imam problem sa mladim grdelinom voden izmet napuhan crven stomak dali da mu dam baycox
+21
emirgrdelin
zelandur
Vrbanja
Vasko-MK
echeberija
crv
Jack Sparrow
DREZGA
kreso
evmolp
trnar
zvrcko sen
mipticar
refa95
sestoperac
bocka
cevap
Branimir
xyz
ticar
bembo
25 posters
neo pitroid- tekuti
emirgrdelin- Broj postova : 167
Registration date : 07.01.2013
- Post n°51
Re: neo pitroid- tekuti
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°52
probaj ništa te ne koštaemirgrdelin je napisao/la:imam problem sa mladim grdelinom voden izmet napuhan crven stomak dali da mu dam baycox
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°53
emirgrdelin je napisao/la:imam problem sa mladim grdelinom voden izmet napuhan crven stomak dali da mu dam baycox
Da li izgleda kao ovaj na slici ili je crvenilo još tamnije. Da li se vide natečena crijeva kroz kožu?
zelandur- Opomena
- Broj postova : 244
Registration date : 13.03.2010
- Post n°54
bubak
- Post n°55
DA Carduel ima stomak ko u tvoje ptice ptica je ozdravila sve je uredu da li mi moze neko rec kako da postavim slike na forum
- Post n°56
emirgrdelin je napisao/la:DA Carduel ima stomak ko u tvoje ptice ptica je ozdravila sve je uredu da li mi moze neko rec kako da postavim slike na forum
Registriraš se na http://imageshack.us/registration/ i onda na ovoj slici ispod možeš podignuti slike na forum.
Pozzz
- Post n°57
Hvala puno Carduel evo jedna slika mog bastarda https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/339/057nf.jpg/
- Post n°58
emirgrdelin je napisao/la:Hvala puno Carduel evo jedna slika mog bastarda https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/339/057nf.jpg/
Baš je ćust!
baltic- Broj postova : 779
Registration date : 22.08.2009
- Post n°59
mipticar je napisao/la:Da razjasnimo zavijeke Frontlain Combo. Nebitno je koja je kilaža jer koncentracija preparata potpuno je ista no za ptice važi samo jedna kap iza vrata i to je to .
Ja bi svakako preporučio prirodnu varijantu koju koristim već 2 godine i vrlo je efikasna a i pisao sam o tome a to je DUTCHY"S .
Svakako je odluka vaša !
Dali mi neko moze objasniti sta je to DUTCH"S? Trazio sam u prijasnjim postovima ali nisam mogao naci o kojoj prirodnoj varijanti je rijec
Vrbanja- Broj postova : 378
Registration date : 07.03.2010
- Post n°60
baltic je napisao/la:
Dali mi neko moze objasniti sta je to DUTCH"S? Trazio sam u prijasnjim postovima ali nisam mogao naci o kojoj prirodnoj varijanti je rijec
Evo ovdje ti sve pise
http://www.refona.nl/refona/pages/nl/dutchy-s-r.php
baltic- Broj postova : 779
Registration date : 22.08.2009
- Post n°61
Hvala!
Uhh treba sve probat
Sokoly- Broj postova : 31
Registration date : 21.08.2012
- Post n°62
Neo pitroid prasak koristim vech 30 godina u pticharstvu i sasvim sam zadovoljan. Koristim i alfa neo pitroid i frontline takogje.
Da bi delovali na ektoparazite Vi prvo morate znati njihov reproduktivni ciklus, mesto zadrzavanja po kavezu, i kada su na ptice da ih sisaju il im jedu pera ... Nije poenta staviti prasak na pticu a zaboraviti da se danju neki ektoparaziti kriju po podnjachi ili na samim sustavima onih drvenih kaveza.( upravo zato ih retko koristim).
Ako pravilno koristite i onaj obichni prasak neo pitroida trebalo bi biti sve Ok.
Al evo kazete nevalja a to ja prvi put chujem?
Da bi borba protiv tekuti bila kompletna nije samo fora poprskati kavez i pticu, tu nastupa alfa neo pitroid. Snjime poprskate sve okolo kaveza, po choshkovima prostoriju . Tekuchu alfa neopitroid je puno snazhniji on che pobiti i sve ono od vashi / tekuti koja hara okolo kaveza il volieru u potrazi za domachinom.
