turbozd je napisao/la:Evo vratio sam se iz Sinja sa još jedne izložbe za mene već treće ove godine.Organizatori su sve dobro odradili i još im jednom čestitam samo je bila šteta što nije bilo više tica jer je prostor to dozvoljavao.Moram napomenuti kako sam jako razočaran suđenjem većine sudaca na ovom prvenstvu jer su napravili pravi masakar od ove izložbe na što sam upozorio organizatore,a kasnije sam saznao da nisam jedini.Jednostavno sam odlučio skupljati ocijenske listiće i uspoređivati ih od izložbe do izložbe i na kraju ih proslijedit na uvid ZOSH-u.A tu ideju sam raširio na više uzgaivača i gle čuda neki su imali kod sebe ocijenske liste sa prošle izložbe (prije 15-ak dana).Čovik razočaran,pun gnjeva,nevjerice da njegova kolekcija na ovoj izložbi ima 3-4 boda po ptici manje nego na prethodnoj izložbi.Jedan izlagač mi je pokazao ocjenu svoje ptice od 91 bod u Splitu,a na ovoj izložbi u Sinju ista ptica je dobila 86 bodva.Po meni je ta tica u Splitu bila u vrhunskoj formi,a nakon 8 dana je ta ista tica je van kategorije.Što reći na ovo? Najbolje ništa jer su riječi suvišne!!!
hm hm sudio sam izložbu u Sinju pa se na neki način osječam i malo prozvan ovdje,
medalja uvijek ima dvije strane ali tih od 91-86 bodova... neko je fulao ili sudac u Splitu ili u sudac Sinju.
Kažeš razočaran si sudjenjem u Sinju...a nije ti palo na pamet da je bilo loše sudjenje u Splitu ?? ne aludiram na ništa, jednostavno se to nameće kao jedna od opcija...
i u ZOSHu još tražimo formulu kako čemo rješavati te pritužbe...po meni je MOŽDA rješenje tu istu pticu poslati u Zadar, (tamo če biti većina sudaca) i dostaviti sve te prethodne liste + usporediti sa ovom iz Zadra i vidjeti ko je, dali je,ako je, gdje je pogriješio. Tu se nemože reći da je ptica bila u boljoj ili lošijoj formi na jednoj ili drugoj izložbi...radi se o 5 bodova razlike...
Ja znam da je uzgajivaču uvijek draža veča ocjena, međutim ona ne mora uvijek nužno biti i ispravna...
eto mali osvrt...