+8
malinois
damir64
many
zvrcko sen
crv
sale1977v
bocka
dragutin rajnović
12 posters
kineski slavuj
dragutin rajnović- Broj postova : 327
Registration date : 02.01.2010
- Post n°1
kineski slavuj
dali tko ima iskustva sa kineskim slavujima ovim prekrasnim pticama
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°2
Re: kineski slavuj
Odavno tražim jedan par kineskog slavuja, dobio sam odgovor da ga ima u Italii ali za mene je predaleko.
- Post n°3
imo je jedan čovjek u tobelbadu 03. 04. na sajmu par tražio je 300€ za par aznam jednog austrijanca on ih je imo 4 para kad sam bio kod njeg
- Post n°4
pitanje za poznavaoce ovih lijepih ptica . Kako znati koje je mužjak a koje ženka kod kineskih slavuja ?
- Post n°5
Razlika polova kod kineskog slavuja je lakše prepoznati nego li kod našeg slavuja.
Prva i osnovna stvar je što samo muški slavuj pjeva a kod muškog kineskog slavuja na kraju repa ima jednu belu traku u širini oko 1 do 1,5 sm.
Dragutine čudime kako nisi prepoznao te slavuje koje si imao priliku vidjeti ih u Austriju, samo moje informacije koje sam dobio jedan kineski slavuj u italii košta 100 eur.
Pozdrav Bocka
Prva i osnovna stvar je što samo muški slavuj pjeva a kod muškog kineskog slavuja na kraju repa ima jednu belu traku u širini oko 1 do 1,5 sm.
Dragutine čudime kako nisi prepoznao te slavuje koje si imao priliku vidjeti ih u Austriju, samo moje informacije koje sam dobio jedan kineski slavuj u italii košta 100 eur.
Pozdrav Bocka
sale1977v- Broj postova : 48
Registration date : 22.04.2009
- Post n°6
I kodnas u Srbiji je kineske slavuje imao Savo Banjac odgajivac egzota e sad dali ih jos ima morate da proverite koga interesuje broj neka me kontaktira privatnom porukom.
pozdrav od Saleta iz Nisa.
pozdrav od Saleta iz Nisa.
- Post n°7
pozdrav bocka znam ja kako izgledaju kineski slavuji ,samo sam htio znat točnije razliku spolova imam u planu nabavit jedan par da isprobam sreču
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°8
dragutin rajnović je napisao/la:pozdrav bocka znam ja kako izgledaju kineski slavuji ,samo sam htio znat točnije razliku spolova imam u planu nabavit jedan par da isprobam sreču
Bio je devedesetih jedan val mode. Nabavljali su ljudi ali ne sječam se baš uspjeha...
Zato Dragutine tebi želim sreću. Vrlo atraktivne i umiljate ptice.
- Post n°9
Dragutine, hranu za slavuje ima i proizvode je skoro sve poznate firme, ali moj savet ti je da prije nego kupiš slavuje da nabaviš crve.
Ako možeš sam da odgajaš crve to ti je najbolja kombinacija ako ne moraš se snalaziti nekako, kao informaciju da znaš da jednom slavuju potrebna su mu najmanje pet crva dnevno, može i polusmrznute ako imaš dge da ih kupiš.
Da si mi bliže ili ako obezbediš prevoz poslao bi ti jednu koloniju crva.
Pozdrav Bocka
Ako možeš sam da odgajaš crve to ti je najbolja kombinacija ako ne moraš se snalaziti nekako, kao informaciju da znaš da jednom slavuju potrebna su mu najmanje pet crva dnevno, može i polusmrznute ako imaš dge da ih kupiš.
Da si mi bliže ili ako obezbediš prevoz poslao bi ti jednu koloniju crva.
Pozdrav Bocka
- Post n°10
pozdrav bocka krenio sam ja od prolječa u proizvodnju crva i sad ih imam dovoljno u svim uzrastima za svoje potrebe aproizvodnja se samo povečava
- Post n°11
Drago mi je da dobijam simpatizera mekokljunaca na forumu a pogotovo za slavuja.
Dragutine, spremaj se u proleče da te naučim da odgajaš i naše slavuje koje nemaju ravnog u njihovoj pjesmi.
Pozdrav Bocka
Dragutine, spremaj se u proleče da te naučim da odgajaš i naše slavuje koje nemaju ravnog u njihovoj pjesmi.
Pozdrav Bocka
- Post n°12
bocka hvala na podržci samo nek nas zdravlje i sreča posluže i bit če ptica
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°13
Imao par dok nisu zabranili njihov uvoz cijena im je bila 10 eura.. u regio Emiliji uzmite na 100-200 mužjaka bila je jedna ženka...
imao mlade mužjak jako jako agresivan pa treba reagirati čim se mladi osamostale u zasebnu voljeru ...
svakako ja sam izgubija dva mlada u roku 2,5 sekunde,pa sam svatija da pametni ljudi uče iz tuđih grešaka
uhvatit tu pticu u voljeri od 6 m u roku 30 minuta je ravno dobitku na lotu
mislim da ih se može još nabaviti za bagatelu u rusiji ... van Evropske unije
imao mlade mužjak jako jako agresivan pa treba reagirati čim se mladi osamostale u zasebnu voljeru ...
svakako ja sam izgubija dva mlada u roku 2,5 sekunde,pa sam svatija da pametni ljudi uče iz tuđih grešaka
uhvatit tu pticu u voljeri od 6 m u roku 30 minuta je ravno dobitku na lotu
mislim da ih se može još nabaviti za bagatelu u rusiji ... van Evropske unije
- Post n°14
Zdravo Seniore,
Imam ja jednog prijatelja(ptičar) koji je na privremeni rad u Moskvi, kakve šanse ima da se dokopamo jednog para kineskih slavuja.
