Podravljam sve sudionike foruma a posebno bih pozdravio moga hababa (prijatelja) euma nasega pticara iz moga grada na vrbasu BANJALUKE.za ovakvu urednost i lijepe i zdrave ptice mogli bi jedno jagnje da ispecemo pored nasega vrbasa ....kada prihajes u bosnu i hercegovinu javi se pozdrav
+23
riberi
ELVIR ALIDZANOVIC
xyz
brabus
komiza
Boban NA
pavao
malinois
DAMIAN
vansal
crv
Siskin
zoranV
Carduel
seadriver
NAVI
pippa
Dax BG
ERVINO
bizar
DjordjeVet
zoran ptice pjevice
PESTI
27 posters
Uvođenje svježe krvi u uzgoj
ELVIR ALIDZANOVIC- Broj postova : 73
Registration date : 16.01.2010
- Post n°51
Re: Uvođenje svježe krvi u uzgoj
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°52
Odlične ptice eumo, prostor i higijena na visokom nivou. Bravo samo tako nastavi prijatelju.
riberi- Broj postova : 182
Registration date : 09.02.2009
- Post n°53
nakon svih komentara nemam šta nadodati.sve je rečeno.vidi se da ne žališ truda ni materijala a i ljubavi je mnogo u ovom ptićarniku.bilo bi lijepo kad bi se još neki uzgajivači predstavili na zaista ovako lijep način.
baketin- Broj postova : 42
Registration date : 06.03.2010
- Post n°54
RIJEČI SU SUVIŠNE!!!
pippa- Broj postova : 25
Registration date : 23.12.2010
- Post n°56
Tigre svaka čast i ja bih u životu ovo želio imati,možda nekad u budućnosti i bude nešto slično,do kad ptice držiš zajedno?kad si ovo snimao?
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°57
EUMOX , ovo sve tvoje?
Pomislio sam da je jedan od niza linkova sa neta , dok nisam vidio tursku - ukuvanu kafu u fildžanu
Lejlu je mogao namontirat bili tko.
Što reći nego uzorni , školski primjer interijernoga uzgoja. Bravo majstore!
Pomislio sam da je jedan od niza linkova sa neta , dok nisam vidio tursku - ukuvanu kafu u fildžanu
Lejlu je mogao namontirat bili tko.
Što reći nego uzorni , školski primjer interijernoga uzgoja. Bravo majstore!
Gost- Gost
- Post n°58
Prije svega,svima se zahvaljujem na komentarima i neznam zasto me sad prozvaste tigar,jeli sto sam zaboravio promjeniti avatar ili zbog desnog ramena...nije ni vazno. Snimci su nadam se skromni,nisam otvarao ormare ni ladice niti pokazivao pribor i zalihe a ni mnoge druge stvari. Nema inkubatora,cincilatora ni karburatora,niti bilo kakvih pomagala uzgoja,jer drzim da je zdrava ptica samo ona odhranjena od bioloskog roditelja koji hranom daje potrebna antitjela za zdrav imunitet... Pehar koji stoji kod prozora,nije ni fokusiran ni priblizavan ni uslikan, sve zbog toga sto sam se trudio da sve bude maksimalno skromno predstavljeno,a i smatram da to nije neko mjerilo.
@malinois ,hvala ti pozivu,za prave ljude se uvjek moze naci vremena za popiti kafu. Mozda krenem od Kleka,pa prema Splitu jer i tamo ima dobrih prijatelja. Takodjer pozdravljam svog hababa (prijatelja) i Banjalucanina @ELVIRA ALIADZANOVICA,svjetskog sampiona za kanarince,i nadam se da ce mo kada dodjem, negdje na obali Vrbasa okrenuti janjca sa ostalim prijateljima
@pippa, ja sam onaj sto puno zuji a malo meda daje , a med je zdrav u manjim kolicinama , neznam sta ono gore pitas, muzjaci su posebno vec od kraja decembra i oni sada dobijaju sta im je potrebno, a zenke su samo u letilicama ...
@Crve, nije Turska kafa, nego Senseo iz automata, ali prva liga - probaj ako imas priliku pa se uvjeri, Turska ide u manje soljice (tzv. fildzane)
PS. ja se ovim putem unapred zahvaljujem i onima koji budu eventualno stavljali komentare. Snimaka ce biti jos,
a sljedece godine prosirujem mutacije i ulaze tu: Opalna mutacija,Bjelogrli sp. blanko (bjeli) , Isabel-satinet, Witkop-satinet, Witkop-pastel.
@malinois ,hvala ti pozivu,za prave ljude se uvjek moze naci vremena za popiti kafu. Mozda krenem od Kleka,pa prema Splitu jer i tamo ima dobrih prijatelja. Takodjer pozdravljam svog hababa (prijatelja) i Banjalucanina @ELVIRA ALIADZANOVICA,svjetskog sampiona za kanarince,i nadam se da ce mo kada dodjem, negdje na obali Vrbasa okrenuti janjca sa ostalim prijateljima
@pippa, ja sam onaj sto puno zuji a malo meda daje , a med je zdrav u manjim kolicinama , neznam sta ono gore pitas, muzjaci su posebno vec od kraja decembra i oni sada dobijaju sta im je potrebno, a zenke su samo u letilicama ...
