+9
xyz
Branimir
Dean
ikayke
zvrcko sen
Rasko
deny
Fago
ticar
13 posters
Koju literatutu,knjige koristite u uzgoju stiglica!
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
Ne deane krivo si me razumio ja smatram da su knjige dobre ali u današnje doba se piše sve i svašta i čovijek mora biti sa time oprezan jer je knjiga postala( na žalost)jedno od sredstava manipulacije ljudskim masama! A da se piše sve i svašta mogu ti potvrditi jednim jednostavnim primjerom: u nepunu godinu dana na mom je faksu jedan dotični prof. izdao tri knjige koje se međusobno razlikuju samo po navedenoj literaturi i možda u 2-3 stranice ali bome i po cijeni150-200-350 kuna uz napomenu da je zadnja obvezna za donesti na ispit ili nema prolaza, tako da ti je to čisti udar na studenta;zar to nije žalosno!
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
ma naravno da nisam mislio da su SVE knjige sadržajno dobre...mislio sam na knjigu kao izvor tudjeg iskustva i znanja...opčenito na knjige, heh neznam kako bi rekao...ma skuzili ste...
Gost- Gost
pozrav svima deane nisam nikog htio uvrijedit ali knjiga je sporedna stvar...završe se i visoke škole ali dok ne počneš s radom ništa ne možeš znati što te čeka vjeruj mi pročitao sam dosta knjiga o pticama i akvaristici dok sam pokušavao raditi po knjigama bilo je mnogo krahova više cijenim vlastito iskustvo živog čovjeka nego pisane knjige služe za profit autora i izdavačke kuće...
u potpunosti se slažem s BRANIMIROM...
oprostite ako sam nekog uvrijedio svak ima svoje mišljenje i nebi valjalo da smo svi isti....
u potpunosti se slažem s BRANIMIROM...
oprostite ako sam nekog uvrijedio svak ima svoje mišljenje i nebi valjalo da smo svi isti....
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
ma kakvo vrijedjanje pa diskutiramo
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
Dean je napisao/la:ma naravno da nisam mislio da su SVE knjige sadržajno dobre...mislio sam na knjigu kao izvor tudjeg iskustva i znanja...opčenito na knjige, heh neznam kako bi rekao...ma skuzili ste...
koji si ti lubin .....da si čita i učija sad bi napokon diplomira ,,,, a ovdi sad prodaješ bubrige za ..... pa ljudi on vam prodaje knjige pa u recesiji mu palo na pamet tako dignut promet .......................
ha ha ha ko da Sandra iz mene progovara
Ali šalu na stranu Dean ima pravo
malo je knjiga kvalitetno sa ovom tematikom ....svakako da ih ima ....da bi se kvalitetno uzgajalo na duže staze neke stvari treba pročitati....Znači onaj kostur je za sve ptice isti poslje u sitnicama i pojedinim specifičnim temama teško da ćete naći sve u jednoj knjizi....
slažem se seniore neki kostur u svakoj disciplini postoji isto kao i načela i onda se na njih samo nadograđuje znanje stečeno kroz određeni period učenja i proučavanja, to cijenim i poštujem i zašto da čovijek ne naplati svoj trud, ali ne volim ovo što sam prije naveo da se preko knjiga dolazi do dodatne zarade pod pojmom "obavezno", čitatelji če sami nači ono što ih zanima i što im treba!
Gost- Gost
evo strina mi je poklonila knjigu upravo sad se školam
usavršavam genetiku toga nije bilo kad sam ja iša u školu...
usavršavam genetiku toga nije bilo kad sam ja iša u školu...
Zanimljiva je ta genetika, ja sam je obožavao u 3 razredu gimnazije kada još nisam ni mislio da ču se baviti uzgojem ptica!
Gost- Gost
moram učit po stare dane jer vidin da ovdi moran poznavat genetiku a ne tiće...
zvrcko sen- Moderator
grande je napisao/la:moram učit po stare dane jer vidin da ovdi moran poznavat genetiku a ne tiće...
e vidiš prijatelju moj da si to prije svatija već bi doša do pisme........ma ne kažu naši strai mudrost dolazi sa godinama.ha hahahahahahahah
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
grande je napisao/la:moram učit po stare dane jer vidin da ovdi moran poznavat genetiku a ne tiće...
VIŠE NOVIH STVARI SAM NAUČIO DOK SAM NA OVAJ FORUM, NEGOLI CEO MOJ PTIČARSKI HOBI
zvrcko sen- Moderator
bocka pusti Grandu provokatora
ima on znanja i putra po glavi i istina je da uzgoji masu kvalitete ali i da ih sve pokloni,,, po meni jedini koji ima kvalitetu ala B Krstulović....
ima on znanja i putra po glavi i istina je da uzgoji masu kvalitete ali i da ih sve pokloni,,, po meni jedini koji ima kvalitetu ala B Krstulović....
