+16
bocka
sgobin
bembo
crv
koce
ERVINO
CUBA
Merlo
zvrcko sen
ticar
ikayke
turbozd
dva grdelina
BOSKO
malinois
Dean
20 posters
Problemi i nelogičnosti suđenja 2010/11
Poll
Dali ste zadovoljni suđenjem?
- [ 3 ]
- [19%]
- [ 6 ]
- [38%]
- [ 2 ]
- [13%]
- [ 5 ]
- [30%]
Ukupno glasova: 16
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
markozd- Broj postova : 111
Registration date : 09.02.2010
Očito da mu nije dobro , što ste mu uradili ?
Merlo- Broj postova : 426
Registration date : 22.08.2008
turbozd- Broj postova : 261
Registration date : 31.08.2010
Nisu mu ništa uradili on je takav normalan.Jer nebi on bija on da ne izgleda tako.
Sad je vrime izložbi i on je jadan tako umoran da se ne može kontrolirat,a brate mili čovik više ne može znat di će ga ko snimit.
BOSKO- Broj postova : 165
Registration date : 02.09.2010
E,da se nastavim na moj posljednji post.
Kako i prilići jednoj ovakvoj manifestaciji,najavljeno je da se sve eventualne pritužbe na suđenje,mogu predati organizatoru do točno određenog roka.
Nezadovoljan ocjenom,jedne od mojih ptica,to sam i napravio.Radi se o ptici,koja je na dvije prethodne izložbe,ocjenjena sa 90,a na ovoj sa 87 bodova.
Nakon toga mi je sugerirano da ne ulažem pritužbu do nedjelje,tj.dok ne vidim svoju pticu.Poštujući proceduru,i postavljene rokove,inzistirao sam na zaprimanju žalbe.Uz to sam priložio i ocjenske liste sa prethodnih izložbi.
U nedjelju se trebala sastati komisija za žalbe,a jeli se sastala,i što je odlućila,ni do današnjeg dana ne znam.
Dakle sustav ne valja i treba ga mjenjati.Komisija bi se trebala sastati odmah,i riješiti probleme prije proglašenja pobjednika.Ovako,sve to nema smisla.
Očito je da smo dosadašnje probleme rješavali na krivim mjestima,uključujući i ovaj forum.Ja sam krenuo nekim drugim,jedinim ispravnim putem,i rezultat je isti,0-nula.
U HOS-u treba dosta toga mjenjati,i toga smo svi svjesni,ali se radi malo ili ništa.
Kako i prilići jednoj ovakvoj manifestaciji,najavljeno je da se sve eventualne pritužbe na suđenje,mogu predati organizatoru do točno određenog roka.
Nezadovoljan ocjenom,jedne od mojih ptica,to sam i napravio.Radi se o ptici,koja je na dvije prethodne izložbe,ocjenjena sa 90,a na ovoj sa 87 bodova.
Nakon toga mi je sugerirano da ne ulažem pritužbu do nedjelje,tj.dok ne vidim svoju pticu.Poštujući proceduru,i postavljene rokove,inzistirao sam na zaprimanju žalbe.Uz to sam priložio i ocjenske liste sa prethodnih izložbi.
U nedjelju se trebala sastati komisija za žalbe,a jeli se sastala,i što je odlućila,ni do današnjeg dana ne znam.
Dakle sustav ne valja i treba ga mjenjati.Komisija bi se trebala sastati odmah,i riješiti probleme prije proglašenja pobjednika.Ovako,sve to nema smisla.
Očito je da smo dosadašnje probleme rješavali na krivim mjestima,uključujući i ovaj forum.Ja sam krenuo nekim drugim,jedinim ispravnim putem,i rezultat je isti,0-nula.
U HOS-u treba dosta toga mjenjati,i toga smo svi svjesni,ali se radi malo ili ništa.
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
BOŠKO je napisao/la:E,da se nastavim na moj posljednji post.
sastala se "komisija"...suci koji su ocijenili pticu na dvije prethodne izložbe, i sudac koji je ocijenio na ovoj izložbi, predstavnik organizatora i još nas nekolicina, i donijeli smo stav i zaključak koji če se tebi u pismenom obliku dostaviti.
