Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+7
Dean
ticar
ikayke
Fago
žalacST
zvrcko sen
kreso
11 posters

ORNITOLOSKA DRUSTVA U HR

kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

ORNITOLOSKA DRUSTVA U HR Empty ORNITOLOSKA DRUSTVA U HR

Postaj by kreso ned 14 pro - 1:29

Evo ljudi mene zanima nesto sta se tice ove teme inace nisan zna di postavit ovakvo pitanje pa eto mozda je ovako najbolje a pitanje je da li je neko uclanjen u kakvo ornitolosko drustvo na podrucju Splita i okolice?
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

ORNITOLOSKA DRUSTVA U HR Empty Re: ORNITOLOSKA DRUSTVA U HR

Postaj by zvrcko sen ned 14 pro - 14:31

na području splita ti djeluje
    1 . marjan
    2. zvončac
    3. solin
    4. kaštela

koji su članice sodd

ja sam član marjana i predsjednik sodd-a
    žalacST
    žalacST

Broj postova : 263
    Registration date : 20.09.2008

Postaj by žalacST ned 14 pro - 18:53

ja sam u društvu Kaštela...tj. Kozjak-Kaštela
    Fago

Broj postova : 704
    Registration date : 16.10.2008

Postaj by Fago ned 14 pro - 19:01

Podatke o Drustvima u HR možete naći na stranicama Dubrovačkog društva:
    http://www.staglin.hr/drustva.asp

Nažalost, iz nekih LOŠIH razloga, stranica nije ažurirana kako je to bilo zamišljeno...
    Sad Crying or Very sad Crying or Very sad
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen pon 15 pro - 0:31

Fago je napisao/la:Podatke o Drustvima u HR možete naći na stranicama Dubrovačkog društva:
    http://www.staglin.hr/drustva.asp

Nažalost, iz nekih LOŠIH razloga, stranica nije ažurirana kako je to bilo zamišljeno...
    Sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Ovo je spisak društava koji su se tada takmičila.... trenutno u R Hrvatskoj postoje 48 društava više i manje aktivna
    kreso
    kreso

Postaj by kreso uto 16 pro - 0:09

i sta je potrebno za uclanjenje u neko takvo drustvo dali je preko drustva moguce doc i do kakve literature ornitologiji jer ode u italiji to funkcionira na nacin da se uclanis i onda ti na kucnu adresu dolaze razni prirucnici o kanarincima ,razne obavjesti o izlozbama dosta tih informacija i podataka vezanih za ornitologiju,razni skupovi itd.
    ikayke
    ikayke
    Admin
    Admin

Broj postova : 1510
    Registration date : 09.09.2008

Postaj by ikayke uto 16 pro - 0:31

Za uclanjenje u drustvo u HR ti je potrebno samo doci na sastanak nekog od drustva i uclanit se, platit upisninu i clanarinu i to je to, clan si drustva... sta dobivas.... ukaratko nista vise od mogucnosti narudzbe ornitoloskih prstenova za ptice, neka nova poznanstva i to je to.... literaturu i obavjesti ti nitko nece servirati....ako te zanima ces se sam izboriti za sve to... ipak ne zaboravi da je italija u uzgoju ptica bar 20 godina ispred nas, bar po mom misljnju (da se nitko ne uvrijedi)
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen uto 16 pro - 2:55

ikayke je napisao/la:Za uclanjenje u drustvo u HR ti je potrebno samo doci na sastanak nekog od drustva i uclanit se, platit upisninu i clanarinu i to je to, clan si drustva... sta dobivas.... ukaratko nista vise od mogucnosti narudzbe ornitoloskih prstenova za ptice, neka nova poznanstva i to je to.... literaturu i obavjesti ti nitko nece servirati....ako te zanima ces se sam izboriti za sve to... ipak ne zaboravi da je italija u uzgoju ptica bar 20 godina ispred nas, bar po mom misljnju (da se nitko ne uvrijedi)

u italiji ima više sudaca nego u R Hrvatskoj uzgajivača....

iznenadili bi se koliko smo mi jaki uzgajvači..... ali Italija masovnošču i lobiranjem gazi sve, a kamo ne nas male.... npr... U svijetu još nije napravljena FinkXčešljugar, a Ž. Čudina je to napravija....

