evo ova stranica,ćevap nisam mislio nikog vrijeđat tako je ispalo.
http://www.deschinkel.be/Pagina%27s/Thumbspagina.htm
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
zvrcko sen je napisao/la:
evo ja imam tablicu nasljeđivanje lipokromske boje kod lipokromskih i melaninskih kanarinaca ..
daj deane ti se uvati melanina , a fago serija .....mislim da bi kad to napišemo pomogli mladim generacijama,a i starijima ... ikay isto možemo na pp pa da objedinimo sve te da polipimo na forum
Dean je napisao/la:hah pa ovo je sve točno samo si ti cevapcicu to nama krivo prezentirao a i bilo mi je čudno da baš danci imaju neke svoje grupe ajde mi sad molim te nadji one tvoje bijele mozaike u toj listi...
evo kaze : 0522 Agat rød mosaik što je ahat CRVENI mozaik jelte ))) ili 0521 Sort rød mosaik što je crni crveni mozaik =bakreni mozaik znači danci imaju dobre grupe juhuuuuu
cevap je napisao/la:Za agata si pogodio, ali za "bakrenog" mozaika nisi, jer ona oznaka CRVENI u nazivu CRNI CRVENI MOZAIK ne oznacava osnovnu boju crvenu vec CRVENOG MOZAIKA.
Ako pazljivo pogledas slike bakrenih kanarinaca vidjet ces i sam da crveni mozaik ne moze da se uradi na crvenom kanarincu (bakrenom) i uopste da pokaze crvenu boju ( na glavi, ramenima, prsima i iznad repa) jer je ptica inace crvena, kontas?
Potpuno isto onako kao sto ne moze da se napravi Crni zuti mozaik, na kanarincu boje "Crni na zutoj". NEMOGUCE!!!
ticar je napisao/la:evo ova stranica,ćevap nisam mislio nikog vrijeđat tako je ispalo.
cevap je napisao/la:
Mozaik nije BOJA ZA SEBE, vec se radi na drugim bojama kanarinaca.
cevap je napisao/la:Mozaik moze biti zuti i crveni i zbog toga NIKAD ne mogu biti stvoreni na pticama sa osnovnom bojom zutom ili crvenom.
cevap je napisao/la:Bakreni je ptica crvene osnove boje pa je samim tim iskljucen da bi se IKAD mogao pojaviti mozaik na njemu.
cevap je napisao/la:Jedini pravilan nacin prijavljivanja za izlozbu jeste pod SMEDJI MOZAIK, sto je i jedino ispravno.
cevap je napisao/la:Mislim da se u bivsim ex-yu zemljama koristi pogresna terminologija, gdje ljudi kad kazu Crni Crveni mozaik misle da je to ptica na crvenoj podlozi a nije, to je obicni crni kanarinac na bijeloj podlozi sa crvenim mozaikom.
cevap je napisao/la:Ne zelim nikoga da uvrijedim, ali stvarno mislim da svi pogreshno barate oko ovih termina kad je mozaik u pitanju. Kako imate kontakte sa nekim ljudima vani, pokusajte da se malo raspitate pa ce vam potvrditi ovo o cemu ja pricam. Ja sam milion % siguran u ovo sto govorim oko mozaika.
ikayke je napisao/la:cevap je napisao/la:
Mozaik nije BOJA ZA SEBE, vec se radi na drugim bojama kanarinaca.
Pa konstatirali smo da MOZAIK nije BOJA nego KATEGORIJA ptice uz intenzivnu, neintenzivnu!cevap je napisao/la:Mozaik moze biti zuti i crveni i zbog toga NIKAD ne mogu biti stvoreni na pticama sa osnovnom bojom zutom ili crvenom.
A o tome ti lupas stalno... pa NARAVNO da ne moze ... sad kuzim da stalno jedno te isto pricamo ali razlicitim jezicima
Ali to se podrazumjeva, i o tome je suvisno govoriti...
