Zadnja promjena: SlavcoMk; ned 6 oľu - 21:54; ukupno mijenjano 1 put.
+20
sestoperac
TONI-LISICE
refa95
ikayke
Dean
trnar
ticar
veso09
Renato.M
Dule
PESTI
MARIN
krnjolac
patrik
Boban NA
bocka
crv
saso78
krstokljun
SlavcoMk
24 posters
moite ptici...
SlavcoMk- Broj postova : 61
Registration date : 20.03.2010
- Post n°1
moite ptici...
WWW.SlavcoMk.Skyrock.com Ova e mojot blog pa se nadevam deka i megu moite ptici ima nesto interesno...
Zadnja promjena: SlavcoMk; ned 6 oľu - 21:54; ukupno mijenjano 1 put.
krstokljun- Broj postova : 1676
Registration date : 01.11.2009
- Post n°2
Re: moite ptici...
Bravo Slavco, kvalitet ne mogu komentarisati jer se ne razumijem jos uvijek dovoljno u to.
Ali vdim da ptice drzis uredno i cisto, da volis ovaj hobi.
Ako se ne varam, vidim da imas crne topaze? odakle si ih nabavio?
Ali vdim da ptice drzis uredno i cisto, da volis ovaj hobi.
Ako se ne varam, vidim da imas crne topaze? odakle si ih nabavio?
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°3
Ubav blog si naprajl Slave so ubaj ptici
- Post n°4
Nabavio sam ih iz Italije,ali ove godine muzjacu su neplodne pa nisam izlego ni jednu pticu.A nije slucaj samo sa topaze sve muskarce koje sam doneo iz Italie ovu godinu neplode a doneo sam neke lipohrom mozaik muzjake koje su bile i sa po 92 bodova...
krstokljun- Broj postova : 1676
Registration date : 01.11.2009
- Post n°5
SlavcoMk je napisao/la:Nabavio sam ih iz Italije,ali ove godine muzjacu su neplodne pa nisam izlego ni jednu pticu.A nije slucaj samo sa topaze sve muskarce koje sam doneo iz Italie ovu godinu neplode a doneo sam neke lipohrom mozaik muzjake koje su bile i sa po 92 bodova...
Ja imam crne topaze crveni mozaik, od (farme split) nisam imao mnogo mladih ali dovoljno da se nastavi selekcija.
- Post n°6
Fala Saso !saso78 je napisao/la:Ubav blog si naprajl Slave so ubaj ptici
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°7
Slavco , pozdrav! Molim te da nam objasniš šta je ono u nekim kavezima šta liči na kruh , kolač...?
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°8
Evo prilike da pitam kakva su vam iskustva sa prenošenja ptice preko granice ?
Prije desetak godina ja i jedan moj prijatelj specijalno smo otišli u Sofiju da kupimo kanarince.
Otkako je moj prijatelj odabrao i kupio dva para lepih kanarinaca vratili smo se u Skoplju sa komplet papira koje su bili potrebni na granicu.
Kad je došla sezona parenja ptice su radile odlično ali kod oba dva para jaja su bila sterilna i nikada nisu izveli nitu jedno pile.
Kasnije smo saznali navodno na bugarskoj granici da su ptice bile ozračene kako bi se onemogučila dalja reprodukcija.
Jeli ovo moguče i interesuje me dali se i drugome ovo desilo.
Pozdrav Bocka
Prije desetak godina ja i jedan moj prijatelj specijalno smo otišli u Sofiju da kupimo kanarince.
Otkako je moj prijatelj odabrao i kupio dva para lepih kanarinaca vratili smo se u Skoplju sa komplet papira koje su bili potrebni na granicu.
Kad je došla sezona parenja ptice su radile odlično ali kod oba dva para jaja su bila sterilna i nikada nisu izveli nitu jedno pile.
Kasnije smo saznali navodno na bugarskoj granici da su ptice bile ozračene kako bi se onemogučila dalja reprodukcija.
Jeli ovo moguče i interesuje me dali se i drugome ovo desilo.
Pozdrav Bocka
Boban NA- Broj postova : 324
Registration date : 19.04.2009
- Post n°9
Ne ozrace se ptice da bi bile sterline vec se rengen i mozda nekom drugom vrstom zracenje istrazuje u prtljagu da nema metala(oruzje, plemeniti metali), te mozda i neke eksplozivne naprave. Zato ptice mogu postati sterilne ako su primile vecu dozu ozracenja, a takav slucaj desi se recimo i sa akvarijumskim ribama ako se ozrace u prtljagu a ne uvezu legalno, za takvu pojavu sam cuo.
