Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+4
riberi
zoran ptice pjevice
bizar
Miljenko
8 posters

Hormonalne promjene

Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Hormonalne promjene Empty Hormonalne promjene

Postaj by Miljenko sub 2 lis - 4:13

Ova tema bi mnogla pod "prehrana", ali se vise misli na "Hormoni kao factor u razvoju pjeva grdelina".

Bizar, navali....
    bizar

Broj postova : 389
    Registration date : 21.09.2010

Hormonalne promjene Empty Re: Hormonalne promjene

Postaj by bizar ned 17 lis - 17:15

Miljenko je napisao/la:Ova tema bi mnogla pod "prehrana", ali se vise misli na "Hormoni kao factor u razvoju pjeva grdelina".

Bizar, navali....

Miljenko poštovani, na početku izvini, ja sam bio baniran kad si ti ovo napisao (nisam mogao odgovoriti), a onda sam tražio ovu tvoju temu, nisam je našao...pa sam mislio da su moderatori "reagirali" te je skinuli????
    - Na početku da ti odmah kažem da ću biti veoma suzdržan (ne znam jeli dozovljeno pisati o "hormonima" ?????) nije mi namjera da pišem nešto što pravila kuće foruma ne "vole".
    - Znači, u Španjolskoj je to normalno i legalno (kao i mnoge druge stvari....) te sam se ja malo potrudio i radio nešto po tom pitanju(jer su "hormoni" usko vezani uz pjesmu Timbradosa, a mene pjesma ptica interesira).
    -Prvi veliki problem mi je bio nabaviti legalno "hormone", mogu se dobiti samo na recept ako imaš poteškoće u rastu-dijete....... čitaj nemoguće je legalno u HR nabaviti npr.testosteron.
    Probao sam na crno-mali oglasi za body bildere, ali i su moje male količine bile smiješne(za trgovce-preprodavače)..nisam uspio.
    Isti sam kupio u Instambulu, pored "Plave džamije" u ljekarni bez ikakvih problema.
    Pakiranje male ampule za davanje u inekciji....
    E sad se dolazi do najtežeg. Kako tretirati pticu? Dopisujem se s španjolcima,(pišem SMS poruke na Španjolskom jeziku......)sve uzgajivačima Timbrados kanarinaca....bez nekih rezultata.
    Onda kontaktiram veterinarski zavod u Zg, nemaju nikakvog iskustva, ali mi savjetuju, istog razrijediti u toploj vodi, davati nekoliko dana....
    Za sada bih prekinuo,( razlog sam spomenio na početku), volio bih da se još netko uključi s svojim iskustvom...Pozzz
    ps
    Slična situacija(hormoni) kao i kod probiotika. Nigdje, baš nigdje na uputstvima-forumima...nigdje ne piše od koliko dana starosti se može davati mladim pticama probiotik.
    Ali znaju svi napisati da se preporučuje davati probiotik mladim pticama, te kad ti se desi &%$(/&($# onda nitko nije kriv. Nažalost, mnogi glume veliko znanje a pravog je znanja i iskustva malo-ili nimalo......
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 17 lis - 17:26

auu evo počet ćemo od ptica pravit bildere
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

Postaj by zoran ptice pjevice ned 17 lis - 17:39

Bizar mislim da se nemas razloga ustrucavati pisati kad je rijec o hormonima. To je posast koja je zavladala i kod ljudi i kod zivotinja, konkretno i ptica. Sve je vise podataka koji potvrdjuju neke stvari koje sam ja pricao prije par godina da uzgajivaci majora daju svojim pticama hormon rasta i to oralno. Neki se hormoni daju intramuskularno neki oralno. Da skratim pricu, kazu major mora biti od 18-20 cm. Ja kazem malo sutra!!! Sa hormonima da ali bez njih nema teorije! Ovde prednjace Holandjani i Belgijanci.
    Sto se tice probiotika iz licnog iskustva ja sam znao dati i mladima cim se izlegu, nisam imao nikakvih problema.E sad dali je to dobro ili nije zakljuci sam...
    bizar

