+42
pippo
čajka
Miljenko
sestoperac
Renato.M
zoran ptice pjevice
pavao
crv
Sina BL
dr.nenad86
krstokljun
brabus
carduelismo
komiza
toni69
zoranV
DOMO
riberi
kreso
Carduel
baltic
MARIN
krepat ma ne molat
Dax BG
Dule
alann
krnjolac
malinois
seadriver
krele
lord189
Branimir
bocka
Dean
Fago
ticar
ikayke
kemo89
xyz
saso78
zvrcko sen
PESTI
46 posters
NEŠTO DOMAĆE
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°176
Re: NEŠTO DOMAĆE
tu ja vidim samo jednog crvenookog dva izabela oka i jednog crnookog
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°177
http://img531.imageshack.us/img531/7105/grdelinka162009hranimlajq6.flv
Malo poticaja onima kojima ne ide baš sve kako su zamislili .Ma ni meni nije sve kako sam želio ali treba ustrajati do kraja sezone i učiti na greškama koji svi učinimo..
Ova grdelinka meni zadaje velike probleme kad treba hraniti malene ptiče, ali oni malo veči je TJERAJU da se malo aktivira ...tako je sa svim situacijama u vezi grdelina ...pokušajte predvidjeti KOJI IM JE VRAG....
Mutacije grdelina napreduju ali nema one lutino ženke ....sad ih ima tri
Malo poticaja onima kojima ne ide baš sve kako su zamislili .Ma ni meni nije sve kako sam želio ali treba ustrajati do kraja sezone i učiti na greškama koji svi učinimo..
Ova grdelinka meni zadaje velike probleme kad treba hraniti malene ptiče, ali oni malo veči je TJERAJU da se malo aktivira ...tako je sa svim situacijama u vezi grdelina ...pokušajte predvidjeti KOJI IM JE VRAG....
Mutacije grdelina napreduju ali nema one lutino ženke ....sad ih ima tri
- Post n°178
ticar- Moderator
- Post n°179
ma jebeš rujnice,
- Post n°180
- Post n°181
Mlada eumo ženka koja je uspješno promjenila perje i njezin otac .Govorili smo mnogo o mjenjanju perja i ovako treba izgledati tič od tri i pol mjeseca.
Ova ženka i njezin brat (nosioc) su nakon odredjenih poteškoča na kraju ručno othranjeni .Bojao sam se da če biti problema u vezi promjene perja i zdravlja ptice , ali za sad je sve ok.
Nego , opet ja mislim da je onaj moj eumo ahatne serije pogotovo sad kad se ova mlada ženka izmitarila.
Što misli struka o ovom mom zaključku.....jeli ili nije ahatne serije???????????
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°182
Pesti pusti serije,glavno da budu tukli one batude.
Dax BG- Broj postova : 331
Registration date : 15.04.2009
- Post n°183
Pesti, vec san reka materi: Ka' porestem bicu ka i on!
Svaka cast!!!
Svaka cast!!!
xyz- Broj postova : 2232
- Post n°184
Ja se ne razumin u te mutacije, samo mi se čini da ta mlada ženka do nas ima i krvi od našeg, dalmatinskog grdelina?
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°185
zašto misliš da je ahat serije ???
ja ču ti pokušati objasniti da nije :-)
eumo mascerato (taj kojeg ti imaš) je spolno vezana mutacija, ahat je isto spolno vezana mutacija - (ahat je dominantan nad eumom) nemože biti u isto vrijeme i ahat i mascerato, samo je jedan par spolnih kromosoma, nemoj miješati eumo mutaciju (kod kanarinaca) koja je recesivna i eumo mascerato koja je spolno vezana, radi se o jako sličnim pticama ali ne i istima. a nasljedjivanje im je upravo suprotno :-)
ako zbunjuje ovo eumo ovaj eumo onaj...stavi u formulu umjesto eumo izabela i gledaj kao da su kanarinci...
ja ču ti pokušati objasniti da nije :-)
eumo mascerato (taj kojeg ti imaš) je spolno vezana mutacija, ahat je isto spolno vezana mutacija - (ahat je dominantan nad eumom) nemože biti u isto vrijeme i ahat i mascerato, samo je jedan par spolnih kromosoma, nemoj miješati eumo mutaciju (kod kanarinaca) koja je recesivna i eumo mascerato koja je spolno vezana, radi se o jako sličnim pticama ali ne i istima. a nasljedjivanje im je upravo suprotno :-)
ako zbunjuje ovo eumo ovaj eumo onaj...stavi u formulu umjesto eumo izabela i gledaj kao da su kanarinci...
- Post n°186
je.... mala je dalmatinka i bacila se izgledom na čaču .Držim je samu u kavezu pored drugih grdelina ali još nije zaboravila ruke koje su je othranile a brat je još i gori .
Pivanje je sad prošlost kod mojih , čak i onaj iz škurice povukao mitarenje (mlad tič možda se boji sam pivati ).Dobra stvar je što su moji stariji več misec dana u mitarenju i djeluju pri kraju a ovih dana kiša pada kao naručena ,znači više vlage u zraku , malo bure i eto njih brzo.
Deane , veoma je zanimljiva u fenotipu , neka se obuče kako treba pa ču je kao manekenku uslikati da ti nešto pokažem . O njezinom ocu sam ranije govorio kako su mi njegove boje čudne , kod nje je sve to još bolje izraženo .
Sve stoji što ti govoriš i tu se slažemo , ali nemogu to složiti u fenotip ove ženke.