@Crve, nije Turska kafa, nego Senseo iz automata, ali prva liga - probaj ako imas priliku pa se uvjeri, Turska ide u manje soljice (tzv. fildzane)
PS. ja se ovim putem unapred zahvaljujem i onima koji budu eventualno stavljali komentare. Snimaka ce biti jos,
a sljedece godine prosirujem mutacije i ulaze tu: Opalna mutacija,Bjelogrli sp. blanko (bjeli) , Isabel-satinet, Witkop-satinet, Witkop-pastel.
pippa- Broj postova : 25
Registration date : 23.12.2010
- Post n°59
ja sam pitao kada si ovo snimao prije mjesec,dva ,godinu,2 godine?
Gost- Gost
- Post n°60
pippa je napisao/la:ja sam pitao kada si ovo snimao prije mjesec,dva ,godinu,2 godine?
18.1.2011 prvi video, i 90% slika sa drugog videa
- Post n°61
Nasjeo si na foru sa kavom Sada nema druge nego da me pozoveš na ,,Senseo'' iz automata , da probam i da se uvjerim Za ptice ne sumnjam da su tvoje ali kava ... Taj Senseo mi je sumnjivEUMOx je napisao/la:Prije svega,svima se zahvaljujem na komentarima i neznam zasto me sad prozvaste tigar,jeli sto sam zaboravio promjeniti avatar ili zbog desnog ramena...nije ni vazno. Snimci su nadam se skromni,nisam otvarao ormare ni ladice niti pokazivao pribor i zalihe a ni mnoge druge stvari. Nema inkubatora,cincilatora ni karburatora,niti bilo kakvih pomagala uzgoja,jer drzim da je zdrava ptica samo ona odhranjena od bioloskog roditelja koji hranom daje potrebna antitjela za zdrav imunitet... Pehar koji stoji kod prozora,nije ni fokusiran ni priblizavan ni uslikan, sve zbog toga sto sam se trudio da sve bude maksimalno skromno predstavljeno,a i smatram da to nije neko mjerilo.
U pravu si za tursku kavu , ide u male šoljice. Ja probao u veliku - pa neće
Gost- Gost
- Post n°62
crv je napisao/la:
Nasjeo si na foru sa kavom Sada nema druge nego da me pozoveš na ,,Senseo'' iz automata , da probam i da se uvjerim Za ptice ne sumnjam da su tvoje ali kava ... Taj Senseo mi je sumnjiv
U pravu si za tursku kavu , ide u male šoljice. Ja probao u veliku - pa neće
Hoces kafu, ili pticu ? Nemoj nista naokolo, ko prizna pola mu se prasta .
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°63
Eumox
ovo je stvarno vrhunski nivo ! Svaka cast !
- Post n°64
EUMOx je napisao/la:
Hoces kafu, ili pticu ? Nemoj nista naokolo, ko prizna pola mu se prasta .
Jesi majstor ali ti ne možeš uzgojit pticu kakvu ja nacrtam
Stavi ti kavu , eto mene
Gost- Gost
- Post n°65
sestoperac je napisao/la:Eumox
Tek sad slucajno vidjeh tvoj post. Zivio!
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°66
EUMOx je napisao/la:Evo, kao sto sam obecao postaviti,ispunjavam. Mali snimak prostora i tica. Tice su se dosta razdrmale zbog lampice na kameri,a i blica, to se na snimcima i vidi.
.
Ovaj video je nesto za moje Banjalucke ticare od Sydnea preko Stokholma do Amerike,stavljam i njega ovdje,ostali ce tesko razumjeti uvod,ali mogu poslje privih sekundi uvoda pogledati animacije slika,ima dosta novih.Pocetak ovog videa je kao sto sam rekao namjenjen svim gore navedenim prijateljima da se nezaboravljamo i da ostanemo do kraja sa nasim pticama koje nam pored porodice cine veliko zadovljstvo u zivotu. (Zija na uvodima,pokvarena je obradom,i necist je snimak,nije takva kakva zvuci,skroz je otopljena na snimku,ako se neko sjeca onog bastarda faganela sto smo ja i drazen jednom prilikom komentarisali,tu je negdje,ali bice cistijeg snimka,cekam 12h svjetla,kad se tic digne u batudu i pocne vrtiti kako treba tad cu se potruditi da snimim)
Osjećam kako sam ostao dužan komentar na ovaj post ,pa sa malim zakašnjenjem nastojim ispraviti grešku.
Moram priznati da me "dirnulo".Sam uvod i pjesma koja prati cijelu priču.
A što se ptica i same uzgajivačnice tiče "svaka čast".Na najvišem mogućem nivou.I onome što se čuje od pjeva treba odati priznanje.Jer svi znamo gdje Eumox živi i da je ono što se čuje napravio sam iz ničega.Okružen ljudima i pticama koje nemaju veze sa onim što mi tražimo.
I zato još jednom "svaka čast" Eumox.