Postaj by bizar ned 17 lis - 22:31

zoran ptice pjevice je napisao/la:Bizar mislim da se nemas razloga ustrucavati pisati kad je rijec o hormonima. To je posast koja je zavladala i kod ljudi i kod zivotinja, konkretno i ptica. Sve je vise podataka koji potvrdjuju neke stvari koje sam ja pricao prije par godina da uzgajivaci majora daju svojim pticama hormon rasta i to oralno. Neki se hormoni daju intramuskularno neki oralno. Da skratim pricu, kazu major mora biti od 18-20 cm. Ja kazem malo sutra!!! Sa hormonima da ali bez njih nema teorije! Ovde prednjace Holandjani i Belgijanci.
    Sto se tice probiotika iz licnog iskustva ja sam znao dati i mladima cim se izlegu, nisam imao nikakvih problema.E sad dali je to dobro ili nije zakljuci sam...

Poštovani forumaši ja osobno mislim (to su moja osobna iskustva) na hormone vezane samo za PJEV PTICA, a ne raditi bildere(WD 40), ili...... ne znam već što.
    Ako otvorite bilo koji forum vezan za kanarince pjesme Timbrados, vidit ćete o čemu ja pričam, (znači hormoni + pjesma ptice) da nema nesporazuma bolje je više puta ponoviti.
    -Volio bih da se uključi neki uzgajivač Timbradosa, da obijasni neke stvari, jer tu dolazimo do dvosjeklog mača.... znači davanjem hormona skraćujemo vrijeme učenja kanarinaca(ptica prije sazrije-odraste),..... rok izložbe-natjecanja za Timbradose(neka netko verziraniji obijasni vezano za kanarince pjesme Timbrados).
    - Zorane poštovani, već sam dobio opomenu jer sam spominjao nabava, ne vidim razlog zbog čega me moderatori ne bi opet banirali jer nabava i hormoni nisu legalni u "Ljepoj našoj"(zemlji gdje 30% stanovništva gladuje :Današnje vijesti)....prijatelju pušem na hladno, već me opeklo.
    -Testosteron je "muški"hormon, ako ga dajete ženki (kanarinki) počinje pjevati....kod žena (ljudi) počinju rasti brkovi, itd,itd....u svakom slučaju potiče pjev kod ptica.
    -Zorane, vezano za davanje intermuskularno npr.grdelinu koji je težak samo 14-15 grama, mislim da to nije niti malo dobro..nisam za to, ja sam davao oralno (također dvosjekli mač) jer je ogromna razlika jeli ljeto ili zima, jeli ptica pije više ili manje tekućine......zna doći do ogromnih razlika i neželjenih posljedica....
    -Zorane poštovani, mi smo došli do iskustva da se probiotik NE SMIJE davati pticama mlađim od sedam dana (velike smo probleme imali, lječenje bi trajalo 35.dana , ispalo svo perje, sve je na kraju dobro zavšilo, ali je bilo puno problema) Pozzzzz
    ps
    Bilo bi dobro da se javi netko s iskustvom, a ne netko sa "mišljenjem"... od iskustva se može nešto naučiti.
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

Postaj by zoran ptice pjevice ned 17 lis - 23:42

Ja sam ti rekao svoje iskustvo vezano za probiotik, i nisam imao problema. Znaci kose se moje i tvoje iskustvo. Prije bi rekao da si imao neke druge probleme nevezane za probiotik.
    riberi
    riberi

