Imam muzjaka crnog sivokrilog crvenog mozaika , zenka mi je krepala na gnjezdu ,posto sam imao samo taj par moze li mi netko dati savjet koju drugu zenku da mu dam - uzgajam jos ahate ,opale ,topaze, crne opale,onixe , feose - sve crvene mozaike dali moze nesto od tih ženki
+7
čajka
Fago
malinois
Dalibor
Boban NA
dr.nenad86
opalnaissus
11 posters
sivokrilni kanarinci
čajka- Broj postova : 412
Registration date : 01.05.2009
- Post n°26
Re: sivokrilni kanarinci
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°27
Crnu crvenu mozaicnu zenku
- Post n°28
kakvi ce biti mladi - imam crnu crvenu mozaičnu zenku nosioc je crnog opala crvenog mozaika ili bi bilo bolje da potražim čistu----sta bi bilo da mu dam zenku feos crveni mozaik
sgobin- Broj postova : 361
Registration date : 02.10.2009
- Post n°29
Pozdrav čajka,
Ika ti je sve rekao u 4 riječi sve ostale kombinacije zanemari ako želiš doći do natjecateljskih ptica....pažljivo pročitaj opalnaussisev tekst na prvoj strani svi odgovori su na jednom mjestu?
Ika ti je sve rekao u 4 riječi sve ostale kombinacije zanemari ako želiš doći do natjecateljskih ptica....pažljivo pročitaj opalnaussisev tekst na prvoj strani svi odgovori su na jednom mjestu?
Renato.M- Broj postova : 1494
Registration date : 14.12.2009
- Post n°30
Čajka, feosicu nikako. Daj ti njemu tu bakrenu, nema veze što nosi opal, mladi če biti svi bakreni nosioci, neki i nosioci dvaju mutacija. Poz....
markozd- Broj postova : 111
Registration date : 09.02.2010
- Post n°31
Pozdrav Renato , neznam koliko je pametno da su mladci nosioci više mutacija?
- Post n°32
markozd je napisao/la:Pozdrav Renato , neznam koliko je pametno da su mladci nosioci više mutacija?
Hee,Hee,Marko govoriš iz vlastitog iskustva, ali neće on slijedeće godine pariti sin x majka. poz...
markozd- Broj postova : 111
Registration date : 09.02.2010
- Post n°33
Je, oni tići su ok, drago mi je što sam neplanski uletija u kategoriju više ! nadam se da vam neću biti prejaka konkurencija na državnoj .
- Post n°34
markozd je napisao/la:Je, oni tići su ok, drago mi je što sam neplanski uletija u kategoriju više ! nadam se da vam neću biti prejaka konkurencija na državnoj .
Pa Marko iskreno ja bi volio da tvoji tići budu bolji od mojih ! Odavno nisam uložio nešto Eurića da si poboljšam topaze, to bi mi bio dobar poticaj. Pozdrav.
- Post n°35
Hvala svima onima koji su pomogli da svome sivokrilcu nadem ženku
opalnaissus- Broj postova : 108
Registration date : 24.09.2009
- Post n°36
Pozdrav forumasi. Nikako nisam stigao da ozivim ovu temu zbod nedostatka vremena,pa sada resih to da nadoknadim.Ove odgajivacke 2010.god. pozabavio sam se kombinacijom interesantnih parova :
Prvi roditeljski par[/u] Muzijak zuti klasicni melanin intenzivni( levo) nosioc melan.pastela x zenka melanin pastel lipokrom pastel (otac zenke sivokrilac)( desno )
Dobijeni mladi:
(levo) Sivokrilac lipokr.pastel zuti- muzujak,(desno) melanin pastel lipokr.pastel zuti- zenka.
Dobijeni mladi:
(levo) sivokrilac lipokr.pastel muzijak,( desno) zuti intenzivni sivokrilac sa mnogo losim crtezom
Drugi roditeljski par: Muzjak sivokrilni lipokrom pastel zuti neintenz./nosioc recesivnog ( levo) x Zenka delimicno sivokrilna lipokrom pastel zuta/nosioc recesino belog ( desno)
Dobijeni mladi:
(levo ) zenka melanin pastel lipokrom pastel, ( desno) sivokrilac recesivno beli muzijak.
Od ovog drugog roditeljskog para sam dobio jos dva recesivo bela siovokrilca muzjaka sa prekrasnim crtezom.
Iz ovih sparivanja sam zakljucio da se i dalje sa sigurnoscu ne moze govoriti o nasledjivanju sivokrilaca.Sve je u osecaju odgajivaca i smisla za kombinatorikom.
Pozdrav !
Prvi roditeljski par[/u] Muzijak zuti klasicni melanin intenzivni( levo) nosioc melan.pastela x zenka melanin pastel lipokrom pastel (otac zenke sivokrilac)( desno )
Dobijeni mladi:
(levo) Sivokrilac lipokr.pastel zuti- muzujak,(desno) melanin pastel lipokr.pastel zuti- zenka.
Dobijeni mladi:
(levo) sivokrilac lipokr.pastel muzijak,( desno) zuti intenzivni sivokrilac sa mnogo losim crtezom
Drugi roditeljski par: Muzjak sivokrilni lipokrom pastel zuti neintenz./nosioc recesivnog ( levo) x Zenka delimicno sivokrilna lipokrom pastel zuta/nosioc recesino belog ( desno)
Dobijeni mladi:
(levo ) zenka melanin pastel lipokrom pastel, ( desno) sivokrilac recesivno beli muzijak.
Od ovog drugog roditeljskog para sam dobio jos dva recesivo bela siovokrilca muzjaka sa prekrasnim crtezom.
Iz ovih sparivanja sam zakljucio da se i dalje sa sigurnoscu ne moze govoriti o nasledjivanju sivokrilaca.Sve je u osecaju odgajivaca i smisla za kombinatorikom.
Pozdrav !