Kod nas je to Hobi, ljubav i izazov vani je to BIZNIS.
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar uto 16 pro - 4:54

zvrcko sen je napisao/la:
    ikayke je napisao/la:Za uclanjenje u drustvo u HR ti je potrebno samo doci na sastanak nekog od drustva i uclanit se, platit upisninu i clanarinu i to je to, clan si drustva... sta dobivas.... ukaratko nista vise od mogucnosti narudzbe ornitoloskih prstenova za ptice, neka nova poznanstva i to je to.... literaturu i obavjesti ti nitko nece servirati....ako te zanima ces se sam izboriti za sve to... ipak ne zaboravi da je italija u uzgoju ptica bar 20 godina ispred nas, bar po mom misljnju (da se nitko ne uvrijedi)

u italiji ima više sudaca nego u R Hrvatskoj uzgajivača....

iznenadili bi se koliko smo mi jaki uzgajvači..... ali Italija masovnošču i lobiranjem gazi sve, a kamo ne nas male.... npr... U svijetu još nije napravljena FinkXčešljugar, a Ž. Čudina je to napravija....

Kod nas je to Hobi, ljubav i izazov vani je to BIZNIS.

tako je majstore to i ja svaki dan govorim,mi mamo dosta kvalitetne ptice samo to nitko ne cjeni.

i ovo za biznis,meni kolega dobije prvo misto u kolekciji i priđe mu čovik i kaže koliko cjeniš ove kanarince a on njemu po 250 kn,čovik začuđen i kaže samo toliko,a ovaj njemu da po toliko ih ja prodajem,znači ne cjenimo svoje ptice i po tome se vidi da je to naš hobi a ne zarada.
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen uto 16 pro - 14:42

a on njemu po 250 kn,čovik začuđen i kaže samo toliko,a ovaj njemu da po toliko ih ja prodajem,znači ne cjenimo svoje ptice i po tome se vidi

Dragi tićar ne slažem se sa tobom.....

cijena tice u italiji je od 15-100 Eura neke vrste i više............njihovi prosječani dohodak je 2ooo eura...pa ti vidi kod nas je prosječna plača 35oo kuna.....

da ne govorim o cijeni hrane koja je kod talijane JEFTINIJA !!!!!! cca vreća hrane cca 130 kn,,,
    a kod nas 300 pa ti vidi

po meni cijena hrna ne bi smjela biti skuplja od 200 kn a ptica 70 kn ,a maximalno 15o kn ,, onda bi valjda ovaj hobi malo živnija.. ovako neki rade biznis Very Happy pa prodaju ptice po 50-70 eura ...i to ne nagrađene ptice već malo bolji škart ......

unaprijed se izvinjavam onima koje sam taka affraid tongue
    ikayke
    ikayke
    Admin
    Admin

Postaj by ikayke uto 16 pro - 14:57

zvrcko sen je napisao/la:unaprijed se izvinjavam onima koje sam taka affraid tongue

hehe DOBRA!!
    kreso
    kreso

Postaj by kreso uto 16 pro - 20:44

Upravo tako zvrcko meni uzgajivaci u italiji kazu da suradjuju sa hrvatskin uzgajivacima i hvale nas samo je istina da je skuplje u nas i hrana i tici ode su te cijene koje si napisa a u nas vidin skuplje
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean uto 16 pro - 22:40

dajte ljudi ne generalizirajte...talijana ima milijardu i sad reč da su oni bolji ili lošiji uzgajivači od nas, je preglupo svako ima svoje ime i prezime može se reči eventualno da je Marko Marković gori od Mirka Filipovića Smile i to je to

a što se tiće kvalitete hrvatskih ptica...pa neznam baš...to je sve nekakav prosjek...takvih ptica su puni štandovi u Reggio Emiliji...još uvijek brdo uzgajivača nezna ni koju vrstu ima a kamoli kakva mu je kvaliteta, mislim da bi naši ptičari trebali poraditi malo na edukaciji (ne što se tiće uzgoja, nego što se tiče selekcije i usmjeravanja uzgoja)
    Fago

Postaj by Fago uto 16 pro - 23:21

U potpunosti se slažem s Deanom!
    Uistinu je glupo generalizirati....

