cesljugar=grdelin=stiglic
meni je to sve isto.
pitanje
da li ima satinet mutacija stiglica?
meni je to sve isto.
pitanje
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
mimo je napisao/la:cesljugar=grdelin=stiglic
meni je to sve isto.
pitanje
crv je napisao/la:mimo je napisao/la:cesljugar=grdelin=stiglic
meni je to sve isto.
pitanje
Ima ali ćeš ga prije naći pod terminom ,,lutino''.
seadriver je napisao/la:ma ozbiljno Zorane, postoji lutino i satinet mutacija, tj. moze biti da je jedna mutacija medjutim talijani lutino zovu satine pticu na ahatnoj podlozi a satine zovu pticu satine na izabelnoj podlozi. u svakom slucaju nije svejedno jer parenjem tih mutacija sa drugim mutacijama ne dobijes isto
koce je napisao/la:bizar je napisao/la:zoran ptice pjevice je napisao/la:https://2img.net/r/ihimizer/img714/8697/dsc00541uf.jpg
Koristi se za lijecenje zeludcano-crijevnih kataralnih zapaljenja, dijareje, meteorizma, dispepsije, ulceroznog gastritisa i kolitisa. Daje se u vodi za pice ili u hrani.
Poštovani, mene (samo zločesti) zovu GMO, a ja sam za vas Marija Tereza.... htio sam reći da je g.Čudina bio prije desetak dana kod I.Žitnika (isto uzgaja majore grdeline u ZG, isto prati sve Nemačke časopise ornitološke, isto poznaje miljun ljekova,prevencija, tretmana...) i vama je stvarno (za Majore) potrebna cijela apoteka, imat apotekara....POzzzzz i puno sreće, svi komentari-usporedbe su u dobroj vjeri.
ps
Ako ikad dođeš u Split, u Kalaharija, ništa nemoj spominjati, oni još daju (isključivo i samo )zob za lječenje ptica.
Bizar,ne generaliziraj Kalahari,jer se ja ne mogu sitit kad mi se razbolija ili uginija zadnji grdelin,a za tvoju informaciju ljuštena zob u nekim slucajevima pomogne.
crv je napisao/la:seadriver je napisao/la:ma ozbiljno Zorane, postoji lutino i satinet mutacija, tj. moze biti da je jedna mutacija medjutim talijani lutino zovu satine pticu na ahatnoj podlozi a satine zovu pticu satine na izabelnoj podlozi. u svakom slucaju nije svejedno jer parenjem tih mutacija sa drugim mutacijama ne dobijes isto
Ovo je malo ,,uteklo'' iz prehrane ali je vrlo bitno.Iako smo več raspravljali o ovoj temi i olako i bez pravoga zaključka prešli preko nje , problem determinacije i dalje ostaje . Čak i na državnom su se , doduše interno , koristili krivi nazivi...Ahat je ahat , prepoznatljiv po svojim obilježjima pa makar i crtež bio u potpunosti reduciran .Satine također a luteizam bi trebao biti po definiciji jasan . Crvenooka ptica bez prisutnosti melanina kojoj je preostao žuti lipokrom . I paperje bi trebalo biti bijelo.Sama činjenica da ove ptice imaju i crvenu masku i pepeljastosmeđe pa i tamnije paperje upučuje na satine , izabel ili ahate.
Potpuno bijela ptica sa sivim paperjem i crnim okom npr. - nije albino.