Znam da nije previse vezano uz bolesti ali imam problem. Imam kanarinca i on je stalno jeo novine koje sam mu stavljao kako nebi obavljao nuzdu po plasticnom dijelu, te sam mu novine odmah maknuo te prije par dana sam ugledao neki ''higjenski pijesak za ptice'' on je to jeo te mu je bio izmet crvene boje nalik na svježu govedinu. Odmah sam mu mako pijesak (više kao sitni šljunak) i pronasao na forumu da mu stavim ugljena i vitamine u vodu. To sam ucinio te je sada dobro. No dali mogu nekako rijesiti problem sa time da obavlja nuzdu po plastici ili cu morati cistiti struganjem?
2 posters
.-Pitanje-.
Vele- Broj postova : 98
Registration date : 02.02.2013
- Post n°2
Re: .-Pitanje-.
Pozdrav P.s. Stvarno bi trebao kupiti neku knjigu o kanarincima, a dobra ti je preporuka čitanje starijih postova s ovog foruma. Po tvojem pitanju zaključujem da nikada nisi pokušao s uzgojem.
Moje su pretpostavke o tvom "probnlemu" ove.... Netko ti je prodao ženkicu koja je sada spremna za parenje, pa jadna traži materijal za pravljenje gnijezda (gricka papir s dna kaveza). Grickanje pijeska je prirodno i normalno. Pijesak služi kao i grid, da pomogne ptici kod stvaranja ljuske jajeta. Grit im je dobar i radi probave.
Savjet. Nabavi mužjaka i pokušaj s parenjem. Ženka će ti u ovom stanju izleći svako toliko koje neoplođeno jaje.
Izmet crvene boje, to bi mogao biti problem (ako ptici ne daješ jajčanu s crvenim efektom). Ima tu jedan veterinar iz Makedonije, Djordje vet. Javi se na p.m. njemu.
Sretno.
Moje su pretpostavke o tvom "probnlemu" ove.... Netko ti je prodao ženkicu koja je sada spremna za parenje, pa jadna traži materijal za pravljenje gnijezda (gricka papir s dna kaveza). Grickanje pijeska je prirodno i normalno. Pijesak služi kao i grid, da pomogne ptici kod stvaranja ljuske jajeta. Grit im je dobar i radi probave.
Savjet. Nabavi mužjaka i pokušaj s parenjem. Ženka će ti u ovom stanju izleći svako toliko koje neoplođeno jaje.
Izmet crvene boje, to bi mogao biti problem (ako ptici ne daješ jajčanu s crvenim efektom). Ima tu jedan veterinar iz Makedonije, Djordje vet. Javi se na p.m. njemu.
Sretno.