Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

2 posters

Azijski siglic (Carduelis caniceps,parpopanisi, subulata)

Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Azijski siglic (Carduelis caniceps,parpopanisi, subulata) Empty Azijski siglic (Carduelis caniceps,parpopanisi, subulata)

Postaj by Dax BG pet 24 tra - 20:02

Ako mi moze neko pomoci jer sam pokusavao nabaviti 2-3 para prvi put pre 10-ak godina. Jeste li trenutno upoznati sa cenama i gde ih je najlakse trenutno naci u okruzenju.
    Dax BG
    Dax BG

Azijski siglic (Carduelis caniceps,parpopanisi, subulata) Empty Re: Azijski siglic (Carduelis caniceps,parpopanisi, subulata)

Postaj by Dax BG pet 24 tra - 21:47

Cim sam spoznao da postoji nesto jos sem stiglica kakvog ga mi poznajemo, pozelio sam da imam. Pokusao sam preko poznanika, uvoznika hrane i opreme u to doba jer nam je bilo jako tesko izaci iz zemlje. Ja dogovorim sa odgajivacem jednu cenu i dam informaciju ko i kad dolazi po ptice, a onda dobijem po dolasku doticne osobe drugu cenu koja je veca za 50%?! Mic po mic, lagano sam se povukao jer gospoda su balkanci i resio da dok ne budem u situaciji kada cu moci sam putovati i kupiti sebi sto hocu. Zaintrigirala me je ta ptica posto ne znam apsolutno nista o njenom pjevu, a imao sam uzivo
    Dax BG
    Dax BG

Azijski siglic (Carduelis caniceps,parpopanisi, subulata) Empty Re: Azijski siglic (Carduelis caniceps,parpopanisi, subulata)

Postaj by Dax BG pet 24 tra - 21:55

Priliku vidjeti canicepsa(himalajski) u Barceloni 2003 i prodavani su na sred Las Ramblas (glavno setaliste) za po 100€ komad. Kada sam poceo pricati sa trgovcem i pitao za pratecu papirologiju i zasto nisu prstenovani-doticni je zaboravio engleski(parcijalna amnezija) What a Face . Medjutim ne bi ja bio zadovoljan da se prica tako zavrsila, pa sam otisao po druga koji prica spanski. Na kraju mi je davao 2 para za 200€ samo da idem. Nisam smio rizikovati u avion ptice pa se na tome zavrsilo. Htio bi znati da li ste vidjali u Reggiu ili gde na drugom mestu i koliko su.
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean pet 24 tra - 22:12

bude ih, ne puno ali nadje se...e za cjene nisam pitao i stvarno pojma nemam koiko koštaju...ai ne uzgajaju se baš nešto...neznam zašto...dali su teži za uzgoj ili su manje atraktivni od grdeina kakve mi poznajemo ?
    Dax BG
    Dax BG

Postaj by Dax BG sub 25 tra - 9:13

Eh sad, ne bih znao reci oko tezine uzgoja. Mislim da su losiji pevaci nego nasi ali mi jedan pticar iz BL rece da ga je imao pre 5-6 godina i kaze da peva strava. Nisam siguran, ipak rekao bih da je u pitanju dosta komplikovan nacin kako doci do njih i koliko znam u Evropi padaju pod kategoriju egzota.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 18:29.