Pozdrav
+25
opalnaissus
dzemal_sa
MARIN
turbozd
sasar_le
refa95
bocka
Daralin
sestoperac
zoranV
sgobin
komiza
Branimir
danijelvr
malinois
dr.nenad86
Merlo
Dean
čajka
Fago
zoran ptice pjevice
Renato.M
krstokljun
xyz
ikayke
29 posters
Ikayke_Uzgoj 2010 :)
dr.nenad86- Broj postova : 756
Registration date : 22.04.2009
- Post n°51
Re: Ikayke_Uzgoj 2010 :)
U tome je draz pticarenja i sportskog nadmetanja, taj neko je tata nema sta i to se treba ceniti, postovati i jednostavno prihvatati.... Ika je bas u usponu, voli on nadmetanje i sportski duh, jos jednom cestitam mu na uzgoju ove godine.....
Pozdrav
Pozdrav
turbozd- Broj postova : 261
Registration date : 31.08.2010
- Post n°52
Taj neko nije ni lani u Osjeku izlaga neznam zašto ,ili se boji iznenađenja ,ili misli da mu je slaba konkurencija pa ide na jače izložbe,ali znam da ima vraški dobre tice.Bilo bi zanimljivo viditi i njegove tice i od gosp. Envera i Ika da stavi svoje na stol "pa neka se paraju gaće".
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°53
turbozd je napisao/la:Taj neko nije ni lani u Osjeku izlaga neznam zašto ,ili se boji iznenađenja ,ili misli da mu je slaba konkurencija pa ide na jače izložbe,ali znam da ima vraški dobre tice.Bilo bi zanimljivo viditi i njegove tice i od gosp. Envera i Ika da stavi svoje na stol "pa neka se paraju gaće".
Ja i Malinois bili smo danas kod pomenutog gospodina.A palo je i dosta slika.Nešto od toga će vjerovatno već sutra biti na forumu.
A kako kaže ove godine sigurno dolazi u Zadar .A da ima što doniti to je sigurno.
krstokljun- Broj postova : 1676
Registration date : 01.11.2009
- Post n°54
Mislim da bi bilo fenomenalno kada bi svi mi mogli imati priblizan kvalitet kao taj neko, a kamoli takav kvalitet.
Zasluzio je on da mu ime pomenemo u cjelosti a ne sa neko
Branko Krstulovic ima zaista predobre ptice i steta je kad se on ne pojavi na izlozbi, jer sa njegovim pticama ili bez njih ona nije ista.
Zasluzio je on da mu ime pomenemo u cjelosti a ne sa neko
Branko Krstulovic ima zaista predobre ptice i steta je kad se on ne pojavi na izlozbi, jer sa njegovim pticama ili bez njih ona nije ista.
- Post n°55
Veseli me Marinova vijest i Brankov dolazak u Zadar. Bit će tek onda prava utkmica.Jadan sudac nebi mu bija u koži!
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°56
Renato.M- Broj postova : 1494
Registration date : 14.12.2009
- Post n°57
čajka- Broj postova : 412
Registration date : 01.05.2009
- Post n°58
Sigurno se čovik boji s ovakvim materijalom ići na izložbe ali ne zbog konkurencije .....
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°59
Ikayke,sve čestitke za ptice
- Post n°60
Ja mislim da se Branko nikog ne boji,a neznam čega bi se triba bojati!!? A što se tiče ptica,slika i majstora sa aparatom svaka čast.
Gost- Gost
- Post n°61
Bit će napeto u Zadru.Samo radi toga se isplati doči u Zadar.
Jako velika konkurencija u ahatima.Dečki svaka čas na predivnim pticama.
Jako velika konkurencija u ahatima.Dečki svaka čas na predivnim pticama.
ikayke- Admin
- Post n°62
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°63
Jel to ekipa za izložbu!
Gost- Gost
- Post n°64
Kao što rekoh bit će velike gužve u Zadru.
ikayke lijepi ahati,velika konkurencija u Branku i Renatu.
ikayke lijepi ahati,velika konkurencija u Branku i Renatu.
čajka- Broj postova : 412
Registration date : 01.05.2009
- Post n°65
Prekrasne ptice, svaka čast ima se šta pokazati ,pogledajte kako ovaj mužjak ponosno čeka medalju.
dzemal_sa- Broj postova : 204
Registration date : 17.12.2009
- Post n°66
Ika BRAVO...
