Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+80
plafonko
Pash031
Milos Stalac
pippo
zako
emirgrdelin
relja
kovac rupa
StarMo
dejzi
grk
topaz
saly
markoxp
Ive Labin
Merlo
kreso
grdelin-omiš
neznalica
gramofon
zelandur
toni mostar
skopski maestro
turbozd
zvrcko sen
vrca
Darko
rossi
vlajkobl
euzebio
zoran ptice pjevice
Renato.M
stiglica
echeberija
zoke007
edoMo
carduelismo
crv
Ranko Labovic
Maghellano
DAMIAN
Dule
Said_the_great
veso09
CUBA
angelo
bocka
saso78
ikayke
komiza
pavao
Sina BL
ssarava1
vlado
toni ilići
bizar
seadriver
sasar_le
brabus
krstokljun
tomi.st
refa95
ticar
riberi
DjordjeVet
Carduel
zijada
zoranV
Dax BG
DOMO
koce
lord189
baltic
karlo
krnjolac
Miljenko
MARIN
zadranin
PESTI
klapa-sinj
84 posters

Video Klipovi

lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Video Klipovi - Page 13 Empty Re: Video Klipovi

Postaj by lord189 čet 28 lis - 17:44

zijada je napisao/la:
    vlado je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=dJh8VVodBoc

Evo pa da čujem komentare slobodno i bez ustručavanja.
    Vodite računa da ovo nije moj tić i da čovika zanima realno stanje.
    Baštarda je čista tuče batude,a zijada bi trebala bit dosta duža.Zbog moga komentara ne gubite nadu samo uprite i bit če rezultata.Čini mi se da je učena sa živin tićom.Pozdrav Zijada.

slažem se Smile
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic čet 28 lis - 18:15

Dobro je savladala ali da je ucen na bolju snimku bio bi dosta bolji Very Happy

Vinko je pustao slicne snmike sa dosta boljom zijom.

meni se pletiva jako svidjaju jer imamo nesto slicno i u Zenici cheers
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 čet 28 lis - 18:26

evo tek san je sad posluša do kraja ništa extra ima vakih gardelina koliko oćeš zija od 1 do 5 je 2+i netriba ništa više komentirat ipak je to baštarda
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 čet 28 lis - 18:44

ovo nisan moga a da nestavin na forum...za španjolce san mislija da su meštri bar šta se lova tiče al razočaranje neda sam gledao stare tičare kako hvataju pa san naučija neke stvari manje i tanje buštinebbaketine od pedlja ,kako navišćat višće da ne svitli ,kakav bošket ubrat za koje misto i za lkoju ticu ma još puno puno detalja al izgleda da smo mi istočnjaci bolji lovci od njih pogledajte kolika in jata letu tići oko bošketa ko barani skaču a i ako se koji uvati obisi se kad upane u bošket neznan jesu li 5 komada uvatili ....BOŽE SAČUVAJ JA SAN MISLIJA DA TO IZGLEDA HUMANIJE ZA BEŠTIJE Sad

https://www.youtube.com/watch?v=04IWegaoFbw
    bizar

Broj postova : 389
    Registration date : 21.09.2010

Postaj by bizar čet 28 lis - 18:54

MARIN je napisao/la:Molim neka mladi tičari NE čitaju što ću sad napisati: Meni su rekli( u Menduli) da je zadnja dobra ptica o kojoj Split priča, UZGOJENA u prirodi davne 1974. godine???? Nestalo kvalitete??? Molim da (iskusnije) iznesete svoja iskustva-spoznaje.....
    Htio sam reć, da je se dobro u prirodi družiti, ali da od donošenja kući nema koristi-kvalitete, zato ja stojim doma.

Poštovanje Bizar!

Onome tko ti je ovo rekao možeš slobodno poručiti da priča piz......Uostalom koliko su ti "stručnjaci" 74. imali godina ,da bi ovo mogli uzeti za ozbiljno.Mnogi se itaju sa raznoraznim izjavama koje nemaju nikakvog osnova.Ne znam čemu? Da bi ispali pametni?
    Jer to bi značilo da niti ja niti bilo tko od moje generacije i mlađi nisu nikad niti čuli niti imali visoko kvalitetnog grdelina.A to je stvarno smiješno.Bilo je toga moj prijatelju.Viruj mi na rič.
    A siguran sam da ima još.Samo smo se razlinili.Lakše je stat doma ili u kafiću te pričat o tićima nego li poć tražit.A ja sam godišnje činija i po 10 -15 tisuća km samo naokolo slušajući.Sad me pomalo štufalo.Nisam više toliko špiritan.A kakva je situacija trebalo bi učinit i više km.Jedino tako ukoliko se želi nešto napravit.A triba imat i sriće!

