Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+44
crv
DUbirds
Tome
malinois
Edi
kresina
bocka
evmolp
veseljko
kreso
Vrbanja
Border
d-split
DREZGA
MARIN
seadriver
loki_nl
krepat ma ne molat
dr.nenad86
sturcla
Carduel
echeberija
zvrcko sen
Dean
Pardillo
patrik
komiza
vlajkobl
saky
topaz
Sina BL
refa95
Mozaik
olanik
Siskin
ahatko
trnar
lepi
čajka
srdjan nis
sestoperac
ticar
vlado
mimo
48 posters

Razmnozavanje kanarinaca

veseljko
    veseljko

Broj postova : 125
    Registration date : 08.05.2012

Razmnozavanje kanarinaca - Page 6 Empty Re: Razmnozavanje kanarinaca

Postaj by veseljko uto 16 tra - 9:47

evo vec mi se drugi put ove godine desilo da mi je zenka zgnjecila mladog ptica. u
    gnjezdu i prvi u drugi put su bila 3 ptica i nakon 5-6 dana jednog zgnjeci. jel
    postoji neki razlog zasto to radi?
    p.s. noc prije sam i prvi i drugi put hranio ptice , jel mozda zbog toga ? tj ovim
    pitanjem samo hocu rec da ptic nije umro od gladi Sad
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar uto 16 tra - 11:34

veseljko je napisao/la:evo vec mi se drugi put ove godine desilo da mi je zenka zgnjecila mladog ptica. u
    p.s. noc prije sam i prvi i drugi put hranio ptice , jel mozda zbog toga ? tj ovim

najvjerojatnije si ga prešopao hranom pa se ugušio i prvi i drugi put.ili jednostavno krepa.
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Postaj by ticar uto 16 tra - 11:34

Tome je napisao/la:Pozdrav ljudi imam pitanje,koje kanarince je najlakše pariti.

nema pravila.nekad ide loše nekad bolje kod svih kanarinaca.
    veseljko
    veseljko

Postaj by veseljko uto 16 tra - 15:25

ticar je napisao/la:

najvjerojatnije si ga prešopao hranom pa se ugušio i prvi i drugi put.ili jednostavno krepa.

hvala ticar na pomoci. budem pazio koliko hrane dajem kanarincima..
    Vrbanja
    Vrbanja

Broj postova : 378
    Registration date : 07.03.2010

Postaj by Vrbanja sri 17 tra - 0:43

veseljko je napisao/la:evo vec mi se drugi put ove godine desilo da mi je zenka zgnjecila mladog ptica. u

Dali si ti hranio mlade ili si dao hranu i zenka ih hrani?
    Ako si ih ti hranio na spricu onda postoji mogucnost da si ga ti ugusio sa hranom ,
    Uznemiravas li zenku na gnijezdu cesto preko dana?
    Zenke koje nisu navikle na stres cestim uznemiravanjem od straha znaju lezati cvrce na pticima i zato dolazi do gnjecenja.
    Pozeljno je uvjek imati bar jedno prazno jaje uz tice u gnijezdu prvih par dana dok neojacaju da ih zenka nebi previse gnjecila na taj nacin imaju zastitu od gnjecenja....

veseljko
    veseljko

Postaj by veseljko sri 17 tra - 4:30

Vrbanja je napisao/la:

Dali si ti hranio mlade ili si dao hranu i zenka ih hrani?
    Ako si ih ti hranio na spricu onda postoji mogucnost da si ga ti ugusio sa hranom ,
    Uznemiravas li zenku na gnijezdu cesto preko dana?
    Zenke koje nisu navikle na stres cestim uznemiravanjem od straha znaju lezati cvrce na pticima i zato dolazi do gnjecenja.
    Pozeljno je uvjek imati bar jedno prazno jaje uz tice u gnijezdu prvih par dana dok neojacaju da ih zenka nebi previse gnjecila na taj nacin imaju zastitu od gnjecenja....

nazalost ja sam hranio ptice. i zenke pokusavam sto manje ometat tj ujutro im dam klijavu hranu, novu
    vodu, i sjemenje (ak treba) i to sve obavim u 20 min a isto tak i navecer provjerim jel sve u redu i
    nahranim male ptice ako treba (20min).
    jel uvijek dobro imat jedno prazno jaje prvih par dana ? ma mene najvise muci da zenka bas zbog tog
    jaja nece zgnjecit ptice tj strah me da ce bit guzva u gnjezdu.
    mozda glupo pitanje al kad (o)stavite prazno jaje jel ono treba bit u sredini gnjezda a ptici oko njega ili
    bi bilo dobro pokusat ptice stavit jedne pokraj drugih a jaje sa strane ?
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv sri 17 tra - 11:04

veseljko je napisao/la:

