Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+9
xyz
Branimir
Dean
ikayke
zvrcko sen
Rasko
deny
Fago
ticar
13 posters

Koju literatutu,knjige koristite u uzgoju stiglica!

Branimir
    Branimir

Broj postova : 1968
    Registration date : 12.06.2008

Koju literatutu,knjige koristite u uzgoju stiglica! - Page 2 Empty Re: Koju literatutu,knjige koristite u uzgoju stiglica!

Postaj by Branimir sub 28 oľu - 22:03

Ne deane krivo si me razumio ja smatram da su knjige dobre ali u današnje doba se piše sve i svašta i čovijek mora biti sa time oprezan jer je knjiga postala( na žalost)jedno od sredstava manipulacije ljudskim masama! A da se piše sve i svašta mogu ti potvrditi jednim jednostavnim primjerom: u nepunu godinu dana na mom je faksu jedan dotični prof. izdao tri knjige koje se međusobno razlikuju samo po navedenoj literaturi i možda u 2-3 stranice ali bome i po cijeni150-200-350 kuna uz napomenu da je zadnja obvezna za donesti na ispit ili nema prolaza, tako da ti je to čisti udar na studenta;zar to nije žalosno!
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Koju literatutu,knjige koristite u uzgoju stiglica! - Page 2 Empty Re: Koju literatutu,knjige koristite u uzgoju stiglica!

Postaj by Dean sub 28 oľu - 22:17

ma naravno da nisam mislio da su SVE knjige sadržajno dobre...mislio sam na knjigu kao izvor tudjeg iskustva i znanja...opčenito na knjige, heh neznam kako bi rekao...ma skuzili ste...
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 29 oľu - 0:23

pozrav svima deane nisam nikog htio uvrijedit ali knjiga je sporedna stvar...završe se i visoke škole ali dok ne počneš s radom ništa ne možeš znati što te čeka vjeruj mi pročitao sam dosta knjiga o pticama i akvaristici dok sam pokušavao raditi po knjigama bilo je mnogo krahova više cijenim vlastito iskustvo živog čovjeka nego pisane knjige služe za profit autora i izdavačke kuće...

u potpunosti se slažem s BRANIMIROM...

oprostite ako sam nekog uvrijedio svak ima svoje mišljenje i nebi valjalo da smo svi isti....
    Shocked
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean ned 29 oľu - 0:45

ma kakvo vrijedjanje pa diskutiramo Smile
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 29 oľu - 0:47

svaka čast bounce
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Postaj by zvrcko sen ned 29 oľu - 2:35

Dean je napisao/la:ma naravno da nisam mislio da su SVE knjige sadržajno dobre...mislio sam na knjigu kao izvor tudjeg iskustva i znanja...opčenito na knjige, heh neznam kako bi rekao...ma skuzili ste...

koji si ti lubin .....da si čita i učija sad bi napokon diplomira ,,,, a ovdi sad prodaješ bubrige za ..... pa ljudi on vam prodaje knjige pa u recesiji mu palo na pamet tako dignut promet .......................

ha ha ha ko da Sandra iz mene progovara Laughing Very Happy Razz Razz Razz Razz

Ali šalu na stranu Dean ima pravo

malo je knjiga kvalitetno sa ovom tematikom ....svakako da ih ima ....da bi se kvalitetno uzgajalo na duže staze neke stvari treba pročitati....Znači onaj kostur je za sve ptice isti poslje u sitnicama i pojedinim specifičnim temama teško da ćete naći sve u jednoj knjizi....
    Branimir
    Branimir

Postaj by Branimir ned 29 oľu - 11:55

slažem se seniore neki kostur u svakoj disciplini postoji isto kao i načela i onda se na njih samo nadograđuje znanje stečeno kroz određeni period učenja i proučavanja, to cijenim i poštujem i zašto da čovijek ne naplati svoj trud, ali ne volim ovo što sam prije naveo da se preko knjiga dolazi do dodatne zarade pod pojmom "obavezno", čitatelji če sami nači ono što ih zanima i što im treba!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 29 oľu - 20:41

evo strina mi je poklonila knjigu upravo sad se školam cheers

usavršavam genetiku toga nije bilo kad sam ja iša u školu... Smile
    Branimir
    Branimir

Postaj by Branimir ned 29 oľu - 22:07

Zanimljiva je ta genetika, ja sam je obožavao u 3 razredu gimnazije kada još nisam ni mislio da ču se baviti uzgojem ptica!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 29 oľu - 22:14

moram učit po stare dane jer vidin da ovdi moran poznavat genetiku a ne tiće... Neutral
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen ned 29 oľu - 22:45

grande je napisao/la:moram učit po stare dane jer vidin da ovdi moran poznavat genetiku a ne tiće... Neutral

e vidiš prijatelju moj da si to prije svatija već bi doša do pisme........ma ne kažu naši strai mudrost dolazi sa godinama.ha hahahahahahahah
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka ned 29 oľu - 23:47

grande je napisao/la:moram učit po stare dane jer vidin da ovdi moran poznavat genetiku a ne tiće... Neutral

VIŠE NOVIH STVARI SAM NAUČIO DOK SAM NA OVAJ FORUM, NEGOLI CEO MOJ PTIČARSKI HOBI lol!
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen pon 30 oľu - 1:21

bocka pusti Grandu provokatora

ima on znanja i putra po glavi i istina je da uzgoji masu kvalitete ali i da ih sve pokloni,,, po meni jedini koji ima kvalitetu ala B Krstulović....

Very Happy Wink Laughing
    Gost
    Gost

Koju literatutu,knjige koristite u uzgoju stiglica! - Page 2 Empty pozdrav kolega

Postaj by Gost pon 30 oľu - 12:19

zvrcko sen je napisao/la:bocka pusti Grandu provokatora

ima on znanja i putra po glavi i istina je da uzgoji masu kvalitete ali i da ih sve pokloni,,, po meni jedini koji ima kvalitetu ala B Krstulović....

Very Happy Wink Laughing

zvrčko njušimo se ali B.Krstulović je odavno uveo hasap..ja neradim na taj način u mene je samouka škola...uz nešto pomoći starijih tičara... Very Happy
    pa vljda smo na ovim stranica da se i malo zezamo... a ne ona jure ovo je crno je mate crno je...

pozdrav kolega Zvrčko
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen pon 30 oľu - 14:31

ne laži granda ima si ti savjetnika najačeg od najačih.je da nije stariji ali je ćelaviji .....................da da ali se nisi oportavija otkad ti je ukralo pismu.......

bija nam je zajednički prijatelj ovdje dođe kao gost

Zadnja promjena: zvrcko sen; pon 30 oľu - 14:36; ukupno mijenjano 2 put/a.
    Gost
    Gost

Koju literatutu,knjige koristite u uzgoju stiglica! - Page 2 Empty zvrčko

Postaj by Gost sri 1 tra - 13:41

zvrcko sen je napisao/la:ne laži granda ima si ti savjetnika najačeg od najačih.je da nije stariji ali je ćelaviji .....................da da ali se nisi oportavija otkad ti je ukralo pismu.......

bija nam je zajednički prijatelj ovdje dođe kao gost

pa i ja san sad ćelav to se kaže stari očak opuza haha.. Very Happy Very Happy kakav učitelj takav učenik cheers cheers cheers
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by xyz čet 2 tra - 10:17

Ja ne koristim ni jednu literaturu, a kad počnem pravi uzgoj (čistih grdelina), ostavljat ću šta mi se sviđa, fizički, boje i zbog pjesme, i to će bit jedini kriteriji.

Sad da tako ja po nekom dr. Jungenu, Mareku, ili nekom belgijancu radim selekcije, onda ne živim svoj život, nego živim po njegovoj knjizi.

Ne mora sve bit na papiru, ne mora sve bit u okvirima.

Okviri narušavaju ljepotu nepredvidljivog.
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI čet 2 tra - 10:46

drazenxp je napisao/la:Ja ne koristim ni jednu literaturu, a kad počnem pravi uzgoj (čistih grdelina), ostavljat ću šta mi se sviđa, fizički, boje i zbog pjesme, i to će bit jedini kriteriji.

Sad da tako ja po nekom dr. Jungenu, Mareku, ili nekom belgijancu radim selekcije, onda ne živim svoj život, nego živim po njegovoj knjizi.

........TO JE PRAVI PUT _ KAO NASLOV MOG POSTA ;;; NEŠTO DOMAČE;;; priznam kad čovjek svojim trudom i znanjem ide u tom smjeru----kad jednom stvoriš nekoliko generacija SVOJIH tvojoj sriči nema kraja..ha ha
    SIGURAN sam da ljudi sa ovih prostora znaju i to GENERACIJAMA kako triba sa GRDELINIMA ...
    he he KAD VIDIM KAKO LOVE TICE MRAK MI PADNE NA OČI --( tu mislim na talijane ) ja u onakav lov nebi ni išao jer ne vidim gušt...
    EEEEEEE kad se samo sjetim,..... sunny
    Kad bi po nečijim pravilima morao držati i uzgajati , nebih više uživao u pticama...ljudi moji SAMO SE MORATE USUDITI POČET UZGAJATI a načina ima MILIJUNNNNNNNNNNN......pozdrav. lol!
    xyz

Postaj by xyz čet 2 tra - 12:01

Tako je Pesti, drago mi je da tako razmišljaš i slažem se s tobom. Cool
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 2 tra - 20:27

svaka čast imenjače glavu gori držin ti fige to je pravi uzgajivač .... cheers
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG pon 20 tra - 15:40

Volim nasu pticu ma kakva da je nego njihovo jato Smile Very Happy bom
    Gost
    Gost

Koju literatutu,knjige koristite u uzgoju stiglica! - Page 2 Empty dražen

Postaj by Gost čet 14 svi - 22:00

drazenxp je napisao/la:Ja ne koristim ni jednu literaturu, a kad počnem pravi uzgoj (čistih grdelina), ostavljat ću šta mi se sviđa, fizički, boje i zbog pjesme, i to će bit jedini kriteriji.

Dražene oćeš mi posudit više onu knjigu.. više san oćelavija čekajući da mi pošalješ poštom tu knjigu koliko je velika nije valjda ko brodski dnevnik??? Very Happy cheers
    xyz

Postaj by xyz čet 14 svi - 22:56

Evo Grande dio te knjige;

http://public.carnet.hr/ptice/clanci/uzgoj_cesljugara.htm

knjiga je inače toliko velika, da dok pročitaš i vidiš kako sve triba, dođe 8. misec i propadne sezona, pobignu tići u modu iza Velike Gospe Wink Cool
    zako
    zako

Broj postova : 334
    Registration date : 02.02.2012

Postaj by zako čet 8 oľu - 1:34

drazenxp je napisao/la:Evo Grande dio te knjige;

http://public.carnet.hr/ptice/clanci/uzgoj_cesljugara.htm

knjiga je inače toliko velika, da dok pročitaš i vidiš kako sve triba, dođe 8. misec i propadne sezona, pobignu tići u modu iza Velike Gospe Wink Cool

Kako me točno zove ta knjiga i ima li je negdje za kupiti kod nas u RH?

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 15:06.