Marine-Vinko-Petsi-Marko.... drago mi je čut to što ste rekli, ponavljam, navedena tvrdnja nije moje mišljenje niti moje iskustvo...tako su mi rekli.
    Također (njima u prilog) ide podatak da su dvojica tičara ovo lito (6.mjesec)iz Splita išli do CG-Albanija..ništa (kvalitetno)nisu čuli(nisu se svi "ulinili").
    Uostalom, to me nije briga, nisu moja iskustva(samo prenosim),neću temu više potencirati. Hvala unaprijed.
    bizar

Postaj by bizar čet 28 lis - 19:08

zoranV je napisao/la:Mala šala ,Markec.Sve nas boli glava ,radi pjesme.Mlad si momak ,a voliš ptice i zbog toga si mi drag,ali se moramo malo našaliti .Nisi svjestan koliko mi je drago vidjeti mlade dečke ,a vole i imaju hobi.Ja imam sina od 20 godina i njega ptice uopće zanimaju,a neznam šta bih dao da je suprotno.kao djete je volio ići sa mnom u prirodu i u nabava,ali ga je to prošlo i sad kad mi treba pomoći oko ptica,njemu je crnjak.

Šala mala ZoraneV, u mene bilo OBRATNO
    (sin mi sada ima 17.g) sin se počeo zanimati za kanarince prije 5-6 godina, ja mu pomagao, kad je nakrcao 40.komada kanarinaca, štufa se, dosadilo mu, novi interesi-zanimacije...DIGAO RUKE OD SVEGA ,na meni sve ostalo (još imam neke njegove kanarinke).
    Iskreno, i ja bih volio da mi sin ima hoby kao Markec (priroda, druženje, ptice....) zato Marko poštovani samo naprid...
    bizar

Postaj by bizar čet 28 lis - 19:19

lord189 je napisao/la:ovo nisan moga a da nestavin na forum...za španjolce san mislija da su meštri bar šta se lova tiče al razočaranje neda sam gledao stare tičare kako hvataju pa san naučija neke stvari manje i tanje buštinebbaketine od pedlja ,kako navišćat višće da ne svitli ,kakav bošket ubrat za koje misto i za lkoju ticu ma još puno puno detalja al izgleda da smo mi istočnjaci bolji lovci od njih pogledajte kolika in jata letu tići oko bošketa ko barani skaču a i ako se koji uvati obisi se kad upane u bošket neznan jesu li 5 komada uvatili ....BOŽE SAČUVAJ JA SAN MISLIJA DA TO IZGLEDA HUMANIJE ZA BEŠTIJE Sad

https://www.youtube.com/watch?v=04IWegaoFbw

Lorde poštovani, "smanji doživljaj" moj ti je savijet...da te ne rokne.
    -Usput budi rečeno. Bošket je umijetni (spakra se kao kišobran, ima ga kupiti na internetu), Pepegrenada je vrhnski čovik i ima dobru stranicu o grdelinima, te bih još dodao da se njima možda NE žuri, ne znam o kokoj se pokrajini radi ali mislim da imaju pravo godišnje iz prirode "uzgojiti" samo 6. (šest) komada, radi poboljšanja domicilnog-domaćeg jata.
    PS
    Ti bi sve odma potaraca i biž kući, Hahahahaaaa...neka ljudi guštaju, lipi dan, priroda...... hahahaaaaa
    Ali te uvijeravam da mi iako smo istočnjaci, nismo bolji lvci, da samo znaš na koji su nivo digli generalno nabava(mislim svega) hrtovima, sokolovima, kunama...... umijetnici su (po tradiciji).
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 28 lis - 21:20

bizar je napisao/la:
    zoranV je napisao/la:Mala šala ,Markec.Sve nas boli glava ,radi pjesme.Mlad si momak ,a voliš ptice i zbog toga si mi drag,ali se moramo malo našaliti .Nisi svjestan koliko mi je drago vidjeti mlade dečke ,a vole i imaju hobi.Ja imam sina od 20 godina i njega ptice uopće zanimaju,a neznam šta bih dao da je suprotno.kao djete je volio ići sa mnom u prirodu i u nabava,ali ga je to prošlo i sad kad mi treba pomoći oko ptica,njemu je crnjak.

