stvarno me muci taj tvoj eumo
i taj rebus oko mladih
po boji ledja ja bi rekao da je eumo maskerato - ali onda nebi trebao (nadam se da ovdje ne griješim)imati crveno oko...znači ovo je "pravi" eumo...
ako moze par pitanja da pokusam rjesiti taj rebus:
imaš slike od njegovih mladih kad su bili vec obuceni...?
dali si ženku kupio kod istog uzgajivaca ?
ko u Rijeci ima brata od tog tvog muzjaka ? i šta je on točno dobio u gnjezdu
evo sad sam bio na talijanskom forumu i iščitavao mailove od Giovannia Di Tote (on je zajedno sa kolegom napravio prvi mutaciju eumo) i uspijeli su doci samo do nosioca lutina...
čitam knjigu "le mutazioni del cardellino" - Massimo Natale, koja je izašla 2006, tamo kaze kako se još uvijek čeka da se pojavi prvi eumo u ahatnoj seriji...
Čitam intervju i reportažu u Alcedu od 2008 godine, o posjeti kod Danielea Caponea koi važi kao najjači njemački uzgajivač - kod njega ima eumo pastelo - (ali koliko sam skuzio na brzinu radi se o eumo maskerato pastelo)... nema riječi o eumo ahatu...
ako te zanimaju slike i ako u zadarskom društvu još dobivate Alcedo radi se o Alcedo Maggio Giugno 2008 a na naslovnici Gennaio - Febbraio imaš sliku eumo mascherato nosioc lutina pa pogledaj boju ledja...
kako bilo i po slici a i po zdravoj logici još uvijek tvrdim da tvoj eumo nije u ahatnoj seriji
e sad po tome, neki od podataka u našoj formuli ne valja...
koliko je sigurno da su ti mladi koje si dobio bili ahati ??? to mi se čini kao najvjerojatnija pogreška u jednadžbi jer sve ostalo je moguće, ali nije moguće da (osim ako je otac stvarno ahat eumo/lutino, dobiješ u istom gnjezdu i ahate i lutine i normale nisi rekao dali je bilo euma u tom gnjezdu...ili je ženka možda bila ahatna ?? jer ako je ženka bila ahatna onda je isto moguće, jer su lutino i ahat allelici (nalaze se na istoj alleli a kako je ahat dominantan nad lutinom onda se desi da izadje koi ahat...
ajde daj pomozi da to rješim jer neču moć spavat
i ako bude mladih ove godine (smanjenih) bilježim se sa štovanjem bilo za trampu bilo za kupovinu