Pa čak i kada se izvadi prosjek i priča na razini prosjeka možemo se poklopiti po ušima.
    Par bastadera faune europe i to je to. Daljna priča o kanarincima, fauni, egzotama i ostalim pada u vodu. Entuzijazam je veliki kod par možda 20tak ljudi u RH i to je ono na što možemo igrati. Ostalo - čisti prosjek. Edukacija u Društvima čista 0 (čitaj NULA). Sve se svodi na pojedince.... Bogu fala da postoji internet pa stvari postaju vidno dostupnije...

Ozbiljan pristup za koji smatram da je jedini opravdan da to krene naprijed je EDUKACIJA i ovo je jedan vid toga. Mislim na ovaj forum i njegove članove koji su voljni podijeliti stečeno znanje i to isključivo kroz vlastito iskustvo.

I zato kažem FORCA FORUM i svim snagama naprijed Exclamation study Very Happy
    žalacST
    žalacST

Broj postova : 263
    Registration date : 20.09.2008

Postaj by žalacST uto 16 pro - 23:25

živija govornik Fago..odlično napisano
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen sri 17 pro - 1:54

Dean je napisao/la:dajte ljudi ne generalizirajte...talijana ima milijardu i sad reč da su oni bolji ili lošiji uzgajivači od nas, je preglupo svako ima svoje ime i prezime može se reči eventualno da je Marko Marković gori od Mirka Filipovića Smile i to je to

a što se tiće kvalitete hrvatskih ptica...pa neznam baš...to je sve nekakav prosjek...takvih ptica su puni štandovi u Reggio Emiliji...još uvijek brdo uzgajivača nezna ni koju vrstu ima a kamoli kakva mu je kvaliteta, mislim da bi naši ptičari trebali poraditi malo na edukaciji (ne što se tiće uzgoja, nego što se tiče selekcije i usmjeravanja uzgoja)

Dejane zašto onda istrijani koji govore talijanski ko materinji i italija im je ispred nosa imaju GENERALNO lošije ptice od Splićana...... scratch study study study

Ozbiljan pristup za koji smatram da je jedini opravdan da to krene naprijed je EDUKACIJA i ovo je jedan vid toga. Mislim na ovaj forum i njegove članove koji su voljni podijeliti stečeno znanje i to isključivo kroz vlastito iskustvo.

Edukacija koga kad sno orgnizirali predavanja na njima je uvjek bilo prisutno samo par nas koji smo to znali... šta ćeš ti njemu pričat..... Ja sam ispa redikul kad sam reka da sam vidija majora, bastardu grd x faganela .........pa brate mili dopizdilo glumit redikula........ako me tko pita tu sam ali da trošim svoje znanje i slobodno vrijeme dabi me neko zajebava ne hvala....
    Za Ređo emiliju sam znao prvi u dalmaciji nagovorija Travu i Klaudija da odemo tamo e sad nakon dvadesetak godina ove godine pipravnik meni e da ste bili u Regio ,a mene smij ......
    mladi ljudi dolaze puni snage kao fago,dejan, aco,krešo itd ja ih od milja zovem mladi jastrebi i dajem im podršku ijako mislim dabi mogli biti aktivniji imaju znanja .....................

da nema ovog malog zvrcka , marka, lorda već davno bi ja u ilegalu..
    Ustvari mislim da sam napravio jako dobar posao u desetak godina registrirao sam HOS sudjelovali smo na svjetskoj redovito u sudačkoj imamo mlade i kvalitetne suce ..dokletal, librenjak, dean, marušić, arsić, ivezić, ervino, mihaliček, Ajduković, i još dosta kvalitetnih pripravnika. tu mislim na tebe fago, mandića i petrovića.. koji po meni sutra mogu biti sudci po svojim moralnim karakteristikama........
    Ijako sam po godinam i ja "mlad" u ovom hobiju sam stara garda i zato dopustite da uživam u svojim jocolor affraid clown jer vas smatram svojom porodicom....

Svako napad na bilo koga člana HOS-a i ZOSH-a smatram napadom na moju familiju oni koji ovo ne razumiju ja ih žalim, jer familija je svetinja koja se ne dira.

