moze li mi neko reci o ovoj kombinaciji za bastardiranje,
koja je kanarinka najbolja za ovu kombinaciju, kada poceti,
da li je priprema ista kao i za cesljugara ili ne?
bilo bi dobro ako bi neko stavio sliku ove kombinacije.
hvala unapred.
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
Najbolje za smirit faganela stavit ga u samicu i držat ga di svi ukučani najviše borave u kuči jedno oko 2 miseca.Na takav način če počet pivat i priviknit če se na ljude.Ima i onih koji su u startu odma mirni takvih faganela je vrlo malo i odlični su pivači.komiža je napisao/la:Ok,fala na odgovorima,inaće ovi je faganel jučer doša baš iz podhumlja tako da sumnjam da če bit išta od njega ovu sezonu. Možda dogodine, živili !
možda ne ove 2011 ali 2012 oće sto posto.Kod faganela se nikad ne zna samo ga treba dobro pripremit kad mu dobro pocrni kljun onda je faganel zril za parenje.komiža je napisao/la:To san mislia i lani napravit sa jednin,pa nisan ali ovoga ču donit u dnevni za ga izdresirat. Misliš da bi takvi moga parit dogodine ?
koce je napisao/la:Evo jedno iskustvo,možda pomogne.Moj prijatelj po ticiji g.Novak,mogu kazat da je strucnjak za faganele,iz razloga što mu žive dugo, i pivaju ka topi.Prije dvi godine mu je uginija stari faganel (14g),koji je bija apsolutni splitski prvak po pivanju.Prvo što je vika da se nisu culi kraj njega ni grdelini ni vrduni,a drugo šta mu je svaka tura trajala po 10-15 taktova,raznovrstan do ludila.Covik uvik ima 4-5 odlicnih faganela,starih 4-5,6 i više godina.Ali ovo sam tija kazat,prehrana mu se sastoji od 80% repice i 20% mišance,i to samo pokrije dno manjadure (hranilice),pijesak (morski i tupina),uvik na raspolaganju i od zelenja "riga" i to skoro svaki dan kad je štađun.Te njegove faganele je uživanje slušat cene li cene,pitomi su i žive dugo.
komiža je napisao/la:Repica je ono sime malo,okruglo,crno ? Jeli tako ?
crv je napisao/la:
Koce , spomenio si za faganela od zelenoga samo ,,riga''. Jeli to naziv biljke , ili tić riga - povrača ?
Vjerojatno je biljka . Ima lijoš koji naziv?
Morski pijesak i tupinu , miješati ili davati odvojeno?
pošto mi u familiji volimo rokulju, sijemo je po dva-tri puta godišnje, upravo ubirem zadnje ostatke što su premrazili ove dane , i tići je obožavaju...koce je napisao/la:crv je napisao/la:
Koce , spomenio si za faganela od zelenoga samo ,,riga''. Jeli to naziv biljke , ili tić riga - povrača ?
Vjerojatno je biljka . Ima lijoš koji naziv?
Morski pijesak i tupinu , miješati ili davati odvojeno?
Riga,rikula,mekani izrezbareni listici,specificna mirisa.Kroz 09,10,11.mj.raste onako vrlo nisko,listici direktno iz zemlje,a stabljika kasnije ima kao male "biže",i cvjetice.Ja uberem sve skupa,obažavaju i listić i stabljiku sa kesicama(kao biži),i cvit.G.Novak daje zajedno pijesak i tupinu,ja isto, samo još nadodam grita,izgratam sipinu kost i malo ugljena konzumnog(kupim u apoteci,za ljude)
lord189 je napisao/la:mlade baštarde od fanganela i kanarinke izležene..nastavljamo sa daljnom procedurom
ticar je napisao/la:
disu slike