Broj postova : 182
    Registration date : 09.02.2009

Postaj by riberi pon 18 lis - 0:48

postoji testosteron topiv u vodi i on se miješa sa alkoholom i dobije se metil testosteron pa se daje 2 do 3 puta sedmično pticama.naime to je skraćeni put do postizanja topline u mužjaka odnosno da mu se prijevremeno i neprirodno poveća nagon za parenjem i on tada pjeva mnogo jače i češće aliiii.....u španiji ga koriste pojedini uzgajivači ali ga većina kritikuje i nisu za upotrebu metil testosterona mada ga ima kupiti legalno baš namjenski stvoren za te potrebe u svim pet shopovima.ali kao i svaka snaga na vrhuncu svoje moći prelazi u svoju suprotnost.možete jednu godinu tako radit sa muškim napominjem isključivo se daje mužjacima ali ta ptica je poslije neupotrebljiva,.ona će u tom periodu postići maksimum naravno kratkotrajni i ta ptica više nije upotrebljiva.dolazi do atrofije spolovila i oštećenja jetre .ima mnogo boljih načina da se postigne TOP kod grdelina .kostriš ,kopriva ,bademi ade3vit.sunce i opet sunce ,špinat i mnogi drugi prirodni faktori. moje mišljenje je da je upotreba metil testosterona nepotrebna i štetna jer to daju nesavjesni uzgajivači prvenstveno da bi zadovoljili svoje ego frustracije to ono kao vidite i slušajte kako mi praši grdelin,ubija se od pjevanja .i naravno lijeni uzgajivači koji svojim pticama ne priušte često prirodne izvore vitamina i ostalih stvari koje su dosta plemenitije i humanije,možda neko ima neko iskustvo sa met.testosteronom pa neka kaže .ja lično nemam ali ovo sam prepisao sa španjolskih stranica i nadam se da sam malo pomogao ovoj temi oko ovog pitanja.znači kategorićni su što se tiče upotrebe testosterona ,veliko neeeee .

Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko pon 18 lis - 8:36

bizar je napisao/la:
    ps
    Bilo bi dobro da se javi netko s iskustvom, a ne netko sa "mišljenjem"... od iskustva se može nešto naučiti.

Postovanje SVIM onima koji citaju i sudjeluju u raspravi na ovu temu. Iako sam organski/bioorganski kemicar po struci (po bih mogao o kemikalijama drobiti do sutra), ne mogu se "iskustvom" busati, jer ga nemam.

Ipak (Bizar), misljenje prednjaci iskustvo i dovodi do stvaranja-poticanja istog. Zato ne bih se iskljucivo hvatao za granu "iskustvo", jer jedan ili dva primjera ne znace "istinu", vec moze bit "slucajnost" ili "stjecaj okolnosti".

Testesteron aktivira centar u mozgu ptice, koji kontrolira i pjev izmedju ostalog. Iako zenka (kod ptica) ima podjednake mogucnosti i sposobnosti ucenja i memoriranja pjesme kao i muzjak, izvedba je onaj dio koji ih razdvaja. Odredjeni centri u mozgu ptice nisu pravilno premosteni neuronima. Pod "ne-utjecajem" odredjenih hormona, zenka pjeva melodiozno kao i muzjak. Ovo se dogadja svake (mozda ne bas svake, kad ptica dodje u godine vjerojatno se ne obnavlja) godine tokom mitarenja, pa se situacija ponavlja.

Umjetnim davanjem odredjenih hormona moze se skratiti/povecati odredjeni period koji dirigira stadij ucenja pjeva, kao i snagu samog pjeva. Medjutim, kako mi ne znamo na sto sve i koliko hormoni djeluju, balans bioloskih procesa vjerojatno ce unistiti pticu, kao sto i unistava covjeka. Kontrolom prehrane i vanjskih faktora (kontrola godisnjih doba) je blazi nacin kontrole nivoa pojedinih hormona, ipak ni ova metoda nije savrsena. Nije ni cudo da grdelin, ulaskom u spirit (nagle hormonske promjene), gubi kontrolu pjeva i ne moze se ne snaci u situaciji koju smo mu nametnuli. Ptici pjevici pjev je "ONO sto je izdvaja", i sto joj je preostalo za ocuvanje i produzenje vrste. Pjev je fino kontroliran njenom fiziologijom i psihologijom.

Zamislite covjeka (ili dijete), kojeg u kavezu NEZNANA civilizacija uci NEZNANOM jeziku pomocu NEZNANIM znakova???