E sad to je ok ali...koji je smisao toga, ovdje doduše potoji sasvim prihvatljivo objašnjenje...ali ne bih sada htio ovdje iznositi stvari dok ne dobiješ na pismeno (nakon toga milim da možemo i ovdje javno raspraviti)...ali recimo i da se uočila evidentna pogreška...šta napraviti u tom slučaju...ptice su ocijenjene, nagrade podijeljene šta preostaje organizatoru ili izlagaču ili kome god, u tom slučaju...mislim da nam taj dio fali. Kako adekvatno obeštetiti uzgajivača u tom slučaju ??? evo konkretno sa kojim bi ti (ili itko ko se ikad osjetio oštećenim) rješenjem bio zadovoljan ???
Deane,u ovom slučaju nisam bitan ja,niti moj slučaj.Nije ćak bitno da li je moja pritužba osnovana,ili ne.Bitan je sustav,a on ne funkcionira kako bi trebalo.
Po meni,jedini ispravan način bi bio da se komisija sastaje prije proglašenja.Iza toga sve pada u vodu.
Po pitanju mog slučaja,sigurno ćemo raspraviti,ako dobijem odgovor.Po meni su neke stvari nelogične,i netko je falio.Ali o tom potom.Kad i ako dobijem odgovor na pritužbu objasnit ću ono što smatram nelogićnim.
Nije bitno kojim bi ja rješenjem bio zadovoljan.Ako postoje pravila,i ona se poštuju,onda smo svi zadovoljni.Onaj kome ta pravila ne bi odgovarala,ne bi se ni žalio.
Po meni,jedini ispravan način bi bio da se komisija sastaje prije proglašenja.Iza toga sve pada u vodu.
Po pitanju mog slučaja,sigurno ćemo raspraviti,ako dobijem odgovor.Po meni su neke stvari nelogične,i netko je falio.Ali o tom potom.Kad i ako dobijem odgovor na pritužbu objasnit ću ono što smatram nelogićnim.
Nije bitno kojim bi ja rješenjem bio zadovoljan.Ako postoje pravila,i ona se poštuju,onda smo svi zadovoljni.Onaj kome ta pravila ne bi odgovarala,ne bi se ni žalio.
BOŠKO je napisao/la:Deane,u ovom slučaju nisam bitan ja,niti moj slučaj.Nije ćak bitno da li je moja pritužba osnovana,ili ne.Bitan je sustav,a on ne funkcionira kako bi trebalo.
slažem se, zato i pitam da pokušamo doči do nekog svima prihvatljivog barem polu rješenja .-)
BOŠKO je napisao/la:Po meni,jedini ispravan način bi bio da se komisija sastaje prije proglašenja.Iza toga sve pada u vodu.
huh to je malo teško tehnički izvedivo, izlagač se može žaliti tek kad vidi ocjenu, a to je najčešće kad izadje katalog, za nekakve ispravke je onda več prekasno.
BOŠKO je napisao/la:Po pitanju mog slučaja,sigurno ćemo raspraviti,ako dobijem odgovor.Po meni su neke stvari nelogične,i netko je falio.Ali o tom potom.Kad i ako dobijem odgovor na pritužbu objasnit ću ono što smatram nelogićnim.
tako je :-))
pozdrav
ERVINO- Broj postova : 628
Registration date : 02.12.2009
Pozdrav,kako je komisija i mene pitala za mišljenje(jer sam ocjenjivao pticu u Sinju)rekao sam svoje viđenje koje će biti napisano i prezentirano uzgajivaču.Dali sam sistem funkcionira ili ne neznam ali nerealno je očekivati da je moguće ispraviti ocjenu od strane komisije i mijenjati katalog izložbe....po meni pisane primjedbe su dobra stvar i služe isključivo u cilju neponavljanja "pogrešaka" i kao tema za diskusije u ZOSH-e...
Po ćemu bi bilo nerealno mijenjati odluke.Ili mislite da su svi suci ZOSH-a bezgrešni ko Djevica Marija,pa ne mogu falit,a sve upučuje na to.Malo mi je nelogično da od 1600 ocjenjenih ptica ima samo jedna primjedba.Prije bih rekao da su ljudi navikli da se ništa neće riješiti,pa se ni ne žale na ocjene.Zato će,po običaju,poćeti kuloarske priće na za to neprimjerenim mjestima.