Pivanje je sad prošlost kod mojih , čak i onaj iz škurice povukao mitarenje (mlad tič možda se boji sam pivati ).Dobra stvar je što su moji stariji več misec dana u mitarenju i djeluju pri kraju a ovih dana kiša pada kao naručena ,znači više vlage u zraku , malo bure i eto njih brzo.
Deane , veoma je zanimljiva u fenotipu , neka se obuče kako treba pa ču je kao manekenku uslikati da ti nešto pokažem . O njezinom ocu sam ranije govorio kako su mi njegove boje čudne , kod nje je sve to još bolje izraženo .
Sve stoji što ti govoriš i tu se slažemo , ali nemogu to složiti u fenotip ove ženke.
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°187
SVAKA ČAST PEŠTI, VALJDA ČU JEDNOG DAN I JA IMATI OVAKVE GRDELINE,
- Post n°188
bocka je napisao/la:SVAKA ČAST PEŠTI, VALJDA ČU JEDNOG DAN I JA IMATI OVAKVE GRDELINE,
Hočeš bocka , imaš ti volje i iskustva a ja ne sumnjam uopče u to.Nabavi od svjetlijih grdelina nekakvu spolno vezanu mutaciju (pogotovo ako nosi nekakvo dominantno nasljedjivanje kao zlatni) i vrlo brzo dolaziš do pravih rezultata.
Ja sam več ranije govorio o svojoj želji ...smanjiti mutacije i mužijake školovati pjesmi a to je malo duži put.
- Post n°189
https://www.youtube.com/watch?v=j3OMSB47Q9Y
Ovaj grdelin je ,,polumajor,, kao njegova mutirana sestra i on je ručno othranjen . Od kada je počeo sam jesti nije mi bio na ruci , danas me ovaj kišni dan zadržao kuči i nisam znao koga ču gnjaviti pa sam se njega sjetio.
Dosadan je koliko je meni privržen a inače spremam ga za budučeg pjevača i mogu reči da nije za škartati .Što če ispasti na kraju neznam ali danas evo malo igre po ruci.
Ovaj grdelin je ,,polumajor,, kao njegova mutirana sestra i on je ručno othranjen . Od kada je počeo sam jesti nije mi bio na ruci , danas me ovaj kišni dan zadržao kuči i nisam znao koga ču gnjaviti pa sam se njega sjetio.
Dosadan je koliko je meni privržen a inače spremam ga za budučeg pjevača i mogu reči da nije za škartati .Što če ispasti na kraju neznam ali danas evo malo igre po ruci.
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°190
PESTI je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=j3OMSB47Q9Y
Bravo Pesti, evo sta znaci rucno othranjena ptica
baltic- Broj postova : 779
Registration date : 22.08.2009
- Post n°191
PESTI golemo svaka cast.I tako on doleti na prst pa to rijetko hoce i papagaj.GOLEMO
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°192
Predobro...
Vrhunski miran tic... najbolji za daljnji uzgoj... pa i bastardiranje...npr sa zimovkom
Vrhunski miran tic... najbolji za daljnji uzgoj... pa i bastardiranje...npr sa zimovkom
ticar- Moderator
- Post n°193
seadriver je napisao/la:PESTI je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=j3OMSB47Q9Y
Bravo Pesti, evo sta znaci rucno othranjena ptica
i ja sam jedne godine othranio grdelina na ruke pa je isto bio divlji ko vrag.
- Post n°194
ikayke je napisao/la:Predobro...
Imam za baštardiranje drugog , ovaj je nosioc eumo -lutino pa ide za grdelinke u 6 mjesecu.Inače svi moji grdelini su izuzetno pitomi jer tada budu kao što kažeš ,,lakši ,,za uzgoj a pogotovo kad je pjevanje u pitanju.
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°195
PESTI veliki je uspjeh imat tako pitomog grdelina.Sve pohvale
Gost- Gost
- Post n°196
Svaka čast na uzgoju.. nadam se da ceš i pismu imat pa eto mene u zadar da uživam u pismi...
- Post n°197
Kad netko ide slušati moje tice , ja okačim nekog grdelina tobože da piva a iza njega imam zvučnike
Samo dam mig dici a oni upale liniju i još pojačaju do daske
I eto pivača u tren ..
Samo dam mig dici a oni upale liniju i još pojačaju do daske
I eto pivača u tren ..
Gost- Gost
- Post n°198
bravo nabavit ćemo one visokotonce šta si ima predavanje na izložbi...
- Post n°199
grande je napisao/la:bravo nabavit ćemo one visokotonce šta si ima predavanje na izložbi...
E j--- ga ...svi misle da moj piva baritonske dzije kako ču sad sa ,,visokim,,.
Sad kako se šalimo sa ovim pivanjem sitio sam se kako sam krajem 90-tih grdeline pumpao u ovo doba sa vitaminom E.
Nabavio sam tada nekakav moderni talijanski prašak i bogato davao grdelina.
Digli se u batudu za misec dana a u srid noči ih uhvati neko ludilo pa bi se svi raspivaju iz čista mira...
Bogami , kako je bilo studeno vani brzo su bacili ponovo perje i propala cila godina . Perja cilo proliče po kuči a od pivanja samo vrapčiči po stablu.
Nikad se više nisam zafrkavao sa grdelinima
Gost- Gost
- Post n°200
to je tica kojoj treba posvetit pažnju a ne samo dat ist i eto ga ....