju se ni osijetiti . Ne smije imati zadebljan kraj (pogotovo "grez" ) ne smije biti tremola ,ne smije riziti , mora prolaziti kroz "ušicu igle". Volimo reči da mora biti kao "mliko". Kad to imamo tada pričamo o ispravnoj zijadi i ispravnom grdelinu. Sad naravno ,da je bolje što je zijada duža ,pletiva bolja,više batudi,ne nastavljanje...itd. Međutim ,odmah se ograđujem jer je to moje mišljenje i grupe mojih prijatelja koji volimo takve zijade i nikome ne namečemo svoje mišljenje. Ne volim natjecanja jer grdelini nisu pit bulovi da se bore u ringu ,več da se u njima uživa. Rado ču razgovarati sa istomišljenicima ,primiti i dati savjet,pogotovo sa onima koji od grdelina traže isto što i ja. Inače odgojen sam na želandi ali sam se na nagovor splitskog velikana akademika-arhitekta i mog velikog prijatelja gosp. Dinka Kovačića educirao.Zadnjih godina sam ornitološki suradnik pri zavodu za ornitologiju HAZU ,tako da svoj zov prirode zadovoljavam prtenovanjem ptica i sl. Ako sam koga uvrijedio nehotice ,unaprijed se ispričavam , a ako me "tičar" izbaci ..,svaki dan sam na kavi u cafe kalahari spreman na razgovor. U prilogu videa kojeg sam stavio ,pjeva mladi grdelin ,prva godina . Imam ih četiri , skoro su indentični samo što je ovaj prvi došao na batudu , a ostali su u "špiritu". Učitelj je u drugoj god. a kad se smire biti če ih lijepo čuti ,kako se dodaju batudama a svi su isto pivanje. p.s. Prijatelju Marine ajmo nešto novo izbaciti , forumaši če više cijeniti tvoja izlaganja ako im nešto svoje staviš na video ,na staroj slavi se ne živi makar to bio "salam". Da ne mislite da neznam o čemu govorim ,poznam cijeli životni put "salama" kao i vrijednost njegova pivanja od prvog do zadnjeg vlasnika ,ali što razbijati glavu o prošlim vremenima. Puno pozdrava vaš: Koce. youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-kMFt4kKIcE[/youtube]
"Samo" 6 puta je video spajan,za samo 3 i nešto minute videa.A zašto je rizano i spajano ,možemo samo pretpostavljati.A onako, "samo iz igre",snimao na balkonu.Pa potrošit toliko vrimena za friziranje videa."Samo iz igre".Priče za malu dicu.
srića321 je napisao/la: "Samo" 6 puta je video spajan,za samo 3 i nešto minute videa.A zašto je rizano i spajano ,možemo samo pretpostavljati.A onako, "samo iz igre",snimao na balkonu.Pa potrošit toliko vrimena za friziranje videa."Samo iz igre".Priče za malu dicu.
Preslušavajući ovaj snimak mišljenja sam da je ovo najbolji video clip koji je postavljen na forumu. Šteta je što je clip "rezan" jer bi tako mogao dobiti neku drugu konotaciju. Mislim da je ovo ptica koju bi svatko poželio u svom jatu, iznad prosječna je u svakom smislu. Da bi bila vrh morala bi ispraviti kolombar i dodati još koje slovo u izvođenju dzije (na slici su jasno vidljive praznine). Nadam se, da će se to i desiti. U svakom slučaju iskrene čestitke Koce na radu.
Carduel , svaka čast. Tvoj ,,forenzički,, način ocjenjivanja je vrlo zanimljiv i ne ostavlja previše prostora za interpretacije ocjenjivanja u stilu ,,Nije me taka !,,I još nešto . Sviđa mi se što u svom razmatranju konkretnog pijeva spominješ samo pticu. Problem je jedino što izgleda da bez suradnje sa HAZU teško doći do pisme pa i mutacija...
Dragi prijatelji, svaka čast na komentarima,pokušati ću svima odgovoriti.Marine,mi smo se več čuli,ali kad inzistiraš na ocjeni, evo: Po mojim kriterijima ovo je vrlo dobar grdelin (4),sad,prije 30 god.,i za 30 god.Iako ne volim ocijenivati grdelina na taj način,po meni ili valja ili nevalja,ili je ugodan za uho ili nije,i to je to.Inače nemam sljedbenike,ljudi samo daju svoje komentare,potitivne i negativne,zato forum i služi.Sa ovog foruma poznajem 2-3 čovjeka,ali bi želio upoznati i ostale koji žele što i ja.Ovdje mi je bio cilj pokazati samo batudu (zijadu),ali idući snimak će biti kao i prvi u komadu da čujete i "veršu",tako da imate puni uvid.Ne brinite se verša je čista kao što če te i vidjeti.Dajte mi još 15-20 dana da ih dignem na batudu,pa če mo ih svi slušati(tko ima želju),a Marinu sam i obečao."Srića" je u pravu ovo sam snimao (igrao se)par puta,i ostavio samo batudu(ovaj put),ali mislim da se ta batuda ipak dobro čuje.Mutacije me ne zanimaju i tu se ne razumijem niti malo. Prijatelji,još jednom zahvaljujem na čestitkama i stojim na raspolaganju.