nazalost ja sam hranio ptice. i zenke pokusavam sto manje ometat tj ujutro im dam klijavu hranu, novu
    vodu, i sjemenje (ak treba) i to sve obavim u 20 min a isto tak i navecer provjerim jel sve u redu i
    nahranim male ptice ako treba (20min).
    jel uvijek dobro imat jedno prazno jaje prvih par dana ? ma mene najvise muci da zenka bas zbog tog
    jaja nece zgnjecit ptice tj strah me da ce bit guzva u gnjezdu.
    mozda glupo pitanje al kad (o)stavite prazno jaje jel ono treba bit u sredini gnjezda a ptici oko njega ili
    bi bilo dobro pokusat ptice stavit jedne pokraj drugih a jaje sa strane ?
    Dobro je ostaviti jedno jaje do prstenovanja , pogotovo ako je samo jedan ili dva ptića . Ali treba ostaviti plastično jer postoji mogućnost da pravo pukne i ozlijedi mlade ili ih ulijepi za materijal gnijezda , zbog čega mogu i uginuti.
    veseljko
    veseljko

Postaj by veseljko sri 17 tra - 11:47

crv je napisao/la:
    Dobro je ostaviti jedno jaje do prstenovanja , pogotovo ako je samo jedan ili dva ptića . Ali treba ostaviti plastično jer postoji mogućnost da pravo pukne i ozlijedi mlade ili ih ulijepi za materijal gnijezda , zbog čega mogu i uginuti.

aha, sve je sada jasno i opet sam nesto naucio. hvala na pomoci Smile
    saly
    saly

Broj postova : 47
    Registration date : 05.11.2012

Postaj by saly čet 13 lip - 11:26

Imam kanarinku prošlogodišnju sivokrilku kupljenu u Rijeci na izložbi koja je u pripremi već mjesec dana i uopće je ne zanima gnjezdo ni parenje.Dali je još možda premlada ili nešto nije uredu s njom?
    Vele
    Vele

Broj postova : 98
    Registration date : 02.02.2013

Postaj by Vele pet 14 lip - 15:17

Dečki, imam jedan problem. Zakasnio sam sa ubacivanjem grdelina kanarinki. Kanarinka je počela nesti jaja, a da ih grdelin nije oplodio. Naprosto sam htio zadržati mlade još koji dan s materon, a na 26 dan starosti mladih, ženka mi je počela s jajima. Što da učinim? Da maknem gnijezdo i da odvojim grdelina od kanarinke te pokušan nanovo ili?

Grdelina sam spremao s nigerom i jajčanom hranom. Vidim da je spreman jer je počeo trgati brisače na dnu kaveza...
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Postaj by ticar pet 14 lip - 15:42

nešto ti to predugo držiš,meni su mladi sa 24 dana odvojeni a muškog stavljam kad napune 18-20 dana
    Bastardo

Broj postova : 6
    Registration date : 21.01.2015

Postaj by Bastardo sri 21 sij - 16:11

Dali mi moze netko od iskusnijih uzgajivaca reci dal imam muzjaka i zenku il su istog spola hehe . Kupio sam kanarince u veterinarskoj a veterinar nije sto posto siguran , (makar se meni vise cinilo da nije uopce siguran ) . Tako da bi vam ih slikao kako kazete i postavio slike na forumu . Hvala unaprijed bio bi zahvalan .
    lordlord

Broj postova : 59
    Registration date : 25.08.2014

Razmnozavanje kanarinaca - Page 6 Empty Lipokromskim mozaicima nikako žumanjak ili žuti paštoncin -

Postaj by lordlord sri 29 tra - 16:26

lipokrom zutim mozaicima koji pastoncino, koju jajcanu hranu onda davati?

Mozaik je napisao/la:

1. Možeš i ne moraš, kolega je dobro rekao treba paziti koliko mu se daje da se ne udeblja i izgubi interes za parenjem.
    Inače kad oni jednom uđu u sezonu (znači temperatura i svijetlo zadovoljavajući) teško će odustati od nagona ako im se i koji put
    preskoči jajčana ili klijavo sjeme.
    2. Kanarinki u ležanju isto ne treba puno hrane. Najbitnije je sjeme, čista voda i MINERALI (podebljano je jer u to vrijeme gubi puno minerala - ljusku jajeta stvara tako da crpi kalcij iz kostiju!) Naravno tu i tamo jajčane neće škoditi.
    3. Mladim pticama prvi dan samo sjemenska hrana s kojom će ih kanarinka hraniti (imaju zalihe žumanjka koje su povukli iz jajeta), nakon toga uopće nebi preporučio kuhana jaja, nego paštoncin, osim ako ženka ima problema sa hranjenjem mladih joj se može ponuditi kuhano jaje koje u pravilo bolje prihvaćaju nego paštoncin kupovni. Ali oprezno sa jajima barem prvih 10-12 dana.
    Lipokromskim mozaicima nikako žumanjak ili žuti paštoncin.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: ned 24 stu - 5:35.