by PESTI čet 30 pro - 13:57
Eumox , ne prihvaćam kad govoriš kao sad za svoje da su "imam lose tice,sve skart i nakljukano vitaminima i hemijom".
Takodjer ne prihvaćam da si uzgojio preko 1000 grdelina ,....ostalo je manje bitno i nije vrijedno spomena.
Nije mi cilj prepirka već razumna diskusija.Kad pokušavam složiti ,,slagalicu,, kako ti gledaš na ptice toga jednostavno nema jer su ti podatci od ,,nekih njemačkih starih uzgajivača,, ili iz knjige Natalle.
Još nisi rekao u svojih 670 postova ,,dogodilo se to i to,,(2-3 slike to neće rješiti)
Kroz dvije godine koliko sam na forumu predstavljam upravo takvu vrstu uzgoja (naslov teme),probleme koje sretnem ,način na koji uzgajam ,kako rješavam veće ili manje prepreke ,kroz razna videa sam makar malo nešto i demonstrirao,.........
Samo budaletina za takvog uzgajivača može reći da ne valja, moje je mišljenje.
Svi imamo izbor što volimo držati od ptica i naravno način na koji držimo. Ponekad se u tome razlikujemo čak i drastično ,ali onaj tko može pokazati makar nešto rezultata od onoga što radi nije za kritiku.
Vrtim čak iste ptice iz godine u godinu ,(najstariji grdelin kojeg sam koristio u uzgoju imao je 18 godina),dokazao sam sam sebi da mužijak od 15 godina može biti PLODNA PTICA , par ženki koje su stare 5-6 godina othranile su zavidan broj ptica , čak i druge vrste (mexičku ,kanarinca,vrduna,baštarde,..) ,itd,itd,itd,itd,itd,.......To je MOJE ISKUSTVO .(ja malo o sebi ,da nije samo za tebe ja,ja,ja i samo ja)
Sve ovo piše na forumu kroz moje postove i onaj čovjek koji ,,sluša drugu osobu kad govori,,može primjetini da sam dobar dio svog iskustva PODJELIO sa svima koji čitaju ovakve teme.
Ništa nije idealno u ničijem uzgajalištu.Netko se drži tablice i uspješno uzgaja grdeline , ali ako se netko usudi pokazati da se može i bez toga uzgojiti grdelin ,čak i žestoko uzgajati preko ,,divlje krvi,,u uzgoju koristiti sezonsko bilje ,ne koristiti prenvetivu ,koristi sve ono što je tablicom zabranjeno i ima nekakav rezultat ,pitam se zašto bi to bilo loše ili neprihvatljivo.
pozzz!