Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+17
kreso
komiza
Carduel
MARIN
crv
malinois
vlajkobl
sale1977v
krepat ma ne molat
zoranV
Siskin
zijada
lord189
nebojsav
sestoperac
xyz
works
21 posters

Kanarinka nikako da snese jaja

works
    works

Broj postova : 81
    Registration date : 04.01.2011

Kanarinka nikako da snese jaja - Page 3 Empty Re: Kanarinka nikako da snese jaja

Postaj by works sub 19 vel - 12:39

Ljudi šta da Vam kažem, dama jutros nije snela jaje Question

Kakvo razočaranje, baš sam mislio da je krenulo kad ono nula bodova. Sad
    vlajkobl
    vlajkobl

Broj postova : 103
    Registration date : 05.04.2010

Kanarinka nikako da snese jaja - Page 3 Empty Re: Kanarinka nikako da snese jaja

Postaj by vlajkobl sub 19 vel - 17:07

evo i kod mene prvo jaje jutros cheers cheers cheers a sta sad, hocu vadit muskog napolje, i kad da vadim jaja hocu stavljati umjetna??
    komiza
    komiza

Broj postova : 955
    Registration date : 20.06.2009

Postaj by komiza sub 19 vel - 23:32

works je napisao/la:Ljudi šta da Vam kažem, dama jutros nije snela jaje Question

Kakvo razočaranje, baš sam mislio da je krenulo kad ono nula bodova. Sad
    Nema veze stari,sniće ona sutra drugo !
    komiza
    komiza

Postaj by komiza sub 19 vel - 23:33

vlajkobl je napisao/la:evo i kod mene prvo jaje jutros cheers cheers cheers a sta sad, hocu vadit muskog napolje, i kad da vadim jaja hocu stavljati umjetna??
    Stavi umjetno,muškoga ne vadi još,ima on još posla !
    works
    works

Broj postova : 81
    Registration date : 04.01.2011

Postaj by works ned 20 vel - 10:57

Snela je danas drugo, samo je duplo manje od prvog i još ga je ona ili mužjak kljucnili. Mad
    Vidio sam na forumu da se može zatvoriti voskom pa sam isprobao.

Iz tog razloga sam mužjaka odvojio, izgleda da nije dobar "otac".
    vlajkobl
    vlajkobl

Kanarinka nikako da snese jaja - Page 3 Empty prva jajca

Postaj by vlajkobl ned 20 vel - 23:26

evo moji izbacili dva Kanarinka nikako da snese jaja - Page 3 Pzice018.th

sutra bi trebalo i trece ,i onda da vadim kanarinca ? jaja vadim svaki dan i kad bude poslednje jel odmah vracam u gnijezdo i cekam 13 dana .nadam se da negrijesim negdje jer sav sam forum procitao vise me glava zaboljela,samo nije mi jasno oko ishrane dok nosi jaja jel dajem jajcanu vitamine voce zelenilo ili stajem stim???
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Postaj by kreso ned 20 vel - 23:34

kad ti snese 4 jaje vrati ta tri ,onda pocni brojit ,obavezno na laganu spizu onda zenku ni slcajno jajcana dok lezi ,triba bit mirna na gnjezdu a ne je usiljavat dok je na jajima
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean ned 20 vel - 23:41

vlajkobl je napisao/la:evo moji izbacili dva Kanarinka nikako da snese jaja - Page 3 Pzice018.th

sutra bi trebalo i trece ,i onda da vadim kanarinca ? jaja vadim svaki dan i kad bude poslednje jel odmah vracam u gnijezdo i cekam 13 dana .nadam se da negrijesim negdje jer sav sam forum procitao vise me glava zaboljela,samo nije mi jasno oko ishrane dok nosi jaja jel dajem jajcanu vitamine voce zelenilo ili stajem stim???

evo da ne citas vise po forumu :-))

kad snese 4 jaje...izbaci plastična i stavi prava, mužjaka možeš ali i ne moraš vaditi, dok ženka leži, daješ joj samo suhu sjemensku hranu, nakon 3-5 dana prekonroliraj dali su jaja oplodjena...sretno :-))
    vlajkobl
    vlajkobl

Postaj by vlajkobl ned 20 vel - 23:43

hvala ti Kreso a sta cu sa kanarincem kad ide van ,on i dalje pari kao lud
    vlajkobl
    vlajkobl

