+9
xyz
Branimir
Dean
ikayke
zvrcko sen
Rasko
deny
Fago
ticar
13 posters
Koju literatutu,knjige koristite u uzgoju stiglica!
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
ja imam knjigu matije josipovića.ali u većini tih knjiga čovjek piše njegovo mišljenje s kojim se ja u većini ne slažem.
Fago- Broj postova : 704
Registration date : 16.10.2008
http://www.alcedoedizioni.it/home.htm
P.S. ticaru
pa u knjigama i časopisima se i pišu iskustva i svaka pametna knjiga to napominje. Dakle, nema pravila, ali ljudi opisuju svoj pristup U svakoj knjizi ima barem nešto dobro. Pa čak iako nije kvalitetno štivo - i to je dobro jer te uči razlikovati kvalitetu od lošeg...
P.S. ticaru
pa u knjigama i časopisima se i pišu iskustva i svaka pametna knjiga to napominje. Dakle, nema pravila, ali ljudi opisuju svoj pristup U svakoj knjizi ima barem nešto dobro. Pa čak iako nije kvalitetno štivo - i to je dobro jer te uči razlikovati kvalitetu od lošeg...
deny- Broj postova : 58
Registration date : 22.12.2008
kod mene je marjan knjiga - kanarinci i papigice( i sve ostale sumske pjevice), davno sam je nabavio na izletu u SPlitu, odlican prirucnik,
Rasko- Broj postova : 220
Registration date : 13.11.2008
Cuo sam da kod vas u Hrvatskoj
postoji casopis posvecen pticama
Kako se zove taj casopis i dali
postoji mogucnost pretplate
postoji casopis posvecen pticama
Kako se zove taj casopis i dali
postoji mogucnost pretplate
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
Bi je Batuda koliko znam više ne izlazi....
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
I ja sam tako cuo...velika steta
zvrcko sen- Moderator
ma možda počme izlaziti pod kapom saveza .... ima nekih naznaka
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
bilo kako bilo i pot kim bilo...glavno da nastavi jer je bilo jako dobrih clanaka.... reportaza sa prvenstava...i svega ostalog... pa da i mi imamo nas mali Alcedo
Gost- Gost
ja san prije godinu dana bia preplatnik časopisa batuda
za godinu dana san platija 100 kn šta nije skup
neznan jeli još izlazi
imalo ga je kupit u jednom zoo-u
za godinu dana san platija 100 kn šta nije skup
neznan jeli još izlazi
imalo ga je kupit u jednom zoo-u
zvrcko sen- Moderator
pročitaj gore nažalost ne izlazi
Kod nas u Srbiji postoji
AVI FAUNA bilten organizacije sudija Saveza odgajivaca
ali neredovno izlazi
AVI FAUNA bilten organizacije sudija Saveza odgajivaca
ali neredovno izlazi
zvrcko sen- Moderator
koliko ja znam izlaze četri broja godišnje i na visokom nivou je
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
pa neznam baš dali bi se baš složio sa tobom Milane...dobro slažem se da ima hrpa bedastih knjiga u koima jedino što piše je da ptica mora dobiti vodu i hranu redovito jer ako ne če uginuti
ali ima i VRHUNSKIH knjiga o uzgoju - genetici i selekciji ako se snalazis sa talijanskim :
pogledaj link koi je Fago stavio SVE njihove knjige su GROM jedino možda ona o kanarincima je osim što ima genijalne slike malo podbacila previse je opcenita.
I još si pogledaj knjige od Giorgia di Bassegia sad da ne prepisujem naslove ali svakako Campioni e razatori...koju bi trebao pročitati svako ko se bavi uzgojem ptica (aliisto tako i drugih životinja)
vjerujem da na drugim jezicima ima isto tako dobrih knjiga ali meni je najlakše doči do talijanskih knjiga - engleskih imam puno ali ono što imam nije vrijedno spomena.
