+56
sestoperac
aratinga
vjekon
vlado
seadriver
ssarava1
mrzlo mliko
zadar
Carduel
Branimir
NAVI
Fago
DjordjeVet
komiza
CUBA
zoranV
damir64
Boban NA
Mate Bekavac12
ahatko
ERVINO
kreso
dva grdelina
crv
malinois
Sina BL
imarij71
Merlo
markozd
MARIN
bocka
ikayke
Rasko
dzemal_sa
zoran ptice pjevice
krstokljun
mipticar
srdjan nis
ELVIR ALIDZANOVIC
Renato.M
Orthodox_Celt
čajka
dr.nenad86
zvrcko sen
marina
Dean
topaz
turbozd
faganel
PESTI
dragutin rajnović
mutacija
bembo
ticar
BOSKO
sgobin
60 posters
33.ORNITOLOŠKO PRVENSTVO HRVATSKE "ZADAR 2010"
turbozd- Broj postova : 261
Registration date : 31.08.2010
Tako je Crve cilo sam vrime mislija i to spomenut ali nisam bija siguran kod koga sam to vidija i da nebi ispalo da samo pričam bez argumenata.Na kraju suđenja sam pitao jednog od najstarijih sudaca gosp. Žuvića jeli mu bilo hladno na to mi je odgovorio da nije.U djelu di su bili izloženi papagaji bio je mjerač temperature možda niste to ni primjetili ali kad sam nekima rekao da je 10 stupnjeva odgovorili su mi da sigurno ne valja.A to je bilo u sridu prije suđenja oko 8 sati.Eto to je moj osvrt u vezi uvjeta još jednom kažem da je teško udovoljiti svakom ponaosob.
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
pozdrav svima
Propusti !!! Toga je uvjek bilo i bit ce .Nista ne postoji idealno pa tako ni uvjeti za organiziranje izlozbi . Kontinentalno se skoro svi prostori griju u Dalmaciji to nije slucaj .
HOS je kazete propisao minimum 12 stupnjeva temperaturu !!! A sta mislite o Drzavnom prvenstvu u Osjeku i temperaturi prostora ???
Uzgaivaci kanarinaca npr., jer ih je najvise ,dal su mogli ptice vratiti u volijere ?Na onoj temperaturi pticama dati malo jajcane i objesiti gnjezda odma na izlozbi
Ajde ,ajde treba nac neku sredinu .Ljudi koji zive kontinentalno vecinom tempiraju reproduktivni ciklus ptica uz centralna ili bilo koja druga grijanja .ljudi koji zive uz more ptice drze vani i krecu u reprodukciju prirodnim ciklusom ( milim na temperaturu)
Kako jedan uzgaivac iz recimo Zadra nakon Drzavne u Osjeku moze ptice vratiti u volijeru i cekati proljece ,NIKAKO .
Propusti !!! Toga je uvjek bilo i bit ce .Nista ne postoji idealno pa tako ni uvjeti za organiziranje izlozbi . Kontinentalno se skoro svi prostori griju u Dalmaciji to nije slucaj .
HOS je kazete propisao minimum 12 stupnjeva temperaturu !!! A sta mislite o Drzavnom prvenstvu u Osjeku i temperaturi prostora ???
Uzgaivaci kanarinaca npr., jer ih je najvise ,dal su mogli ptice vratiti u volijere ?Na onoj temperaturi pticama dati malo jajcane i objesiti gnjezda odma na izlozbi
Ajde ,ajde treba nac neku sredinu .Ljudi koji zive kontinentalno vecinom tempiraju reproduktivni ciklus ptica uz centralna ili bilo koja druga grijanja .ljudi koji zive uz more ptice drze vani i krecu u reprodukciju prirodnim ciklusom ( milim na temperaturu)
Kako jedan uzgaivac iz recimo Zadra nakon Drzavne u Osjeku moze ptice vratiti u volijeru i cekati proljece ,NIKAKO .
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
Evo još malo pjesme,udri brigu na veselje
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
Znači po tebi je idealna temperatura bila u Zadru ,,,, a pre toplo u Osjeku,,,,,
Kad malo bolje gledam imaš pravo sudci za egzote nisu imali problema jer su im ptice bile ukočene od ledapa su ih na miru mogli ocjenjvat....Isto tako sudci su ocjenjivali brže da se zagriju jer nisu osjećali ni ručice ni nogice...
obe su bile ekstremne,,,,ali pravi uzgajivači ono šta misle ostavit u rasplod ne nose na izložbu...