Postaj by vlajkobl ned 20 vel - 23:49

Dean je napisao/la:

evo da ne citas vise po forumu :-))

kad snese 4 jaje... izbaci plastična i stavi prava, mužjaka možeš ali i ne moraš vaditi, dok ženka leži, daješ joj samo suhu sjemensku hranu, nakon 3-5 dana prekonroliraj dali su jaja oplodjena...sretno :-))
    [u][strike]

ali ja sam stavio samo jedno plasticno jaje jesam trebo vise ili je dovoljno
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean ned 20 vel - 23:52

vlajkobl je napisao/la:[u][strike]

ali ja sam stavio samo jedno plasticno jaje jesam trebo vise ili je dovoljno

iskreno....nemam pojma :-)) ja mijenjam sva, i tek sam nedavno saznao da neko samo zamijeni prvo...i isto nema problema, tako da vjerujem da če i kod tebe biti ok :-))
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Postaj by kreso ned 20 vel - 23:53

ma zavara i jedno iako ja stavljan sva tri umjetna ,ja muzjaka vadin nakon treceg jaja ,pa nek drka sta cu mu ja Very Happy Very Happy ,nadji mu jos koju zenku
    komiza
    komiza

Postaj by komiza ned 20 vel - 23:58

kreso je napisao/la:ma zavara i jedno iako ja stavljan sva tri umjetna ,ja muzjaka vadin nakon treceg jaja ,pa nek drka sta cu mu ja Very Happy Very Happy ,nadji mu jos koju zenku
    hahaha lud li si,stavi mu šešulu neka nju prči !
    vlajkobl
    vlajkobl

Postaj by vlajkobl pon 21 vel - 0:57

imam jos jednu zenku al nije spremna na balkonu je al jedino da ga ubacim kod nje na balkon jer u kuci nemam uslova za jos jednu parilicu Sad a volio bi
    Ma zapocetak i ovaj par ako uspije da se izlegu mladi ja cu bit presretan Very Happy
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv pon 21 vel - 1:25

vlajkobl je napisao/la:imam jos jednu zenku al nije spremna na balkonu je al jedino da ga ubacim kod nje na balkon jer u kuci nemam uslova za jos jednu parilicu Sad a volio bi
    Ma zapocetak i ovaj par ako uspije da se izlegu mladi ja cu bit presretan Very Happy

Hm , ako je pari na balkonu - znači svršit će vani !? Idea Opet ne valja. Suspect
    vlajkobl
    vlajkobl

Postaj by vlajkobl uto 1 oľu - 13:49

evo daanas 9 dana kako kanarinka lezi na jajima trebalo bi za tri cetri dana izaci mladi pa me interesuje jel treba vaditi materijal iz gnijezda jer je prilicno zaprljan i nigdje nemogu naci ESB jel ima kakva zamjena?
    miksimix

Broj postova : 1
    Registration date : 20.02.2013

Postaj by miksimix sri 20 vel - 21:25

I ja imam isti problem
    Vasko-MK
    Vasko-MK

Broj postova : 318
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by Vasko-MK čet 21 vel - 17:05

vlajkobl je napisao/la:evo daanas 9 dana kako kanarinka lezi na jajima trebalo bi za tri cetri dana izaci mladi pa me interesuje jel treba vaditi materijal iz gnijezda jer je prilicno zaprljan i nigdje nemogu naci ESB jel ima kakva zamjena?

Zdravo. Materijal mozes izvaditi iz gnijezda, ako je zenka unjela previse a i zaprljala ga.
    A sta ce ti ESB u periodu parenja ? ? ? Shocked
    Pozdrav
    veseljko
    veseljko

Broj postova : 125
    Registration date : 08.05.2012

Postaj by veseljko pet 22 oľu - 23:29

kupio sam zenku prije mjesec dana i smjestio ju u gajbu (parilicu) i vec 10 dana ubacujem kanarinca 2 sata prije
    gasenja svjetla i ujutro oko 10h ga vadim. i znam da to ne znaci da ju je muzjak napario (a nisam ni vidio)..
    jucer sam vidio kao da zenka miruje na precki i da bas nije "vesela" .. posto ju nisam htio uznemiravat dok
    je u gajbi tek sam ju sada izvadio i slikao trbuh. pa ako moze netko reci jel se to radi o nekoj bolesti ili
    je jaje zaglavilo. U ponedjeljak cu nosit izmet na veterinarski fakultet al da nebi krepala do ponedjeljka molio
    bih za vaše misljenje. evo slika :
    https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/405/20130322202944.jpg/
    https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/803/20130322202904.jpg/

u gajbu sam joj sad ubacio slaninu, prije slikanja sam joj kloak namazao s maslinovim uljem, ubacio sam
    jabuku i salatu .. na dodir mi se cini da je jaje u njoj tj trbuh joj je tvrd na jednom djelu .. svaka pomoc i
    savjet je dobro dosao..
    zijada
    zijada

Broj postova : 354
    Registration date : 07.08.2010

Postaj by zijada sub 23 oľu - 17:13

Mislim da kanarinka nije bolesna već da je spremna za parenje zato ne treba ništa dirat.To šta kažeš da ne stoji kako treba mislim da se svaka ženka napuše malo prije nego će sanit jaje... cheers

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: ned 24 stu - 15:59.