sve sam postove procita
+18
krnjolac
sestoperac
Dalibor
Dax BG
Senior
ticar
ikayke
seadriver
Fago
zvrcko sen
Miljenko
saso78
Boban NA
Dule
MARIN
Dean
bocka
PESTI
22 posters
RUČNO OTHRANJIVANJE
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°51
Re: RUČNO OTHRANJIVANJE
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°52
krnjolac je napisao/la:očigledno si samo površno preletija postove...to gnijezdo nema nikakve šanse na kakvom je mistu.ja pokušavan nać način da ih spasim...
krnjolac nisu svi ljudi tičari,boli njih neka stvar za gnijezdo od grdelina.koda to oni i vide.
Dax BG- Broj postova : 331
Registration date : 15.04.2009
- Post n°53
AKO HOCES SAVET, OSAVI IH NA DRVETU BAR DO 7 DANA STAROSTI. UKOLIKO NISI DOSAD OTHRANJIVAO RUCNO MLADE, NECES USPETI SIGURNO DA IH PODIGNES JER ZENKA IH HRANI PRVIH DAN-DVA SA "PTICJIM MLEKOM" KOJE JOJ SE NAKUPI U GUSI TOKOM LEZANJA NA JAJIMA. ONDA JE MUZJAK DO 5-OG DANA HRANI NA GNEZDU I TEK ONDA SE UKLJUCUJE I ON. TO JE INACE I NAJKRITICNIJI PERIOD ZA MLADE STIGLICE. POZZ I PUNO SRECE.
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°54
tako će i bit,pratit ću ih sljedećih nekoliko dana pa ćemo vidit.nadam se da ih neće mačka ili dica,jer tliko su blizu zemlje da sam onu sliku slikao s poda,tačno sa parking mjesta za auto.nije mi jasno odakle im ideja tamo napravit gnijezdo.tičar,ne treba bit tičar da ih primjetiš obzirom di su,a znaš kako su mladi glasni....ako neki košarkaš parkira ispod obalit će gnijezdo glavom kad izađe,ha,ha!
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°55
iznenadija bi se na kojim mistima su ptići uspješno othranjeni..... zato ne dirati ....
Fago- Broj postova : 704
Registration date : 16.10.2008
- Post n°56
krnjolac PUSTI PTICE PRIRODI !!!
Ova tema je postavljena s namjerom da se ljudi informiraju o načinu hranjenja (dohranjivanja) ptica IZ UZGOJA, a ne da se dižu gnijezda iz prirode.
Proučavaj gnijezdo i kako će to roditelji uspješno odraditi. Od toga ćeš imati daleko veće koristi nego da ih skineš i da ti uginu...
Pozdrav,
Ova tema je postavljena s namjerom da se ljudi informiraju o načinu hranjenja (dohranjivanja) ptica IZ UZGOJA, a ne da se dižu gnijezda iz prirode.
Proučavaj gnijezdo i kako će to roditelji uspješno odraditi. Od toga ćeš imati daleko veće koristi nego da ih skineš i da ti uginu...
Pozdrav,
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°57
Po slici mi se čini da ga je več skinuo ,jer teško da grdelin u onoj paprati na mladicama napravi gnjezdo ali što je tu je .Podbaci jaja pod kanarinku ako imaš i nadaj se da če to ona uspješno odraditi .A ako nisi dirao gnjezdo ostavi sve kako je ..jer ne primječuje to svatko.
Što reče Fago promatraj roditelje što jedu ,koliko često hrane , napravi koju zabilješku a to če ti sigurno više u budučnosti pomoči nego da diraš .
Što reče Fago promatraj roditelje što jedu ,koliko često hrane , napravi koju zabilješku a to če ti sigurno više u budučnosti pomoči nego da diraš .
- Post n°58
pesti,ono je sklikano mobitelom s poda,dakle na oko 2m visine.ni ja nisan virova di su ga napravili.danas san obaša i sve je još na mistu,ženka uredno leži,a mužjak letucka okolo.
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°59
Največi problem kod gnjezda su zmije ,mravi,pacovi i mislim da zbog tih razloga grdelin bira ,,čudno,, mjesto koje je čovjeku veoma dostupno, a opet grdelinu prijeti najmanja opasnost jer nisu svi ljudi tičari pa nebi ni slona primjetili u grmu od svoje zaokupljenosti ostalim stvarima.