(sin mi sada ima 17.g) sin se počeo zanimati za kanarince prije 5-6 godina, ja mu pomagao, kad je nakrcao 40.komada kanarinaca, štufa se, dosadilo mu, novi interesi-zanimacije...DIGAO RUKE OD SVEGA ,na meni sve ostalo (još imam neke njegove kanarinke).
    Iskreno, i ja bih volio da mi sin ima hoby kao Markec (priroda, druženje, ptice....) zato Marko poštovani samo naprid...

Ako me podržavaš zapravo. Fala
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV čet 28 lis - 21:52

Marko,svi bi vas trebali podržavati na ovom forumu
    Very Happy cheers
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado čet 28 lis - 23:24

lord189 je napisao/la:evo tek san je sad posluša do kraja ništa extra ima vakih gardelina koliko oćeš zija od 1 do 5 je 2+i netriba ništa više komentirat ipak je to baštarda

Vrlo lako moguće ali koliko ja znam nije ih baš bilo snimljenih na forumu a ako je neka me neko ispravi i ponovo stavi taj snimak.
    vlado
    vlado

Postaj by vlado čet 28 lis - 23:25

baltic je napisao/la:

Dobro je savladala ali da je ucen na bolju snimku bio bi dosta bolji Very Happy

Vinko je pustao slicne snmike sa dosta boljom zijom.

meni se pletiva jako svidjaju jer imamo nesto slicno i u Zenici cheers

Balta legendo rečeno mi je da je učena sa živim tićom a to je i Zijada zaključija.
    vlado
    vlado

Postaj by vlado čet 28 lis - 23:30

karlo je napisao/la:

po mome skromnom mišljenju a s obzirom da je baštarda,dao bi joj visoku ocjenu,bar za ovo šta se čuje,iako je ton malo vanka škvare... Wink

Snimana je mojim fotoaparatom sa daljine od 2,5-3 metra tako da tu nemogu ništa pomoć ali je snimak oko 5 minuta i iz komada je sniman što stručniji članovi foruma mogu provjerit.
    Namjerno sam je snima duže da nebi neko reka da je prekratak snimak.

Neko je pita za starost i koliko se sjećam da je stara oko 2 godine.
    bizar

Postaj by bizar pet 29 lis - 6:46

markoxp je napisao/la:
    bizar je napisao/la:

Ako me podržavaš zapravo. Fala

NORMALNO, da te podržavam, tebe i Lorda (kao bliže susjede) a Refu (kao daljnjeg susjeda)...Hoćeš još jednom da ti ponovim, da bih volio da mi sin ima tvoj hoby???? Pozdrav mladim snagama.
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV pet 29 lis - 10:07

Bizar,tebi i meni je jedina mogućnost da ih usvojimo ,njih dvojicu i ostvarila bi nam se životna želja Very Happy Very Happy cheers
    refa95
    refa95

Broj postova : 1274
    Registration date : 12.04.2009

Postaj by refa95 pet 29 lis - 10:21

whahahahahhaah
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 29 lis - 13:52

bizar je napisao/la:Šala mala ZoraneV, u mene bilo OBRATNO

bizoo moga bi valjat jedan mladac vrlo vjerojatno Basketball
    bizar

Postaj by bizar pet 29 lis - 14:13

zoranV je napisao/la:Bizar,tebi i meni je jedina mogućnost da ih usvojimo ,njih dvojicu i ostvarila bi nam se životna želja Very Happy Very Happy cheers

