+23
sasaznas
antonio
Dax BG
Dean
saso78
krnjolac
sestoperac
vansal
kemo89
žalacST
Fago
kreso
PESTI
ikayke
lord189
deny
zvrcko sen
xyz
seadriver
Rasko
ticar
bocka
Branimir
27 posters
sam svoj mastor
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°51
Re: sam svoj mastor
Nema nas zemlja, na ovom forumu cvijeta sve čega se taknemo pa čak i inovacije,vansal svaka čast!
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°52
koliko sam skužio,ovo je sprava za odvajanje nepojedenog sjemena od ljuski?
- Post n°54
To je dobro kad imaš puno ptica pa se onda skupi od njih dosta toga, inače je jako zanimljiva ideja!
- Post n°56
Moguče tamo stvarno ima svega, samo treba vremena za sve pregledati i šteta što nije bar na engleskom da se može i razumijeti ovako moraš sve preko slika!
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°57
Branimir je napisao/la:Moguče tamo stvarno ima svega, samo treba vremena za sve pregledati i šteta što nije bar na engleskom da se može i razumijeti ovako moraš sve preko slika!
Imas google translator pa ti on prevedi i na hrvatski.
- Post n°58
A mamu mu, nisam znao, hvala ti puno!
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°59
ako ko oće kupiti znam ja ko prodaje orginal takav stroj.
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°60
ticar je napisao/la:ako ko oće kupiti znam ja ko prodaje orginal takav stroj.
koji i po kojoj cijeni
- Post n°61
ima li ko kakvu dobru ideju za cirkuliranje vode u volijeri ljeti,jer voda zna ustajat u toku dana,a pogotovo ako ih se mora ostavit preko vikenda?
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
- Post n°62
Nekad smo znali u prirodi ljeti radit umjetne potočiće i lokvice;
pa mogao bi to primjenit na volijeru; nabavi najlona u roli, izkopaj zemlju (dugi kanal) podmjesti najlon, zatrpaj tako da formiraš mali "potočić" a s druge strane lagano sa špine neka curi voda.
Ili ako ti je betonsko dno volijere, onda od friškog betona lagano podigni rubove "potočića" i pustiš vodu.
Samo ne znam bi li tako puno vode potrošija, možda na neki tajmer da krene voda svako 2 h, a u sredini potočića ukopaš posudu, da zadrži dio vode za piće?
pa mogao bi to primjenit na volijeru; nabavi najlona u roli, izkopaj zemlju (dugi kanal) podmjesti najlon, zatrpaj tako da formiraš mali "potočić" a s druge strane lagano sa špine neka curi voda.
Ili ako ti je betonsko dno volijere, onda od friškog betona lagano podigni rubove "potočića" i pustiš vodu.
Samo ne znam bi li tako puno vode potrošija, možda na neki tajmer da krene voda svako 2 h, a u sredini potočića ukopaš posudu, da zadrži dio vode za piće?
- Post n°63
to je ok rješenje za vanjske volijere,ali moja je na balkonu,i to je ustvari samo veliki čibun.ja sam napravio jedan sistem,a to je da napunim jednu kadicu od desetak litara vode,u nju stavim crijevo koje je spojeno na električnu pumpicu(od caffe aparata,ili sl.),a drugi kraj crijeva je u kadi za kupanje koja je obješena na vrata čibuna i na kojoj su probivene rupe na određeni nivo tako da ne prepuni,nego da višak izlije vani(recimo u pitar sa cvičem koji stavim ispod),a pumpa je uštekana u struju preko tajmera koji svaki dan uključi pumpicu na recimo jednu minutu par puta dnevno.mislio sam da neko ima možda bolje rješenje?
vansal- Broj postova : 120
Registration date : 04.08.2008
- Post n°64
Možda bi mogla pomoći pumpa/filter za akvarij.
Ima manjih modela u prodaji koji bi se mogli iskoristiti a voda bi fino cirkulisala i bila čista i pitka.
Ima manjih modela u prodaji koji bi se mogli iskoristiti a voda bi fino cirkulisala i bila čista i pitka.
- Post n°65
Davta pumpa za akvarij je jako dobro riješenje i baš sam je htio predložiti ali vidim da me kolega preduhitrio a ima i kružni ciklus tako da ne dolazi do gubitaka!
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°66
Bez zamjerke. lipo za viditi, moje pitanje je :
Tko če piti vodu koja stalno cirkulira kad znamo da ptice obole i od one koja nam dolazi u kuću? he he 2 kila sode bikarbone i sve ok.
Mislim da je ona varijanta direkt na špinu sa TAJMEROM izvodiva samo neka to netko stručno prikaže......
Tko če piti vodu koja stalno cirkulira kad znamo da ptice obole i od one koja nam dolazi u kuću? he he 2 kila sode bikarbone i sve ok.
Mislim da je ona varijanta direkt na špinu sa TAJMEROM izvodiva samo neka to netko stručno prikaže......
- Post n°67
Može soda bikarbona ili jabučni ocat, nema šanse da se bilo što veže uz vodu!
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°68
Branimir je napisao/la:Može soda bikarbona ili jabučni ocat, nema šanse da se bilo što veže uz vodu!
Ja sam Brane jako sumljičav kad je voda u pitanju . I pojilice često PROMJENIM a kamoli takav način .
To je izvedivo , medjutim radije se držim da vodu treba kroz dan i više puta promjeniti nego neke inovacije uvoditi ...
Sad kad malo ugrije , ko ticama ne mjenja češče vodu neče baš imati puno ptica ,,, biti če AJME KAKO JE KREPALA..
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°69
umjesto octa za sterilizaciju vode možete staviti i ekstrat sjemenki grejpa - kupuje se kao tinktura u dučanima zdrave prehrane daje se 10 kapi na 1,5 litre osim što jača imunitet kod ptica ujedno i sterilizira vodu. bytheway Ameri koriste esg za dezinfekciju kirurških instrumenata...ja ga koristim oko 2 godine i jako sam zadovoljan sa njime...(naravno da nemogu znati dali djeluje pozitivno na ptice ali voda se ne ubudjavi i djeluje svježa i nakon 2 dana...probajte...
- Post n°70
Eto vidiš da i ja nešto znam, što se tiče higijene tu nema hoču-neću, imam duplu garnituru pojilica tako da ih uvijek imam čiste a na ljeto nema, svaki dan tri puta nova voda!
- Post n°71
ja ne cirkuliram istu vodu,nego napunim jednu veliku kantu,recimo 20 litara i iz nje pumpam u kadicu koja ima rupe na određeni nivo,tako da se višak izljeva vani.velika kanta se prazni pomalo,a smjestim je u kuću u hlad pokrivenu.to je u biti zdravije od one direkt sa špine,jer je potrebno određeno vrijeme da ispari klor iz vode.
- Post n°72
Eto isto dobro i još ako je u vrtu ova voda što izlazi zaljeva vrt pomalo ma nema nas zemlja mi smo najjači kad je u pitanju inovativnost!
- Post n°73
pa da,napisao sam ti već gore da se voda izljeva u pitare sa cvičem koje stavim ispod kadice.dupla korist!
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°74
evo krnjolac ja trenutno cekan takvo nesto ode sta koriste talijani tzv automatska pojilica i hranilica pa kad dodje stavit cu sliku
- Post n°75
super,baš me zanima kako to izgleda!