Svi mi znamo da iz ugrijanih prostora možemo se nadati bacanju perja , ali kod onako niske temperature ptice krepaju na izložbi.
Mislim da je ovaj put učinjen korak nazad kod pijeva jer ovaj put nismo osigurali sudca za timbradose i ptice pjesme su odma bile odnesene tako da ih ljudi -uzgajivači nisu imali prilike čuti....
A gdje nema izložba i mladih članova uzgoj stagnira
Rolera 15 komada
Malinoa 44 komada
Timbrada 0
Kad malo bolje gledam imaš pravo sudci za egzote nisu imali problema jer su im ptice bile ukočene od ledapa su ih na miru mogli ocjenjvat....Isto tako sudci su ocjenjivali brže da se zagriju jer nisu osjećali ni ručice ni nogice...
obe su bile ekstremne,,,,ali pravi uzgajivači ono šta misle ostavit u rasplod ne nose na izložbu...
Svi mi znamo da iz ugrijanih prostora možemo se nadati bacanju perja , ali kod onako niske temperature ptice krepaju na izložbi.
Mislim da je ovaj put učinjen korak nazad kod pijeva jer ovaj put nismo osigurali sudca za timbradose i ptice pjesme su odma bile odnesene tako da ih ljudi -uzgajivači nisu imali prilike čuti....
Rolera 15 komada
Malinoa 44 komada
Timbrada 0
zvrcko sen je napisao/la:Znači po tebi je idealna temperatura bila u Zadru ,,,, a pre toplo u Osjeku,,,,,
Kad malo bolje gledam imaš pravo oni sa egzotama nisu imali problema jer su im ptice bile ukočene od leda....Isto tako sudci su ocjenjivali brže da se zagriju jer nisu osjećali ni ručice ni nogice...
Malo bolje procitaj sta sam napisao misleci na temperaturu :treba naci sredinu
Pravi uzgaivaci na Drzavnu izlozbu iznesu najbolje primjerke ptica i predstave svoj uzgoj u pravom svijetlu.
Na Drzavnom sampionatu vecina ljudi nabavi kvalitetne primjerke za sljedecu reproduktivnu sezonu .Vecina ozbiljnih uzgaivaca koje poznajem koliko sam vidio izlozila je najbolje primjerke svog uzgoja .
Sto se tice pjeva ,slazem se ,treba ptice ostaviti i dati mogucnost ljudima da ih slusaju
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
Aco ne kazati svašta.....
Pravi uzgajivači nabave ptice prije državnog ......
Ukoliko pravom uzgajivaču treba ptica za uzgoj ne ide iz kuće ...evo ja imam satineta crvenog ovogodišnjeg imama samo njega od mladih ili dva mužjak sveukupno. U Hrvatskoj ih nema...ma dok im ne formiram jato nema im izložbe......
Te tice tražim 5-6 godina i sad radi jedne medalje da razguzim vrijeme ,trud ,novac....
Pitaj Branka gdje mu je najkvalitetniji mozaik ahat .......
Pravi uzgajivači nabave ptice prije državnog ......
Ukoliko pravom uzgajivaču treba ptica za uzgoj ne ide iz kuće ...evo ja imam satineta crvenog ovogodišnjeg imama samo njega od mladih ili dva mužjak sveukupno. U Hrvatskoj ih nema...ma dok im ne formiram jato nema im izložbe......
Te tice tražim 5-6 godina i sad radi jedne medalje da razguzim vrijeme ,trud ,novac....
Pitaj Branka gdje mu je najkvalitetniji mozaik ahat .......
Branko je u ahat mozaicima pobjedio i to je znak da je donio kvalitet a sta ima u kuci i sta nije izlozio manje je bitno .
Svi razlicito dozivljavamo izlozbe i takmicenja .Ja za sebe mogu reci (strategiju takmicenja ) da ako idem na takmicenje nosim ptice u koje vjerujem da mi mogu donjeti pobjedu.NIKAD ne nosim ptice reda radi ili sa razmisljanem kako treba ispostovati organitatora .Misljenja sam da je to pogresan pristup .
Uzgaivac po meni treba na Drzavnom sampionatu prezentirati maksimum kvaliteta svog uzgoja pa kakav god da jeste te godine .
Davno sam na jednom sastanku izjavio (i sad imam isto misljenje ) da cu uvjek slati na Svjetsko prvenstvo ptice pa kakve god budu te godine .Prezentirati svoj uzgoj ne znaci da se mora osvojiti medalja .