Nije li priroda izvanredna? Kanarinac, razvijajuci se u izolaciji otoka, nije trebao razviti obrambene mehanizme (ocuvanje pjeva u vrsti) jer nije bilo konkurencije. Sposobnost ucenja novog, nespecificnog za vrstu, je visokog stupnja, i doslo je do razvoja podvrsta pjeva kanarinca.

Da li je ovo vazeca ISTINA i za grdelina? Mogucnost ili nemogucnost prihvacanja novog?

Malo sam usao u filozofiju (ne praksu), ali ...
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI pon 18 lis - 9:26

Kljukati grdeline hormonima neće ljudi kojima su ti grdelini ljubimci ,pretvaramo grdelina u pokusnog kunića a njegova sudbina je unaprijed poznata.
    Nije lako imati dobrog grdelina , pogotovo kad je pjevanje u pitanju a strpljenje je največa muka onome tko ga nema.
    Biti strpljiv i brinuti se o svojim grdelinima svaku godinu dodje na naplatu i imamo plodne ptice za uzgoj ili pjev.Ne treba ih moliti da pjevaju , ili se bojati da to nemogu raditi po čitav dan ,ali ako narušimo taj sklad hormonima ili drugom kemijom ,rezultat je NEPRIRODAN.
    Mladi grdelin pun hormona se ponaša kao zrela ptica ali on to u prirodi nikad nemože postati .Ide ispred prirode , a priroda če ga jednom pregaziti kao kamion žabu .
    Smisao kljukanja vide trgovci ,ili uzgajivači kojima je cilj medalja na nekakvoj izložbi a sad evo i ljubitelji pjeva koji iz nekog razloga nemogu stvoriti pjevača strpljenjem pa neka ptice piju tablete .
    Što se mene tiče ja sam protiv toga ,čista katastrofa.
    bizar

Postaj by bizar pon 18 lis - 12:40

PESTI je napisao/la:Kljukati grdeline hormonima neće ljudi kojima su ti grdelini ljubimci ,pretvaramo grdelina u pokusnog kunića a njegova sudbina je unaprijed poznata.
    Nije lako imati dobrog grdelina , pogotovo kad je pjevanje u pitanju a strpljenje je največa muka onome tko ga nema.
    Biti strpljiv i brinuti se o svojim grdelinima svaku godinu dodje na naplatu i imamo plodne ptice za uzgoj ili pjev.Ne treba ih moliti da pjevaju , ili se bojati da to nemogu raditi po čitav dan ,ali ako narušimo taj sklad hormonima ili drugom kemijom ,rezultat je NEPRIRODAN.
    Mladi grdelin pun hormona se ponaša kao zrela ptica ali on to u prirodi nikad nemože postati .Ide ispred prirode , a priroda če ga jednom pregaziti kao kamion žabu .
    Smisao kljukanja vide trgovci ,ili uzgajivači kojima je cilj medalja na nekakvoj izložbi a sad evo i ljubitelji pjeva koji iz nekog razloga nemogu stvoriti pjevača strpljenjem pa neka ptice piju tablete .
    Što se mene tiče ja sam protiv toga ,čista katastrofa.

Petsi poštovani, napisao si: Mladi grdelin pun hormona se ponaša kao zrela ptica....
    Moje pitanje, molim te jesi li ti to ikad radio?
    Molim da napišeš svoja iskustva(koliku si dozu stavio, kako si dao ptici).?
    Jeli to iz osobnog iskustva, kako znaš (ili pretpostavka i mišljenje) ?
    Molim kako si, na koji način došao u poziciju da ti mladi grdelin bude PUN HORMONA?
    Pitam ,jer sam ja imao velike probleme s navedenim(način tretiranja, doziranja....) Pozzz
    ps
    Slažem se da je to čista katastrofa, i ja sam protiv toga.
    Ali sam se "morao" osobno uvjeriti, sad sam siguran(sve što govorim je moje iskustvo).Prije dvije godina sam tretirao po jednog : grdelina, kanarinca i baštardu.Znači ukupno tri ptice.
    karlo
    karlo

Broj postova : 85
    Registration date : 22.12.2009

Postaj by karlo pon 18 lis - 13:15

uvijek sam protiv svega onoga šta nije prirodno...ali sad su neka druga vrimena i za poć na izložbu,nemaš šanse se takmičit sa prirodnim tičima i tretiranim sa prirodnom ishranom...

jednostavno uspijeh po svaku cijenu...to nije dobro ni za tiča ni za vlasnika ni za tičarstvo opčenito...