E sad, ako se ti šepuriš prijateljima time što si pročitao neku knjigu, onda možda džaba ja to tebi pričam
ali ima i VRHUNSKIH knjiga o uzgoju - genetici i selekciji ako se snalazis sa talijanskim :
pogledaj link koi je Fago stavio SVE njihove knjige su GROM jedino možda ona o kanarincima je osim što ima genijalne slike malo podbacila previse je opcenita.
I još si pogledaj knjige od Giorgia di Bassegia sad da ne prepisujem naslove ali svakako Campioni e razatori...koju bi trebao pročitati svako ko se bavi uzgojem ptica (aliisto tako i drugih životinja)
vjerujem da na drugim jezicima ima isto tako dobrih knjiga ali meni je najlakše doči do talijanskih knjiga - engleskih imam puno ali ono što imam nije vrijedno spomena.
E sad, ako se ti šepuriš prijateljima time što si pročitao neku knjigu, onda možda džaba ja to tebi pričam
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
Batuda je bila odličan časopis i šteta što više ne izlazi. Bilo bi dobro kada bi se pod okriljem saveza nešto pokrenulo.
Deane slažem se s tobom nije važno koliko je netko pročitao nego što je pročitao i zapamtio, jer i među knjigama ima svega,od dobrih i kvalitetnih djela do običnih škrabotina.
Deane slažem se s tobom nije važno koliko je netko pročitao nego što je pročitao i zapamtio, jer i među knjigama ima svega,od dobrih i kvalitetnih djela do običnih škrabotina.
Evo prenosim vam jedan tekst iz septembarskog
broja AVIFAUNE
http://img187.imageshack.us/my.php?image=img005qq1.pdf
broja AVIFAUNE
Rasko je napisao/la:Evo prenosim vam jedan tekst iz septembarskog
broja AVIFAUNE
nažalost ne vidi se pročitati ali prepoznajem lika sa tetoviranim grdelinima
Gost- Gost
Gost- Gost
LJUBAV,RAD I ISKUSTVO...JE USPIJEH... ZABORAVI TE KNJIGE SU ZA ŠKOLU....
Gost- Gost
Da ali za pocetnika je itekako bitno.
grande je napisao/la:LJUBAV,RAD I ISKUSTVO...JE USPIJEH... ZABORAVI TE KNJIGE SU ZA ŠKOLU....
jako pametno
baš me zanima koliko če ti života trebati da samo sa svojim radom, iskustvom i ljubavi utvrdiš kako se nasljedjuje svaka boja kod kanarinaca, ili koliko če ti trebati da sam dodješ do Mendellovih zakona ili koliko ćeš ljekova isprobati i ptica pri tome otrovati dok ne otkriješ koi je pravi ljek za koju bolest...
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
Ajme Deane krivo si skužija al si me nasmija..
Grande ti je prva liga čovjek i dobričina, voli tiće nevjerovatno, ma krivo si ga skužija
Grande ti je prva liga čovjek i dobričina, voli tiće nevjerovatno, ma krivo si ga skužija
drazenxp je napisao/la:Ajme Deane krivo si skužija al si me nasmija..
Pa nisam ja rekao da je Grande loš čovjek...nego da im krivu predodžbu o knjigama , dobro ajde malo sam iskarikirao stvar ali ...
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
Knjige su dobre kada se nađeš u nekom problemu ili ti treba nešto za osvježiti znanje, ali ipak mislim da dobar savijet od iskusnijeg vrijedi više nego neka knjiga, jer lakše je kada ti netko nešto objasni nego kada sam po metodi pokušaja i pogrešaka učiš!
Već sam s nekim o tome diskutirao na istom ovom forumu i stvarno ne mogu vjerovati da uopce treba diskutirati o tome dali su knjige dobre ili loše (načelno naravno)
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
Kod knjiga cjenim znanje naukom dokazano....genetika i slično ...a o načinu držanja i uzgoja možemo naširoko raspravljati.......