Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+15
supergirl
Dule
crv
krnjolac
many
bocka
Dax BG
ticar
Zvrcko
seadriver
zvrcko sen
kreso
lord189
Branimir
xyz
19 posters

nova vlasnica grdelina

Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

nova vlasnica grdelina - Page 3 Empty Re: nova vlasnica grdelina

Postaj by Dax BG ned 2 kol - 0:26

Izvinjavam se ako sam malo zakasnio, medjutim moram se sloziti sa prethodnim postovima da mladi gospodin Marko Kalun ima prvo cheers i izricito pravo cheers . Markane, ne daj se zbunjivat lol!
    Branimir
    Branimir

Broj postova : 1968
    Registration date : 12.06.2008

Postaj by Branimir pet 7 kol - 22:26

Nije me bilo neko vrijeme, ali moram podržati svog cijenjenog mladog kolegu iz Solina koji stvarno ima pravo za ovo što piše! Tako je Markane! cheers
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 19 kol - 14:32

Evo mene decki opet nakon poduze vremena, samo sam htjela rec da grdelin vec sasvim lijepo pjeva i da se ni najmanje ne boji izaci na teracu, dapace, skuzio je da i u susjednoj kuci ima grdelin pa kad se njih dvojica nadju na teracama onda pocne nadmetanje ko bolje pjeva Smile
    Branimir
    Branimir

Postaj by Branimir sri 19 kol - 22:11

Super baš mi je drago! nadam se da uživaš i da neče biti nikakavih problema i ne zaboravi mijenjati vodu sad kad su velike vručine! Very Happy
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 13 lis - 10:24

Opet imam pitanje, smije li grdelin na balkon sad kad je zahladilo? I kako ga općenito iznosit (i smijem li uopće) na teracu za vrijeme zime, kiša, bura, juga i ostalih vremenskih nepogoda? Napominjem da je balkon djelomično zaštićen, tj zatvoren je s tri strane.
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by xyz uto 13 lis - 11:20

Odaberi ili unutra ili vani, sad više nema nošenja amo-tamo..

Po mom mišljenju ti je bolje vani, ali napravi zaštitu protiv kobca.

Ako nosiš tića unutra-vani, sa 10 na 25 C, neće dugo podnositi te temperaturne šokove.

Isto tako u kući, svjetlo gori do kasno, do uvečer radi klima na 25 C, odeš leć do ujutro padne na 12-13 C ako ostaviš da se prozrači..

tić će tada izgubit orjentaciju za godišnje doba, početi će bacati perje, izgubit će bio ritam.

Bitno je da vani zaštitiš tića nekakvom mrežom od kobca, da nije na jakom udaru vjetra i da ne kisne.

Meni su kanarinci na -1 C kljucali zaleđenu vodu dok im nisam promjenio novu, pa čak ni njima nije ništa bilo cjelu zimu vani.
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka uto 13 lis - 11:40

BRAVO DRAŽENE KAKO LJEP I KOMPLETAN ODGOVOR.
    IMAM OSEČAJ DA IPAK ODABIREŠ KOME I KAKAV ODGOVOR ČEŠ DATI. nova vlasnica grdelina - Page 3 Lol
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by xyz uto 13 lis - 11:46

Hehe, pa nije baš, nego koliko u tom trenutku imam vremena, toliko tipkam lol!

A našim momčičima (ako misliš na njih) se ne da ništa savjetovati, oni znaju sve i svašta.. ipak, gospođi treba pomoći da šta duže uživa u svom grdelinu..
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 13 lis - 20:58

Ok hvala, ali mislim da cu ga ipak radije drzati unutra, on inace bude u kuhinji i tamo nema nekih velikih temperaturnih razlika a danas sam ga malo odnila na balkon pa se sav napuhao kao balotica i onda sam ga stavila u dnevni boravak na sunce pa mi je pjevao cijeli dan. Što se tiče grijanja svuda u kuci je jednako toplo, danju i nocu, a kuhinju ionako ne držim otvorenom po noci, cak ni za vrijeme najvecih vrucina, pa necu ni zimi. Radije cu ga samo povremeno odnit na balkon kad opet malo poraste temperatura a do tada nek uziva na suncu u boravku. Ipak jos jednom hvala na odgovoru Very Happy
    Branimir
    Branimir

Postaj by Branimir sri 14 lis - 15:45

E onda ga je najbolje tamo i držati jer izgleda da se naučio na takvo okruženje i da mu odgovara! Najgore ga je seljakati simo-tamo po kuči!
    many
    many

Broj postova : 762
    Registration date : 13.10.2009

Postaj by many sri 14 lis - 16:18

Bolje pusti tog kobca od njega ti nikakve fajde,drži se ptica pjevica,ja sam i u sokolarskom društvu pa znam da od njih ništa mladi znaju podivljati a veliki uf!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 21 lip - 9:08

