Da li da sebi pocnem nabavljati neke ekstra dobre stiglice i da probam malo sa bastardiranjem i da ih skolujem sa nekom pjesmom od stiglica ili da nabavim 2 para nekih kanarinaca pa da se zafrkavam oko toga
4 posters
pomozite mi u nedoumici
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°1
pomozite mi u nedoumici
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°2
Re: pomozite mi u nedoumici
s obzirom na godine, pretpostavljam da nemaš baš previše iskustva...moja preporuka su ti svakako kanarinci, puno su lakši za uzgoj, sa štiglicima i bastardama bi se mogao razocarati...nabavi dva dobra para kanarinaca, prouci malo o uzgoju i nemaš brige, dogodine barem 15 mladih :-) sretno...
- Post n°3
zelio bih cuti od ovih sto drze stiglice i sto proizvode bastarde da mi malo objasne sa kakvim bi se problemima mogao sretati
Gost- Gost
- Post n°4
ako oces uzgajat bolje kanarince,laksi su,par godina njih da se ušemiš onda posli ti je lako,znas neke osnove
- Post n°5
ja znam da je lakse drzati kanarince imam ja njih 6 godina lai neznam sad dali mi je bolje da kupim neke nove ili bastardiram vi ste svi mislili da ja tek sad hocu da nabavljam ptice
Gost- Gost
- Post n°6
nije nije,znan ja da ti imas neke,nego bi ti zelija nabavit jos neke,otic na malo teži dio,kužimo sve,pa ako si prosa sve s kanarincima probaj bastardirat,a nakon par godina bastardiranja na grdeline,tako je najbolje,
- Post n°7
ok tako cu i pokusati hvala vam puno od danas pa nadalje uzgajam bastarde
Gost- Gost
- Post n°8
pa ako si prosa sa kanarijama,ides dalje,pokusavas sta oces i ustrajes u tome,tako bi tribalo
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°9
Mislim da ti je najbolje ako si se ispraksirao sa kanarincima da prijeđeš na bastardiranje ,ako te zanima, i to prvo sa češljugarima, a zatim sa ostalim i u svakom slučaju želim ti puno sreče u daljnjem uzgoju!
DjordjeVet- Broj postova : 448
Registration date : 11.06.2008
- Post n°10
refa95 je napisao/la:Da li da sebi pocnem nabavljati neke ekstra dobre stiglice i da probam malo sa bastardiranjem i da ih skolujem sa nekom pjesmom od stiglica ili da nabavim 2 para nekih kanarinaca pa da se zafrkavam oko toga
ekstra dobar stiglic se ne kupuje, on se STVARA, tj. odgaja...ako ne znas kako da radis sa njim, i najbolji stiglic ce biti upropascen...
moj prijedlog za pocetak ti je da prvo stvoris uslove (prostor prije svega), nabavis dobru opremu i krenes od starta kako treba ...znaci, nabavis kaveze sve iste, uradis sebi par parilica i letilica, nabavis ovu sitnu opremu svu jednaku i sa time krenes...
sto se ptica tice, prijedlog ti je da krenes sa kanarincima nekim kvalitetnim (sad ti je pravo vrijeme da ih nabavis, dok ima mladih) i to ne mnogo - par, dva za pocetak..
uz to uzmi nekoliko stiglica (po mogucnosti mladih bez boje, sad oni krecu) i drzi ih kako treba (procitaj moj tekst kako to sve funkcionise) i imaces prave ptice...
na onom tvom videu sam vidio da imas vise tipova kaveza, i da ti higijena nije bas jaca strana...ako mislis ozbiljno da se bavis pticama, to moras da sredis...
jos nekoliko savjeta (prosao sam ono sto ti pricam, identicno kao ti i naucio neke stvari na tezi nacin)>
- bolje je imati malo ptica i drzati ih kako treba nego imati mnogo a ne moci se o njima brinuti na pravi nacin
- ozbiljan uzgoj ptica ne trpi kompromise tipa 'ma moze i bez toga, sta ima veze' -- znaci, ulozi da bi na kraju imao ono pravo
- koliko god vremena vise posvetis pticama, imaces bolje rezultate -
- ne eksperimentisi sa pticama u smislu hrane, smjestaja i bilo cega - -meni je na taj nacin stradalo mnogo ptica, i to dobrih ptica
- nikada ne misli da sve znas, to ti se uvijek obije o glavu - kad god sam pomislio da sve znam, uvijek je nesto krenulo naopako
za sve savjete koji ti trebaju, slobodno se obrati...pomoci cemo ti svi...
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°11
Samo na temelju ovog posta je puno naučio u kratkom vremenu! Sad ti preostaje samo postupiti kako ti je Djordje rekao i nemaš brige!