U jednom gnjezdu sam dobio 4 krasne mutacije grdelina ,(dva uginula)a paralelno opet imam nešto verduna u mutaciji i malih grdelina .Sve je to bilo krasno i veselo dok nisam primjetio da mutacije iako ih grdelinka hrani polako propadaju.Sad da skratim uvod uzeo sam stvar u svoje ruke i na špricu počeo hraniti grdeline .Uzeo sam i dva malena da im bude toplije kad su u gnjezdu a kako sam se počeo sa tim zafrkavati onda neka bar bude ozbiljan posao.
CD za grdeline bi samljeo u mlinu za kavu u fino brašno , a jabuku ogulio i očistio pa smiksao u kašicu kao za male bebe .
Radio sam mješavinu 60% jabuka 40%cd mljeveni da bude vlažna kašica i tako dok nisu počeli izlaziti i sami jesti hranu u zrnu i mekanu (cd za grdeline koji nije samljeven).
Sad su več formirani mladi ptiči koji sami jedu i piju a kad ja prodjem pretvore se u najmanje ptiče i još traže da ih hranim...
Othranio sam na ovaj način veoma uspješno 4 grdelina i moram priznati da odlično izgledaju , a vrijeme če pokazati što če u buduče biti od takvih ptiča .Meni je ovo bilo vrlo ljepo i novo iskustvo .
ako netko ima svoje iskustvo sa bilo kojom vrstom ptiča neka to napiše...pozzzz svima koje ovakve teme zanimaju..