Ljudi šta da Vam kažem, dama jutros nije snela jaje
Kakvo razočaranje, baš sam mislio da je krenulo kad ono nula bodova.
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
Nema veze stari,sniće ona sutra drugo !works je napisao/la:Ljudi šta da Vam kažem, dama jutros nije snela jaje
Stavi umjetno,muškoga ne vadi još,ima on još posla !vlajkobl je napisao/la:evo i kod mene prvo jaje jutros a sta sad, hocu vadit muskog napolje, i kad da vadim jaja hocu stavljati umjetna??
vlajkobl je napisao/la:evo moji izbacili dva
sutra bi trebalo i trece ,i onda da vadim kanarinca ? jaja vadim svaki dan i kad bude poslednje jel odmah vracam u gnijezdo i cekam 13 dana .nadam se da negrijesim negdje jer sav sam forum procitao vise me glava zaboljela,samo nije mi jasno oko ishrane dok nosi jaja jel dajem jajcanu vitamine voce zelenilo ili stajem stim???
[u][strike]Dean je napisao/la:
evo da ne citas vise po forumu :-))
kad snese 4 jaje... izbaci plastična i stavi prava, mužjaka možeš ali i ne moraš vaditi, dok ženka leži, daješ joj samo suhu sjemensku hranu, nakon 3-5 dana prekonroliraj dali su jaja oplodjena...sretno :-))
vlajkobl je napisao/la:[u][strike]
ali ja sam stavio samo jedno plasticno jaje jesam trebo vise ili je dovoljno
hahaha lud li si,stavi mu šešulu neka nju prči !kreso je napisao/la:ma zavara i jedno iako ja stavljan sva tri umjetna ,ja muzjaka vadin nakon treceg jaja ,pa nek drka sta cu mu ja ,nadji mu jos koju zenku
vlajkobl je napisao/la:imam jos jednu zenku al nije spremna na balkonu je al jedino da ga ubacim kod nje na balkon jer u kuci nemam uslova za jos jednu parilicu a volio bi
Ma zapocetak i ovaj par ako uspije da se izlegu mladi ja cu bit presretan
vlajkobl je napisao/la:evo daanas 9 dana kako kanarinka lezi na jajima trebalo bi za tri cetri dana izaci mladi pa me interesuje jel treba vaditi materijal iz gnijezda jer je prilicno zaprljan i nigdje nemogu naci ESB jel ima kakva zamjena?