Znači FOI je goli kurac za nas, jer imaju više para od sponzorstva godišnje nego svi članovi HOS-a vrijednosti nekretnina...
    Fago

Postaj by Fago sri 17 pro - 2:17

Fala zvrcko sen, na lijepim riječima i mišljenju o nama mladima. cheers

Nitko ovdje ne udara po hrvatskim tičarima nego raspravljamo o nivou znanja. Činjenica je da su talijani velika nacija i da imaju love, ali isto tako je da činjenica da su napredniji od nas. To pokazuju njihovi rezultati.

Naravno da je na svima nama da potaknemo mlade i one starije (koji to žele) da napreduju u znanju. Svi smo mi, ili velika većina, imali rasprave u Društvima gdje su nas nazivali redikulom i znamo kakav je to osjećaj...

Po fanatizmu mislim da nam nema premca, pa to i rezultati naših bastadera faune europe dovoljno govore. Koji skučeni uvjeti, a koji rezultati... Ali nažalost to su pojedinci.

Podizanjem nivoa znanja može se postići puno više. Znam da je to težak proces u našim prilikama i upravo su naše prilike razlog zašto smo tu gdje jesmo.

Malo sam razočaran od svega što se događa u Zg društvu (gdje sam sada član) zato sam se malo i maknuo od funkcija i neke šire aktivnosti. Ali doći će vrijeme - znam to Very Happy

P.S. Svi smo ovdje radi iste ljubavi - PTICA
    xyz

Broj postova : 2232

Postaj by xyz sri 17 pro - 9:40

Fago je napisao/la: Edukacija u Društvima čista 0 (čitaj NULA). Sve se svodi na pojedince.... Bogu fala da postoji internet pa stvari postaju vidno dostupnije...

He he, sad sam dobio dojam da u Društvima fino igraju na karte i pijuckaju kakvu cugu, a ponekad se i tica spomene.. šalim se al eto nasmijalo me Cool
    Branimir
    Branimir

Broj postova : 1968
    Registration date : 12.06.2008

Postaj by Branimir sri 17 pro - 14:46

Je istina je to što je Fago napisao jer za onu članarinu od 100 kuna ne dobiješ ništa sve se sam moraš snalaziti preko neta ili preko poznanika. Mnogima je to teško budući da je večina članiva stariji ljudi koji se baš i ne snalaze internetom. Da smo entuzijasti to je istina, jer teško da bi se time netko bavio da je riječ o samoj zaradi a ne o ljubavi. Teško da če ijedno društvo opstati ako se ne bude radilo sa mladima,jer znam iz osobnog iskustva kada sam htio nekim pokazati i pomoći da se poćnu time baviti svi su me čudno gledali i odustali prije nego su uopče i počeli. Zato veseli što se barem ova mladost sa foruma interesira za ptice( Zvrcko,Marko i dr.) Edukacija je tu nužna jer svako novo doba nosi nešto novo a to se ne može postići skupljanjem savjeta od "starih tićara" i upravo tu vidim ulogu Društva, pa makar da 2-3 puta godišnje organizira kakvo predavanje ili sastanak obrazovno-edukacijskog karaktera.
    Dean
    Dean

Postaj by Dean sri 17 pro - 19:41

Dejane zašto onda istrijani koji govore talijanski ko materinji i italija im je ispred nosa imaju GENERALNO lošije ptice od Splićana...... scratch study study study

Pa ne znam zašto bi blizina Italije i poznavanje talijanskog bio uvijet da neko ima dobre ptice...
    po toj logici bi oni koi žive u Italiji bili SVI svjetski prvaci zamisili samo njima je talijanski materinji jezik a i žive u Italiji SmileSmile

ili misliš da čim se predje granica i kažeš da si iz Istre dobiješ transporter sa 10 parova svjetske klase za 15 jura, nosiš kući i ti si svjetski prvak dogodine...