Pitao bi vas ja,što bi se dogodilo da se žalilo,samo 1% uzgajatelja,pa da se trebalo riješavati 16 ptica.Frka je nastala oko jedne,jedine žalbe,za koju i sada tvrdim da je netko falio.Samim tim što se na sve naćine pokušalo da tu žalbu ne uputim,i ne uzburkavam mirne vode HOS-a,skužio sam da je i više nego osnovana.
Nisam mislio nastavljati s ovim,dok ne dobijem odgovor na žalbu,ali nemam izbora.
Sva događanja vezana za ovo,ukazuju da se na sve naćine pokušava zaštititi sudac,a ne uzgajatelj.Izgleda da svi uzgajatelji postoje radi sudaca,a ne obratno.
Pitao bi vas ja,što bi se dogodilo da se žalilo,samo 1% uzgajatelja,pa da se trebalo riješavati 16 ptica.Frka je nastala oko jedne,jedine žalbe,za koju i sada tvrdim da je netko falio.Samim tim što se na sve naćine pokušalo da tu žalbu ne uputim,i ne uzburkavam mirne vode HOS-a,skužio sam da je i više nego osnovana.
Nisam mislio nastavljati s ovim,dok ne dobijem odgovor na žalbu,ali nemam izbora.
Sva događanja vezana za ovo,ukazuju da se na sve naćine pokušava zaštititi sudac,a ne uzgajatelj.Izgleda da svi uzgajatelji postoje radi sudaca,a ne obratno.
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
kako je to regulirano u malim životinjama, kinologiji, itd itd
ništa bolje ništa gore nego kod nas...........................
U Com-u isto kao u nas ...........
Sudijska je odluka neovisna i javna .....Ocjenska lista je javna i ima potpis sudca .Jedini lijek je da bude u prijavnici ime sudca koji će sudit tu grupo pa je na uzgajivaču oče li donjeti ptice ili ne
ništa bolje ništa gore nego kod nas...........................
U Com-u isto kao u nas ...........
Sudijska je odluka neovisna i javna .....Ocjenska lista je javna i ima potpis sudca .Jedini lijek je da bude u prijavnici ime sudca koji će sudit tu grupo pa je na uzgajivaču oče li donjeti ptice ili ne
Merlo- Broj postova : 426
Registration date : 22.08.2008
Ko radi taj i grjesi a ko konstantno grjesi njega poslat u tunguziju.
Merlo je napisao/la:Ko radi taj i grjesi a ko konstantno grjesi njega poslat u tunguziju.
tako nekako :-))
kad stigne pismeno obrazloženje nastavljamo diskusiju, jer vjerujem da če biti poučna, a vjerojatno i vatrena :-)
Pismeni odgovor je stigao,ima i mjesec dana.Svo to vrijeme razmišljam,ima li ikakvog smisla diskutirati o njemu.Pošto vidim da su se ocjene i ocjenjivanje ponovo aktualizirale na drugoj temi,rekoh zašto ne.
Prije nego što zaljepim pisani odgovor,želio bi ovo postaviti na malo drugaćiji način.
Ajmo raspraviti kako bi trebala izgledati ptica FE ocjenjena ovako:
crtež---26
boja---26
oblik i veličina---18
perje---8
držanje,kondicija i opći utisak---9
--------------
87
Po meni ta ptica nije u standardu.
Prije nego što zaljepim pisani odgovor,želio bi ovo postaviti na malo drugaćiji način.
Ajmo raspraviti kako bi trebala izgledati ptica FE ocjenjena ovako:
crtež---26
boja---26
oblik i veličina---18
perje---8
držanje,kondicija i opći utisak---9
--------------
87
Po meni ta ptica nije u standardu.
Pozdrav prijatelju Tvoja ptica je u standardu Pomješao si SREDNJU VRIJEDNOST ocjenjene ptice i STANDARD što nije isto.Dakle ptica koja se ničim posebno ne ističe ili ne pokazuje neki nedostatak bude ocjenjena sa 88 bodova (startna osnova ili srednja vrijednost).....a to bi po "našim" ocjenskom listama bilo :
crtež 27
boja 27
oblik i veličina 18
perje 8
držanje ,kondicija i opći utisak 8
Ptica ocjenjena ispod 80 bodova smatra se da nije u STANDARDU i diskvalificira se !!!
crtež 27
boja 27
oblik i veličina 18
perje 8
držanje ,kondicija i opći utisak 8
Ptica ocjenjena ispod 80 bodova smatra se da nije u STANDARDU i diskvalificira se !!!
crv- Broj postova : 1816
Ptica FE koja ima problem sa crtežom i bojom , što , naravno utječe na opći utisak...HM !