Svi razlicito dozivljavamo izlozbe i takmicenja .Ja za sebe mogu reci (strategiju takmicenja ) da ako idem na takmicenje nosim ptice u koje vjerujem da mi mogu donjeti pobjedu.NIKAD ne nosim ptice reda radi ili sa razmisljanem kako treba ispostovati organitatora .Misljenja sam da je to pogresan pristup .
Uzgaivac po meni treba na Drzavnom sampionatu prezentirati maksimum kvaliteta svog uzgoja pa kakav god da jeste te godine .
Davno sam na jednom sastanku izjavio (i sad imam isto misljenje ) da cu uvjek slati na Svjetsko prvenstvo ptice pa kakve god budu te godine .Prezentirati svoj uzgoj ne znaci da se mora osvojiti medalja .
Ali pravi uzgaivači izlažu konstantno a ne sad me ima sad me nema.
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
Evo da i ja kazem svoje vidjenje, procitao sam ovdje dosta konstruktivnih komentara, sa nekima se slazem sa nekima malo manje, jedino sto je po meni ispravno je da svaki uzgajivac na drzavnom prezentira najbolje od ovogodisnjeg uzgoja, sad oce li ili nece ovisi o njemu samome i o nikom vise, isto tako konstantnost ilaganja i nagradjivanja
Sto se tice organizacije, ljudi moji da je u organizaciji 15 ljudi koji mogu potegnuti i rijesavati stvari bilo bi lako, sve se svede na 4-5 ljudi koji i hrane i poje i provjeravaju i odlucuju, usisavaju , razvazaju goste, ostali clanovi imaju ruke u dzepu i gledaju izlozbu, tako je svagdje, stoga dok je tako, organizacija je bila ODLICNA obzirom na sve to, naravno da se ne moze sve pokriti da bude 100% ali ljudi dolje su se ubijali od posla da sve stima, i to treba postovati i cijeniti.
Sto se tice temperature, svijetla i svega ostalog, razliciti uzgajivaci imaju razlicite poglede, npr mojim pticama nije smetala manja temp jer su stalno vani, nek osjete zimu bolje ce radit kasnije, e sad drzim kanarinece kojima temp oko nule ako su zdravi ne smeta, a drugo ne krecem u reprodukciju u 12 mj pa mi odgovora, slazem se sa cinjenicim isto da je temp bila oko 10-12 da bi bilo ugodnije, ali sve preko toga ne bas, jer kako ste rekli ptice zadarskog uzgajivaca su sa pretoplog dosle na nulu pa je bilo veselja, isto tako da je unutra bilo 15 , transport kroz LIku na -5 isto bi bilo veselja. Tako da sve je relativno, ali prvo i osnovno je da se donese konacno neki pravilnik NAPISMENO po kojem se treba ravnati.
Jos jednom ponavljam sve je bilo super, i vidimo se dogodine nadam se malo juznije
Sto se tice organizacije, ljudi moji da je u organizaciji 15 ljudi koji mogu potegnuti i rijesavati stvari bilo bi lako, sve se svede na 4-5 ljudi koji i hrane i poje i provjeravaju i odlucuju, usisavaju , razvazaju goste, ostali clanovi imaju ruke u dzepu i gledaju izlozbu, tako je svagdje, stoga dok je tako, organizacija je bila ODLICNA obzirom na sve to, naravno da se ne moze sve pokriti da bude 100% ali ljudi dolje su se ubijali od posla da sve stima, i to treba postovati i cijeniti.
Sto se tice temperature, svijetla i svega ostalog, razliciti uzgajivaci imaju razlicite poglede, npr mojim pticama nije smetala manja temp jer su stalno vani, nek osjete zimu bolje ce radit kasnije, e sad drzim kanarinece kojima temp oko nule ako su zdravi ne smeta, a drugo ne krecem u reprodukciju u 12 mj pa mi odgovora, slazem se sa cinjenicim isto da je temp bila oko 10-12 da bi bilo ugodnije, ali sve preko toga ne bas, jer kako ste rekli ptice zadarskog uzgajivaca su sa pretoplog dosle na nulu pa je bilo veselja, isto tako da je unutra bilo 15 , transport kroz LIku na -5 isto bi bilo veselja. Tako da sve je relativno, ali prvo i osnovno je da se donese konacno neki pravilnik NAPISMENO po kojem se treba ravnati.