Bice tu medalja, ako Bog da
Bice tu medalja, ako Bog da
- Post n°67
Ika preljepe ptice !
Dali je prva i druga slika isti mužijak ? Ako je onda šteta, pre dobar ali nokti i vrh kljuna???????
Kod naših sudaca su i takvi prolazili bez kazne, čak su ih nagrađivali!!!!!!! Pozdrav.
Dali je prva i druga slika isti mužijak ? Ako je onda šteta, pre dobar ali nokti i vrh kljuna???????
Kod naših sudaca su i takvi prolazili bez kazne, čak su ih nagrađivali!!!!!!! Pozdrav.
ikayke- Admin
- Post n°68
Renato.M je napisao/la:Ika preljepe ptice !
Pozdrav Renato, na svakoj slici su razlicite ptice,sam vrh kljuna ima nahuk zatamnjena ali je daleko od crnoga, naravno kod ovakvih ptica nove linije kod kojih je maximalno izrazen crni eumelanin podrazumjeva se i da se pojavi vrh kljuna, koji dok je u granicama normale tolerira, bar tako tumace uzgajivaci koji imaju 'nove' ' crno-bijele' agate, a da ne govorim ' ahat doble factor'. Naravno da se kao i kod svake ptice moze naci greska, ovisno kako i koliko tumacimo standard, a u njemu pise roznati dijelovi su boje mesa. Ali o ovome nasi suci mogu dati svoje vidjenje stvari
opalnaissus- Broj postova : 108
Registration date : 24.09.2009
- Post n°69
Pozdrav Ika. Ptice sa slika su ti odlicne.Moj komentar na noge tvojih ptica je sledeci: Ahat crveni mozaik je klasicna melaninska ptica. to je ahatni kanarinac gde je crni melanin razredjen.Rasvetljenost melanina je prisutna na perju, potperju kao i na roznatim delovima ( kljun noge i nokti ).Znaci, po meni i treba da se vidi malo sivila na noktima tih ptica .
Poz...
Poz...
dzemal_sa- Broj postova : 204
Registration date : 17.12.2009
- Post n°70
RENATO ovo isto (nokti i malo zatamnjenje na vrhu kljuna) imam na mladim pticama od tvojih TOPAZA nije bas puno primjetno - meni licno nesmeta, volio bih da ni toga nema... ali evo dobih priliku da pitam u kojoj mjeri se to moze tolerisati?
- Post n°71
dzemal_sa je napisao/la:RENATO ovo isto (nokti i malo zatamnjenje na vrhu kljuna) imam na mladim pticama od tvojih TOPAZA nije bas puno primjetno - meni licno nesmeta, volio bih da ni toga nema... ali evo dobih priliku da pitam u kojoj mjeri se to moze tolerisati?
Pa normalno i meni ulete takvi ahati sa tamnijim noktima ali to se kažnjava pri ocijenjivanju (barem se kažnjavaju u Evropi, Kod nas kako sam već pisao prolazili su i takvi čak su ih i posebno nagrađivali ?????
Zar treba da iskopamo Dule ili ja Standarde za ahate sa talijanskih ili španjolskih stranica da i to dokažemo kako smo dokazali sa zlatno žutima........... Neču još ,htijeo bi čuti mišljenja drugih konpetentnih.
Ajde da malo isprovociram!!!! Dali imamo konpetentne za taj odgovor?????Jer koliko se siječam državnih od prije par godina pa do lanjskog Osijeka??????? Odgovor je : Nagrađivane ptice sa sivim čak sa crnim noktima, Lanjski Osijek : Postignut veliki napredak u svim segmentima ocijenjivanja kanarinaca boje. Barem ja tako mislim , ali tko sam ja ? Nitko i ništa .
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°72
ako mora imati noge i kljun boje mesa onda tako mora biti.
po meni je to isto kao fleka na lipokromu za koju se ptica diskvalificira.
po meni je to isto kao fleka na lipokromu za koju se ptica diskvalificira.
ikayke- Admin
- Post n°73
Siskin- Broj postova : 437
Registration date : 29.10.2009
- Post n°74
Svaka čast - odmor za oči
BOSKO- Broj postova : 165
Registration date : 02.09.2010