Gost- Gost
- Post n°39
pozdrav kolega
zvrcko sen je napisao/la:bocka pusti Grandu provokatora
zvrčko njušimo se ali B.Krstulović je odavno uveo hasap..ja neradim na taj način u mene je samouka škola...uz nešto pomoći starijih tičara...
pa vljda smo na ovim stranica da se i malo zezamo... a ne ona jure ovo je crno je mate crno je...
pozdrav kolega Zvrčko
zvrcko sen- Moderator
ne laži granda ima si ti savjetnika najačeg od najačih.je da nije stariji ali je ćelaviji .....................da da ali se nisi oportavija otkad ti je ukralo pismu.......
bija nam je zajednički prijatelj ovdje dođe kao gost
Zadnja promjena: zvrcko sen; pon 30 oľu - 14:36; ukupno mijenjano 2 put/a.
Gost- Gost
- Post n°41
zvrčko
zvrcko sen je napisao/la:ne laži granda ima si ti savjetnika najačeg od najačih.je da nije stariji ali je ćelaviji .....................da da ali se nisi oportavija otkad ti je ukralo pismu.......
pa i ja san sad ćelav to se kaže stari očak opuza haha.. kakav učitelj takav učenik
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
Ja ne koristim ni jednu literaturu, a kad počnem pravi uzgoj (čistih grdelina), ostavljat ću šta mi se sviđa, fizički, boje i zbog pjesme, i to će bit jedini kriteriji.
Sad da tako ja po nekom dr. Jungenu, Mareku, ili nekom belgijancu radim selekcije, onda ne živim svoj život, nego živim po njegovoj knjizi.
Ne mora sve bit na papiru, ne mora sve bit u okvirima.
Okviri narušavaju ljepotu nepredvidljivog.
Sad da tako ja po nekom dr. Jungenu, Mareku, ili nekom belgijancu radim selekcije, onda ne živim svoj život, nego živim po njegovoj knjizi.
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
drazenxp je napisao/la:Ja ne koristim ni jednu literaturu, a kad počnem pravi uzgoj (čistih grdelina), ostavljat ću šta mi se sviđa, fizički, boje i zbog pjesme, i to će bit jedini kriteriji.
........TO JE PRAVI PUT _ KAO NASLOV MOG POSTA ;;; NEŠTO DOMAČE;;; priznam kad čovjek svojim trudom i znanjem ide u tom smjeru----kad jednom stvoriš nekoliko generacija SVOJIH tvojoj sriči nema kraja..ha ha
SIGURAN sam da ljudi sa ovih prostora znaju i to GENERACIJAMA kako triba sa GRDELINIMA ...
he he KAD VIDIM KAKO LOVE TICE MRAK MI PADNE NA OČI --( tu mislim na talijane ) ja u onakav lov nebi ni išao jer ne vidim gušt...
EEEEEEE kad se samo sjetim,.....
Kad bi po nečijim pravilima morao držati i uzgajati , nebih više uživao u pticama...ljudi moji SAMO SE MORATE USUDITI POČET UZGAJATI a načina ima MILIJUNNNNNNNNNNN......pozdrav.
Tako je Pesti, drago mi je da tako razmišljaš i slažem se s tobom.
Gost- Gost
svaka čast imenjače glavu gori držin ti fige to je pravi uzgajivač ....
Dax BG- Broj postova : 331
Registration date : 15.04.2009
Volim nasu pticu ma kakva da je nego njihovo jato
Gost- Gost
- Post n°47
dražen
drazenxp je napisao/la:Ja ne koristim ni jednu literaturu, a kad počnem pravi uzgoj (čistih grdelina), ostavljat ću šta mi se sviđa, fizički, boje i zbog pjesme, i to će bit jedini kriteriji.
Dražene oćeš mi posudit više onu knjigu.. više san oćelavija čekajući da mi pošalješ poštom tu knjigu koliko je velika nije valjda ko brodski dnevnik???
Evo Grande dio te knjige;
http://public.carnet.hr/ptice/clanci/uzgoj_cesljugara.htm
knjiga je inače toliko velika, da dok pročitaš i vidiš kako sve triba, dođe 8. misec i propadne sezona, pobignu tići u modu iza Velike Gospe
knjiga je inače toliko velika, da dok pročitaš i vidiš kako sve triba, dođe 8. misec i propadne sezona, pobignu tići u modu iza Velike Gospe
zako- Broj postova : 334
Registration date : 02.02.2012
drazenxp je napisao/la:Evo Grande dio te knjige;
Kako me točno zove ta knjiga i ima li je negdje za kupiti kod nas u RH?