- Post n°10
to je integralni hleb,sa mnogo razlicni semenke u njega,kao susam,afion,suncokretovo i mn. drugih semena....crv je napisao/la:Slavco , pozdrav! Molim te da nam objasniš šta je ono u nekim kavezima šta liči na kruh , kolač...?
patrik- Broj postova : 408
Registration date : 09.04.2010
- Post n°11
lipokrom kanrinci mi se jako sviđaju pogotovo jedan mužijak na 5 st.mislim
čudi me što ženke večina imaju male maske a mladi izgledaju kao da če bit dosta crveni
čudi me što ženke večina imaju male maske a mladi izgledaju kao da če bit dosta crveni
- Post n°12
uzgajivačnica je super
- Post n°13
Hvala za lepe reci.To je problem kod zenke sto neznamo genetske sta nose u njima.patrik je napisao/la:lipokrom kanrinci mi se jako sviđaju pogotovo jedan mužijak na 5 st.mislim
- Post n°14
koliko mozaika si napravio?
i od koga si kupio ptice u italiji ako se moze znati
- Post n°15
Ovu godinu imam oko 70 mladih mozaika, a iz italije imam ptica od Gospodina Silvana Bogiio i jos jedan odgaivac koi nie mnoga poznat ali ima prelepe ptice...patrik je napisao/la:koliko mozaika si napravio?
- Post n°16
A i ovu godinu sam podbacio o nabavke CD jajcanu pa nisam nabavio blanko vec obicnu CD jajcanu hranu, zato su ovako oboeni.SlavcoMk je napisao/la:Hvala za lepe reci.To je problem kod zenke sto neznamo genetske sta nose u njima.patrik je napisao/la:lipokrom kanrinci mi se jako sviđaju pogotovo jedan mužijak na 5 st.mislim
- Post n°17
šta cede s karotinom za ih farbat ?
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°18
https://www.youtube.com/watch?v=LGZRrrwgIjY&feature=player_embedded
ovo sam zbilja prvi put vidio....
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°19
krnjolac je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=LGZRrrwgIjY&feature=player_embedded
Stari perverznjak!
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°20
Manijak !
- Post n°21
več mi biramo ženke tim samcima a još oduzet im taj gušt baš nije nešto ali ipak svaka nu čast .
Dule- Broj postova : 340
Registration date : 24.03.2009
- Post n°22
Da vam ja objasnim malo ovaj Video .Ako ste primijetili radi se o Pariškim ili sjevrno kovrčavim kanarincima stasa.Kod njih je zbog konstrukcije tijela idužine perja otežano parenje idolazi u većini slučajeva do neoplođenosti jaja pa su primorani na umjetnu oplodnju,Isto tako za ležanje na jajima se koriste ženke drugih vrsta kanarinaca(većinom borderi).
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°23
Dali je ovo moguce i kog drugih kanarinaca i dive ptice?
Tesko da se kod dive ptice moze ovako vrsiti insemenacija.
Tesko da se kod dive ptice moze ovako vrsiti insemenacija.
- Post n°24
Postoi blanko CD jajcanu hranu bel "luteina" u njega, ja ga njega koristim ali ovu godinu ne pa zato su onako mladi vise zuti nego bjeli.patrik je napisao/la:šta cede s karotinom za ih farbat ?
- Post n°25
i moji su tako (prirodno crveni) ali ja mslim da to je genetski jer : imao sam ženku sa samo jednog mladog i jesam prebacio 2 mlada od drugih dvije ženke koje su imale po 4 (čim sam ih prstenovao 6-7 dan)
kad sam ih maknuo od ženke (25 dana)svaki je imao drugačiju boju-skoro bijeli-manje obojen-full obojen i svi 3 su muški
netko kaže ma ovisi od majke kako hrani mlade(dali više sijemena ili jajčane) to bi trebalo odredi jačinu narančaste boje ali po meni to je sve genetski
kad sam ih maknuo od ženke (25 dana)svaki je imao drugačiju boju-skoro bijeli-manje obojen-full obojen i svi 3 su muški
netko kaže ma ovisi od majke kako hrani mlade(dali više sijemena ili jajčane) to bi trebalo odredi jačinu narančaste boje ali po meni to je sve genetski