Uostalom i sva poznata uzgajivačka imena, redoviti svjetski prvaci svake godine prodaju po 200 i više svojih ptica a dogodine su opet oni ti koi su svjetski prvaci...a i kad uzme novu vrstu opet je za godinu dvije u svjetskom vrhu...misliš da to nema veze malo i sa znanjem...

a o GENERALNO lošijim pticama bi se dalo raspravljati lol! iako mogu i ja u startu povuči temu da Split ima 10 x više uzgajivaća nego Pula, pa samim tim uspije isplivati i više kvalitetnijih ptica... Very Happy

eto Smile

a što se tiće edukacije...nisam mislio da ja nekom držim predavanja..nego na samoedukaciju, danas je barem puno toga lako dostupno...a ne ko kad sam ja počinjao ZOV i knjiga Bore Vasića

glavni problem u HOS u je što je prosjek godina članova preveliki...neznam koliko imamo članova izmedju 20 i 30 godina ali mislim da ih mogu na prste ruke prebrojati.

i neznam zašto misliš da neko napada HOS ili nedajbože ZOSH lol! , mislim da samo trebamo biti realni, jer ako tupimo kako smo najbolji i kako je sve super onda nema potrebe ništa popravljati niti ništa dalje raditi...
    Dean
    Dean

Postaj by Dean sri 17 pro - 19:42

ma daj gledaj koje postove pišemo...ajde jedno veče da zakažemo grupno chatanje pa da se ispričamo fino Smile
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908

Postaj by ticar sri 17 pro - 22:11

Dean je napisao/la:

Pa ne znam zašto bi blizina Italije i poznavanje talijanskog bio uvijet da neko ima dobre ptice...
    po toj logici bi oni koi žive u Italiji bili SVI svjetski prvaci zamisili samo njima je talijanski materinji jezik a i žive u Italiji SmileSmile

ili misliš da čim se predje granica i kažeš da si iz Istre dobiješ transporter sa 10 parova svjetske klase za 15 jura, nosiš kući i ti si svjetski prvak dogodine...

Uostalom i sva poznata uzgajivačka imena, redoviti svjetski prvaci svake godine prodaju po 200 i više svojih ptica a dogodine su opet oni ti koi su svjetski prvaci...a i kad uzme novu vrstu opet je za godinu dvije u svjetskom vrhu...misliš da to nema veze malo i sa znanjem...

a o GENERALNO lošijim pticama bi se dalo raspravljati lol! iako mogu i ja u startu povuči temu da Split ima 10 x više uzgajivaća nego Pula, pa samim tim uspije isplivati i više kvalitetnijih ptica... Very Happy

eto Smile

a što se tiće edukacije...nisam mislio da ja nekom držim predavanja..nego na samoedukaciju, danas je barem puno toga lako dostupno...a ne ko kad sam ja počinjao ZOV i knjiga Bore Vasića

glavni problem u HOS u je što je prosjek godina članova preveliki...neznam koliko imamo članova izmedju 20 i 30 godina ali mislim da ih mogu na prste ruke prebrojati.

i neznam zašto misliš da neko napada HOS ili nedajbože ZOSH lol! , mislim da samo trebamo biti realni, jer ako tupimo kako smo najbolji i kako je sve super onda nema potrebe ništa popravljati niti ništa dalje raditi...

je ali teško da su te ptice koje proda od njegovog matičnog jata.isto ko jedan što svake god uzme tice kod nekog i s tim pticama napravi cijelo jato i onda prodaje pod svoje ptice.to je biznis lol!
    Dean
    Dean

Postaj by Dean sri 17 pro - 22:46

kako to misliš teško da su od matičnog jata...

mlade ptice koje su potekle od matičnog jata...ako kupuješ kod pravog uzgajivaća trebale bi imati genetska svojstva kao i njihovi roditelji...ne vidim tu problem...

problem je što taj koi kupi pticu ne zna složiti parove kao ovaj šta mu je prodao pticu i što je najbitnije ovaj šta mu je prodao pticu točno zna šta mu ptice nose i na šta mora paziti kod parenja...zato se kvalitetno jato stvara više godina a uništava u jednu Smile
    Merlo
    Merlo

Broj postova : 426
    Registration date : 22.08.2008

Postaj by Merlo sri 17 pro - 23:27

e momci sramota me ali moram pitat Sta je EDUKCIJA ????rodija sam se u imockome krsu ,isa i zavrsio skolu u splitu ali tu ric nikad nisam cuo
    ikayke
    ikayke
    Admin
    Admin

Postaj by ikayke sri 17 pro - 23:31

Merlo... edukacija ili obrazovanje.... usvajanje nekih novih spoznaja o stvarima

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 15:32.