eto pitanje ako sam kupio na sajmu u njemačkoj pticu od uzgajivaća bez papira kako da dokažem od koga mi je kad prijavljujem uzgoj,to su tražilia što da kažem od hansa brata od frica,vele da je bitno da ima zatvoren prsten kao dokaz da se izlegla u krletci,ok ali sad vele da je bitno da je neki poseban prsten gore ma ne znam kao da baratam sa explozivom ili otrovom,obična ptica,a navodno češljugar spada u strogo zaštičene vrste a žutarica obične a manje ih ima nego češljugara,ne kužim nelogičnosti koliko hočeš kao uzrok manjka informacija,ja sam u hzzo-u i član dzzpph a žutarica je klasificirana kao rijetka!Ma besposlen pop i jariče krsti!
+21
Miljenko
alann
kreso
seadriver
PESTI
MARIN
Senior
antonio
krnjolac
bocka
franeperuzovic
Said_the_great
japirko1
Dean
ticar
žalacST
zvrcko sen
Branimir
steva318
ikayke
xyz
25 posters
Prijaviti uzgoj grdelina - detalji
many- Broj postova : 762
Registration date : 13.10.2009
- Post n°126
Re: Prijaviti uzgoj grdelina - detalji
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
- Post n°127
Ne kužim, šta si kupija, žutaricu ili češljugara?
Da bi mogao prijaviti (legalizirati) tu pticu, treba ona imati i zatvoreni prsten, i obavezno papir (dokument) o potvrdi porijekla, koju ti izdaje prodavač ptice.
Da bi mogao prijaviti (legalizirati) tu pticu, treba ona imati i zatvoreni prsten, i obavezno papir (dokument) o potvrdi porijekla, koju ti izdaje prodavač ptice.
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°128
ne kužim nelogičnosti koliko hočeš kao uzrok manjka informacija,ja sam u hzzo-u i član dzzpph
molio bi pojašnjenje jer sam ja u čfktnr
član
foruma
koji
te
ne
razumje
molio bi pojašnjenje jer sam ja u čfktnr
član
foruma
koji
te
ne
razumje
zvrcko sen- Moderator
- Post n°129
ukoliko si uvezao pticu trebaš imati dokz o porjeklu i uvoznu dozvolu sam prsten ništa ne znači bez papira
- Post n°130
Sen, kad mi žena digne živce, ti me izličiš smjehom.
Hvala!
HZZO - Hrvatski zavod za oplodnju
Hvala!
HZZO - Hrvatski zavod za oplodnju
Gost- Gost
- Post n°131
ETO JA IZ LONJE PA ZNAM ŠTO OVAJ MANY PIŠE MISLIM DA SAM I ČUO ZA ČOVEKA PRVO TI JE ZAVOD ZA ORNITOLOGIJU A DRUGO DRUŠTVO ZA ZAŠTITU I PROMATRANJE PTICA HRVATSKE SAMO JE DUGO PA NIJE HTEO DA PIŠE!
Zac16- Broj postova : 32
Registration date : 04.07.2009
- Post n°132
Eto ja sam prije jedan dan kupio češljugara na izložbi ptica u Zagrebu.....ima zatvoren prsten i dobio sam papir o porijklu ptice .drazenxp je napisao/la:Ne kužim, šta si kupija, žutaricu ili češljugara?
Iznenadila me jedna stva .....a to je što na tom papiru nema nikakvog žiga. potpis jeste i podaci uzgajivaca ...dali je to ok ' ? Ili treba bit i žig ?
Hvala.
- Post n°133
Ja sam dobio dokument o ptici bez žiga i uredno mi je zaprimljen sa zahtjevom za uzgoj. Imaju oni toga uzgajivača (i svakog drugog) u svojoj evidenciji.
zvrcko sen- Moderator
- Post n°134
čižak je napisao/la:ETO JA IZ LONJE PA ZNAM ŠTO OVAJ MANY PIŠE MISLIM DA SAM I ČUO ZA ČOVEKA PRVO TI JE ZAVOD ZA ORNITOLOGIJU A DRUGO DRUŠTVO ZA ZAŠTITU I PROMATRANJE PTICA HRVATSKE SAMO JE DUGO PA NIJE HTEO DA PIŠE!
ovaj forum je za vrsne poznavaoce ali i za teške laike
inače skraćenice se pišu velikim slovima
SODD = Savez Ornitoloških Društava Dalmacije
ZOSH = Zbor Ornitoloških Sudaca Hrvatske
nikako sodd ili zosh
ujedno ima potpuno pravo da "pop kad posla nema krsti jariće" tako ,,,,,,,,ijako me ne čudi jer sam bio svjedok da je DZZIPPH imalo više vanjskih suradnika iz susjednih nam država nego naših sa dozvolama za prstenovanje ptica.
Zakon i njegovi pod akti puni su nedorečenosti jer su rađeni na brzinu bez da su se uzeli konkretni prijedlozi i mišljenja uzgajivača, prstenovača, (ornitofila i ornitologa) sve će to se morat revidirat jer je samo ministarsto zbog brzine donošenja iste (Zatvaranja poglavlja sa Evropskom unijom) napravilo mnogo lapsusa.....
Za njih mi smo bili nepoznanica koja im se nametnula ,,,,,oni su znali za sokolare i tu je uzgoj i držanje divljih jedinki za njih stalo......
jedino što su prihvatili od naših prijedloga je označavanje sa zatvorenim prstenom ,,,,ovi su tražili čipiranje
Gost- Gost
- Post n°135
www.ljubo.popovic@si.t-com.hr
prilikom kipnje para grdelina dobio sam papire od uzgaivača sa potpisom a posle, je na to došao i potpis moga društva. :sunny: