Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

2 posters

Molim savjet

Splićanin
    Splićanin

Broj postova : 73
    Registration date : 03.11.2013

Molim savjet Empty Molim savjet

Postaj by Splićanin ned 3 stu - 20:43

Pozdrav....zanima me ponesto o parenju kanarinka x vrdun ili kanarinka x frzelin,(neznan sta mi je lakse s obziron da bi mi ovo bia drugi pokusaj parenja-prvi je zavrsija tako sta mi je krnjolac sta je doslovce manjativu parija, prilikon hranjenja vidija grdelinusu na stablu i uteka....prilično ironično Crying or Very sad    )....tako da volija bi kad bi mi ko reka sa kojon konbinacijon bi ima vise uspijeha jel trenutno neman ni vrduna ni frzelina tako da znan sta bi prije nabavija, kakva su iskustva,jeli jednostavnije bastardirati prvu ili drugu kombinaciju te cime pripremati vrduna ili frzelina za parenje,odnosno jeli
    je isto ka i kod pripreme grdelina,te koje bi minimalne dimenzije kaveza bile dostatne(trenutno sam u nedostatku prostora)Pokusao bih sa kanarinkom koja vec ima iskustva sta se parenja i hranjenja tića tiće...stara je godinu ipo dana, malo krupnija(neodnosi se na debljinu)......svaki savjet je dobrodosao,fala unaprid!!  Laughing
    Splićanin
    Splićanin

Molim savjet Empty Re: Molim savjet

Postaj by Splićanin uto 5 stu - 0:38

Pa dajte ljudi,pogledano je priko 50 puta,pa nije valjda da niko nije voljan napisat stagod Wink 
    ŠOTOVENTO
    ŠOTOVENTO

Broj postova : 82
    Registration date : 01.09.2013

Postaj by ŠOTOVENTO čet 21 stu - 11:04

Rado bih ti odgovorio ali ja baštardiram sa gardelinima i faganelima.U obje kombinacije imam isti način pripreme jedino faganel ranije krene sa parenjem.Ja parim u vanjskim uvjetima (tj.balkon)tako da kasnije krećem sa pripremom.Mislim da je za vrzulinom sve to puno jednostavnije jer je prirodno mirnija ptica mada meni npr.lakše ide sa faganelom (nikad razbio jaja,nikad nikakav problem)nego sa gardelinom koji su jako svojeglavi.Prostor koji si koristio za gardelina trebao bi ti biti dovoljno velik i za vrzulina a i priprema ista,(maslačak,proklijalo sjeme,zelenjava općenito,uz to ja dajem pastoncino za divlje).Nadam se da će ti pomoći ali ima ovdje puno većih majstora samo da se probude Razz Razz Razz Razz 
    Ujedno ne budi lijen pa prolistaj malo postove imaš od A-Ž i nema šanse da ne uspiješ.
    Splićanin
    Splićanin

Postaj by Splićanin čet 21 stu - 15:40

Fala na savjetu,takoder parim vanka tako da je jos rano za pripremu,onda ce frzelin dobit isti tretman ka i grdelin stime da cu pazit jel je frzelin skloniji debljanju a kanarinku(border-sareni) mi nije problem pripremit jel je stvarno pitoma.nego,zanima me jeli niger jednako efektivan pri pripremi frzelina i dali ga dajete dodatno faganelima prilikom pripreme
    ŠOTOVENTO
    ŠOTOVENTO

Postaj by ŠOTOVENTO čet 21 stu - 22:35

Ja dajem najčešće list maslačka,proklijali niger i svakih par dana pastoncino za divlje, u kombinaciji sa suncem i temp.20c + i to je to.
    Splićanin
    Splićanin

Postaj by Splićanin čet 21 stu - 22:45

ja san lani grdelina priprema jedan dan jajcana drugi niger,svaki dan jabuka i maslacak,misjakinja itd.kost od sipe in dajen stalno na raspolaganju grita i pojacan repicu....ove godine cu probat sa graskon cua san da imaju dosta proteina...kolike su van dimenzije kaveza u kojima bastardirate?
    ŠOTOVENTO
    ŠOTOVENTO

Postaj by ŠOTOVENTO pet 22 stu - 15:28

Kod mene su dvije mogućnost pošto parim i gardeline.Za baštardiranje sasvim dovoljno 60x40x40,jedino u slučaju koji ću pokušat ovu godinu Faganel x Gardelinuša 90x40x40 a u takvima uvjetima parim i gardeline.Ja sam odustao od davanja jaja i dajem pastoncino za divlje koji u sebi ima i crviće a jednostavnije je i mislim manje kvarljivo.Za grašak sam i ja čitao na forumu pa ću pokušat ovu godinu malo doddat kad prifali maslačka.
    Splićanin
    Splićanin

Postaj by Splićanin pet 22 stu - 15:44

a ja san nekako navika na jajcanu(gotovu od orluxa)al moga bi ovaj put probat pastoncino,bas san jucer proba dat graska grdelinu cisto da vidin oce li jest u vrilu vodu dva-tri zrna jednu osan minuti i zgnjecija san ih kako bi lakse kljuca,pojia je sve sta san mu da.Faganeli su lipi tići,bas san jucer jednog vidija dosa na misancu od grdelina http://imageshack.com/i/5lj4unj evo kanarinka koju bi proba sparit sa frzelinon

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 22:44.