4 plodna jaja .
https://www.youtube.com/watch?v=IBnLQVdEVdI
Ovo je trebao biti prvi video ali što je -tu je.
Ovdje se vidi kako ženka vrijedno radi gnjezdo.
Zadnja promjena: PESTI; uto 11 svi - 0:38; ukupno mijenjano 1 put.
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
ticar je napisao/la:stipe što je sa onom eumo ženkom.
EUMOx je napisao/la:Nek je sa srecom peSti,i da se neurekne. I kod mene je tranutno luda kuca , svaki par prica za sebe, evo jutros su izasla i 4 crvenooka satinet spaltera iz jedne kombinacije za pozeliti. Samo neka sve bude ok,a bude li gubitaka idem jos kovadu cim se vratim sa odmora krajem jula.
EUMOx je napisao/la:Hvala peSti,ma nema zime jer sve je pod kontrolom , > glukoza
# crve, ne predaji se , imas jos 3 i po mjeseca fore da im nadjes bolnu tacku
crv ja ti nepusim,vise sam ti za gajbu pive kod tebe u nedilju i nedizat se sa stolice dok je neispraznimocrv je napisao/la:EUMOx je napisao/la:Hvala peSti,ma nema zime jer sve je pod kontrolom , > glukoza
Meštre šta sa glukozom
crv je napisao/la:EUMOx je napisao/la:Hvala peSti,ma nema zime jer sve je pod kontrolom , > glukoza
Meštre šta sa glukozom
crv je napisao/la:Eumox , kao mini infuzija , da ga digne?
PESTI je napisao/la:
Sina , pogledaj malo bolje video br 2 i vidjeti češ da sam ,,zvjer,, odvojio jer to je rodjeni ,,killer,,
Ima čak i ZUBE koliko je žestok.
Još jedan zanimljiv primjer socijalizacije grdelina.Zanimljivo je da ručno othranjene ptice imaju problema sa krizom identiteta.Pesti , pazi kad čučneš, on misli da si ti njegovPESTI je napisao/la:Nikada ne ostavljam mužijaka grdelina sa ženkom dok ona leži na jajima .Muški uvjek učini nekakvu štetu a ako je i ne učini ,onda ja moram često provjeravati jeli sve u redu .
Prošlu godinu sam imao jedan zanimljiv par , čim bi ih pregradio on bi stalno bio na pregradi a ona bi ostavljala gnjezdo .Na kraju sam popustio i dozvolio da ostanu zajedno bez pregrade.
Čim bi se grdelinka digla sa gnjezda on bi odmah vadio materijal , nije dirao jaja ali izvukao bi malo po malo čitavo gnjezdo i jaja bi ostala ,,na suhom,,.
To je radio kada su se i mladi izlegli pa sam često morao sam doradjivati gnjezdo.
Rješio sam ga se sa veseljem.
Sina , onaj mužijak sa videa je jedan od ručno othranjenih , čudna ptica do kraja , pitom , kada je sam onda je najglasniji , u velikom je špiritu a kada ga stavim kod ženke nemože kvalitetno pariti koliko je lovi.
Kada duže ostane sa ženkom ,utihne, ali na njezin čučanj za skok ne reagira .
Pregrada je odlična jer vidim kada se ,,traže,, pa skinem pregradu i tada bude sve ok.
Neznam hrani li on mlade jer tek su jaja , ionako to ženka radi , njegova pomoč u tome je nikakva.