evo da i ja pokažem sve svoje ptice na jednom mjestu i mlade koje sam dobio ove godine. Ja sam zadovoljan s obzirom da to prvi put radim pa ću rado čuti i vaše kritike i komentare. Pa da krenem (nisam baš neki profesionalni fotograf tako ne zamjerite ako su slike loše ispale).
Ovo je grdelin kojeg imam već 3 godine - za moje uho (i moje skromno znanje) odličan pjevač - dovoljno dobar za buđenje skoro svako jutro
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je lipohrom crveni kanarinac kojeg sam prvog kupio u maju prošle godine - kanarinac koji je bio jako bolestan ali evo izvukao se i solidno pjeva. Problem je bio u bakteriji SYNGAMUS koju sam liječio sa SULFADIMIDIN 32% (5 dana) + vitamini (MUVISEL) (5 dana) + SULFADIMIDIN (3 dana) + vitamini (3 dana). Između MUVISEL i ponovnog davanja SULFADIMIDINA pauza 3 dana (čista voda).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je lipohrom crvena ženka koju sam ove godine koristio za parenje. Slike su malo starije jer trenutno leži na 3. turi pa neću da je diram zbog slikanja.
Ovo je ptica koju sam kupio u Mostaru u decembru prošle godine - lipohrom crveni mozaik kanarinac - inače ptica koja je došla od gospodina Zorana iz Poreča (ZoranV). Ovaj mužijak je korišten za parenje sa lipohrom crvenom ženkom.
Mladi iz prve ture (izašli 1.3.), a prije nekoliko dana ušao u fazu mitarenja:
Mladi iz druge ture (izašli 8.4.). Primjetit ćete da su crveniji od prve ture jer sam u ishrani sa kuhanim jajetom miješao crvenu jajčanu hranu (umjesto žute kao u prvoj turi) koja je dobra za ove ptice.
Ovo je lipohrom žuti mozaik kanarinac - ptica koju sam dobio ''na čuvanje'' od sugrađanina koji je ovu pticu dobio od gosp. Mome Popivoda (krstokljun) kao nagradu za 400. člana na forumu
I, danas je stiglo prvo mlado iz treće ture - očekujem sutra još 2 i to je to za ovu godinu.
Pozdrav