Pozdrav svima nakon ovoliko mjeseci - grdelin je dobar i zdrav, vesel i lipo piva svaki dan. Nego, mislim da se sinoc uplasio nevere - iako je sve bilo kao i uvijek, on na svom mistu, pokriven, svitlo ugaseno, u neka je doba poceo divljat po cibi pa sam isla vidit sta je, sav se tresao, cak mi je dopustio da ga malo i pomazim (sto nisam nikad ni pokusala u zadnjih godinu dana). Onda sam mu upalila svitlo u hodniku da mu malo dopire u kuhinju pa se smirio i opet stao na svoju precku za spavanje. Posli sam ga pokrila a jutros sam ga nasla opet u kantunu cibe, bio je budan i sav drhturi. Buduci da se nista drugo nije mijenjalo, ni hrana, ni voda, ni lokacija ne znam sto bi osim eventualno grmljavine i munja moglo biti. Sto da radim ako se boji nevere? Da mu drzim upaljeno svitlo, radio...?
    krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac pon 21 lip - 9:16

sinoć ti je oko 1h bio priličan potres koji se osjetio u splitu...
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 21 lip - 10:07

Maloprije sam skuzila da je bio potres, premda ga ja nisam osjetila, ali grdelin je poludio taman oko te ure, malo iza 1. Jel bi potres mogao bit razlog?
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac pon 21 lip - 10:09

naravno,oni ti osjete i manje potrese koje mi i ne primjetimo...
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 21 lip - 15:16

Korals,ljubavi ti si dobro prošla( kod tebe suze ne teku ), kod dvojice mojih(iz zajedničke grupe) grdelinaša pjesme,najbližih,sezona parenja je završila jutros.
    Razlog je potres, ptice se SVE stukle,krvi do koljena, perje na sve strane.Naprasno prekinuta sezona parenja je završila jutros.Nema više mladaca za ovu godinu iz uzgoja.
    Svaku pticu uzeti u ruke i bijelim vinom, namočenim na krpicu se vidaju rane, barem mi tako radimo.
    p.s.
    Što ti je ČUDNO, prošle( molim provijeriti na internetu) godine je bio potres u Splitu dana (PAZI SAD) 21.O6.2009.GODINE Znači na isti dan ?????????????????????????
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv pon 21 lip - 16:02

bizar.zg je napisao/la:Korals,ljubavi ti si dobro prošla( kod tebe suze ne teku ), kod dvojice mojih(iz zajedničke grupe) grdelinaša pjesme,najbližih,sezona parenja je završila jutros.
    Razlog je potres, ptice se SVE stukle,krvi do koljena, perje na sve strane.Naprasno prekinuta sezona parenja je završila jutros.Nema više mladaca za ovu godinu iz uzgoja.
    Svaku pticu uzeti u ruke i bijelim vinom, namočenim na krpicu se vidaju rane, barem mi tako radimo.
    p.s.
    Što ti je ČUDNO, prošle( molim provijeriti na internetu) godine je bio potres u Splitu dana (PAZI SAD) 21.O6.2009.GODINE Znači na isti dan ?????????????????????????

Bizar , zanima me jesu li tvoji prijatelji imali u prostoru sa pticama ikakav izvor svijetla? Pitam jer kod mene su otpala samo dva pera ali kod ptice koja je tek jučer smještena u novi kavez.Lanjski potres sam doživio u konobi u staroj kući u selu pod Biokovom .Istrčao sam jer me bilo strah da koja kupa - crip ne završi na autu. Vanka su grdelini pivali ka sritni a bili su na brokvama iste kuće.
    Dakle iznenadne vibracije u potpunom mraku mogu izazvat sumanutu reakciju ptice.Ako vid nije primio smirujuću informaciju slijedi refleksna reakcija koja u prirodi spašava život.Problem su i stalaže koje prenose vibracije pa kad se jedna ptica uspaniči , uznemiri i ostale koji možda i nebi reagirali.
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac pon 21 lip - 16:05

možda je dobro rješenje lampa sa senzorom pokreta usmjerenim prema tićima...?
    crv
    crv

Postaj by crv pon 21 lip - 16:24

krnjolac je napisao/la:možda je dobro rješenje lampa sa senzorom pokreta usmjerenim prema tićima...?
    Rješenje je izbjeći potpuni mrak jer on je u prirodi rijetka pojava.Čvrsta konstrukcija kaveza u trenutku rezonance sa trešnjom najsličnija je penjanju nekog predatora na stablo.
    Žarulja iz hladnjaka je dovoljna za manji prostor.Testirao sam grdelinku koja se pri takvom svijetlu bez problema vračala na gnijezdo.
    Znam i za modrokosa koji se specijalizirao za nočni lov krupnijih kukaca ,,pod sviću''.U mraku se čuje i kako hrani mlade.
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac pon 21 lip - 16:45

bizar.zg je napisao/la:Korals,ljubavi ti si dobro prošla( kod tebe suze ne teku ), kod dvojice mojih(iz zajedničke grupe) grdelinaša pjesme,najbližih,sezona parenja je završila jutros.
    p.s.