Prijatelju moj to je viječna borba-nesporazum-trzavice, "roditelji-djeca" (i mene je tuđi "ćaća-otac" odgajao-školovao... više sam je materijalno znao napraviti za mjesec dana nego mi otac cili život).
    Mogli bi jedan cijeli forum samo za to otvoriti, eli evo ti ZoraneV malo "sličica" za razmišljanje:
    -Aristotel je pisao da mladi ne slušaju starije-iskusnije...(uvijek je taj nesporazum OTAC-SIN).
    - Mimara u testamentu (poslije svoje smrti) otvara-ostavlja predmeta za otvaranje muzeja u ZG, znaš li što je ostavio sinu jedinome? govno mu je ostavio-nula-ništa ??????????'
    -Bill Gates(najbogatiji čovik na svitu pedesetak MILJARDI doloresa TEŽAK) već je pola imovine ostavio u humanitarne svrhe, a znaš li koliko je djeci ostavio???? 500.000.US doloresa po djetetu(Kaže:Šta će in više, samo da se pokvare).
    - NIKADA Rokfeler ili Ford, nije rodio-odgojio Rokfelera ili Forda.......
    - IvanRaos"Prosijaci i sinovi", glavna tema serije je prijateljstvo-odnos otac-sin......
    - Slažem se prijatelju da bi nam se "ostvarila životna želja"...ali bi se možda oni pokvarili ??????
    Mislim da ćeš više ti (ja) ostaviti materijalno svojima nego su skupa: Mimara i Bill Gates svojoj djeci (pa se malo zamisli).
    Imam još desetke primjera(iz književnosti i života), ali je tema ŠKAKLJIVA,veoma klizava, veoma OFF, može nas odvesti...pričajmo o pticama. Ovo ja ležim malo bolestan pa pričam pizd.....
    ps
    Znaš da sam našao ljek-riješenje protiv "crijevne viroze": Jednostavno ne jesti i ne piti, tako da nema povraćanja ni proljeva (nema što izaći). Hahaaaaaaaaa
    bizar

Postaj by bizar pet 29 lis - 14:21

Kad sam mislio hoby, nisam mislio baštardiranje, nego ptice-priroda oćeniti (tako je uostalom i počela ova priča).
    Vezano za uvijete(koje spominješ) odvest ću te u Dugi Rat, kod g.Čudine, pa da vidiš kako se stvari riješavaju (iz POLULOĐE i podruma bez sunca se postaje svijetski prvak) nema odustajanja-izgovora, nema "netko mi je drugi kriv".
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 pet 29 lis - 15:59

bizar je napisao/la:
    Lorde poštovani, "smanji doživljaj" moj ti je savijet...da te ne rokne.
    -Usput budi rečeno. Bošket je umijetni (spakra se kao kišobran, ima ga kupiti na internetu), Pepegrenada je vrhnski čovik i ima dobru stranicu o grdelinima, te bih još dodao da se njima možda NE žuri, ne znam o kokoj se pokrajini radi ali mislim da imaju pravo godišnje iz prirode "uzgojiti" samo 6. (šest) komada, radi poboljšanja domicilnog-domaćeg jata.
    PS
    Ti bi sve odma potaraca i biž kući, Hahahahaaaa...neka ljudi guštaju, lipi dan, priroda...... hahahaaaaa
    Ali te uvijeravam da mi iako smo istočnjaci, nismo bolji lvci, da samo znaš na koji su nivo digli generalno nabava(mislim svega) hrtovima, sokolovima, kunama...... umijetnici su (po tradiciji).

ma stati je kad mislis da oni neznaju to ti samo podiže ego i volju da budeš još bolji...al eto govori ti šta oš zna lord i za umitne boškete i sve ostale đinđibulije..al brate koliko vidin neznaju
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 pet 29 lis - 16:03

bizar je napisao/la:
    NORMALNO, da te podržavam, tebe i Lorda (kao bliže susjede) a Refu (kao daljnjeg susjeda)...Hoćeš još jednom da ti ponovim, da bih volio da mi sin ima tvoj hoby???? Pozdrav mladim snagama.

pa ja parin ispod sviće nema sunca dobro i zraka imaju i uspjevaju Very Happy Very Happy Very Happy
    pavao
    pavao

Broj postova : 100
    Registration date : 25.04.2010

Postaj by pavao pet 29 lis - 22:22

bizar je napisao/la:Kad sam mislio hoby, nisam mislio baštardiranje, nego ptice-priroda oćeniti (tako je uostalom i počela ova priča).
    Vezano za uvijete(koje spominješ) odvest ću te u Dugi Rat, kod g.Čudine, pa da vidiš kako se stvari riješavaju (iz POLULOĐE i podruma bez sunca se postaje svijetski prvak) nema odustajanja-izgovora, nema "netko mi je drugi kriv".

pozdrav bizar,kazes iz podruma i bez sunca mu se ptice pare,mene ovo zanima jer ove godine dio grdelina za parenje drzim iza kuce sa sjeverne strane di ne da nece bit na suncu nego ga nece ni vidit,one mi nisu u podrumu vec vani al sunca nema,drugi dio s juzne strane di ima sunca sve se pari sta zamislim parit,a sad se malo sirim i mogu samo iza kuce,al sam malo sumnjicav ocu li imat uspjeha jer nema sunny
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 30 lis - 1:43

bizar je napisao/la:
    Kad sam mislio hoby, nisam mislio baštardiranje, nego ptice-priroda oćeniti (tako je uostalom i počela ova priča).