Oblik i veličina i perje u granici srednje vrijednosti
Za šta je optužena? Karotiniranje ili neku aberaciju? Možda preklapanje mutacija ili kriva determinacija.
U bilo kojoj od ovih situacija da budu ispod srednje vrijednosti i crtež i boja ?
Kako je takva dospjela do Zadra ?
Ervino,mene ne interesira opis moje ptice.Mene zanima tvoj komentar na ocjene koje sam postavio.
Evo crv je napisao kako on vidi tu pticu.
Evo crv je napisao kako on vidi tu pticu.
Moj komentar ??? Vjerovatno je ocjenjivač imao drugačiju bodovnu skalu tj.26-26-18-9-9 pa ako je tako onda ispada da je ptica "kažnjena" samo u perju ??? sve drugo mi nema logike.....pozdrav
ERVINO je napisao/la:Moj komentar ??? Vjerovatno je ocjenjivač imao drugačiju bodovnu skalu tj.26-26-18-9-9 pa ako je tako onda ispada da je ptica "kažnjena" samo u perju ??? sve drugo mi nema logike.....pozdrav
A tek apsurda - organizator je inzistirao i na proglašavanju 4. i 5. mjesta...
crv je napisao/la:A tek apsurda - organizator je inzistirao i na proglašavanju 4. i 5. mjesta
Da ali samo za ptice koje imaju min. 88 bodova
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
crv je napisao/la:A tek apsurda - organizator je inzistirao i na proglašavanju 4. i 5. mjesta...
PO meni to je najmanje apsurdno, pogotovo ukoliko se prilikom obavezne vizualne kontrole nagradjenih uoče nedopustive stvari, automatski organizator moze sam bez suca ako vise nisu prisutni dodijeliti nagrade 4 i 5 ptici ukoliko je to potrebno i ukoliko bodovni minimum to dopusta.
Ipak moramo stvari malo šire gledati
Ika , upravo tako , pa na to i mislim.
Ne dozvoliti ptici ni da bude 4. ili 5.
Ne dozvoliti ptici ni da bude 4. ili 5.
Border- Broj postova : 321
Registration date : 05.12.2009
Ovo je vječna tema na ovom Forumu,vjerovatno će i ostati još dugo
sudije mogu pogriješiti štrašno i mogu nekom mladom uzgajivaču uraditi čuda -negativna
na ovom Forumu uglavnom se zna šta ko drži i ko je kojeg nivoa,koliko su krivi suci toliko su krivi uzgajivači
Moja lična iskustva-
Ja i moj najbolji drug držimo bordere,ja uvijek imam mlade,on nema i iz očaja upari lipokrom bijelog i borderku i dobije mlade
na izložbi on prvi,ja drugi
mi legnemo na pod zagrlimo se i valjamo se od smijeha
sudija kaže neznam šta mi je bilo ,ja vjerujem tom sudiji,opet će suditi moje ptice,opet će moj drug biti drug
ima li toga među ptičarima,ljudi možemo li priznati nešto sami
sudije mogu pogriješiti štrašno i mogu nekom mladom uzgajivaču uraditi čuda -negativna
na ovom Forumu uglavnom se zna šta ko drži i ko je kojeg nivoa,koliko su krivi suci toliko su krivi uzgajivači
Moja lična iskustva-
Ja i moj najbolji drug držimo bordere,ja uvijek imam mlade,on nema i iz očaja upari lipokrom bijelog i borderku i dobije mlade
na izložbi on prvi,ja drugi
mi legnemo na pod zagrlimo se i valjamo se od smijeha
sudija kaže neznam šta mi je bilo ,ja vjerujem tom sudiji,opet će suditi moje ptice,opet će moj drug biti drug
ima li toga među ptičarima,ljudi možemo li priznati nešto sami
Border,ne radi se ovdje o medaljama ili prvom,drugom mjestu.Ovdje se radi o cijelom sustavu,koji ne valja,i treba ga mjenjati.
Rasprava o konkretnoj ptici,bi trebala biti samo okidač,koji će potaknuti rasprave,i eventualno rješavanje trenutnog stanja.
Rasprava o konkretnoj ptici,bi trebala biti samo okidač,koji će potaknuti rasprave,i eventualno rješavanje trenutnog stanja.