' Das im preventivno neki od lijekova tipa esb ili baycox ili neki antibiotik sirokog spektra i poslije naravno dozu vitamina, i u pravilu nema gubitaka, nema ni nuspojava, sva jaja puna , mladi super, nedas im zbog nekih teorija, kemija ili sta ja znam, pol ih krepa u mitarenju, ostala polovica sva nadrdurena i nikakva bezvoljna. pa sad ti vidi'
Ne podupirem pretrpavanje, ali za neko razumno koristenje svakako da... i osobno ga prakticiram i mogu rec da igra igru.
Puno je tu stvari koje utjecu, ali necu se ponavljat... svatko treba za svoje uvjete prosuditi sta i kako napraviti i davati... nema jedinstvenog recepta.
Jedno moje zapazanje... u mom skucenom prostoru za uzgoj kanarinaca ima dosta vlage, i redovito je bio problem sa disnim putevima, pa grinje pa scat pa tilogal , malo sam razmislio, posavjeovao se, cuo tudja razmisljanja,sve stavio u jedan lonac i dosao do nekog zakljucka... jednostavan... smanji vlagu---> kupio odvlazivac, rezultat je da se sve okrenulo na bolje 100%.
Za one koji citaju, ako vam izmet ptica pljesnivi, znaci da su to katastrofa uvjeti za drzanje/uzgoj ptica... ili mjenjaj mjesto ili ovo sta sam ja napravio i svi zadovoljni ja najvise.