Kakva su tvoja iskustva i kako bi se to moglo izvesti, Moj sin pokušao je poslati mi te ptice iz malezije i indonezije i kaže da to je ptica zaštičena zakonom, ako te budu uhvatili da je švercuješ odmah ideš u zatvor.
Verovatno rusi su liberalniji jer taj slavuj nije njihova domicilna ptica.
Pozdrav Veno od Bocke.
Imam ja jednog prijatelja(ptičar) koji je na privremeni rad u Moskvi, kakve šanse ima da se dokopamo jednog para kineskih slavuja.
Kakva su tvoja iskustva i kako bi se to moglo izvesti, Moj sin pokušao je poslati mi te ptice iz malezije i indonezije i kaže da to je ptica zaštičena zakonom, ako te budu uhvatili da je švercuješ odmah ideš u zatvor.
Verovatno rusi su liberalniji jer taj slavuj nije njihova domicilna ptica.
Pozdrav Veno od Bocke.
many- Broj postova : 762
Registration date : 13.10.2009
- Post n°15
ma i u našoj zemlji ima nekih koji uvoze slavuje malo ću pročačkati pa javim,cijena im je bila po 400 kn!
- Post n°16
many ako su po 400kn kom ja kupujem odmah 4 para (ali kineskih slavuja)many je napisao/la:ma i u našoj zemlji ima nekih koji uvoze slavuje malo ću pročačkati pa javim,cijena im je bila po 400 kn!
- Post n°17
Dragutine, ostavi nešto i za mene
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°18
bocka je napisao/la:Dragutine, ostavi nešto i za mene
Bocka , takvog kao na tvojoj ruci nema cijela Kina. Ima jedan problem .Moraš naučit hvatat crve štapičima da bi hranio kineske
- Post n°19
- Post n°20
ako su 400kn kom dobit če tucet štapića
many- Broj postova : 762
Registration date : 13.10.2009
- Post n°21
hm ne kužim zar to niste znali pa prije 15 godina ih je bilo i to me nije zanimalo jer su divlji i u manjoj krletci si unište svo perje bez veze,bolji su mi ovi domaći.pjev ovih kineskih je bio nešto kao ševa krunica eto,ok pogledam pa javim čujemo se,Dragutine javim ti na ps,P:S:crve ne budi stranac ha,ha javi se ponekad,nisi mi ništa javio za tigrice pa nisam znao hočeš li ili ne eto sorry!
- Post n°22
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°23
Pozdrav Bocka!
Stvarno lijepe ptice nema šta nema tko ih ne bi poželio. Ma nije li ova najdoljnja prica možda jedna od onih koje dolaze u naše krajeve na gniježdenje ili sam se prevario u procjeni. Zna onako stajati na suhoj travi i pjevati a leže se na nakim zaraščenim livadama u korovu.Volio bih čuti mišljenje drugih.
Stvarno lijepe ptice nema šta nema tko ih ne bi poželio. Ma nije li ova najdoljnja prica možda jedna od onih koje dolaze u naše krajeve na gniježdenje ili sam se prevario u procjeni. Zna onako stajati na suhoj travi i pjevati a leže se na nakim zaraščenim livadama u korovu.Volio bih čuti mišljenje drugih.
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°24
damir64 je napisao/la: Pozdrav Bocka!
to je modrovoljka (Luscinia svecica)
- Post n°25
Damire,
luscinia svecica je jedna vrsta slavuja koja se sreče u evropu i aziju a seli u severne krajeve afrike i indije, imaju razlike u boju i ona koja se sreče u severnu evropu a mislim da je ima najviše na teritorii bivšeg sovjetsko saveza i azije ima crvenu tačku u centru njenog plavog ligavčeta (ispod kljuna), dok ona koja ima belu tačku ta se sreče u južnoj i centralnoj evropi.
Sve vrste slavuja gnjezde se u gusto grmlje nisko iznad zemlje.
Ja nisam imao priliku da je sretnem u prirodi, moguče je da zimi u neke tople krajeve na jadranu.
nabrojaču još vrste : Luscinia calliope, Luscinia sibilans, Luscinia luscinia, Luscinia megarhynchos, Luscinia brunnea,Luscinia pectoralis, Luscinia ruficeps, Luscinia obscura, Luscinia pectardens, Luscinia cyane ali mislim da naša Luscinia luscinia ima najbolju pjesmu.
Pozdrav Bocka
luscinia svecica je jedna vrsta slavuja koja se sreče u evropu i aziju a seli u severne krajeve afrike i indije, imaju razlike u boju i ona koja se sreče u severnu evropu a mislim da je ima najviše na teritorii bivšeg sovjetsko saveza i azije ima crvenu tačku u centru njenog plavog ligavčeta (ispod kljuna), dok ona koja ima belu tačku ta se sreče u južnoj i centralnoj evropi.
Sve vrste slavuja gnjezde se u gusto grmlje nisko iznad zemlje.
Ja nisam imao priliku da je sretnem u prirodi, moguče je da zimi u neke tople krajeve na jadranu.
nabrojaču još vrste : Luscinia calliope, Luscinia sibilans, Luscinia luscinia, Luscinia megarhynchos, Luscinia brunnea,Luscinia pectoralis, Luscinia ruficeps, Luscinia obscura, Luscinia pectardens, Luscinia cyane ali mislim da naša Luscinia luscinia ima najbolju pjesmu.
Pozdrav Bocka