Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+21
Miljenko
alann
kreso
seadriver
PESTI
MARIN
Senior
antonio
krnjolac
bocka
franeperuzovic
Said_the_great
japirko1
Dean
ticar
žalacST
zvrcko sen
Branimir
steva318
ikayke
xyz
25 posters

Prijaviti uzgoj grdelina - detalji

many
    many

Broj postova : 762
    Registration date : 13.10.2009

Prijaviti uzgoj grdelina - detalji - Page 6 Empty Re: Prijaviti uzgoj grdelina - detalji

Postaj by many pet 13 stu - 21:14

eto pitanje ako sam kupio na sajmu u njemačkoj pticu od uzgajivaća bez papira kako da dokažem od koga mi je kad prijavljujem uzgoj,to su tražilia što da kažem od hansa brata od frica,vele da je bitno da ima zatvoren prsten kao dokaz da se izlegla u krletci,ok ali sad vele da je bitno da je neki poseban prsten gore ma ne znam kao da baratam sa explozivom ili otrovom,obična ptica,a navodno češljugar spada u strogo zaštičene vrste a žutarica obične a manje ih ima nego češljugara,ne kužim nelogičnosti koliko hočeš kao uzrok manjka informacija,ja sam u hzzo-u i član dzzpph a žutarica je klasificirana kao rijetka!Ma besposlen pop i jariče krsti!
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Prijaviti uzgoj grdelina - detalji - Page 6 Empty Re: Prijaviti uzgoj grdelina - detalji

Postaj by xyz pet 13 stu - 21:49

Ne kužim, šta si kupija, žutaricu ili češljugara?

Da bi mogao prijaviti (legalizirati) tu pticu, treba ona imati i zatvoreni prsten, i obavezno papir (dokument) o potvrdi porijekla, koju ti izdaje prodavač ptice.
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Postaj by zvrcko sen sub 14 stu - 0:17

ne kužim nelogičnosti koliko hočeš kao uzrok manjka informacija,ja sam u hzzo-u i član dzzpph

molio bi pojašnjenje jer sam ja u čfktnr

član
    foruma
    koji
    te
    ne
    razumje
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen sub 14 stu - 0:20

ukoliko si uvezao pticu trebaš imati dokz o porjeklu i uvoznu dozvolu sam prsten ništa ne znači bez papira
    xyz

Postaj by xyz sub 14 stu - 0:25

lol! Sen, kad mi žena digne živce, ti me izličiš smjehom.

Hvala! lol! cheers

HZZO - Hrvatski zavod za oplodnju Cool
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 14 stu - 17:51

ETO JA IZ LONJE PA ZNAM ŠTO OVAJ MANY PIŠE MISLIM DA SAM I ČUO ZA ČOVEKA PRVO TI JE ZAVOD ZA ORNITOLOGIJU A DRUGO DRUŠTVO ZA ZAŠTITU I PROMATRANJE PTICA HRVATSKE SAMO JE DUGO PA NIJE HTEO DA PIŠE!
    Zac16
    Zac16

Broj postova : 32
    Registration date : 04.07.2009

Postaj by Zac16 pon 30 stu - 22:06

drazenxp je napisao/la:Ne kužim, šta si kupija, žutaricu ili češljugara?

Da bi mogao prijaviti (legalizirati) tu pticu, treba ona imati i zatvoreni prsten, i obavezno papir (dokument) o potvrdi porijekla, koju ti izdaje prodavač ptice.
    Eto ja sam prije jedan dan kupio češljugara na izložbi ptica u Zagrebu.....ima zatvoren prsten i dobio sam papir o porijklu ptice .
    Iznenadila me jedna stva .....a to je što na tom papiru nema nikakvog žiga. scratch potpis jeste i podaci uzgajivaca ...dali je to ok ' ? Ili treba bit i žig ?
    Hvala.
    xyz

Postaj by xyz pon 30 stu - 22:51

Ja sam dobio dokument o ptici bez žiga i uredno mi je zaprimljen sa zahtjevom za uzgoj. Imaju oni toga uzgajivača (i svakog drugog) u svojoj evidenciji.
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen pon 30 stu - 23:43

čižak je napisao/la:ETO JA IZ LONJE PA ZNAM ŠTO OVAJ MANY PIŠE MISLIM DA SAM I ČUO ZA ČOVEKA PRVO TI JE ZAVOD ZA ORNITOLOGIJU A DRUGO DRUŠTVO ZA ZAŠTITU I PROMATRANJE PTICA HRVATSKE SAMO JE DUGO PA NIJE HTEO DA PIŠE!

ovaj forum je za vrsne poznavaoce ali i za teške laike

inače skraćenice se pišu velikim slovima

SODD = Savez Ornitoloških Društava Dalmacije
    ZOSH = Zbor Ornitoloških Sudaca Hrvatske

nikako sodd ili zosh

ujedno ima potpuno pravo da "pop kad posla nema krsti jariće" tako ,,,,,,,,ijako me ne čudi jer sam bio svjedok da je DZZIPPH imalo više vanjskih suradnika iz susjednih nam država nego naših sa dozvolama za prstenovanje ptica.
    Zakon i njegovi pod akti puni su nedorečenosti jer su rađeni na brzinu bez da su se uzeli konkretni prijedlozi i mišljenja uzgajivača, prstenovača, (ornitofila i ornitologa) sve će to se morat revidirat jer je samo ministarsto zbog brzine donošenja iste (Zatvaranja poglavlja sa Evropskom unijom) napravilo mnogo lapsusa.....
    Za njih mi smo bili nepoznanica koja im se nametnula ,,,,,oni su znali za sokolare i tu je uzgoj i držanje divljih jedinki za njih stalo......

jedino što su prihvatili od naših prijedloga je označavanje sa zatvorenim prstenom ,,,,ovi su tražili čipiranje study
    Gost
    Gost

Prijaviti uzgoj grdelina - detalji - Page 6 Empty www.ljubo.popovic@si.t-com.hr

Postaj by Gost ned 27 lip - 20:00

prilikom kipnje para grdelina dobio sam papire od uzgaivača sa potpisom a posle, je na to došao i potpis moga društva. :sunny:

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 18:36.