Vidjet ćemo koliko će biti - vjerovatno opet 5 komada ali 3 ili 4 plodno...
Pozdrav
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
i meni je jedna zenka ustala sa jaja kad sam je prebacio u drugu prostoriu,ti nju vrati i prati ako legne legne a ako ne baci jaja i pari je ponovoSiskin je napisao/la:Danas došlo drugo jaje ali ja promjenio mjesto kafezu - stavio ga u drugu prostoriju. Kasnije primjetio da ženka neće da leži u gnijezdu. Je li to zato što sam promijenio mjesto i da li trebam vratiti kafez? Hoće li leći ako vratim?
krstokljun je napisao/la:Koliki je reproduktivni vijek kanarinke?
Mislim da ovaj odgovor postoji u nekoj od tema ali ga ja nisam nasao.
krstokljun je napisao/la:krstokljun je napisao/la:Koliki je reproduktivni vijek kanarinke?
Mislim da ovaj odgovor postoji u nekoj od tema ali ga ja nisam nasao.
Imam zenku koja ima 6 godina, dali moze i sledecu sezonu raditi.
radi se o kvalitetnoj zenki, zato i trebam odgovor.
Pozdrav i hvala.
Edi je napisao/la:Pusti je nek uziva u zasluzenoj mirovini.
ERVINO je napisao/la:Nije plodno tek treče jaje možda a četvrto i peto sigurno
krstokljun je napisao/la:Pod zenkom koja je nosila a nije pustala muskog na skok, stavio sam plodna jaja od druge kanarinke. Sto mislite, ako bude podigla te mlade, moze li se kod nje probuditi nagon pa da pusti kanarinca na skok?
krstokljun je napisao/la: letjelo je perje na sve strane ali bez rezultata.
sestoperac je napisao/la:krstokljun je napisao/la: letjelo je perje na sve strane ali bez rezultata.
osim skoljke jaja eto i dva jastuka
Edi je napisao/la:Hebate a ja budala bacam perje,od danas ga i ja skupljam pa u jastuk.