Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

Problemi sa kanarinkom

Gost
    Gost

Problemi sa kanarinkom Empty Problemi sa kanarinkom

Postaj by Gost sri 28 oľu - 2:14

Pozdrav
    Imam problem sa kojim se nikad nisam susreo a to jest kanarinka stara 11 mjeseci sve uredno obavila gnjezdo napravila sparena al nikako jaje da snese.svako jutro nadjem na podu parilice samo zumance od jajeta mislio sam prvo da netko od njih dvoje pojedu ljusku al jutros sam se potrefio kad se to desilo naime ona snese samo unutrasnji dio jajeta to jest zumance i bjelance a nigdje ljuske.a mislim da nije problem da nema od cega da se formira ljuska jer ima sve moguce na raspolaganju sipina kost,dvije vrste grita pomjesano pa cak i mljevene ljuske od jajeta sam joj dodavo u jajcanu al opet isto.MOLIM ZA POMOC ima li joj spasa
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Problemi sa kanarinkom Empty Re: Problemi sa kanarinkom

Postaj by crv sri 28 oľu - 12:00

elas je napisao/la:Pozdrav
    Imam problem sa kojim se nikad nisam susreo a to jest kanarinka stara 11 mjeseci sve uredno obavila gnjezdo napravila sparena al nikako jaje da snese.svako jutro nadjem na podu parilice samo zumance od jajeta mislio sam prvo da netko od njih dvoje pojedu ljusku al jutros sam se potrefio kad se to desilo naime ona snese samo unutrasnji dio jajeta to jest zumance i bjelance a nigdje ljuske.a mislim da nije problem da nema od cega da se formira ljuska jer ima sve moguce na raspolaganju sipina kost,dvije vrste grita pomjesano pa cak i mljevene ljuske od jajeta sam joj dodavo u jajcanu al opet isto.MOLIM ZA POMOC ima li joj spasa

Ta anomalija može biti prolazna , osobito ako je , kako navodiš mlada ženka u pitanju . Nedostatak ,,građe'' za ljusku jaja nije upitan , nego pokretač procesa stvaranja ljuske .
    Ova pojava je kod domesticranih vrsta nije rijetkost , osobito kod peradi.
    Sve što možeš učiniti je da ,,relaksiraš'' pticu . Odvoji mužjaka , priušti joj kupanje i ako može sunčanje , zeleniš i kalcivit.
    Ako u sljedečoj turi situacija bude ista , ne čudi se jer ptica možda nije fizički u potpunosti formirana mada ima nagon za nesenjem.
    Inače u selekciji od ovakve ženke možeš očekivati da će i njene kćeri ili unuke imati sličnih problema .Ptica za uzgoj mora biti ,,tip-top''.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 28 oľu - 12:31

Hvala ti na odgovoru crv.
    Kanarinka je stvarno tip top dajem joj svega i zelenila i ostalog kupanje ima svaki dan skoro muzijaka sam odvojio . Nista vidjet cemo sta ce vrijeme pokazati u svakom slucaju hvala

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 2:23.