Ova tema bi mnogla pod "prehrana", ali se vise misli na "Hormoni kao factor u razvoju pjeva grdelina".
Bizar, navali....
Bizar, navali....
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
Miljenko je napisao/la:Ova tema bi mnogla pod "prehrana", ali se vise misli na "Hormoni kao factor u razvoju pjeva grdelina".
Bizar, navali....
zoran ptice pjevice je napisao/la:Bizar mislim da se nemas razloga ustrucavati pisati kad je rijec o hormonima. To je posast koja je zavladala i kod ljudi i kod zivotinja, konkretno i ptica. Sve je vise podataka koji potvrdjuju neke stvari koje sam ja pricao prije par godina da uzgajivaci majora daju svojim pticama hormon rasta i to oralno. Neki se hormoni daju intramuskularno neki oralno. Da skratim pricu, kazu major mora biti od 18-20 cm. Ja kazem malo sutra!!! Sa hormonima da ali bez njih nema teorije! Ovde prednjace Holandjani i Belgijanci.
Sto se tice probiotika iz licnog iskustva ja sam znao dati i mladima cim se izlegu, nisam imao nikakvih problema.E sad dali je to dobro ili nije zakljuci sam...
bizar je napisao/la:
ps
Bilo bi dobro da se javi netko s iskustvom, a ne netko sa "mišljenjem"... od iskustva se može nešto naučiti.
PESTI je napisao/la:Kljukati grdeline hormonima neće ljudi kojima su ti grdelini ljubimci ,pretvaramo grdelina u pokusnog kunića a njegova sudbina je unaprijed poznata.
Nije lako imati dobrog grdelina , pogotovo kad je pjevanje u pitanju a strpljenje je največa muka onome tko ga nema.
Biti strpljiv i brinuti se o svojim grdelinima svaku godinu dodje na naplatu i imamo plodne ptice za uzgoj ili pjev.Ne treba ih moliti da pjevaju , ili se bojati da to nemogu raditi po čitav dan ,ali ako narušimo taj sklad hormonima ili drugom kemijom ,rezultat je NEPRIRODAN.
Mladi grdelin pun hormona se ponaša kao zrela ptica ali on to u prirodi nikad nemože postati .Ide ispred prirode , a priroda če ga jednom pregaziti kao kamion žabu .
Smisao kljukanja vide trgovci ,ili uzgajivači kojima je cilj medalja na nekakvoj izložbi a sad evo i ljubitelji pjeva koji iz nekog razloga nemogu stvoriti pjevača strpljenjem pa neka ptice piju tablete .
Što se mene tiče ja sam protiv toga ,čista katastrofa.
PESTI je napisao/la:Bizar, nisam grdelinima davao hormonsku terapiju ali sam jednu godinu koristio OBILATO vitamin E koji takodjer podiže razinu testosterona u organizmu ptice .
Mladi grdelini su u dobi od 7-8 mjeseci imali potpuno bjele kljunove ,špirit nezamisliv ,sve se dogadjalo prebrzo i nenormalno a posljedice su bile što su ptice na kraju ,,popucale po šavu,, i otišle u duplu modu.
Grdelini se nisu mogli stabilizirati na batudu , široko su otišli ,nekako kao ludi baštardi ,a oni koje sam koristio u uzgoju nisu napunili nijedno jaje .
Nevolim ni pisati o ovakvim stvarima jer znam da če se uvjek netko pojaviti kome odgovaraju takve ptice ,pune špirita i bez kontrole.
Petsi poštovani, kad smo ja i g.Čudina počeli dolaziti u tičarski kafić Mendula tamo su sjedili tičari (još sijede) koji grdelinma daju isključivo konoplju, NE znaju što su to vitamini, od ljekova priznaju samo zob te redovito odlaze u "prirodu".
Takozvani tradicionalisti, a sve što malo izlazi iz tih okvira je NENORMALNO.
Pošto se mi nismo mirili s takvim načinom razmišljanja, mi počinjemo PRVI uvoditi neke nove stvari: Studijsko ozbiljno snimanje ptica, nošenje kamere-upotreba tehnike, domesticirani-kućni uzgoj, ručno hranjenje grdelina,ja osobno uvezem u Split dva puta po 1,5 kilograma ESB 3 (do tada je bio kupovan po 10 puta skupljoj cijeni u ZD).....ljekove vitamine.....da ti ne oduziman vrijeme neograničeno, i moram dodati NE IDEMO U ŽELANDU.