Jos jednom ponavljam sve je bilo super, i vidimo se dogodine nadam se malo juznije
BOSKO- Broj postova : 165
Registration date : 02.09.2010
ERVINO je napisao/la:Moram napomenuti da je UO HOS-a na sastanku u nedelju donio odluku da se u pravilnik o Državnom prvenstvu ugradi odluka da temperatura prostorije mora iznositi min. 12 stupnjeva ...odluka je donešena upravo zbog rekao bih "elementarne nepogode"koja je iznenadila organizatore i sve nas ...
Organizacija prvenstva bila je dobra,uzgajivači iz Zadarske udruge uložili su ogroman trud i odradili odlično prvenstvo.
Hvala domačinima i pozdrav svim forumašima i uzgajivačima...
PS što se uginulih ptica tiće smatram da je to mali postotak s obzirom na broj izloženih ptica a da hladnoća prostorije nije jedini razlog uginuća ptice ???
U potpunosti se slažem u pogledu organizacije same izložbe,ODLIČNO,međutim odluke HOS-a su vrlo upitne.Kao i obićno,ili nema pravila,ili se ona ne provode.No o tome u temi predviđenoj za to.
A po pitanju temperature,i smještaja ptica,tko bi nas sve zadovoljio.Meni,kao uzgajatelju FE,odgovara onakva temperatura,pa i niža.Uzgajateljima egzota i papagaja,sigurno ne odgovara,a kanarincima,ovisno u kojim uvjetima su držani prije same izložbe.
Ovo je po vremenskim uvjetima ipak bila ekstremna godina,pa su i uvjeti,na izložbi,bile u skladu s tim.
Nastavak u temi vezanoj za suđenje.
Rasko- Broj postova : 220
Registration date : 13.11.2008
Pozdrav svim forumasima, izlozba je bila odlicna i vredelo je preci svaki kilometar do Zadra, zelim da se zahvalim Ticaru na gostoprimstvu, i svim ostalim kolegama pticarima koje sam upoznao na izlozbi
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
[quote="zvrcko sen"]Znači po tebi je idealna temperatura bila u Zadru ,,,, a pre toplo u Osjeku,,,,,
Što se tiče idealne temperature mislim da je nemoguće svima udovoljiti.Ali u svakom slučaju bolja je viša nego niža ,jer odgovara večini.
To da pravi uzgajivači ne nose najbolje ptice na Državno ,ne znam.Ja uvijek nastojim donijeti najbolje što u tom trenutku imam.Zašto ih inače držim???
Toliko o ovome.Glavni razlog što se javljam su pjevači.Jer oni su uvijek na margini događanja.I u pravilu imaju najlošije uvjete.Nemojte me krivo shvatit kao da ja nešto protestiram i bunim se.Shvačam da je u današnjoj situaciji besparice teško osigurati i glavnu salu koja zadovoljava neke kriterije a kamo li i još 6 grijanih prostora(soba) za pjevače.Da dobro ste pročitali.Šest.U jednoj stoje u mraku,a u drugoj se iznose na slušanje(ocjenjivanje).Koji to organizator može osigurati???
Prostori obavezno moraju biti zagrijani,jer inače ptice ne pjevaju kako treba.A i navikle su na toplo,jer ih svi tako držimo.Ne može drukčije.Sve to treba osigurati da bi mogli pričati o tome da ptice moraju ostati do kraja izložbe i da se omogući slušanje zainteresiranima.Osim toga sa pjevačima treba znati.I posebna hrana i sistem iznošenja.treninga,slušanja u određene sate itd...Tko je to od zadrana toliko verziran u ovo?Lako je reći ili donijeti odluku da treba omogučiti slušanje i na taj način vršiti popularizaciju ovih rasa.Prvo treba zadovoljiti uvjete.
I ne slažem se da uzgoj stagnira.Tek djelimično.Jer teško se pojavljuju novi uzgajivači.Ali zato sa kvalitetom sigurno idemo napred.Iz godine u godinu.
Što se tiče idealne temperature mislim da je nemoguće svima udovoljiti.Ali u svakom slučaju bolja je viša nego niža ,jer odgovara večini.
To da pravi uzgajivači ne nose najbolje ptice na Državno ,ne znam.Ja uvijek nastojim donijeti najbolje što u tom trenutku imam.Zašto ih inače držim???