Pozdravljam sve ljubitelje pjeva ,a naročito Kocu.Jer ima bit da se nešto najidija na mene.Želim reći da mi učestvovanjem na ovom forumu nije namjera nikog podcjenjivati ,a još manje stvarati neprijatelje ili razarati neka stara prijateljstva i poznanstva.Dapače stekao sam mnogo novih prijatelja.Ukoliko netko moje komentare doživljava kao nekakvu neugodu može me upozoriti putem pp i ja njegove tiće više neću komentirati.A prema svima sam jednak,iskren. A sad da se vratim na Kocinog tića.Davši mu prolaznu ocjenu nisam ga omalovažio.Jer prema mojim kriterijima preko 99% tića ne može dobiti pozitivno.Znači svaki stoti.Po meni već to je kompliment.Kad malo bolje promislim to je pristojan tić i mogao bi dobiti ocjenu dobar(3).Za veću ocjenu morao bi biti bogatiji pletivima ili imati još bolju dziju.Čist je,tuče batude,doduše nije neki glas jer nije još u punoj formi,ali sve skupa solidno.Da se s njima raditi i ako se ubaci koje lipo pletivo može ići i koju ocjenu gore.Dzija će teško ići napred ,ali i ovakva solidna. Vidi se da je sve započelo sa snimkom ,jer mi se čini da dzija nije najsretnije montirana na snimci.Očekujemo je kad će je stavit,a uvijek nas iznenadi iz koje brzine izleti.Jer prirodno je da tić prije dzije malo uspori,vata zrak ,pa je tek onda ispali.Tako da točno znamo kad će doći,očekujemo je. Međutim stvarno bi do kraja volio shvatiti kako vi vrednujete tiće.Jer čini mi se to ponešto drukčije nego li su mene učili.Pa bi Vas molio da mi odgovorite na neka pitanja.Prilikom komentiranja samo spominjete dzije.I to uglavnom samo boju dzije.Je li to (boja dzije)najvažnija u pismi a ostalo je sve manje važno? Kako bi ocjenili dziju i da li je uopće ispravna koja je savršene izvedbe ali baritonska. Kakav je tić koji ima dva savršena pletiva i istu takvu dziju ,ali između pletiva ima malu strilu. Kakav je koji je u svemu savršen ,ali svaki put nastavi?Stvarno me interesira.
Marine,lako li je biti sudac i glumit strogoču.Ja točno znam što imam,i što želim od grdelina,i znam kakva je borba doći do ovoga što ti nazivaš prolaznim.Ali osim teorije,ne vidim baš živih grdelina na video klipovima,ni tvojih ni tuđih,pa da i ja mogu malo ocjenjivati.A znaš vrlo dobro zašto ih nema već godinama,i koja je neimaština u tičiji i umjesto da mi čestitaš ti ocjenjuješ.Samo mi nije jasno što misliš pod onim da"zija nije najsretnije montirana",nije valjda da te uvo toliko vara,da misliš da je zijada dodavana? Što se tiće tvojih pitanja,ponovno nekakava teorija.Marine živi tić,živi tić,samo to igra
koce je napisao/la:Marine,lako li je biti sudac i glumit strogoču.Ja točno znam što imam,i što želim od grdelina,i znam kakva je borba doći do ovoga što ti nazivaš prolaznim.Ali osim teorije,ne vidim baš živih grdelina na video klipovima,ni tvojih ni tuđih,pa da i ja mogu malo ocjenjivati.A znaš vrlo dobro zašto ih nema već godinama,i koja je neimaština u tičiji i umjesto da mi čestitaš ti ocjenjuješ.Samo mi nije jasno što misliš pod onim da"zija nije najsretnije montirana",nije valjda da te uvo toliko vara,da misliš da je zijada dodavana? Što se tiće tvojih pitanja,ponovno nekakava teorija.Marine živi tić,živi tić,samo to igra
Tvoj prijatelj Koce(baš se guštan kontreštavat)
Ma sve si krivo razumija.Nisam mislija da je dzija montirana na ovoj tvojoj snimci nego na onoj sa koje je tić učen.A ako nečeš odgovarat na pitanja nemoj.Tako je najlakše. A što se tiče čestitki mislim da sam ti čestita kad sam ti da ocjenu 3.Prošlo je godina od kad sam nekom da taku ocjenu.Ne mogu se ustvari sitit kad sam zadnji put da prolaznu.A to što je danas neimaština nema veze.Nekada smo imali odlične ,pa vrlodobre sad dobre ,a kad spadnemo na to da ne možemo više doć ni do prolaznih uvatit ćemo se nečeg drugog.Davno sam to kužnija i zato i jesam uglavnom i preša na malinoe.Neću i ne želim snižavati kriterije.Zato sam i postavio ona pitanja . Pozzz
Marine mladi su učeni od živog grdelina koji je još uvik u mene.Tić je sad u drugoj godini živ i zdrav.Ako išta ne volim onda je to učenje sa cd ili baštardom.Ipak si se preda,ja se još nadam.Što se tiće kriterija uvjeren sam da bi ovi grdelin tražija dila i prije 20 godina,jer se vrlo dobro sičan šta je tad pivalo. Koce
koce je napisao/la:Marine mladi su učeni od živog grdelina koji je još uvik u mene.Tić je sad u drugoj godini živ i zdrav.Ako išta ne volim onda je to učenje sa cd ili baštardom.Ipak si se preda,ja se još nadam.Što se tiće kriterija uvjeren sam da bi ovi grdelin tražija dila i prije 20 godina,jer se vrlo dobro sičan šta je tad pivalo.