Mad
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by xyz pon 18 lis - 13:18

Od oko 20 grdelina nakon par mjeseci može se sigurno naći bar jedan koji će pjevati cijelu godinu, bez škurice i puno filozofije, a šutit će samo u misec dana dok učine modu.

(Primjer grdelin "Cota" od Brabusa, taj se ne gasi nikad) i zašto jednostavno ne uzgajati potomke takvih tića, umjesto mazati tiće (hmm) "tekućinama" koje sadrže TESTOSTERON lol!
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI pon 18 lis - 14:26

Bizar, nisam grdelinima davao hormonsku terapiju ali sam jednu godinu koristio OBILATO vitamin E koji takodjer podiže razinu testosterona u organizmu ptice .
    Mladi grdelini su u dobi od 7-8 mjeseci imali potpuno bjele kljunove ,špirit nezamisliv ,sve se dogadjalo prebrzo i nenormalno a posljedice su bile što su ptice na kraju ,,popucale po šavu,, i otišle u duplu modu.
    Grdelini se nisu mogli stabilizirati na batudu , široko su otišli ,nekako kao ludi baštardi ,a oni koje sam koristio u uzgoju nisu napunili nijedno jaje .
    Nevolim ni pisati o ovakvim stvarima jer znam da če se uvjek netko pojaviti kome odgovaraju takve ptice ,pune špirita i bez kontrole.
    Kod takvih grdelina najveći je problem smiriti ga a duge dzijade u velikom špiritu možeš zaboraviti.

krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac pon 18 lis - 15:57

a tek da je stavit malo viagre u vodu na proliće,šta bi bilo mladih..... lol!
    bizar

Postaj by bizar pon 18 lis - 17:46

[quote="PESTI"]Bizar, nisam grdelinima davao hormonsku terapiju ali sam jednu godinu koristio OBILATO vitamin E koji takodjer podiže razinu testosterona u organizmu ptice .
    Mladi grdelini su u dobi od 7-8 mjeseci imali potpuno bjele kljunove ,špirit nezamisliv ,sve se dogadjalo prebrzo i nenormalno a posljedice su bile što su ptice na kraju ,,popucale po šavu,, i otišle u duplu modu.
    Grdelini se nisu mogli stabilizirati na batudu , široko su otišli ,nekako kao ludi baštardi ,a oni koje sam koristio u uzgoju nisu napunili nijedno jaje .
    Nevolim ni pisati o ovakvim stvarima jer znam da če se uvjek netko pojaviti kome odgovaraju takve ptice ,pune špirita i bez kontrole.

Petsi poštovani, kad smo ja i g.Čudina počeli dolaziti u tičarski kafić Mendula tamo su sjedili tičari (još sijede) koji grdelinma daju isključivo konoplju, NE znaju što su to vitamini, od ljekova priznaju samo zob te redovito odlaze u "prirodu".
    Takozvani tradicionalisti, a sve što malo izlazi iz tih okvira je NENORMALNO.
    Pošto se mi nismo mirili s takvim načinom razmišljanja, mi počinjemo PRVI uvoditi neke nove stvari: Studijsko ozbiljno snimanje ptica, nošenje kamere-upotreba tehnike, domesticirani-kućni uzgoj, ručno hranjenje grdelina,ja osobno uvezem u Split dva puta po 1,5 kilograma ESB 3 (do tada je bio kupovan po 10 puta skupljoj cijeni u ZD).....ljekove vitamine.....da ti ne oduziman vrijeme neograničeno, i moram dodati NE IDEMO U ŽELANDU.
    Te počinjemo experimentirati sa svime što ima veze sa pjevom grdelina (čitaj testosteronom) a vidim da si i ti "nemirni duh", davao si obilato E vitamin pticama ....te gledao što će biti.
    Ja također Petsi, ne volim o tome pisati, jer samo čekam nekog AKTIVISU , da mi drži moralna-predavanja, a vidim da ova tema ima sve izglede da krene u tom nekom moralnom pravcu, zato za mene ova tema prestaje.
    Ako se netko pojavi sa iskustvom, možemo se nastavit družiti.
    PS
    Poruka ZELENIM ili MORALISTIA.... : U "Ljepoj našoj" ne postoji evidencija-kontrola davanja i upotrebe PESTICIDA u poljoprivredi, niti edukacija poljoprivrednika za uporabu istog, te dolazi do trovanja ljudi, zemlje, rijeka, PTICA... ispada da je tri puta veći prosjek upotrebe pesticida u HR nego prosjek u zemljama EU.
    Mislim da je to interesantna tema gdje su miljoni ptica potrovani i priroda i rijeke, tako da ove moje tri ptice(nekoliko od Petsija) stvarno ne zaslužuju osvrt gore navedenih. Hvala unaprjed.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 18 lis - 19:07