Toliko o ovome.Glavni razlog što se javljam su pjevači.Jer oni su uvijek na margini događanja.I u pravilu imaju najlošije uvjete.Nemojte me krivo shvatit kao da ja nešto protestiram i bunim se.Shvačam da je u današnjoj situaciji besparice teško osigurati i glavnu salu koja zadovoljava neke kriterije a kamo li i još 6 grijanih prostora(soba) za pjevače.Da dobro ste pročitali.Šest.U jednoj stoje u mraku,a u drugoj se iznose na slušanje(ocjenjivanje).Koji to organizator može osigurati???
Prostori obavezno moraju biti zagrijani,jer inače ptice ne pjevaju kako treba.A i navikle su na toplo,jer ih svi tako držimo.Ne može drukčije.Sve to treba osigurati da bi mogli pričati o tome da ptice moraju ostati do kraja izložbe i da se omogući slušanje zainteresiranima.Osim toga sa pjevačima treba znati.I posebna hrana i sistem iznošenja.treninga,slušanja u određene sate itd...Tko je to od zadrana toliko verziran u ovo?Lako je reći ili donijeti odluku da treba omogučiti slušanje i na taj način vršiti popularizaciju ovih rasa.Prvo treba zadovoljiti uvjete.
I ne slažem se da uzgoj stagnira.Tek djelimično.Jer teško se pojavljuju novi uzgajivači.Ali zato sa kvalitetom sigurno idemo napred.Iz godine u godinu.
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
najprije zahvala domačinu na izuzetnom gostoprimstvu, i na zalaganju da organizacija prodje besprijekorono, mislim da su u tome uspijeli. A to što se vremenska prognoza malo našalila sa njima mislim da ipak nisu oni krivi, pa ko je mogao očekivati onakvu hladnoču u Zadru, u Osijeku je ipak realno za očekivati velike hladnoče i oni su i pripremljeniji za takve uvijete, mislim da je to bilo samo malo "bad luck"...žao mi je što su neke ptice uginule, ali i to je rizik koji uzgajivać preuzima kad izlaže ptice.
PS i zaboravio sam pozdraviti sve dobre ljude koje sam ponovo sreo i koje sam tek upoznao...naglasak na forumaše koje sam i prije poznavao - barem iz viđenja, ali nisam znao iza kojeg se nicka kriju :-))...za Stipeta sam tek drugi dan povezao da je to Pesti :-)))) uglavnom prava ptičarska fešta... a čuo sam na svoje uši da dogodine idemo samo nekih 150 km južnije
PS i zaboravio sam pozdraviti sve dobre ljude koje sam ponovo sreo i koje sam tek upoznao...naglasak na forumaše koje sam i prije poznavao - barem iz viđenja, ali nisam znao iza kojeg se nicka kriju :-))...za Stipeta sam tek drugi dan povezao da je to Pesti :-)))) uglavnom prava ptičarska fešta... a čuo sam na svoje uši da dogodine idemo samo nekih 150 km južnije
mrzlo mliko- Broj postova : 47
Registration date : 08.03.2010
nisam od velikih riči ali javljamse povodu riječi HRPA . sinoč sam bija u prostoru izložbe jer smo čistili gajbe i poša sam viditi tu hrpu gajbi iza šanka, bilo je trinajest gajbi od toga dvije gajbe sa pticama iz vani, ostalo od zadarskog uzgaivača i jedna ptica moja. sad vas pitam u postotku od tisučupesto ptica koji je to postotak uginuča. izvinjavam se što organizator nije obavijestio uzgaivača pa primite moju izpriku. uz prijateljski pozdrav od vremenka. je
mrzlo mliko je napisao/la: sad vas pitam u postotku od tisučupesto ptica koji je to postotak uginuča.
0,86 %
Ajde mrzli užga si se čim si na kraju stavija ono "je" vidim da goriš.Pa znaš onu
"za dobrim se konjem prašina diže".
"za dobrim se konjem prašina diže".
DjordjeVet- Broj postova : 448
Registration date : 11.06.2008
ne bih da vam kvarim diskusiju oko uginuca ptica i organizacije izlozbi, zao mi je sto su neke ptice uginule, ali se to desava...na nama je da otkrijemo razloge i ubuduce ih eliminisemo...
nego, svi pricaju o izlozbi,a slika nigdje...
moze li malo slika? u proslom postu u ovoj temi sam zamolio nekoga od forumasa da slika neke bastarde koji su me zanimali, da li neko ima te slike?
moze li malo slika? u proslom postu u ovoj temi sam zamolio nekoga od forumasa da slika neke bastarde koji su me zanimali, da li neko ima te slike?
