Merlo je napisao/la:Hehe deane nije svako zlo uvik ni lose .Samo mi se cini da njemacki ,talijanski i hrvatski suci imaju sasvim razlicit stav gledanja na rad sa kanarincima.
na što konkretno misliš ?
Merlo je napisao/la:
95%kanarinaca je moja kucna radinost a nadam se da ce tako i ostat jer ja nekupujem gotove tice vec radim sa svojim a na moju veliku sricu ima i nekih rezultata
ne znam što znači "gotova ptica" ali upravo ti i ja sugeriram da stvoriš svoje JATO za koje češ točno znati što i kako nosi, a po meni je to najbolji put preko homozigotnih ptica u koje onda ubaciš mutaciju-e koja te zanima, dok ovako, metodom slučajnog pogodka nema neke dugoročne sreće, istina dobiti češ ti tu i tamo koju medalje vrijednu pticu, pogotovo ako imaš puno parova ali to nije to (barem to nije moja vizija uzgoja)
Merlo je napisao/la:
Sto se onixa tice neman pojma kako se pojavio i odakle ali cu i dalje radit sa satine ticama sve dok ne dobijem crnog.
Ovaj je dobiven priko nosioca e sad kojeg ?nek ostane moja mala tajna
ako želiš dobiti crnog satineta...ovaj mladi mužjak ti je nosioc, upari ga dogodine sa satinet ženkom, svi mladi če biti crne serije a neki od njih i satineti :-))
ali vjeruj mi, džaba truda... niš posebno :-)) lipokromska ptica sa crvenim očima :-))) (po fenotipu naravno) :-))
a dobivena ovakvim putem pokazivati če odredjenu količinu smedjega, (biti če prljava) znači neče biti konkurentna da je prijaviš pod rubine, ali naravno ako tebe to veseli, zašto ne
zapamti ovu temu pa češ mi dogodine u ovo vrijeme reči dali sam bio u pravu