[quote="bizar"]
    PESTI je napisao/la:Bizar, nisam grdelinima davao hormonsku terapiju ali sam jednu godinu koristio OBILATO vitamin E koji takodjer podiže razinu testosterona u organizmu ptice .

Petsi poštovani, kad smo ja i g.Čudina počeli dolaziti u tičarski kafić Mendula tamo su sjedili tičari (još sijede) koji grdelinma daju isključivo konoplju, NE znaju što su to vitamini, od ljekova priznaju samo zob te redovito odlaze u "prirodu".
    Pošto se mi nismo mirili s takvim načinom razmišljanja, mi počinjemo PRVI uvoditi neke nove stvari: Studijsko ozbiljno snimanje ptica, nošenje kamere-upotreba tehnike, domesticirani-kućni uzgoj, ručno hranjenje grdelina,ja osobno uvezem u Split dva puta po 1,5 kilograma ESB 3 (do tada je bio kupovan po 10 puta skupljoj cijeni u ZD).....ljekove vitamine.....da ti ne oduziman vrijeme neograničeno, i moram dodati NE IDEMO U ŽELANDU.
    Te počinjemo experimentirati sa svime što ima veze sa pjevom grdelina (čitaj testosteronom) a vidim da si i ti "nemirni duh", davao si obilato E vitamin pticama ....te gledao što će biti.
    Ja također Petsi, ne volim o tome pisati, jer samo čekam nekog AKTIVISU , da mi drži moralna-predavanja, a vidim da ova tema ima sve izglede da krene u tom nekom moralnom pravcu, zato za mene ova tema prestaje.
    PS
    Poruka ZELENIM ili MORALISTIA.... : U "Ljepoj našoj" ne postoji evidencija-kontrola davanja i upotrebe PESTICIDA u poljoprivredi, niti edukacija poljoprivrednika za uporabu istog, te dolazi do trovanja ljudi, zemlje, rijeka, PTICA... ispada da je tri puta veći prosjek upotrebe pesticida u HR nego prosjek u zemljama EU.
    Mislim da je to interesantna tema gdje su miljoni ptica potrovani i priroda i rijeke, tako da ove moje tri ptice(nekoliko od Petsija) stvarno ne zaslužuju osvrt gore navedenih. Hvala unaprjed.

poštovanje gosp bizar!!!!!!

nemojte uspoređivat grdelina i kanarinca gosp PESTI je iskreni ljubitelj ptica i ne čini sve pod svaku cijenu kao vi da bi bio najbolji...neznam koliko se dugo bavite grdelinima ali činimi se da ste zaljubljenik u veterinu i to cijenim....a vaš rad s grdelinima mi je totalno katastrofa oćete od ptice napravit ovisnika... pitajte ljude koji se bave kanarincima dok je uzgoj bio prirodan ptice su bile plodnije i zdravije a kad su stigli ovi preparati u ćibama se nalaze ovisnici o ljekovima i mnogi od njih moraju davat ljekove inače je sezona propala...morat ćete se pomirit da ste jedan od mnogih koji bi htio imat grdelina po STP ali mnogo ste sastranili i ako tako nastavite imat ćete ovisnika u ćibi a nikako odličnog grdelina..ptici treba prirodna hrana i svježa voda i sunce i ako on želi naučiti taj vaš cd imat ćete pravog grdelina...

