krstokljun je napisao/la:Sad je svjeto ugaseno kod ptica, da cekam do jutra ili da odma pogledam?
Cekaj do jutra .Pusti do 9 h zenku na miru pa onda pogledaj
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
krstokljun je napisao/la:Sad je svjeto ugaseno kod ptica, da cekam do jutra ili da odma pogledam?
Svim pticama grit stoji uvijek na volju i to grit sa aktivnim ugljenom. Nakon prve ture davao sam zenkama kalcijum, tako da ne vjerujem da je to problem. najvjerovatnije je nesto sa respiratornim organima. Poslusat cu malinoisa i sacekati, necu davati nista za sada.vlado je napisao/la:Možda joj nisi davao dovoljno grita i vitamina pa se jednostavno iscrpi jer kad nosi jaja povećano se troši kalcij, kad sam ja nabavio prve golubove ženka mi snila jaja i pala na noge nije mogla nikako hodat već je puzala i neznajuć šta joj triba ja uzmem koncentrat za piliće i u roku dva dana kao da joj nije bilo ništa.
krstokljun je napisao/la:malinois, poslusao sam te i onu zenku koja dio dana provodi na jajima kao da spava, nisam nicim tretirao. Ona sasvim normalno uzima vodu i hranu ( do kada ce neznam ), i ne vidim nista cudno u ponasanju. Od 4 jaja, 3 su plodna, ostaje da cekam. danas je 5 dan.