Kad napisem Crni klasicni melanin crveni mozaik - skracenica koja se koristi kod nas je Bakreni mozaik.
Mi to tumacimo Crni klasicni melanin / sa CRVENIM MOZAIKOM, ti bi to isto napisao Crni klasicni melanin bijele osnovne boje / sa CRVENIM MOZAIKOM.cevap je napisao/la:Bakreni je ptica crvene osnove boje pa je samim tim iskljucen da bi se IKAD mogao pojaviti mozaik na njemu.
Upravo tako, slazem se... kod klasicne bakrene ptice nemoguc je mozaik... ZASTO... zato jer 1 ptica nemoze biti u 2 kategorije... ili je INTENZIVNA, ili NEINTENZIVNA ili MOZAIK.cevap je napisao/la:Jedini pravilan nacin prijavljivanja za izlozbu jeste pod SMEDJI MOZAIK, sto je i jedino ispravno.
Pticu bar kod nas ne mozes prijaviti pod SMEDJI MOZAIK... zasto... determinirao si seriju (Smedji) i kategoriju (Mozaik),ali nemas liporomsku boju kojom je kategorija obojana... znaci fali ili CRVENO ili ZUTO.
Znaci pravilno bi bilo Smedji (Crveni) Mozaik... ili punog naziva kod nas Smedji klasicni melanin crveni mozaik.cevap je napisao/la:Mislim da se u bivsim ex-yu zemljama koristi pogresna terminologija, gdje ljudi kad kazu Crni Crveni mozaik misle da je to ptica na crvenoj podlozi a nije, to je obicni crni kanarinac na bijeloj podlozi sa crvenim mozaikom.
Ne nitko tko se imalo kuzi u podjelu kanarinaca boje to ne misli... MOZAIK je kategorija ptice te da bi se ispoljio u crvenoj boji ptica nemoze biti na crvenoj podlozi,vec na bijeloj te se upravo taj kontrast naziva mozaicnost.
Sve je jasno, samo sto mi ne obracamo pozornost na podloge jer je to nesto sto se nemoze promjenit, to je tako i gotovo...cevap je napisao/la:Ne zelim nikoga da uvrijedim, ali stvarno mislim da svi pogreshno barate oko ovih termina kad je mozaik u pitanju. Kako imate kontakte sa nekim ljudima vani, pokusajte da se malo raspitate pa ce vam potvrditi ovo o cemu ja pricam. Ja sam milion % siguran u ovo sto govorim oko mozaika.
heehee... nitko se nemoze zbog ovoga uvrijediti!!
Ne baratamo pogresnim terminima iz razloga sto isti takvim terminima barataju i vani, npr Nerro roso mosaico ili po nasi crno crveni mozaik... jedino sto tebe buni je ovaj nas bakreni mozaik, sto je u biti skracenica za crno crveni... iako je to ptica kojoj je crvena boja izrazena samo u mozaicnim dijelovima.
Nadam se da ce biti sada jasnije di je kratki spoj nastao....
ikayke je napisao/la:
A o tome ti lupas stalno... pa NARAVNO da ne moze ... sad kuzim da stalno jedno te isto pricamo ali razlicitim jezicima
Kad napisem Crni klasicni melanin crveni mozaik - skracenica koja se koristi kod nas je Bakreni mozaik.
Mi to tumacimo Crni klasicni melanin / sa CRVENIM MOZAIKOM, ti bi to isto napisao Crni klasicni melanin bijele osnovne boje / sa CRVENIM MOZAIKOM.
cevap je napisao/la:ikayke je napisao/la:
Mi to tumacimo Crni klasicni melanin / sa CRVENIM MOZAIKOM, ti bi to isto napisao Crni klasicni melanin bijele osnovne boje / sa CRVENIM MOZAIKOM.
Ne...... to se kod nas kaze Crni Crveni Mozaik, nema nista vise,...... osnovna boja se ne spominje jer moze biti samo jedna, a u Danskoj nemamo uopste oznake KLASICNI u klasifikacijama.