Eto sad imaš priliku promatrati napredak u prirodi pa usporedi sa onim uzgojem u kuči .Uradi koju zabilješku jer češ sigurno zanimljivih stvari naučiti.Pozzzzz....
Eto sad imaš priliku promatrati napredak u prirodi pa usporedi sa onim uzgojem u kuči .Uradi koju zabilješku jer češ sigurno zanimljivih stvari naučiti.Pozzzzz....
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
- Post n°60
i tići dok su u gnijezdu se skoro i ne glasaju kad ih hrani,tek kad budu mogli pobić onda zovu ono cipipi.bolje ne diraj.ali ako si već odlučija nemoj prije nego napune 10 dana.
- Post n°61
ok.,izvijestit ću o novostima....
- Post n°62
evo,da izvijestim situaciju.dakle,svaki dan iza posla išao sam do gnijezda i pratio situaciju.sve je bilo danima ok.,ženka je uredno ležala,a mužjak je skakutao po obližnjim stablima i pjevao.ali ,prije par dana odem ih obaći a ono nema ni grdelinke ni mužjaka,a jaja u gnijezdu.obilazio sam preko sat vremena nebili ih našao,ali njih nigdje!ili joj se šta dogodilo(nikakvo čudo gdje je bilo gnijezdo),ili je napustila gnijezdo.tada je nastupila hitna akcija spašavanja.jaja odnešena kod prijatelja koji je inače vrhunski majstor uzgajivač i stavili smo ih pod kanarinku.srećom bio je vruč dan pa se nisu ohladila jaja,a i napuštena su bila sigurno taj isti dan.svih pet se izleglo i troje odlično napreduje,ali dva najslabija i najmanja se nisu izvukla iako ih se i ručno nadohranjivalo.
Gost- Gost
- Post n°63
A možda su muzijak i zenka otisli jer ih je neko uznemirava,postoji dosta razloga...
Gost- Gost
- Post n°64
eeej...sinoc sam pronasla mladog grdelina, vjerovatno je ispao iz gnjezda...sinoc i jutros sam ga hranila ociscenim sjemenkama od suncokreta pomjesanih s vodom, u kaši...po starosti mi se cini da ima oko 15-ak dana...zanima me sta sve treban napravit da bi taj ptič prezivio? tnx..molim odg.sta prije...
xyz- Broj postova : 2232
- Post n°65
Nikad nisam ručno othranjivao, i uvjeren sam da će kolege dati puno bolji odgovor na tvoje pitanje, ali mogu ti dat uputu za "1. pomoć", kako bi ga održala na životu do konkretnijeg odgovora.
Kupi u Zoo radnji, bilo kojoj, jajčanu smjesu za kanarince, žutu, meku.
Nabavi malu špricu, razmekšaj s vodom ili jabučnim sokom kupljenu jajčanu smjesu, i kroz špricu mu daji u kljun otprilike svaka 2 h.
Nadam se da će ti ostali dati i detaljnije upute.
Sretno!
Kupi u Zoo radnji, bilo kojoj, jajčanu smjesu za kanarince, žutu, meku.
Nabavi malu špricu, razmekšaj s vodom ili jabučnim sokom kupljenu jajčanu smjesu, i kroz špricu mu daji u kljun otprilike svaka 2 h.
Nadam se da će ti ostali dati i detaljnije upute.
Sretno!
ptičice- Broj postova : 1
Registration date : 03.08.2011
- Post n°66
Koju smjesu da stavljam u špricu za rućno odhranjivanje nimfi
zijada- Broj postova : 354
Registration date : 07.08.2010
- Post n°67
Gost je napisao/la:eeej...sinoc sam pronasla mladog grdelina, vjerovatno je ispao iz gnjezda...sinoc i jutros sam ga hranila ociscenim sjemenkama od suncokreta pomjesanih s vodom, u kaši...po starosti mi se cini da ima oko 15-ak dana...zanima me sta sve treban napravit da bi taj ptič prezivio? tnx..molim odg.sta prije...
Samo ste ga trebali bacit na neku granu stablo i očak i očakuša bi ga nastavili hranit...
Starac_Mostarac- Broj postova : 142
Registration date : 23.12.2010
- Post n°68
Kako vam se pokazala za ručno othranjivanje Quiko Handaufzucht
http://www.muehle-gladen.de/Voegel/Quiko-Handaufzucht-350g.html
http://www.muehle-gladen.de/Voegel/Quiko-Handaufzucht-350g.html