ZBILJA,PROVJERENO,LANI NA ISTI DATU,.ALI NE U LIVNU NEGO U DUVNU(TOMISLAVGRAD)!OVO JE ZA X-FILES!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 21 lip - 19:39

Poštovani Crv, zapamti da je Marfi veoma zajeban igrač ( Marfijev zakon podlosti,kaže: sve što može da ti se dasi loše desitće se, i još više.
    Znači, ne jedna , to je greška , jer ako jedna izgori ptice su u mraku, a ista potrošnja energije, znači dvije moraju skupa stavljene, ne iz hladnjaka, nego SINGER, šivaći stroj.

Glede senzora, ništa, naša iskustva , prijatelj ima parilice na balkonu, po noći dođe automobil, dugim svijetlima obasja parilice, svijetlo samo preleti preko ptica=KAOS.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 21 lip - 20:06

Crve,ja koristim adapter sa foto celijom,lampica je obicna LED(Light Emitting Diode),plave boje,to je nesto poput simulacije mjesecine,dobro obasja i zahvaljujuci foto celiji pali polako cim uredjaj za umjetnu svjetlost krene da smanjuje intenzitet. Mora nesto slicno biti i u HR,nije to nista posebno. Korisno je u vrijeme parenja/lezanja.
    Dule
    Dule

Broj postova : 340
    Registration date : 24.03.2009

Postaj by Dule pon 21 lip - 20:17

[quote="bizar.zg"]Poštovani Crv, zapamti da je Marfi veoma zajeban igrač ( Marfijev zakon podlosti,kaže: sve što može da ti se dasi loše desitće se, i još više.
    Znači, ne jedna , to je greška , jer ako jedna izgori ptice su u mraku, a ista potrošnja energije, znači dvije moraju skupa stavljene, ne iz hladnjaka, nego SINGER, šivaći stroj.

Glede senzora, ništa, naša iskustva , prijatelj ima parilice na balkonu, po noći dođe automobil, dugim svijetlima obasja parilice, svijetlo samo preleti preko ptica=KAOS.[/quote
    Ne moraznačit,kod mene je prozor na uzgajivačnici (podrumsska prostorija)okrenut prema parkiralištu u dvorištu zgrade.Auti parkiraju tik do prozora u bilo koje doba noći s farovima okrenutim prema prozoru i do sada nisam imao nikakvih problema s plašenjem ptica.U toj prostoriji uzgajam ptice već dvadeset godina.Izgleda da su se ptice već naviknule.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 22 lip - 1:12

Dule, ne znam, znači ti imaš sreću, ova moja iskustva su balkon na južnoj strani,četvrti kat, dvije male žarulje iz Singer stroja, opet kaos.
    -Maloprije došao iz kafića tičarskog, jednome se grdelin udavio između hranilice, drugome srce,.... svaki je imao štetu od sinoćnjrg potresa.
    -Znam da kasnim nekoliko mjeseci, ali vam moram ispričati priču iz ove teme.Ista je vezana za prijašnje stranice.
    Pa kaže, otišla žena kod fratra i kaže muž mi je ovakav, onakav... fratar kaže ženo ti si u pravu.
    Sutra dođe muž istom fratru i kaže: Nije u redu, žena mi je ovakva, onakva..., a fratar i njemu da je u pravu.
    Slušao to sve jedan mladi mistrant, sa strane, te će fratru da kako to, muž u pravu, pa žena u pravu, pita mistrant fratra.
    A fratar će njemu : I ti si MARKO U PRAVU.
    Poanta ove zakašnjele priče je da se mistrant mladi zvao Marko.
    crv
    crv

Postaj by crv uto 22 lip - 1:33

bizar.zg je napisao/la:Dule, ne znam, znači ti imaš sreću, ova moja iskustva su balkon na južnoj strani,četvrti kat, dvije male žarulje iz Singer stroja, opet kaos.
    -Maloprije došao iz kafića tičarskog, jednome se grdelin udavio između hranilice, drugome srce,.... svaki je imao štetu od sinoćnjrg potresa.
    -Znam da kasnim nekoliko mjeseci, ali vam moram ispričati priču iz ove teme.Ista je vezana za prijašnje stranice.
    Pa kaže, otišla žena kod fratra i kaže muž mi je ovakav, onakav... fratar kaže ženo ti si u pravu.
    Sutra dođe muž istom fratru i kaže: Nije u redu, žena mi je ovakva, onakva..., a fratar i njemu da je u pravu.
    Slušao to sve jedan mladi mistrant, sa strane, te će fratru da kako to, muž u pravu, pa žena u pravu, pita mistrant fratra.
    A fratar će njemu : I ti si MARKO U PRAVU.
    Poanta ove zakašnjele priče je da se mistrant mladi zvao Marko.
    Moj zaključak je da se zakasnilo u nekim drugim segmentima , jer očito da navedene ptice koje su stradale(zaglavio između hranilice) nisu imale adekvatan smještaj.To zaglavljivanje i utapanje u bićerinima je tibalo ostat u prošlom stoljeću, uostalom bizar već si napisao šta Europa misli o rećaminkama...A Marko? Samo mi ne reci da se preziva Marfi Very Happy

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 11:33.