EDUKACIJA progutano je slovo A
+7
Dean
ticar
ikayke
Fago
žalacST
zvrcko sen
kreso
11 posters
ORNITOLOSKA DRUSTVA U HR
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°26
Re: ORNITOLOSKA DRUSTVA U HR
Merlo- Broj postova : 426
Registration date : 22.08.2008
- Post n°27
Eben li ti misa maloga tebi i progutanom `A` Zbog takvih stvari dolazi do zavrzlama jer nije bitno vali li jedno slovo ili ne bitan je srz stvari o kojim se radi. Zato bolje nista ne pisat ili ti ga mucat negoli gluposti pisat
Fago- Broj postova : 704
Registration date : 16.10.2008
- Post n°28
Merlo je napisao/la:Eben li ti misa maloga tebi i progutanom `A` Zbog takvih stvari dolazi do zavrzlama jer nije bitno vali li jedno slovo ili ne bitan je srz stvari o kojim se radi. Zato bolje nista ne pisat ili ti ga mucat negoli gluposti pisat
Merlo legenda si
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°29
Napisao si sta je to edukcija? Onda sam prvo stao i gledam sta je to, provjeravam u ranijim postovima i vidim da gore nije pogresno, nego da si ti pogresno napisao, tj. progutao slovo A sta je cinjenica, a edukacija svi znamo sta je.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°30
Dean je napisao/la:kako to misliš teško da su od matičnog jata...
mlade ptice koje su potekle od matičnog jata...ako kupuješ kod pravog uzgajivaća trebale bi imati genetska svojstva kao i njihovi roditelji...ne vidim tu problem...
problem je što taj koi kupi pticu ne zna složiti parove kao ovaj šta mu je prodao pticu i što je najbitnije ovaj šta mu je prodao pticu točno zna šta mu ptice nose i na šta mora paziti kod parenja...zato se kvalitetno jato stvara više godina a uništava u jednu
ja ti govorim da baš uzgajivač onaj pravi kupi par muških negdi sa strane npr u dubrovniku i pari ih sa svojim ženkama i te ptice prodaje,a one iz svog odabranog jata neda nikome.
ja znam čovjeka koji nikad nije nikom prodao niti jednu ženku.a ako je onda b ih slao što dalje,taj čovjek je godinama bio prvak.
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°31
Dean je napisao/la:zvrcko sen je napisao/la:
Dejane zašto onda istrijani koji govore talijanski ko materinji i italija im je ispred nosa imaju GENERALNO lošije ptice od Splićana......
Pa ne znam zašto bi blizina Italije i poznavanje talijanskog bio uvijet da neko ima dobre ptice...
po toj logici bi oni koi žive u Italiji bili SVI svjetski prvaci zamisili samo njima je talijanski materinji jezik a i žive u Italiji
ili misliš da čim se predje granica i kažeš da si iz Istre dobiješ transporter sa 10 parova svjetske klase za 15 jura, nosiš kući i ti si svjetski prvak dogodine...
Uostalom i sva poznata uzgajivačka imena, redoviti svjetski prvaci svake godine prodaju po 200 i više svojih ptica a dogodine su opet oni ti koi su svjetski prvaci...a i kad uzme novu vrstu opet je za godinu dvije u svjetskom vrhu...misliš da to nema veze malo i sa znanjem...
a o GENERALNO lošijim pticama bi se dalo raspravljati iako mogu i ja u startu povuči temu da Split ima 10 x više uzgajivaća nego Pula, pa samim tim uspije isplivati i više kvalitetnijih ptica...
eto
a što se tiće edukacije...nisam mislio da ja nekom držim predavanja..nego na samoedukaciju, danas je barem puno toga lako dostupno...a ne ko kad sam ja počinjao ZOV i knjiga Bore Vasića
glavni problem u HOS u je što je prosjek godina članova preveliki...neznam koliko imamo članova izmedju 20 i 30 godina ali mislim da ih mogu na prste ruke prebrojati.
i neznam zašto misliš da neko napada HOS ili nedajbože ZOSH , mislim da samo trebamo biti realni, jer ako tupimo kako smo najbolji i kako je sve super onda nema potrebe ništa popravljati niti ništa dalje raditi...
kvantitet diže kvalitet
u italiji PET uzgajivača uzgoje voše ptica vego cijeli HOS skupa.... ujedno tih pet uzgajivača imaju osiguran prostor za uzgoj nego 90% nas skupa za življenje....
