by ikayke pet 14 sij - 1:55
Svatko je imao priliu pismenim putem sa svojim imenom i prezimenom napisati primjedbu organizatoru, sto je prvi puta u povijesti da je organizator osigurao kao i jos puno stvari koje znace napredak u odrzavanju drzavnog prvenstva. Uvijek ce biti nezadovoljnika i kriticara, mogu samo reci da je bilo puno ptica faune medju kojima i moje kojima nije nista bilo, moglo bi se reci mozda su ipak bile pripremljene za izlozbu, tko zna... a mozda su imale srece. Ipak bi svatko trebao krenuti od sebe, a tek onda se usuditi suditi o drugima.
Najbolje su mi ipak izjave da nije problem ni u 100 kuna kaveznine, ali nabija se kaveznina od 15 kn, haha.. jos je moje drustvo to bagatela kako je vani po izlozbama, samo sto je to vani europski rijeseno, prije prijavljivanja ptica potpisujes sam izjavu da se slazes sa cinjenicom da organizator ne odgovara za smrt ni za bilo koju nepogodu koja se ptici moze dogoditi.. na uzgajivacu je ukoliko misli da su mu ptice istrenirane i pripremljene za izlozbu da posalje ili da ih cuva doma za sebe... jer ipak postoji nesto sto se zove priprema ptice na izlozbeni kavez, izlozbu, transport i sve ostale nedace koje ju mogu snaci dok izbiva iz uzgajalista. Ipak je uzgajivac duzan razmisliti kakvi uvjeti ce bit na izlozbi i prilagoditi sve kako bi proslo na obostrano zadovoljstvo, malo je vjerovatno da organizator moze zadovoljiti potrebe i prohtjeve svih uzgajivaca.
Na takmicenjima ce uvjek biti gubitaka, propusta, nezadovoljnika, glavno je da se napredak vidi, i da je 99% izlagaca zadovoljno ukupnim dojmom izlozbe....