DjordjeVet je napisao/la:ne bih da vam kvarim diskusiju oko uginuca ptica i organizacije izlozbi, zao mi je sto su neke ptice uginule, ali se to desava...na nama je da otkrijemo razloge i ubuduce ih eliminisemo...
bastarde su ti slikane u profi tehnici :-)) imali smo i ja i Pesti spisak koji si tražio, samo češ se morati mao strpiti za slike...
Ja sam pokušao poslije sa mojim aparatom kako tako slikati te bastarde, ali pogotovo one od fanganela to je bila gotovo pa nemoguća misija :-))
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
Ptice su slikane u kutiji za takvu namjenu i aparat je takodjer ,,malo bolji,, od mog mobitela .
Krešo je to obavio profesionalno a ona kutija je strašna stvar .
Vidjeti ču sa njim što sve ima od slika pa možemo uživati u tome .
Krešo je to obavio profesionalno a ona kutija je strašna stvar .
Vidjeti ču sa njim što sve ima od slika pa možemo uživati u tome .
ikayke- Admin
ikayke- Admin
Kao sto se vidi na slikama, jos jedna pohvala organizatoru, prvi puta na Ornitološkom prvenstvu Hrvatske ocjenske liste su na svom mjestu, a to je na izlozbenoj krletci gdje i trebaju biti, a svim nevjernim tomama koji su govorili da to ne moze, da treba ovo ono, sada je jasno da je jedino to ispravno, sve ostalo je improviziranje.Nadam se da ce to sada ostati ustaljena praksa na svim izlozbama u HR.
Zadrani jos jednom svaka cast, za jos jedan nivo se podigla kvaliteta drzavnog prvenstva, ako nista onda zbog komentara i usporedjivanja ocijenskih lista.
Zadrani jos jednom svaka cast, za jos jedan nivo se podigla kvaliteta drzavnog prvenstva, ako nista onda zbog komentara i usporedjivanja ocijenskih lista.
Sina BL- Broj postova : 202
Registration date : 31.10.2008
I ja cekam slike, Stipeeeeeeee, daj slike
vjekon- Broj postova : 42
Registration date : 22.12.2010
Sve pohvale organizatorima na izvrsno organiziranoj izložbi koju sam i sam posjetio a što se tiče hladnoće na to organizatori nisu mogli utjecat...
ERVINO- Broj postova : 628
Registration date : 02.12.2009
Mislio sam da je pametnije da šutim ali osvrnuti ću se malo na tu "hladnoću"...svaki uzgajivač treba pripremiti ptice za izložbu(priviknuti ih na nove uvjete i temperaturu) pa nije moguće da su uzgajivači donijeli ptice iz grijanog prostora na izložbu za koju su znali da prostorija nije grijana ili da to prije nisu upitali organizatora ??? drugo kao konvojer za moju udrugu već godinama ponesem hranu za osjetljive ptice (fauna,križanci,egzote..)i te ptice prve ubacim u kaveze i pobrinem se SAM za vodu i hranu jer sam uzgajivačima odgovoran za pticu....nemožemo očekivati od organizatora da 1600 ptica istovremeno nahrani i napoji a za osjetljive ptice svaki je sat dragocjen ???Sve pohvale organizatorima na uloženom trudu i odlično odrađenoj izložbi....pozdrav
aratinga- Broj postova : 1
Registration date : 22.12.2010
Kako ocijeniti Izložbu ???,to je teško jer svatko očekuje da bude najbolje.Ima svakakvih komentara ali (mislim) domačin je mislio sve najbolje i zato im treba zahvalit što su to pokušali.Kažete da je u Zadru bilo hladno u Osijeku pretoplo, dali ste se zapitali koliko je ptica uginulo u Osijeku zbog pretoplog prostora ???.Ocijenske liste na kavezima je dobar potez, ali dali su se vidjele ptice od toliko papira...Što se tiče prodajnog prostora nisi znao tko pije, a tko plača jer se apsolotno se nije moglo ništa vidjet od gužve.Hranjenje ptica što se tiče papagaja bilo je loše u subotu i nedjelju hranio sam svoje papagaje jer su hranilice su bile prazne.Svečana večera mi je bila tu i tamo nešta bolja od same izložbe, ali ipak zahvale domačinu s moje strane na trudu oko ove izložbe.I sama ocijena -3. Igor