Najzad frontline ne deluje na endoparazite jer ima totalnu drugachiju namenu a to su Ektoparaziti. Diskutabilna je aerosol od samih isparivanja frontline koje ptica udishe i eventualno tako deluje na ono sto predizvikava krchanje.... Nije dokazano. Al sigurno nije da on ulazi u krv zivotinji, to je sigurno. Ako vas zbunjuje kako to vi kapnete jednu kapljicu a stim ste ochistili celu pticu - proces je sledechi.
Frontline je namenjen za pse i machke. U uputstvu jasno stoji da se aplicira iza vrata u dugachku liniju direktno na kozhi. To podrazumeva da pomochu cheshenja zhivotinja ramnomerno sama rasporedi otrov po svom telu. Neki odgajivachi ga stavljaju na vrat svojih ptica, a ja preferiram ispod krila na golu kozhu.
Glavna cilj mog posta je bila temeljitost kad se radi o tekuti. kombinovanim pristupom i tretiranjem ptica , kaveza i okolinu neposredno okolo kaveza.
I da po kozna koji put popravim onoga koji je ranije reko da postoje toplokrvne vashi - to su gluposti . Korischenje velikih slova u postu podrazumeva da se derete, a to je opchepoznato po svim moguchim forumima i internet komunikaciji. Da ste bar nesto rekli.....u obdanistu nas uchili da je higijena pola zdravlja.... Ne znam zasto uopste pise kad nista ne kaze....
Pozdrav ,
Sokoly
Da bi delovali na ektoparazite Vi prvo morate znati njihov reproduktivni ciklus, mesto zadrzavanja po kavezu, i kada su na ptice da ih sisaju il im jedu pera ... Nije poenta staviti prasak na pticu a zaboraviti da se danju neki ektoparaziti kriju po podnjachi ili na samim sustavima onih drvenih kaveza.( upravo zato ih retko koristim).
Ako pravilno koristite i onaj obichni prasak neo pitroida trebalo bi biti sve Ok.
Al evo kazete nevalja a to ja prvi put chujem?
Da bi borba protiv tekuti bila kompletna nije samo fora poprskati kavez i pticu, tu nastupa alfa neo pitroid. Snjime poprskate sve okolo kaveza, po choshkovima prostoriju . Tekuchu alfa neopitroid je puno snazhniji on che pobiti i sve ono od vashi / tekuti koja hara okolo kaveza il volieru u potrazi za domachinom.
Najzad frontline ne deluje na endoparazite jer ima totalnu drugachiju namenu a to su Ektoparaziti. Diskutabilna je aerosol od samih isparivanja frontline koje ptica udishe i eventualno tako deluje na ono sto predizvikava krchanje.... Nije dokazano. Al sigurno nije da on ulazi u krv zivotinji, to je sigurno. Ako vas zbunjuje kako to vi kapnete jednu kapljicu a stim ste ochistili celu pticu - proces je sledechi.
Frontline je namenjen za pse i machke. U uputstvu jasno stoji da se aplicira iza vrata u dugachku liniju direktno na kozhi. To podrazumeva da pomochu cheshenja zhivotinja ramnomerno sama rasporedi otrov po svom telu. Neki odgajivachi ga stavljaju na vrat svojih ptica, a ja preferiram ispod krila na golu kozhu.
Glavna cilj mog posta je bila temeljitost kad se radi o tekuti. kombinovanim pristupom i tretiranjem ptica , kaveza i okolinu neposredno okolo kaveza.
I da po kozna koji put popravim onoga koji je ranije reko da postoje toplokrvne vashi - to su gluposti . Korischenje velikih slova u postu podrazumeva da se derete, a to je opchepoznato po svim moguchim forumima i internet komunikaciji. Da ste bar nesto rekli.....u obdanistu nas uchili da je higijena pola zdravlja.... Ne znam zasto uopste pise kad nista ne kaze....
Pozdrav ,
Sokoly
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°63
Pozdrav iz Makedonije
Zdravo . Evo i ja bih se nadovezao oko koriscenja Neo-pitrioda. Koristim ga redovno kao preventivu protiv ekto parazita , posebno
za zastitu tesko dostupnih djelova kaveza ili letjelice gdi bi se tekuti mogli sakriti. Neo-pitroid ima produzeno djelovanje odnosno
djeluje nekoliko dana nakon kontakta nametnika sa njim i pozitivna strana je sto unistava nametnike i njihovom gnijezdu ili
mjesto skrivanja. Medjutim ako su se nametnici vec namnozili, Neo-pitroid jedino moze odrzati njihovo brojcano stanje ali ne i
totalno ih unistiti.
