Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+19
zvrcko sen
zoranV
Merlo
koce
zoran ptice pjevice
Siskin
seadriver
sestoperac
ticar
crv
Renato.M
bizar
mimo
evmolp
vlado
bocka
lord189
dzemal_sa
komiza
23 posters

AKTIVNI UGLJEN

mimo

Broj postova : 48
    Registration date : 29.10.2010

AKTIVNI UGLJEN - Page 3 Empty Re: AKTIVNI UGLJEN

Postaj by mimo sri 22 pro - 21:48

cesljugar=grdelin=stiglic

meni je to sve isto.

pitanje

da li ima satinet mutacija stiglica?
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv sri 22 pro - 22:06

mimo je napisao/la:cesljugar=grdelin=stiglic

meni je to sve isto.

pitanje

Ima ali ćeš ga prije naći pod terminom ,,lutino''.
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

Postaj by zoran ptice pjevice sri 22 pro - 22:54

crv je napisao/la:
    mimo je napisao/la:cesljugar=grdelin=stiglic

meni je to sve isto.

pitanje

Ima ali ćeš ga prije naći pod terminom ,,lutino''.

Mimo, oni se malo zezaju. Nemoj im to uzeti za ozbiljno. Satinet mutacija postoji, a taj naziv lutino koriste Talijani.
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 919
    Registration date : 14.06.2008

Postaj by seadriver čet 23 pro - 0:12

ma ozbiljno Zorane, postoji lutino i satinet mutacija, tj. moze biti da je jedna mutacija medjutim talijani lutino zovu satine pticu na ahatnoj podlozi a satine zovu pticu satine na izabelnoj podlozi. u svakom slucaju nije svejedno jer parenjem tih mutacija sa drugim mutacijama ne dobijes isto
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv čet 23 pro - 2:40

seadriver je napisao/la:ma ozbiljno Zorane, postoji lutino i satinet mutacija, tj. moze biti da je jedna mutacija medjutim talijani lutino zovu satine pticu na ahatnoj podlozi a satine zovu pticu satine na izabelnoj podlozi. u svakom slucaju nije svejedno jer parenjem tih mutacija sa drugim mutacijama ne dobijes isto

Ovo je malo ,,uteklo'' iz prehrane ali je vrlo bitno.Iako smo več raspravljali o ovoj temi i olako i bez pravoga zaključka prešli preko nje , problem determinacije i dalje ostaje . Čak i na državnom su se , doduše interno , koristili krivi nazivi...Ahat je ahat , prepoznatljiv po svojim obilježjima pa makar i crtež bio u potpunosti reduciran .Satine također a luteizam bi trebao biti po definiciji jasan . Crvenooka ptica bez prisutnosti melanina kojoj je preostao žuti lipokrom . I paperje bi trebalo biti bijelo.Sama činjenica da ove ptice imaju i crvenu masku i pepeljastosmeđe pa i tamnije paperje upučuje na satine , izabel ili ahate.
    Potpuno bijela ptica sa sivim paperjem i crnim okom npr. - nije albino.
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice čet 23 pro - 14:26

Sto kazes Crve vec smo tumbali ovu temu. I dalje ostajem pri svome da to nije lutino vec satinet. Dobro si objasnio karakteristike lutino ptice.
    bizar

Broj postova : 389
    Registration date : 21.09.2010

Postaj by bizar pet 24 pro - 21:13

koce je napisao/la:
    bizar je napisao/la:
    zoran ptice pjevice je napisao/la:https://2img.net/r/ihimizer/img714/8697/dsc00541uf.jpg

Koristi se za lijecenje zeludcano-crijevnih kataralnih zapaljenja, dijareje, meteorizma, dispepsije, ulceroznog gastritisa i kolitisa. Daje se u vodi za pice ili u hrani.