poštovanje gosp bizar
    bizar

Postaj by bizar uto 19 lis - 0:29

[quote="WD-40"][quote="bizar"]
    PESTI je napisao/la:Bizar, nisam grdelinima davao hormonsku terapiju ali sam jednu godinu koristio OBILATO vitamin E koji takodjer podiže razinu testosterona u organizmu ptice .

PS

poštovanje gosp bizar!!!!!!

nemojte uspoređivat grdelina i kanarinca gosp PESTI je iskreni ljubitelj ptica i ne čini sve pod svaku cijenu kao vi da bi bio najbolji...neznam koliko se dugo bavite grdelinima ali činimi se da ste zaljubljenik u veterinu i to cijenim....a vaš rad s grdelinima mi je totalno katastrofa oćete od ptice napravit ovisnika... pitajte ljude koji se bave kanarincima dok je uzgoj bio prirodan ptice su bile plodnije i zdravije a kad su stigli ovi preparati u ćibama se nalaze ovisnici o ljekovima i mnogi od njih moraju davat ljekove inače je sezona propala...morat ćete se pomirit da ste jedan od mnogih koji bi htio imat grdelina po STP ali mnogo ste sastranili i ako tako nastavite imat ćete ovisnika u ćibi a nikako odličnog grdelina..ptici treba prirodna hrana i svježa voda i sunce i ako on želi naučiti taj vaš cd imat ćete pravog grdelina...

WD poštovani, na početku bih naveo da se grdelin i kanarinac mogu uspoređivati u 80% situacija-slučajeva....
    -Slažem se da je g.Petsi iskreni ljubitelj...
    - U svom prijašnjem postu sam htio provući jednu misao, a to je da ja (mi) hoćemo i koristimo sve (nama moguće)najnovije stručne-tehnološke-znanstvene metode.Te da se pomažem s (nije me sram reći)najvećim ornitološkim stručnjacima u HR( da ne nabrajam imena, jer sam već bio baniran 30=TRIDESET DANA, jer sam spominjao g.Ž.Selaka u svom postu, s kojim sam i večeras se družio).
    - Vezano za "ovisnost" bojim se da ste sve krivo povezali, moji grdelini su zdravi i na prirodnoj hrani (a molim te kad ti budeš domesticirao-legao grdeline u kavezima, da mi se javiš ,mislim vezano za kemiju, baš me interesira kako ćeš to izvesti bez ESB3- E vitamina...????)*** Koliko znam to je jedino napravio g.iz Ljubuškog.
    -Vezano i glede STP škole i pistupa, ne znam što je to? Niti me interesira, ne priznajem to(surogate, već samo orginal), ne priznajem njene sljedbenike(tko su oni)....ja radim po "priznatom standardu (od gore navedenog gospodina), od Ornitološkog saveza Hrvatske, po kojem već treću godinu, nas grupa zaljbljenika imamo OFICIJELNA-SLUŽBENA-PRIJAVLJENA natjecanja u Splitu.
    -Vezano za pravog grdelina, imao sam ga 2006. 2009. ( i izgubio) a IMAM (množina) I DANAS.
    Volio bih da se predstaviš, da te mogu pozvat da ga čuješ, ovako mi je malo glupo zvati neznanca, hahahaaaaa
    ps
    Ako netko ima nešto reći iz iskustva(držati se teme), bit će mi drago razgovarat o temi, a više sigurno ne odgovaram na MIŠLJENJA I STAVOVE, jer je to "mlaćanje prazne slame", gubljenje vremena.
    Dražen je u prijašnjem postu ispravno napisao, testosteron se nakapa-maže na pticu.Dražene, bilo mi je zadovoljstvo. Pozz

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 14:29.