Svi viškovi uzgoja se mogu bez problema prodat....... I sad ćemo se mi uspoređivat sa italijom ......
U italiji postoje ljudi koji žive od uzgoja PROFESIONALCI i ti se uspoređivaš sa njima
"a o GENERALNO lošijim pticama bi se dalo raspravljati iako mogu i ja u startu povuči temu da Split ima 10 x više uzgajivaća nego Pula, pa samim tim uspije isplivati i više kvalitetnijih ptica... "
ako ovako razmišljaš u odnosima Pula-Split zašto različite mjere u Hrvatska-Italija
"i neznam zašto misliš da neko napada HOS ili nedajbože ZOSH , mislim da samo trebamo biti realni, jer ako tupimo kako smo najbolji i kako je sve super onda nema potrebe ništa popravljati niti ništa dalje raditi......................................."
Ovo nisam nigdje rekao... promjene su potrebne bile nabolje ili na lošije nije bitno ..jer svako zlo nije za zlo niti dobro za dobro...a što se realnosti tiće treba biti realan... lako je govorit ali treba i radit...
što se tiće ove teme ja , a što se tiće talijanskih uzgajivača
2 dean
"Budaletino jedna" cili FOI se ne nasmije ko mi kad smo zajedno ,,,, gledaju se sa zavišću i podmeću ko koga ...privarili bi i rođenog brata ... a ti meni o FOI više meni vridi da su tvoje dvi male dobre -skupa sa Sandrom nego cila italija i njihova ornitofilska zajednica. A ti meni fOI oš stavit za uzor i da jesu nebi ti prizna
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°32
ma ne pada mi na pamet stavljat FOI (ni bilo koju drugu organizaciju) kao uzor, pa oni su puni rupa i problema medju sobom da je milina.
samo sam rekao da ako usporedjuješ nešto onda treba to i precizirat...
tj. kaži Deanove ptice su bolje ili lošije od Markovih ptica...kuzis šta hoču reć a ne Splitske su bolje od Pulskih...ili Talijanske su bolje od Hrvatskih...
a to što je neko PROFESIONALAC kako ti kažeš...ne mora značiti da mora imati bolje ptice od mene ili tebe, koliko sam ja upoznat sa situacijom...a jesam ti kako ih ti zoveš profesionalci su u stvari nakupci i preprodavaći (čast izuzecima ali njih je jako malo)...
eto, mi smo bolja ekipa od bilo kakvog FOI-a o tome nema govora, ali volio bi da imamo mrvicu veću ulogu na jačim međunarodnim izložbama ili svjetskom prvenstvu nedajbože kod nas je jedini koi na svjetskom prvenstvu realno očekuje medalju Arsić sa malinoima, vjeruj mi da boja nema šanse...uostalom još malo pa čemo i vidjeti
znaš možda ko je šta poslao ...?
samo sam rekao da ako usporedjuješ nešto onda treba to i precizirat...
tj. kaži Deanove ptice su bolje ili lošije od Markovih ptica...kuzis šta hoču reć a ne Splitske su bolje od Pulskih...ili Talijanske su bolje od Hrvatskih...
a to što je neko PROFESIONALAC kako ti kažeš...ne mora značiti da mora imati bolje ptice od mene ili tebe, koliko sam ja upoznat sa situacijom...a jesam ti kako ih ti zoveš profesionalci su u stvari nakupci i preprodavaći (čast izuzecima ali njih je jako malo)...
eto, mi smo bolja ekipa od bilo kakvog FOI-a o tome nema govora, ali volio bi da imamo mrvicu veću ulogu na jačim međunarodnim izložbama ili svjetskom prvenstvu nedajbože kod nas je jedini koi na svjetskom prvenstvu realno očekuje medalju Arsić sa malinoima, vjeruj mi da boja nema šanse...uostalom još malo pa čemo i vidjeti
znaš možda ko je šta poslao ...?