Ne govorin ja da je meni neko drugi kriv,niti govorin da su mi krivi uvjeti,ja iden mic po mic,nezelin nesto pa preko noci izgubit,a sta se trenutno moze izgubit je dobar grdelin,a kad se stvori kopija vec je lakse... Laughing
    bizar

Postaj by bizar sub 30 lis - 12:52

pavao je napisao/la:pozdrav bizar,kazes iz podruma i bez sunca mu se ptice pare,mene ovo zanima jer ove godine dio grdelina za parenje drzim iza kuce sa sjeverne strane di ne da nece bit na suncu nego ga nece ni vidit,one mi nisu u podrumu vec vani al sunca nema,drugi dio s juzne strane di ima sunca sve se pari sta zamislim parit,a sad se malo sirim i mogu samo iza kuce,al sam malo sumnjicav ocu li imat uspjeha jer nema sunny

Pavao, za zdravlje ptica ti nije problem, daš malo više D vitamina i to je lako riješivo, možemo ti sve obijasniti, ali imaš ti i bliže(od nas) gospodu: Crva iz Makarske, S.Zelića iz Brela, vrhunske poznavaoce-stručnjake.
    Moj ti je savijet sve navedene obiđi-pogledaj, zapiši što ti se kaže, drži se toga i to je to.
    Samo te nisam dobro razumio, trebaš imati struju-svijetlo..... jeli imaš struju???? To ti je neophodno.Pozzz
    pavao
    pavao

Broj postova : 100
    Registration date : 25.04.2010

Postaj by pavao sub 30 lis - 14:41

sve ja to znam,samo me zanimalo kod g.cudine kod kojih ptica ima vise uspjeha da li kod onih vani di imaju sunca ili unutra di ga nema,oce li imat isti nagon za parit,a svitlo nedrzim jer cekam da se dan produzi za parenje,znaci to je vanjska volijera do koje sunce nedolazi nikako
    bizar

Postaj by bizar sub 30 lis - 18:45

pavao je napisao/la:sve ja to znam,samo me zanimalo kod g.cudine kod kojih ptica ima vise uspjeha da li kod onih vani di imaju sunca ili unutra di ga nema,oce li imat isti nagon za parit,a svitlo nedrzim jer cekam da se dan produzi za parenje,znaci to je vanjska volijera do koje sunce nedolazi nikako

E prijatelju, hebi ga sad se vraćamo na uzgoj (mislim da bi trebao te teme pročitati, tamo ti sve piše, vjeruj mi ovo je veoma poučan-edukativan forum, samo ako sve pročitaš).
    Vezano za g.Čudinu, nema razlike "koja ptica ima više uspjeha", sistem je isti svakoj ptici(prirodno) treba isti broj sunčanih-svijetlih sati dnevno i ona kreće u parenje.
    Zbog toga sam mislio da staviš svijetlo(ako nemaš dovoljan br.svijetlih sati dnevno).
    Sad ja ne znam, trebalo bi izračunati(stručnjak) "luxe" ili kako se već zove jer kažeš: Voljera do koje sunce ne dolazi nikako. Mislim da bez vidit je samo-puko nagađanje.
    A rekao si da nemaš mogućnost svitla-struje????? Stvarno, ovako ti ne znam reći, bez vidit, ti imaš neonke ispod kojih se uzgaja lijepo cvijeće(indica canabis= sve možeš viditi na you tube). Pozzzzzzz
    ps
    Lolić je uz produženo svitlo, na temp.od plus osam pario-legao kanarinke.
    U svoje (mislim prije) vrijeme, ti dođeš kod g-Lolića i kažeš: Hoću na taj i taj datum mlade kanarince(baštarde) on ti ih isporući.
    -Također je g. Ćubelić u polumraku (bez svijetla, ljeti) pario grdeline bez problema (uz dobru pripremu ptica).

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 2:25.