Ne slazem se sa prethodnim postom gde je objasnjeno djelovanje Frontlinea. Naime ,u sustavu Frontlinea i Frontlinea COMBO
glavna komponenta je Fipronil koji unistava jedino ekto parazite. Fipronil djeluje na taj nacin sto se apsorubuje u povrsinski
masni sloj koze i tako siri kroz kozu ptice dok se u najvecem delu zadrzava u lojnim zlezdama. Na taj nacin stiti pticu od nametnika
djelujuci na nervni sistem svih ekto parazita i trajanju od 3 mjeseca.
Metropen - S kao pomocna komponenta , ubija razvojni oblik parazita i ne dopusta boravak svih ekto parazita u blizoj okolini ptice.
Doziranje Frontlinea kod malih ptica je 1 kap na kozu iza vrata kod vecih 2-3 kapi zavisno od velicine ptice.
Medjutim danas postoji siroka paleta proizvoda doziranih specijalno za ptice koji imaju sirok spektar djelovanja, odnosno unistavaju
ekto, endo i parazite zracnih vrecica kod ptica. To su preparati na bazi Ivermektina ali ga sadrze u malom % . Mogu se naci pod
razlicitim imenima : Plumomectine , Pulmosan , Scatt , Antiparazitic spot on i jos nekoliko drugih koji u svom sustavu imaju 0,12 - 0,20 %
aktivnog ivermektina.
za zastitu tesko dostupnih djelova kaveza ili letjelice gdi bi se tekuti mogli sakriti. Neo-pitroid ima produzeno djelovanje odnosno
djeluje nekoliko dana nakon kontakta nametnika sa njim i pozitivna strana je sto unistava nametnike i njihovom gnijezdu ili
mjesto skrivanja. Medjutim ako su se nametnici vec namnozili, Neo-pitroid jedino moze odrzati njihovo brojcano stanje ali ne i
totalno ih unistiti.
Ne slazem se sa prethodnim postom gde je objasnjeno djelovanje Frontlinea. Naime ,u sustavu Frontlinea i Frontlinea COMBO
glavna komponenta je Fipronil koji unistava jedino ekto parazite. Fipronil djeluje na taj nacin sto se apsorubuje u povrsinski
masni sloj koze i tako siri kroz kozu ptice dok se u najvecem delu zadrzava u lojnim zlezdama. Na taj nacin stiti pticu od nametnika
djelujuci na nervni sistem svih ekto parazita i trajanju od 3 mjeseca.
Metropen - S kao pomocna komponenta , ubija razvojni oblik parazita i ne dopusta boravak svih ekto parazita u blizoj okolini ptice.
Doziranje Frontlinea kod malih ptica je 1 kap na kozu iza vrata kod vecih 2-3 kapi zavisno od velicine ptice.
Medjutim danas postoji siroka paleta proizvoda doziranih specijalno za ptice koji imaju sirok spektar djelovanja, odnosno unistavaju
ekto, endo i parazite zracnih vrecica kod ptica. To su preparati na bazi Ivermektina ali ga sadrze u malom % . Mogu se naci pod
razlicitim imenima : Plumomectine , Pulmosan , Scatt , Antiparazitic spot on i jos nekoliko drugih koji u svom sustavu imaju 0,12 - 0,20 %
aktivnog ivermektina.
lordlord- Broj postova : 59
Registration date : 25.08.2014
- Post n°64
ivomec je 1% ivermektin, da li to treba razvodniti prije nego sto se daje kanarincu jedna kap ili ne?
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°65
Pozdrav iz Makedonije
Zdravo LORDLORD. Ivermektin 1 % je uljani rastvor i samim tim nije hidrosolubilan odnosno nije rastvorljiv u vodi. Daj pticama 1 kap na jugularnu venu ( iza vrata ) u takvom stanju kako je sad. Obavezno sigurno proveri dali je 1 % rastvor, posto ako je 3 % ( obicno u plavoj boji ) jak je za ptice. Pozdrav