Carduel je napisao/la:Pozdrav svima,
maloprije promatram mlade grdeline u volijeri (ležene) i primjetio sam da su im noge lošije obojane u odnosu na normale iz prirode. Zašto prirodni imaju izrazito "crne" noge a leženi boje ljudske kože? Pozzz
TO PRIJATELJU DRŽI, TAJ SIGURNO PJEVA ZIJADU,...šala mala.hahahaaa
------- ODGOVOR, davno kad sam se žalio Marinu, kako mi kanarinke, Srpski pevač-Slavujarke daju "loše" baštarde(iste sam pario s grdelinom, dobio baštarde, te se nadao da ako je u stanju slavujar da nauči 30.ak pjesama od slavuja, onda će valjda i duplo pletivo sa zijadom-od grdelina), Marin mi je odgovorio da iako sam radio s 4.kanarinke, da je to mali broj uzoraka, da bi se mogao izvuć "ozbiljan" zaključak.
-Zašto sam ti to sve rekao, jer (barem tako mislim) imaš mali broj uzoraka, ako dođeš kod mene ,imaš sve boje zastupljene(veliki je broj jedinica-jedinki zastupljen).Naći ćeš i indijance iz plemena "crne noge"..... hahahaa
-Mislim da sada nemaš problem(imat ćeš problem za "Dan žena"),za sada mirno spavaj.
-Do 60.dana starosti obvezno(kaže Englez) tuširanje suncem,daj im sunca, a onda MRAK.
-Mi smo namjerno križali vrste(grdelina muš. i žen.),pravili MIX, c.c. i c.balcanica i c.parva.... iz razloga koji je Saso 78, već obijasnio na ovom forumu.
-Svi bi mi htijeli da nam grdelin izgleda kao Brad Pit( da ima ženu Angelinu J.), a da pjeva kao Pavarotti, tu sam fazu životnu prošao ,sad samo tražim Pavarottija....
-Postoji jedna teorija, jednog "bosanca" koji živi u Njemačkoj, a ljeti dođe u Split, o FENOTIPU grdelina.Kad je ptica mlada, on pogleda profil ptice i kaže : Mali ,ovu pticu zabilježi, ova će da ti pjeva zijadu........velike je rezultate u Njemačkoj imao s Timbrado kanarincima.Eto, tko voli neka proba....fenotip.Pozzzzz