Mnogo sreće i ubuduće!
Gost- Gost
- Post n°67
Jos jednom hvala onima koji su dali svoje komentare na sve ovo (ukljucujuci i one koji su to uradili SAMO na PM - oni valjda znaju zasto i ja u to nezelim da ulazim). Hvala i onima od kojih sam ocekivao bar neki komentar a koji ga nisu ni dali. I iz jedne i iz druge varijante se moze izvuci nesto pozitivno. U ovom hobiju nas netreba nista iznenadjivati,kao sto ni mene nista nemoze iznenaditi. Na forumu cu uvjek komentarisati ono sto vidim/cujem,i necu gledati ko je ko i u kakvim je ko-sa-kim odnosima, znaci neocjenjujem ljude ni ticare nego ono sta oni rade. Kod ptica drzim da je bolje kvalitet od kvantiteta(kolicine), pa tako i kod odnosa na ovom forumu , draze mi je 5 ljudi sa kojima mogu razmijeniti misljenje bez konflikta,nego 50 gdje se nemogu normalno razmijeniti misljenja bez konflikta. Bice jos vremena da se ponesto prikaze,a na pjesmi za svoju dusu radim i nadam se da ce biti bolje i bolje.
@Marine, hvala na pozivu na tvoju vikendicu na Bracu ali i komentaru,gledacu da to ispunim.
Za kraj, jos jedan video od 28.1.2011,i za sada dosta od mene, bar dok me do sljedeceg puta ne izazovu da nesto kazem tj. napisem
@Marine, hvala na pozivu na tvoju vikendicu na Bracu ali i komentaru,gledacu da to ispunim.
Za kraj, jos jedan video od 28.1.2011,i za sada dosta od mene, bar dok me do sljedeceg puta ne izazovu da nesto kazem tj. napisem
Gost- Gost
- Post n°68
Mislio sam u Kalahari,ali zakljucano. Valjda nisam pogrijesio ako napisem ovdje.
Evo danas sam nasao prvo jaje ove sezone! Ocekujem kod drugog para sutra isto tako. Samo da bude sve plodno. Krenulo je,mozda sam malo i pozurio ali eto. Zenka mi je juce bila sumljiva,znao sam da ce snjeti jaje ali imao sam osjecaj da ce van gnjezda,zato sam joj dao mogucnost da bira ali takvu gdje je u gnjezdo bilo lakse
Samo neka ide, sad kao i uvijek uz uzitak pratim desavanja sjedeci na kaucu i pijuckajuci kafu,a po potrebi reagujem gdje treba i sta treba.
Pozdrav svima.
Evo danas sam nasao prvo jaje ove sezone! Ocekujem kod drugog para sutra isto tako. Samo da bude sve plodno. Krenulo je,mozda sam malo i pozurio ali eto. Zenka mi je juce bila sumljiva,znao sam da ce snjeti jaje ali imao sam osjecaj da ce van gnjezda,zato sam joj dao mogucnost da bira ali takvu gdje je u gnjezdo bilo lakse
Samo neka ide, sad kao i uvijek uz uzitak pratim desavanja sjedeci na kaucu i pijuckajuci kafu,a po potrebi reagujem gdje treba i sta treba.
Pozdrav svima.
bizar- Broj postova : 389
Registration date : 21.09.2010
- Post n°69
https://2img.net/r/ihimizer/img823/8859/scanqc.jpg
https://2img.net/r/ihimizer/img199/2217/scan0001mc.jpg
Na početku se ispričavam Eumox-u što kasnim sa postavljanjem slika.
Usput, ako sam pogriješio temu, stavite gdje već treba.
Znači, stavio sam (prva slika) tekst iz Batude iz 2007.godine, gdje se spominju nove mutacije i eumska mutacija kod češljugara, te se pozivaju na :"...precizne sheme nasljeđivanja za eumsku mutaciju obradio je Talijan Massimo Natale..."
Druga slika je iz knjige Massimo Natale, Il Cardellino,tekst vezan za EUMO mutaciju, ... molim neka netko prevede, ...ja nemam vremena, radna mi je subota.
Nadam se da sam pomogao. Pozzzzz
https://2img.net/r/ihimizer/img199/2217/scan0001mc.jpg
Na početku se ispričavam Eumox-u što kasnim sa postavljanjem slika.
Usput, ako sam pogriješio temu, stavite gdje već treba.
Znači, stavio sam (prva slika) tekst iz Batude iz 2007.godine, gdje se spominju nove mutacije i eumska mutacija kod češljugara, te se pozivaju na :"...precizne sheme nasljeđivanja za eumsku mutaciju obradio je Talijan Massimo Natale..."
Druga slika je iz knjige Massimo Natale, Il Cardellino,tekst vezan za EUMO mutaciju, ... molim neka netko prevede, ...ja nemam vremena, radna mi je subota.
Nadam se da sam pomogao. Pozzzzz
lav- Opomena
- Broj postova : 24
Registration date : 23.02.2011
- Post n°70
Eumox bit ću kratak.Ti si genijalac i samo naprijed! Pozdrav od Lava!