Poštovani, mene (samo zločesti) zovu GMO, a ja sam za vas Marija Tereza.... htio sam reći da je g.Čudina bio prije desetak dana kod I.Žitnika (isto uzgaja majore grdeline u ZG, isto prati sve Nemačke časopise ornitološke, isto poznaje miljun ljekova,prevencija, tretmana...) i vama je stvarno (za Majore) potrebna cijela apoteka, imat apotekara....POzzzzz i puno sreće, svi komentari-usporedbe su u dobroj vjeri.
    ps
    Ako ikad dođeš u Split, u Kalaharija, ništa nemoj spominjati, oni još daju (isključivo i samo )zob za lječenje ptica.

Bizar,ne generaliziraj Kalahari,jer se ja ne mogu sitit kad mi se razbolija ili uginija zadnji grdelin,a za tvoju informaciju ljuštena zob u nekim slucajevima pomogne.

U pravu si glede generaliziranja, to općenito nije dobro, i nije ispravno......
    -Ti vrlo dobro znaš, de neki priznaju SAMO i ISKLJUČIVO, ljuštenu zob( u Kalaharija, kao ljek)......... a kad smo već kod zobi, molim (svih 500-tinjak) forumaše da me nauče, da mi kažu kada i u kojoj situaciji davati grdelinima zob (mislim kao LJEK) .
    G.Koce je rekao :U nekim slučajevima pomogne.
    Unaprije hvala. Pozzzz
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Postaj by seadriver pet 24 pro - 21:44

crv je napisao/la:
    seadriver je napisao/la:ma ozbiljno Zorane, postoji lutino i satinet mutacija, tj. moze biti da je jedna mutacija medjutim talijani lutino zovu satine pticu na ahatnoj podlozi a satine zovu pticu satine na izabelnoj podlozi. u svakom slucaju nije svejedno jer parenjem tih mutacija sa drugim mutacijama ne dobijes isto

Ovo je malo ,,uteklo'' iz prehrane ali je vrlo bitno.Iako smo več raspravljali o ovoj temi i olako i bez pravoga zaključka prešli preko nje , problem determinacije i dalje ostaje . Čak i na državnom su se , doduše interno , koristili krivi nazivi...Ahat je ahat , prepoznatljiv po svojim obilježjima pa makar i crtež bio u potpunosti reduciran .Satine također a luteizam bi trebao biti po definiciji jasan . Crvenooka ptica bez prisutnosti melanina kojoj je preostao žuti lipokrom . I paperje bi trebalo biti bijelo.Sama činjenica da ove ptice imaju i crvenu masku i pepeljastosmeđe pa i tamnije paperje upučuje na satine , izabel ili ahate.
    Potpuno bijela ptica sa sivim paperjem i crnim okom npr. - nije albino.

Crve potpuno kriva terminologija lutino ptice u cesljugara. Lutino cesljugar nije definiran isto kao kod kanarinaca ili papiga i to je upravo ono sta ljude najvise buni. Meni nije jasno kako zoran ptice pjevice koji uzgaja mutacije cesljugara tvrdi nesto sta nema veze sa vezom. Ovdje je jedna lista tocnije napravljena tablica genetike cesljugara, sta se dobije kakvim parenjem. Radi se o tablici http://www.webalice.it/francomonopoli/genetica.htm i tu se vec jasno vidi da postoji lutino cesljugar i satine cesljugar. Mogu reci za sebe da sam prostudirao ovu genetiku mutacija kod cesljugara jer me to jako zanima i 1000000% sam siguran u ono sta pisem. Postoji naravno i albino cesljugar al on je opet prica za sebe. Na izlozbi je sve to izgledalo pomalo smjesno i tu se upravo vidilo koliko kaskamo za izlozbama u EU. Na izlozbi je ptica ahat i amen ili je ptica ahat nosioc, ali cega? to na ocjenskoj listi uopce ne pise. Ptica je npr. satine i tu je opet prici kraj. Na izlozbi npr. jedna sigurno od izlozenih ptica nije bila satine nego lutino, no nema veze. Mozda Belgijanci i Njemci imaju nesto bolje mutacije ali talijan je prvi stvorio mutaciju cesljugara i tu je numero uno. Evo vam opet primjer satine cesljugara i lutino cesljugara:

AKTIVNI UGLJEN - Page 3 Razlikasatinelutino1.th

AKTIVNI UGLJEN - Page 3 Razlikasatinelutino2.th
    lutino
    AKTIVNI UGLJEN - Page 3 Ispodlutino.th
    satine
    AKTIVNI UGLJEN - Page 3 Ispodsatine.th

zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice pet 24 pro - 23:16

A sto si se ti majstore odmah iznervirao i tako pises da ja nemam veze. Za tebe izgleda nemam a posto si moderator spusti tenzije. Nemam namjeru ni zivaca se prepirati sa tobom.
    Lutino ptica po svim pravilima i zakonima ne moze imati ovu melaninsku podlogu!!!Talijani su ga tako krstili.
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Postaj by seadriver sub 25 pro - 0:53

Samo malo, nisam se ja iznervirao ali pises da taj naziv lutino koriste talijani pa me zanima da li znas da talijani koriste naziv i satine? Talijani su ga tako krstili to je tocno, ali od tog trenutka kad su ga tako krstili ovo povise na slici postaje lutino grdelin a na slici ispod satine grdelin iako je to u biti jedna te ista mutacija ali razlike postoje. To je bitno jer ako paris primjer izabelnog muzjaka sa lutino zenkom dobit ces sve mlade muzjake ahate s tim da ce ti ahati biti nosioci satine, medjutim ako paris izabelnog muzjaka sa satine zenkom dobit ces sve mlade muzjake izabela.
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Postaj by zvrcko sen sub 25 pro - 13:47

Zob koliko je lijek toliko može bit i otrov

znači ukoliko imaš dobru zob jako je dobra za crijeva jer ima svojstva kao i aktivni ugljen. Znači veže na sebe "otrove"

ukoliko je stara i loše skladištena Zob koja je hidroskopična veže na sebe otrove tako da je dajuči ptici istoj radimo veću štetu nego korist.

I zato je moja preporuka davanje aktivnog uglja. Isti učinak nikakav rizik.
    Vasko-MK
    Vasko-MK

Broj postova : 318
    Registration date : 22.01.2010

AKTIVNI UGLJEN - Page 3 Empty Pozdrav iz Makedonije

Postaj by Vasko-MK uto 22 svi - 23:09

Pozdrav svima. Zanima me od koje uzrasti pticama se moze davati aktivni ugljen ?
    Prvenstveno mislim dali moze da ide i kod mladih ptica oko 1 - 2 mjeseca starosti ?
    Tomislav
    Tomislav

Broj postova : 122
    Registration date : 22.06.2013

Postaj by Tomislav čet 14 stu - 0:04

Evo imam pitanje,na koji nacin se ugljen daje pticama?Very Happy 
    echeberija
    echeberija

Broj postova : 209
    Registration date : 07.06.2009

Postaj by echeberija čet 14 stu - 3:25

Dajes pticama oralno, cesto ga ima u gritu i one preko grita uzimaju. Prirodni aktivni ugalj je ćumur koji se kiristi za roštilj, mozes staviti parce u zicama i videces kako reaguju. Inace ćumur nastaje kada drvo sagoreva bez prisustva kiseonika, najčešće se koristi bukva.
    Tomislav
    Tomislav

Postaj by Tomislav čet 14 stu - 15:13

Hvala Very Happy
    Splićanin
    Splićanin

Broj postova : 73
    Registration date : 03.11.2013

Postaj by Splićanin čet 14 stu - 23:41

jeli ugljen mozemo davati zdravoj ptici ili iskljucivo ga koristiti kao lijek,te cemu ugljen tocno sluzi,cua san da se daje ticima kad pojedu nesto lose ima li jos kakvu namjenu
    Tomislav
    Tomislav

Postaj by Tomislav pet 15 stu - 0:45

Evo citajuci tekst nasao sam odgovor na tvoje pitanje, ugljen se ne koristi kao lijek Razz
    Splićanin
    Splićanin

Broj postova : 73
    Registration date : 03.11.2013

Postaj by Splićanin pet 15 stu - 0:53

ok,hvala Very Happy 

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 11:29.