Te počinjemo experimentirati sa svime što ima veze sa pjevom grdelina (čitaj testosteronom) a vidim da si i ti "nemirni duh", davao si obilato E vitamin pticama ....te gledao što će biti.
Ja također Petsi, ne volim o tome pisati, jer samo čekam nekog AKTIVISU , da mi drži moralna-predavanja, a vidim da ova tema ima sve izglede da krene u tom nekom moralnom pravcu, zato za mene ova tema prestaje.
Ako se netko pojavi sa iskustvom, možemo se nastavit družiti.
PS
Poruka ZELENIM ili MORALISTIA.... : U "Ljepoj našoj" ne postoji evidencija-kontrola davanja i upotrebe PESTICIDA u poljoprivredi, niti edukacija poljoprivrednika za uporabu istog, te dolazi do trovanja ljudi, zemlje, rijeka, PTICA... ispada da je tri puta veći prosjek upotrebe pesticida u HR nego prosjek u zemljama EU.
Mislim da je to interesantna tema gdje su miljoni ptica potrovani i priroda i rijeke, tako da ove moje tri ptice(nekoliko od Petsija) stvarno ne zaslužuju osvrt gore navedenih. Hvala unaprjed.
PESTI je napisao/la:Bizar, nisam grdelinima davao hormonsku terapiju ali sam jednu godinu koristio OBILATO vitamin E koji takodjer podiže razinu testosterona u organizmu ptice .
Mladi grdelini su u dobi od 7-8 mjeseci imali potpuno bjele kljunove ,špirit nezamisliv ,sve se dogadjalo prebrzo i nenormalno a posljedice su bile što su ptice na kraju ,,popucale po šavu,, i otišle u duplu modu.
Grdelini se nisu mogli stabilizirati na batudu , široko su otišli ,nekako kao ludi baštardi ,a oni koje sam koristio u uzgoju nisu napunili nijedno jaje .
Nevolim ni pisati o ovakvim stvarima jer znam da če se uvjek netko pojaviti kome odgovaraju takve ptice ,pune špirita i bez kontrole.
Petsi poštovani, kad smo ja i g.Čudina počeli dolaziti u tičarski kafić Mendula tamo su sjedili tičari (još sijede) koji grdelinma daju isključivo konoplju, NE znaju što su to vitamini, od ljekova priznaju samo zob te redovito odlaze u "prirodu".
Takozvani tradicionalisti, a sve što malo izlazi iz tih okvira je NENORMALNO.
Pošto se mi nismo mirili s takvim načinom razmišljanja, mi počinjemo PRVI uvoditi neke nove stvari: Studijsko ozbiljno snimanje ptica, nošenje kamere-upotreba tehnike, domesticirani-kućni uzgoj, ručno hranjenje grdelina,ja osobno uvezem u Split dva puta po 1,5 kilograma ESB 3 (do tada je bio kupovan po 10 puta skupljoj cijeni u ZD).....ljekove vitamine.....da ti ne oduziman vrijeme neograničeno, i moram dodati NE IDEMO U ŽELANDU.
Te počinjemo experimentirati sa svime što ima veze sa pjevom grdelina (čitaj testosteronom) a vidim da si i ti "nemirni duh", davao si obilato E vitamin pticama ....te gledao što će biti.
Ja također Petsi, ne volim o tome pisati, jer samo čekam nekog AKTIVISU , da mi drži moralna-predavanja, a vidim da ova tema ima sve izglede da krene u tom nekom moralnom pravcu, zato za mene ova tema prestaje.
Ako se netko pojavi sa iskustvom, možemo se nastavit družiti.
PS
Poruka ZELENIM ili MORALISTIA.... : U "Ljepoj našoj" ne postoji evidencija-kontrola davanja i upotrebe PESTICIDA u poljoprivredi, niti edukacija poljoprivrednika za uporabu istog, te dolazi do trovanja ljudi, zemlje, rijeka, PTICA... ispada da je tri puta veći prosjek upotrebe pesticida u HR nego prosjek u zemljama EU.
Mislim da je to interesantna tema gdje su miljoni ptica potrovani i priroda i rijeke, tako da ove moje tri ptice(nekoliko od Petsija) stvarno ne zaslužuju osvrt gore navedenih. Hvala unaprjed.